Ulkomaat

Kolmen suomalaisen Zug United nousi Sveitsin liigaan – maan Superfinaalissa tutut joukkueet

07.04.
2017
0 Kommenttia
0
Ulkomaat

Jarkko Rantala nosti Zug Unitedin Sveitsin salibandyliiga NLA:han. Kuva: Wilfried Hinz / Unihockey.ch.

Sveitsin liigassa tapahtui viime viikonloppuna suomalaisittain merkittäviä asioita monella tavalla. Suomalaispelaajien joukkueita nousi pääsarja NLA:han, tippui NLB:hen, säilyi NLA:ssa, sekä pääsi Sveitsin Superfinaaliin.

Sarjanousua pääsi juhlimaan suomalaisluotsi Jarkko Rantalan johdattamana Zug United, joka kaatoi UHC Grünenmattin suoraan voitoin 4-0. Zugissa pelaa Rantalan poika Joona, sekä puolustaja Aki Hietanen. Joukkueen ykköspyssy on Ruotsin Superliigassakin aiempina vuosina kovia tehoja mättänyt Billy Nilsson. NLA:sta tippuneen Grünenmattin riveissä puolestaan kautensa pettymykseen joutuivat päättämään SPV:stä tutut Erik Härkönen ja Miika Malkamäki.

Toisessa karsintaparissa Matti Tauraman UHC Thun piti sarjapaikkansa voitoin 4-0, eikä Mikael Laxin ja Mikko Jolman Floorball Thurgausta lopulta ollut haastamaan Thunia kunnolla.

Zugin Rantala ja Thurgaun Jolma olivat iskussa myös NLB:n playoffien ja liigakarsintojen yhdistetyssä pistepörssissä. Rantala oli toinen pistein 12+14=26 ja Jolma kolmas lukemin 22+3=25. Zugin Nilsson voitti pistein 9+18=27.

NLA:n välierissä puolestaan Tatu Väänäsen ja Ville Lastikan SV Wiler-Ersigen nappasi viime viikonvaihteen aikana kaksi voittoa ja eteni Superfinaaliin suoraan voitoin 4-0. Välierissä kaatui Tigers Langnau, jossa pelaa muun muassa Ruotsin maajoukkueen kapteeninnauhaa viime kisoissa kantanut Johan Samuelsson. Hyvään pistevireeseen äitynyt Lastikka johtaa nyt pudotuspelien pistepörssiä lukemin 13+11=24. Eroa seuraavaan on kuusi pistettä.

Toisessa välieräparissa Esa Jussilan luotsaama ja kentän puolella Jarkko Nurmelan edustama UHC Alligator Malans raivasi niin ikään voitoin 4-0 tiensä Superfinaaliin. Malans kaatoi semifinaaleissa viime kauden mestari GC Unichockeyn, jossa pelaavat suomalaisista Riku Kekkonen ja Niko Juhola.

Näillä tuloksilla Sveitsin Superfinaalissa huhtikuun 22. päivä nähdään toisinto kahden vuoden takaisesta finaalista. Tuolloin Wiler oli parempi.

Alla niiden välieräotteluiden maalikoosteet, joita ei ole vielä julkaistu Pääkallo.fi:ssä.

SV Wiler-Ersigen-Tigers Langnau 3. välierän maalikooste:

UHC Alligator Malans-GC Unihockey 4. välierän maalikooste:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.