Kansainväliseen salibandyliittoon kaksi uutta jäsenvaltiota – Kenia ja Venezuela IFF:n alaisuuteen

Kenia on IFF:n tuore jäsenmaa. Kuva: IFF

Kenia on IFF:n tuore jäsenmaa. Kuva: IFF

IFF uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Kenia ja Venezuela ovat tuoreimmat Kansainvälisen salibandyliiton jäsenvaltiot.

Uudet jäsenet hyväksyttiin 8.-9.4. Espanjan Madridissa pidetyssä IFF:n tapaamisessa. The Floorball Venezuelan Federation (FVFL) ja Floorball Federation of Kenya (FFK) ovat kansainvälisen lajiliiton 65. ja 66. jäsenmaa.

Vuonna 2016 maailmassa oli kaikkiaan 320 829 lisenssin omistavaa salibandyn pelaajaa. Harrastepelaajia laskettiin olevan noin 3,2 miljoonaa. Vuonna 2015 lisenssipelaajia oli 309 397 ja harrastajia laskettiin olevan noin 3 miljoonaa.

4 comments

  1. Kukahan organisoisi maila- ja varustekeräyksen tällaisille uusille jäsenmaille? Veikkaan, että jos seurojen kautta pelaajia pyydettäisiin tuomaan vanhoja, ehjiä ja käyttökelpoisia mailoja (+ muita varusteita), niin äkkiä saisi useamman sata mailaa lähetettäväksi vaikkapa nyt Venezuelaan tai Keniaan.

  2. Muutama sata? Olen 8 vuotta harrastanut ja multakin löytyy muutama sata mailaa varastosta.

  3. Haluaisin lukea Pääkallon analyysin salibandyn tilasta maailmassa: Missä maissa on esimerkiksi oikeaa sarjatoimintaa? Monessako maassa sarjat pelataan yksittäisinä otteluina ja monessako turnausmuotoisena? Paljonko oikeaa sarjatoimintaa järjestävissä maissa on sarjatasoja?

    Yleisesti ottaen on hienoa, että näitä uusia maita saadaan mukaan, mutta IFF:n jäsenmaiden määrä ei anna todellista kuvaa lajin kansainvälistymisestä. Jos haluan lähteä salibandyn lähetystyöhön, niin missä maassa on paras mahdollisuus vaikuttaa (panos-tuotos -suhde)?

  4. Ensimmäiselle kommentoijalle: Ota rohkeasti yhteyttä vaikkapa lähimpään Salibandyliigaseuraasi ja ole mukana organisoimassa varustekeräystä. Seinäjoen Peliveljet, Valaat ja Konnat järjestivät viime kaudella varustekeräyksen Bosniaan. Muutamaan SPV:n miesten kotiotteluun sai tuoda ehjiä, käytettyjä säbäkamoja, jotka eräs Bosnian salibandyliittoakin perustamassa ollut lähetystyöntekijä vei kohdemaahan. Viisi mailoja, kenkiä, palloja ja mokenkamoja täpötäynnä ollutta varustekassia löysi tiensä perille ja meidän ”romuista” tuli monelle aarre.
    Hyvät tiedotteet paikallisiin medioihin ja ottelutapahtumissa rummutusta, niin väki kyllä aktivoituu!