Liigat

Kauteen pettynyt Kauko muisteli lämmöllä pitkäaikaista valmentajaansa: ”Hieno ihmisjohtaja”

19.04.
2017
12 Kommenttia
4
Liigat

Petri Kaukon (vas.) mukaan hävitty pronssiottelu kuvasti Happeen koko kautta. Konkarin pelit kuitenkin todennäköisesti jatkuvat myös ensi kaudella. Kuva: Juha Käenmäki

Jyväskylän Happeen Salibandyliiga-kausi päättyi keskiviikkoiltana karvaaseen pettymykseen, kun Seinäjoen Peliveljet vei pronssimitalit nenän edestä. Happeen kapteeni Petri Kauko harmitteli vaikeaa kautta ja erityisesti sitä, ettei hänen pitkäaikainen valmentajansa Seppo Pulkkinen saanut vielä yhtä mitalia kaapin perukoille.

Mistään merkityksettömästä pronssiottelusta on turha puhua, koska kyseessä oli Happeen päävalmentaja Pulkkisen viimeinen koitos joukkueen penkin takana. Pelaajat olivat muun muassa kasvattaneet viikset luotsinsa kunniaksi tätä ottelua varten.

Kippari kuitenkin tuumi, että siitäkään huolimatta joukkueen lataus ei ollut kovin mahdollinen.

– Olemme yrittäneet pitää henkeä yllä ja joutuneet odottelemaan, milloin peli pelataan. Sepon viimeinen peli oli niin iso juttu, että yritimme silläkin saada vielä lisää latausta tähän peliin. Ilmeisemmin se ei ollut kuitenkaan riittävä.

Seuraikoni Kaukon puheesta kuulee, että hän muistelee Pulkkisen kanssa matkattua yhteistä Happee-taivalta lämmöllä. Viiksekäs ja monien kunnioittama herrasmies valmensi Jyväskylässä 12 kautta.

– Muistot ovat hyviä, totta kai. Pitkä matka on kuljettu yhdessä. Välissä on ollut liigakarsinnatkin, mutta kruununa tietysti Suomen mestaruus. Lisäksi on nostettu kannua myös Suomen Cupissa. Jälkeenpäin näitä on mukava muistella. Hieno ihmisjohtaja.

SPV johti pronssikamppailua Seinäjoella parhaimmillaan jo 5–2 kolmannen erän alussa, mutta Happee kiri johdon kiinni loppuhetkillä. Ratkaisu syntyi Peliveljien kapteenin Ville Kuuselan lavasta jatkoajalla.

Kaukon mielestä kauden viimeinen ottelu kuvasti samalla koko hirviryhmän viimeistä kahdeksaa kuukautta.

– Totta kai nyt on pettyneet fiilikset. Toinen erä oli hirveätä tekemistä koko joukkueelta. Kolmanteen löytyi sitten pari kenttää äijiä, jotka halusivat enemmän. Pelin lopussa meillä oli paikka ratkaista, mutta ei mennyt sisään, ja jatkoajalla kävi sitten noin, Kauko summasi Pääkallo.fi:lle puhelimitse pronssiottelun kulkua.

Yhdellä sanalla kuvaillessaan Kauko toteaa Happeen tämän kauden olleen vaikea. Mukaan mahtui hyviä hetkiä, mutta myös lamaantumisia pelin sisällä ja jopa muutaman pelin jaksoja, joiden aikana homma ei vain yksinkertaisesti lähtenyt kulkemaan. Joukkue ei päässyt Kaukon mukaan sille tasolle, johon potentiaalia olisi voinut olla.

Kokenut pelimies kuitenkin uskoo, että vaikeudet potkivat pelaajia tekemään entistä kovempaa töitä, jotta tulos olisi ensi kaudella parempi.

Kyllä, myös Kaukon ura todennäköisesti jatkuu kaukalossa.

– Tässä on varmasti itse kullakin peiliin katsomisen paikka ja pohdittava, mitä haluaa tältä hommalta. Monien fiilis vaikuttaisi olevan kuitenkin se, ettei tämä kausi ollut sellainen kuin tavoittelimme. Tehdään entistä enemmän hommia ja tullaan vahvempana ensi kauteen.

– Happeessa minun hommat jatkuvat ainakin jollain tasolla. Olen Mikko Lehdon (tuleva päävalmentaja) kanssa jo hieman jutellut, että ne jatkuvat mahdollisesti myös pelaajana.

Eli pelihaluja edelleen riittäisi?
– Kyllä sinäänsä, kun olen aika ehjänä pysynyt. Pelaaminen on ollut kivaa, ja olen jo välierien jälkeen miettinyt, etten ehkä halua tällaiseen tulokseen lopettaa. Uskon, että ensi kaudella meillä on mahdollisuus taistella kirkkaimmasta mitalista, ja se minua kiinnostaa.

Happeen Seppo Pulkkisen ja SPV:n Tommy Koposen lämmin halaus pronssiottelun jälkeen. Kuva: Juha Käenmäki

Lue myös:
Pronssi lämmitti SPV-kipparia: ”Pelimiehelle maistuu, kun pystyy mitalin ratkaisemaan”
Pronssiottelu venyi jatkoajalle – kapteeni ratkaisi mitalit SPV:lle

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Katsoja
20/04/2017
Niinpä niin. Sekä joukkueelle että katsojille ja faneille jäi varmaan aika hämmentynyt olo tästä kaudesta. Oli joitain hyviä hetkiä, mutta myös aika paljon heikkoja sekä hajutonta ja mautonta puurtamista. Neljäs tila sarjassa lienee kokonaisuuden huomioon ottaen ihan ok. Ehkäpä joukkue purkaa kautta jossain vaiheessa, löytyykö sieltä sitten mitään syitä ailahteluihin, on eri asia. Porukka on ollut kasassa monta vuotta suurin piirtein samanlaisena. Voiko siinä jotenkin leipääntyä eli puuttuuko tuoreutta, uudistumiskykyä ja tekemisen todellista iloa ja raikkautta? Kyllä siinä muutamalle profiilipelaajalle tilaus varmaan olisi, niin ylä- kuin alakertaankin. Toisihan se myös uusia tuulia joukkueen sisälle. No niin, ne eurot....
No Niinpä
20/04/2017
Niinpä. Euroja se vaatii ja niitä ei Happeelta löydy valitettavasti. Toivottavasti jostain saatais kaivettua pari kovaa pelimiestä joukkueeseen. Junnuista ei ainakaan taida olla jatkuvuutta Happeessa kun on niin kova imu naapuriseuraan. Esim tän kauden C1ten kahdesta joukkueesta lähti n.15 pelaajaa naapuriseuraan.
VäliSuomi
20/04/2017
Hattu pois päästä ja syvä kummarrus Seppo Pulkkiselle.
Hän kiteytti heinosti lehdistötilaisuudessa salibandyn merkityksen yhteisölleen suurella tunteella ja sydämellä: " jos salibandy ei arvosta itse niin kuka sen tekee",.
Niin Seinäjoella kun Jyväskylässä tehdään todellakin töitä salibandyn eteen, palkintona nyt SPV:lle mitalli.
Superfinaalissa voitaisiin huomioda nämä joukkueet julkisesti, esimerkiksi niin että Seppo Pulkkiselle myönnetään jokin ja Pronssijoukkue olisi mitallit kaulassa väliajalla?
20/04/2017
No niinpä, taisi lähteä, ta meni ainakin tryoutille.
Jotain tehtiin jossain kohtaa huonosti, sekä seurassa, että ehkä myös näissä mainitsemissasi C1 joukkueissa
Ehkä myös vastaanottavassa joukkueessa eli Beessä.

Siitä huolimatta iso käsi ja hattupäästä Sepolle.
Pitkä pätkä on palloilun kanssa takana.

Toivottavasti pienen huilin jälkeen osallistuu Keski-Suomalaiseen salibandyyn tavalla tai toisella.
Katsoja
20/04/2017
Odotan mielenkiinnolla seuralta ulostuloa linjauksista ja toimenpiteistä, joilla se ainoa persaukisen seuran tulevaisuuden turvaaja, laadukas junnutuotanto, saadaan uuteen nousuun. Miten pelaajapolku junnusta huipulle suunnitellaan, miten laadukkaan valmennuksen rekrytointi aijotaan hoitaa jne. Älkää nyt vaan hyvät ihmiset sortuko siihen nurkkapatritionismin ikävimpään muotoon eli siihen, että kilpaillaan omissa asemissa pelaajista ja valmentajista ja naureskellaan vahingoniloisina toisen ongelmille. Se on varmin keino vahingoittaa JKL:n salibandyn tulevaisuutta. Sen sijaan järkevä yhteistyö ja resurssien yhdistäminen palvelee lajin tulevaisuutta tässä kaupungissa.
Mä:lle
20/04/2017
Sekin voi olla totta et Beessä ei oltu vastaanottavaisia?? Tuntuu vaan siltä et tiettyjä lahjakkuuksia suositaan enemmän kuin muita??????????
NAISKATSOJA
20/04/2017
Ei tullut sitten mitalia, mutta no, suvantovaiheita tulee välillä itse kullekin, mutta nythän on kesä hyvää aikaa harjoitella seuraavaa kautta varten ;). Tsemppiä kaikille ja jospa se pelikunto ja ilo sieltä sitten taas nousee ja alkaa uudet tuulet puhaltamaan! :)
Palokan Orsi
20/04/2017
Hienoa, jos Tsägi jatkaa. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin ja jos joku paluumuuttajakin tulisi, niin olisi ihan hyvä nippu koossa. Se on sitten eri asia, riittääkö enää pelkkä hyvä noita kärkinippuja vastaan.

Mitä tuohon junioripuoleen tulee, niin siitä olen jo pidemmän aikaa kantanut huolta ja ehkä taannoinen junnu- ja sittemmin miesten menestys sokaisi aikansa tosiasioilta. Pahimmin sokaistui ehkä taustat ja sen seurauksena myös itse juniorit. Menestyshuumassa taisi unohtua, että pelkkä hirvilogo ei ole tae menestyksestä. Tuo on tietysti yllättävää, jos C-junnuista vaihtaa seuraa lähes joukkueellinen pelaajia b:n kynnyksellä. Itse kun on katsellut touhua enemmän noiden nuorisomaajoukkue-edustusten ja juniorijoukkueiden sarjamenestyksen suhteen ja siitä vedellyt omat johtopäätökset, mutta ílmeisesti ainakin c:n ja b:n kohdalla on jotain laajempaa ongelmatiikkaa syystä tai toisesta. Etenkin, kun Happeen panostukset junnupuolelle oli ainakin taannoisen uutisoinnin pohjalta aika kovia. Mutta tulivatko sitten kuitenkin liian myöhään? Toisaalta jäähän noista kahdesta joukkueesta sitten tuolla 15 lähtevän jälkeen vielä joukkueellinen pelureita b:n ja ehkä c:n käyttöön. ¨Varsinkin, jos divaria pelanneet c1:set ovat jäämässä ja pienempään rooliin jääneet ovat lähdössä. Mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Keski-Suomesta ei pelaa Happeen A:n lisäksi mikään muu joukkue SM-sarjaa. Muutama hyvä yksilö siellä vanhemmissa junnuissa taitaa olla, mutta jotenkin ihan viime ajan nostot edustukseen eivät ole ainakaan vielä puhjenneet kukkaan.

Edustuksenkin osalta kilpailu pelaajista ehkä kiristyy, kun O2 nousi vihdoin divariin. Voi olla sekin ihan houkutteleva vaihtoehto ainakin nuorille pelaajille. Ja saattaa sitä kautta viedä koko jyväskyläläistä salibandya eteenpäin. Paras ehkä olisi, että olisi kilpailukykyiset joukkueet sekä liigaan että divariin ja junioreiden parhaat ikäluokassaan sitten samassa ryhmässä. Ei taida kahteen seuraan vaan riittää kilpailukykyisiä joukkueita samaan ikäluokkaan.
Junnut
20/04/2017
No tottahan se on että happeen b junnuihin on jäämässä ne kovimmat viimekauden c1 divaria pelanneet jätkät loput menevät o2. Ken tietää niiden nimiä niin hyvä! Pari ihan kovan luokan peluria löytyy.
Nimeäjä
21/04/2017
Uusi seura perustettava Jyväskylän seudulle OHap2dux, joka päräyttää EräViikinkien ja RahaClassicin huippuja vastaan tasapuolisesti ;) Tai sitten jokaiselle liigajoukkueelle sama kokonaisbudjetti 50 000 euroa joka kattaisi kauden, niin olisi mielenkiintoinen kausi tulossa kokonaisuudessaan kunkun kaikki olisi samassa palkkakuopassa ja yhdessä joukkueessa saisi olla max. 2 ulkomaan vahvistusta ja max. 3 maajoukkuepelaajaa :)
Arvio
21/04/2017
Kyllä Happeen kausi jää kokonaisuudessaan miinuksen puolelle. Pelikuri oli heikompaa kuin parina aiempana vuonna ja otteet heittelivät laidasta laitaan
30/04/2017
O2 julkaisi eilen junnujoukkueiden pelaajistonsa. Näin Happeen henkilönä surkeata luettavaa. Vaikea on ymmärtää mitä pelaajat ajattelevat, mutta jossain on mennyt pahasti pieleen myös seuran taholta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.