Liigat

Kohonen ennätyksellisessä iskussa – SPV siirsi välieräratkaisun seitsemänteen peliin

12.04.
2017
40 Kommenttia
2
Liigat

Mikko Kohonen oli illan herra ja hidalgo Seinäjoella. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

SPV tokeni edellisessä miesten Salibandyliigan välierässä saamastaan selkäsaunasta ja venytti sarjan EräViikinkejä vastaan seitsemänteen peliin. Tämän illan voittolukemat Seinäjoki Areenalla merkattiin lukemin 8-6.

EräViikingit sai otteluun salama-alun, kun se johti reippaan kolmen ja puolen minuutin jälkeen Miko Kailialan ja Jani Kukkolan osumilla 2-0. Mikko Kohonen napautti SPV:n ottelun avausosuman ajassa 10:22. Maali oli samalla Kohosen 100. playoff-osuma. Kaksi minuuttia ennen avauserän loppua Kohonen iski illan toisensa ylivoimalla ja tasasi erätauolle puntit lukemiin 2-2.

Ajassa 24:38 SPV-puolustaja Tuomas Mustonen iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin sivaltamalla isännät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Kohonen neppasi maalin edestä hattutemppunsa, mutta vain puoli minuuttia tästä ja Kukkola ampui EräViikingit taas maalin päähän. Toisen erän maalihurjastelu jatkui jälleen minuutin kuluttua, kun Kohonen latoi jo illan neljännen osumansa. Ottelun puolivälissä Henri Urmas latasi SPV:n jo kolmen maalin karkumatkalle ja vieraat turvautuivat aikalisään. Sekään ei auttanut, sillä ennen erätaukoa osui ainoastaan viidettä kertaa pelissä onnistunut Kohonen.

Kolmanteen erään EräViikingit vaihtoivat maalinsuulle Markus Laakson, mikä näytti hieman joukkueen pelaamista herättelevän ja 44 peliminuutin kohdalla Marko Juselius ampuikin 7-4 -kavennuksen. Kolmisen minuuttia myöhemmin syntyneen Tero Tiitun 7-5 -osuman jälkeen oli SPV:n vuoro ottaa aikalisä.

Sami Koskelle maasta pelaamisesta vihelletyn rangaistuksen aikana ajassa 56:33 Kukkola sinetöi hattutemppunsa maalin kulmalta ja toi vieraat maalin päähän. Seuraavassa vaihdossa Jari Hankkio kuitenkin onnistui ujuttamaan lukemiksi 8-6 isännille. Enempää osumia ei nähty ja näin ollen tämän parin voittaja ja samalla vastustaja Classicille Superfinaaliin ratkotaan perjantaina Vantaan Energia Areenalla.

Illan ykkösnimi oli 5+1 -tehot paukuttanut Mikko Kohonen, joka rikkoi ottelussa myös yhden ennätyksen. Hän teki playoff-historian nopeimmat viisi maalia. Niihin kului yhteensä 27 minuuttia ja 30 sekuntia. Aiempi ennätys oli niin ikään Kohosen nimissä, mutta tuolloin viiteen maaliin vaadittiin 32 minuuttia ja 49 sekuntia.

Miesten Salibandyliigan välierät:
18:30 SPV-EräViikingit 8-6 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-3
Juha Käenmäen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Keijo
12/04/2017
Nuo vaan!
Late
12/04/2017
On Kohonen se huikee äijä. Toivottavasti Helsingissä saataisin hieno ja tasaväkinen päätös välierä sarjalle. Voitti sen kumpi vaan sitten :)
Katsoja
12/04/2017
Lol! Siis uskooko joku tosissaan, että kummallakaan noista on palaa Classicia vastaan. Ala-arvoista vieraspelaamista molemmilla suhteessa kotiesitykseen.
Zksmoka
12/04/2017
SPV voitti Classicin runkosarjassa 2 kertaa, miksei siis finaalissakin?
60100
12/04/2017
Semmonen peli sitte taas... Ei jaksa keksiä mitään fiksua. Oudon huonosti toki molemmat on vieraissa pelannu vaikka ErVi oli tänään kohtuu lähellä päästä rinnalle.

Mikä muuten oli syy että tuomarit taas vaihtui? Jäikö maanantaina joku korkea maila viheltämättä? #ironia
Katsojalle
12/04/2017
Anna mä arvaan: olet joko klässikin kannattaja tai oma joukkue on jo lomilla...
No niin
12/04/2017
Onpa tosi ailahtelevaa. Maanantaina en olisi laittanut senttiäkään SPVn puolesta. Jostain Kohonrn kaivoi kiukun ja venytti pelit seitsemänteen. Silti en usko että SPV pystyy enää samaan Vantaalla. Nyt joukkueet harjoittelee kerrasta poikki joka voi kantaa vielä Superfinaalissakin
nikkeri
12/04/2017
veikkaan että jos speve voittaa perjantaina se voittaa myös classicin superfinaalissa!
Sampo70
12/04/2017
Nikkeri on mielestäni jyvällä! Tämän ottelusarjan voittaja on joka tapauksessa ennakkosuosikki Superfinaaliin. Speve on aina parhaimmillaan selkä seinää vasten. Ainakin jos toissavuoden finaaleja yhtään muistelee. Happee kannattajat tuskin muistaa...
Game seven
12/04/2017
Nyt EräViikingeillä on mahdollisuus markkinoida salibandyä stadissa. Perjantai-ilta ja Game 7, voiko olla parempaa yhdistelmää, samalla hyvä sauma saada kiinnostusta ja nostetta Superfinaalille, varsinkin jos EV voittaa. Tehkää se nyt isosti!
..
12/04/2017
On kyllä erikoinen sarja. Tiukka niin kuin kuuluukin, siinä ei ole numerollisesti mitään erikoista, mutta yksittäiset pelit todella erikoisia. 9-0 takkiin ja ihan kujalla ja sit parin päivän päästä selkä seinää vasten voitto ja game seveniin. Speve on ollut vieraissa huono, mutta ei Ervikään ole niissä loistanut. Kokeneita pelihessuja on molemmissa yllin kylin, niin tuo ailahtelevuus kyllä ihmetyttää.
JANIINPÄ
12/04/2017
5+1 on vanhalta herralta aika veto!
Ympyrä sulkeutuu
12/04/2017
Pelit alkoi vierasvoitolla ja nyt olis siihen hyvä lopettaa.
Niinpä
12/04/2017
Vuoden salibandyteko voidaan nimetä jo tässä vaiheessa kautta: Se on tämä SPV:n välierä sarja Eräviikinkejä vastaan ja eteneminen 7. peliin. Samalla Tommy Koponen voidaan nimetä vuoden salibandyvalmentajaksi. Peluuttaa omaa joukkuettaan aivan oman jenginsä kapasiteetin ylärajoilla, materiaaliltaan ylivoimaista vastustajaa vastaan. Juuri tämä selittää maanantain kaltaiset mahalaskut, mutta joukkue on taistellut parin huonon pelin jälkeen sarjan vielä tasoihin ja jopa pakkovoiton edessä tänään. Jos Ervi häviää 7. pelin, joukkueen johdolla ei voi olla muuta mahdollisuutta kuin erottaa Korsman. Ei ole kovin hyvä näyttö valmentajalta, jos käsissä on materiaali, jolla Suomessa ei saisi paras seitsemästä sarjassa hävitä kertaakaan kenellekään poislukien Classic.
Teme
12/04/2017
Nyt on sitten turha selitellä huonoa katsoja lukumäärä millään. Hifk on kesälomalla eikä klubikaan pelaa.
Meatman
12/04/2017
No se ei kai ole kenellekkään yllätys että Koponen on valmentajista parempi. Toivottavasti Spv on perjantaina alusta asti hereillä ja pudottaa etäviikingit pronssiotteluun. Siellä ainakin kaikki paineet on kun "asiantuntijat" ennustivat sarjaa puhtaasti eräviikigeille.
Peku
12/04/2017
Kyllä oli nannaa koko rahalla! Kruunasi kauden. Viimeksi toivoin (maanantain pelin jälkeen) vieläkin enemmän ailahtelua ja se saatiin - nyt toivon että mennään tällä tasolla vipa matsi. Harmi että itsellä on suunta pohjoiseen eikä etelään Pääsiäiseksi.....
Junnu#8
12/04/2017
Teme HIFK pelaa vielä pronssipelin. Joten ei ihan vielä lomalla:D Toki pronssit voisi jakaa välierien hävinneille joukkueille! HJK nyt kiinnosta ketään! Still nothing etelä!
Ilman Kohosta pelit ois pelattu
12/04/2017
Ensin pelasti Seinäjoella Hankkio, sitten Kohonen. Koskakohan muu joukkue tai edes Koponen astuu estraadille? Erviltä on ihan ymmärrettävää, et nuori joukkue seilaa vielä eestaas, mut Koposella on ollu noi samat naamat tuolla jo vuosia. Valmentaako se siellä porukkaa ollenkaan?
Peku
12/04/2017
Nuori - Ervi - toki seurana ja Tiituhan vasta aloitti .... olisikohan happamia sanoi kettu....
Keinutuolin paavi
12/04/2017
Jaha, game seven ja fuusioseura. Saattaa jopa 500 katsojaa rikkoutua, huippu juttu :)
Raipe
13/04/2017
Ensin hankkio, sitten kohonen... Ervi ei olisi mitään ilman Kukkolaa ja Kailialaa. Mahtavaa kun landepaukut ja joukkue, jolla ei pitänyt olla palaakaan mitalipeleihin tänä vuonna haastaa kunnon keräilysakin!
Persläpi
13/04/2017
'Ei oo mitää jakoa kummallakaa classiccia vastaan' - onpas! Tässä jokainen varmaan näkee kuinka penaalista tää superfinali-formaatti on, molemmat tämän sarjan jengeist pystyy parhaana päivänä päihittämään
Minäpahoitinmieleni
13/04/2017
Nää keräilyhuutelut on aina niin hauskoja, kun omakin jengi on on hommannut vaikka mitä vuosien saatossa :D mites toi kivilehto vaikka
Sami
13/04/2017
Lopettakaa nyt toi huutelu molemmim puolin...

Pakko kommentoida. ErVi on aivan jäätävän kova nippu! SPVn pitää onnistua koko ajan 110prossalla, jos aikoo haastaa. Hieno sarja! Rispektit Kailialan suuntaan. Juteltiin katsomossa siitä. On todella kova pelimies ja just sillai sopivasti ärsyttävä, muttei kuitenkaan liikaa. Hienosti pelin lopussa myönsi tappion ja jätti viimeisen no-brainer-karvin tekemättä. Arvostan, mutta onhan sen ärsyttävän kova ;)
Jaahas
13/04/2017
Tämä salibandy näyttää todellakin olevan äärimmäisen psykologinen pallopeli. Jopa hämmentävissä määrin.

Miten voi perättäiset pelisuoritukset vaihdella noin paljon? Ei voi kuin ihmetellä.
#22
13/04/2017
Kyllä Koponen on vaan aika kova valmentamaan. Ei ole SPV:ssä maajoukkuemiehiä, viisi ensikertalaista välierissä eikä ole kahdesta isosta seurasta tehtyä cream teamiä. Kyllä joka Koposta haukkuu, ei tiedä salibandystä ja valmentamisesta mitään. Böndeltä tuleva joukkue vei pelit 7-peliin, vaikka mitään jakoja ei pitänyt olla.
...
13/04/2017
Kyllähän tuossa kaksi sillä tavalla samanlaista joukkuetta on vastassa, että kilometrejä yhdessä ei ole niin kauheasti takana. SPV:n joukkueessa on monia tuttuja nimiä edellisiltä vuosilta, mutta kuten lehdistötilaisuudessa tuli ilmi, 5 pelaajaa kentällä pelasi ekaa kertaa näitä pelejä. Yksittäiset pelimiehet/ratkaisijat taas molemmissa joukkueissa on sellaisia, että kilometrejä on takana vähintäänkin riittävästi. Näiden pelaajien hyvät/huonot päivät näkyy sitten isolla painoarvolla koko joukkueen suorituksen tasossa.
Masa
13/04/2017
En tajua noita "SPV pelaa ylivoimaista materiaalia vastaan" kommentteja. Eihän tuo ErVi paperilla ole mitenkään selkeästi parempi nippu. Kovia pelimiehiä löytyy molemmista jengeistä. Ainoastaan maalivahti on ErVissä selkeästi parempi.
...
13/04/2017
Oletko masa kattonut nyt oikeita lappuja? Kukkola, Kailiala, Aro, Tiitu? Ketäs ne SPV;n maju pelaajat olikaan....
alakatsomo
13/04/2017
Täydennän Masan kommentteja sillä tavalla, että onhan SPV:ssä toki pelaajia, joiden pitäisi saada mahdollisuus maajoukkueessa..esim. Holopainen..
Niilo
13/04/2017
Ja lopettakaa tuo landepaukuista huutelu, se ny vain on helvetin noloo..vain täysi keijo jaksaa ylistää kehäkolmosen sisäpuolta ja huudella muita landepaukuiks
Espoo
13/04/2017
Täytyy nostaa hattua Mikko Kohoselle, olivat selkä seinää vasten ja 38 vuotiaana pystyy tekemään viisi maalia, hallitsee pallon maalin edessä edelleen loistavasti.
Parempi palaajana kuin iso veljensä, nykyään
Sami
13/04/2017
Kukkola teki muuten rikkinäisellä mailalla maalin. Varsi 45 asteen kulmalla ennen kuin osuu viimeisen kerran palloon ja toisaalta vapariksi tuomittu palautus meni vihulaisen lavasta maalivahdille... onneksi ei ratkaissut mitään, mutta on tää surkuhupaista taas.
Reikäpää
13/04/2017
Huomenna se nähdään kumpi joukkue matkaa Superfinaaliin. Seinäjokisille tiedoksi - ottakaa käteistä mukaan. EV:n kortin lukulaite on todella hidas.
James
14/04/2017
Kohonen olis voinnu tehä ottelussa ennätykselliset 6-7 maalia, mutta pelas koko kolmannen erän alaspäin. Koskahan poika oppii, että henkilökohtaiset ennätystehtailut ovat joukkueen menestystä isompia juttuja....
#22
14/04/2017
James. Logo rinnassa on joillekin todellisille joukkuepelaajille isompi juttu kuin nimi selässä. Joillekin se voi olla vaikea ymmärtää.
James
14/04/2017
Kokeilin vain joko sarkasmi toimisi netissä. Ei toimi vieläkään.
#22
14/04/2017
Joo ei ole sarkasmi sinun lajisi.
James
14/04/2017
Ei näytä olevan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.