Liigat

Kommentti: Pelaaja on vastuussa käsistään

15.04.
2017
39 Kommenttia
17
Liigat

Tommi Rosendahlin kuriton käsien käyttö pitää hänet ulkona Superfinaalista. Kuva: Juhani Järvenpää.

Kevään pudotuspeleissä ovat nousseet jälleen runkosarjaa enemmän esiin nämä kuuluisat ”ylilyönnit”. Happeella Otto Tikka joutui seuraamaan ratkaisupelit sivussa ja nyt kova kohtalo osui game 7 EräViikinkien Tommi Rosendahlin kohdalle. Tikka sai ottelun jälkeisessä tutkinnassa kolmen ottelun pelikiellon, jolla hän missasi viimeiset välieräpelit sekä tulee missaamaan pronssiottelun. Rosendahl joutuu huilaamaan Superfinaalin, joka on itsessäänkin jo kova rangaistus.

Oma mielipiteeni on se, että molemmissa tuomiot olivat perusteltuja ja oikeita. Pelaaja on vastuussa käsistään ja käsissään kantamastaan mailasta.

Mielestäni meidän lajina tulee ottaa selkeä linja näiden ylilyöntien osalta. Ja tämä pitää tuomareiden linjata tulevalle kaudelle selkeästi. Salibandylla on hyvä mahdollisuus erottautua jääkiekosta, joka on kaikessa älyttömyydessään mennyt väkivaltaisuudessa täysin yli. Ja kun jääkiekossa vielä tietyt valmentajat selkeästi piilossa ”käskyttävät” pelaajia pelaamaan ”kovaa”, niin silloin se tarkoittaa yleensä suurta loukkaantumisvaaraa vastustajan jollekin satunnaiselle pelaajalle, joka sattuu ylikovan kontaktin kohteeksi. Tätä ”käskyttämistä” en itse toivoisi näkeväni jatkossa salibandykentillä. Meillä on mahdollisuus linjata toimintamme vauhdikkaaksi ja taitoa suosivaksi lajiksi. Vastustajaa täytyy kunnioittaa enemmän.

Puolustan Tikkaa ja Rosendahlia sillä, että tuomarit eivät vielä ole linjanneet näitä asioita tarpeeksi selkeästi. Pelaaja on vastuussa käsistään ja mailastaan myös silloin, kun maalin eteen mennään lyömään maalivahtia täysiä sormille. Tässä tuomareiden pitäisi pystyä suojelemaan myös maalivahteja paremmin ja se on helppoa linjata niin, että jokaisesta maalivahtia sormille tulleesta lyönnistä tulisi antaa viiden minuutin rangaistus automaattisesti. Törkeistä lyönneistä tulisi antaa suoraan punainen kortti ja yhden pelin huili. Kun nykyään saa maalivahtia teloa aika surutta, niin puolustan täysin sitä, että Tikka ja Rosendahl ottivat pelikieltonsa tilanteista. Tikan tapauksessa Nico Salo löi todella kovaa Happeen maalivahtia sormille ja niin taisi olla myös Rosendahlin tapauksessa.

Itseäni häiritsee myös suunnattomasti se suunta mihin salibandyn ”kovaa” pelaaminen on mennyt normaalissa 5vs5-pelaamisessa. Pelaajat saavat käyttää käsiään aika kovasti jatkuvaan vastustajassa roikkumiseen ja vauhdin hidastamiseen. Saman ilmiön olen huomannut sekä A-junioreiden sarjassa että miesten liigassa ja tämä näkyy lähes poikkeuksetta kaikissa peleissä mitä nykyään pelataan. Jos tässäkin linjattaisiin selkeämmin käsien käyttö siten, että jos käsillä estetään selkeästi vastustajan vauhdin hidastaminen tai liikkuminen esimerkiksi laidoissa ja kulmissa, niin siitä annetaan aina kahden minuutin jäähy. Uskon, että tällä saataisiin kitkettyä käsien käyttö pois ja nopeille ja taitaville pelaajille lisää tilaa ja aikaa toteuttaa itseään. Tuloksena olisi varmasti viihdyttävämpää peliä. Nyt hyökkääjiltä viedään liikaa taidollista etua pois jatkuvalla roikkumisella ja puolustajat saavat tällä selkeän edun puolustettaessa.

Tuomareiden, liiton ja liigan pitäisi linjata peliä siihen suuntaan, että se suosii enemmän taitopelaamista. Taitopelaamisella tarkoitan hyökkäyspelaamisen lisäksi myös sitä, että puolustajien pitää oppia puolustamaan taitavammin hyökkääjiä. Kroppaa pitää alkaa osata käyttää oikein ja sitä kättä, jossa maila puolustettaessa on. Sillä kädellä, jossa maila on, pitää osata pelata ja puolustaa oikein ja paremmin ilman kahden käden painiotetta, jolla tapetaan aina vauhti hyökkäyspelaamisesta. Mailakäden käyttökin on helppo linjata niin, että aina kun maila osuu korkealla vastustajaa päähän, niin siitä tulee automaattisesti kahden minuutin rangaistus. Ja törkeimmistä osumista tulisi viisi minuuttia tai enemmän. Silloin niitäkään tilanteita ei tarvitse aina arpoa erikseen.

Kuva: Esa Jokinen.

Selkeästi linja vaihtelee tuomaripareittain. Toinen pari suosii ”kovempaa” peliä ja joku toinen ottaa herkemmin rikkeet pois. Liian usein tuomaroinneissa keskitytään ns. lillukanvarsiin ja tulkitaan sääntökirjasta täysin peliin kuulumattomia asioita. Yhtenä räikeimpänä esimerkkinä oli liigan peli, jossa pelattiin äärimmäisen kovaa, roikuttiin ja revittiin ja jäähyjä jätettiin surutta viheltämättä selkeistä fyysisistä rikkeistä ja ylilyönneistä. Sitten annettiin jäähy väärästä etäisyydestä. Tullaan kysymykseen, että mikä on tuomareiden tehtävä? Suojella pelaajia ja suosia taitopelaamista vai tulkita sääntökirjasta ne säännöt, joilla ei pelin kulkuun ole käytännössä mitään tekemistä?

Jos me onnistuisimme siis linjaamaan käsien käyttö eri pelintilanteissa paremmin, niin suurimmilta ”ylilyönneiltä” vältyttäisiin. Pelaajat voisivat turvallisin mielin käyttää käsiään siihen tärkeimpään eli näyttävään ja taitavaan pelaamiseen. Maalivahdit saisivat rauhassa keskittyä torjumiseen pienemmällä pelolla siitä, että sormet ovat maalinedushässäköissä hajalla. Kaikki voisivat turvallisin mielin pelata peliä, jossa ei ole suurta pelkoa siitä, että joku vetää mailanvarrella hampaat sisään. Tai jos vetää, niin siitä on sitten luvassa vähän isompaa ”kakkua”.

Niin, ja loppuun vielä se jäähyjen kalastelu, sukeltelu ja hyppinen. Lopettakaa nyt hyvät pelimiehet se. Ei se kuulu tähän lajiin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pasi Kotilainen
Pasi Kotilainen
Kirjoittaja pelasi Salibandyliigassa yhteensä 14 kautta Happeen, Oilersin ja SPV:n riveissä. Hän on valmentanut muun muassa Happeen liigajoukkuetta ja Kanadan maajoukkuetta. Tällä hetkellä Kotilainen toimii päävalmentajana sekä Happeen A-junioreissa että Keski-Suomen salibandyakatemiassa.
nulikka
15/04/2017
Kiitos! Kirjoitus kertoo kaiken olennaisen asiasta.
tuomari
15/04/2017
Erittäin hyvä kirjoitus.

Käsien käytön linjaaminen ja sallivuus vaihtelee eri alueilla, sarjoissa ja tuomareiden kesken. Varma tieto on, että tuomareiden keskuudessa on yritetty monissa sarjoissa panostaa ja onnistuttukin paikkapaikoin hyvin - välillä huonommin. Ei ole kovinkaan helppo juttu. Vauhtipeli kärsii aina kun käsien käyttö lisääntyy.

Sitä en toki tässä osta että Tikkaa tai Rosendahlia voisi mitenkään puolustella siitä mitä saa tehdä ja mitä ei. Molemmat tilanteina väkivaltaisia. Ei vaan kuulu tähän lajiin. Eri juttu sitten mikä numero (1,2,3) minkäkin PR:n perässä on.
Veska
15/04/2017
Tämä maalivahtien "koskemattomuus" on täysi vitsi tämän päivän salibandyssä. En ole nähnyt enään moneen vuoteen, että tuomareita kiinnostaisi tuleeko kontaktia maalivahtiin.

Jos lyöt maalivahtia näpeille tilanteessa tai tilanteen jälkeen, tuomari näyttää vain hyötyä. Jos kenttäpelaaja lyö toista kenttäpelaajaa näpeille tulee heti vähintään 2minä jäähy....
Et soittaa kotiin
15/04/2017
Jos pelaaja pelaa näpeillä palloa tulee siitäkin jäähy...
itse
15/04/2017
olisin sitä mieltä että maalivahtia ei lyödä näpeille ja sillä siisti. Jos joku menee lyömään niin kestää sit takaisin tulevan hitin eikä ruveta siinä vaiheessa kitisemään. Jokainen puolustaja puolustaa myös maalivahtiaan.

Samaa mieltä veskan kanssa maalivahtien koskemattomuus ja kunnioitus on kadonnut tästä lajista ja siitä kiitos tuomareille ja heidän linjoille.

Tänä päivänä pelaajat on vielä niin valistuneita että heitä ei tarvitse käskyttämään vahingoittamaan maalivahtia esim oma puolustaja työtää hyökkääjän omaa maalivahtia päin niin hyökkääjä yrittää noustessa polkasta maalivahdin nilkan tai sormien päälle ja se tapahtuu täysin spontaanisesti.

Ennen vanhaa tämä oli itsestään selvää että veskaan ei kosketa, mitä on tapahtunnut pelaajille? tuomareille?
Oma mielipide ei tarvii triggeröityä
15/04/2017
Se että lyö käsille voi olla vahinko mutta kosto ei ole joten oikein että nämä otetaan pois.
Säbäjannu
15/04/2017
Hieno kirjoitus ja ei paljon muuta lisättävää kuin se että ei tämän lajin tarvitse olla kova ja raju niin kuin lätkän että se kiinnostaisi. Parempi vaan että pysytään siinä taito edellä niin ei tule sitten näitä samoja lieveilmiöitä kuin lätkässä. Hieno laji kyseessä ja ilo on seurata mihin säbä vielä kehittyy. Vielä loppuun se että kevyt kova peli kuitenkin mielestäni kuuluu lajiin niin että mennään iholle.
Hmm
15/04/2017
Erittäin hyvä kommentti! Kiitos Pasi!
Osku
15/04/2017
Aivan samoilla linjoilla Pasin kanssa. Tohon maalivahdin koskemattomuuteen on pakko ottaa ensi kaudella kovempi linja. Näpeille lyönnistä 5 min automaattisesti, oli vahinko tai ei, ja törkeämmistä ulos juuri niin kuin Pasi esitti.
Jonsku
15/04/2017
Jos maalivahdin pienestäkin koskettamisesta lavalla saa 5 minuutin jäähyn, aukeaa maalivahdeille hieno mahdollisuus filmaamisella ratkaista otteluita. En suosittele todellakaan tällaista muutosta.
Osku
15/04/2017
Jonsku, se tässä on vähän ideanakin. Älä anna edes mahdollisuutta maalivahdille filmata.
Nimenhuuto
15/04/2017
Erittäin hyvä kirjoitus, missä mennään nimenomaan ytimeen. "Jonsku" älä anna maalivahdille mahdollisuutta filmaamiseen..
Käsistä voi olla montaa mieltä, mutta filmaamisesta ei
15/04/2017
Kotilainen puhuu asiaa, mutta vaan puoliksi. Tai oikeastaan vaan nimeksi. Tuossa Hankkionkin tapauksessa vähintään yhtä olennaista kuin Rosendahlin maalinedussiivous on Hankkion filmaaminen. Se pitäisi saada urheilusta kokonaan pois. Käsillä huidotaan ja muita virheitä tehdään, mutta ei kyllä mikään ole niin raukkamaista kuin tuo filmaaminen. Ei pysty käsittämään, että mitä sellaisen pelaajan päässä liikkuu, kun tuossakin tapauksessa työntö tulee aivan selvästi keskivartaloon ja sit sä vedät siinä levyksi maahan ja rupeat pitelemään kasvojas? Siis mitä sä teet? Oot niin idiootti, että harrastelajissa oot valmis epärehellisesti liioittelemaan ja vielä suoraan sanoen hämäämään tuomaria, että vedät ne kätes naamalles, ikäänkuin olisit siihen saanut iskun? Ei pysty käsittämään, että a) miten sä kykenet ja b) miten valkku ei jo kitke noita pois? Onko se voitto oikeasti niin olennaista, että sitä varten oot valmis valehtelemaankin ja tukemaan sitä valehtelua?
Filmaaminen
15/04/2017
Filmaaminen on juuri niin tyhmää kuin täällä kirjoitetaan. Kaikkien kirjoittajien kannattaa vain muistaa, että jokainen - ihan jokainen joukkue on siihen sortunut tälläkin kaudella. Eli jos haukut joukkueita ja valmentajia asiasta niin se osuu kaikkiin.
Reikäpää
15/04/2017
Erittäin onnistunut kirjoitus. Pakko myöntää, että Ruusu antoi poikittaista Hankkion rintakehään ja se ei kuulu peliin. Ja kyllä, tuo käsillä roikkuminen on tällä kaudella varsin silmiinpistävää. Toivottavasti myös ensi kaudella myös otetaan tiukka linja maalivahtien koskemattomuuden puolesta. Taitosalibandya kiitos.
MM
15/04/2017
Tällä kaudella ensimmäistä kertaa ohjeistin pelaajat pelaamaan kovaa! Syy oli, ett tuomari vihelsi kuin pääsarjatasolla ja ottelun alun hallinnan jälkeen vastustaja sai rikkomalla meidän pelin takkuamaan. Sen jälkeen kun pelaajat alkoivat pelaamaan "linjan" mukaisesti ja suorastaan törmäilivät kentäälä, niin ei enää syntynyt yhtään maalia pelissä!
Tuomareilta luokaton suoritus ja sanoi jopa ensimmäisen erän jälkeen, että tämä ei ole Miesten Divaria, vaan C-poikien haastajasarjaa!
Ex.veska
15/04/2017
Omalla jo vuosia sitten päättyneellä peliuralla sain muutaman kerran ns. viikatelyönnin näpeille. Sattui ja teki pitkään kipeää, mutta joukkueelleen 100%:sti pelaava veskari ei hevillä jätä peliä kesken. Irvistää vaan ja puree huulta, vaikka mitä olisi tapahtunut. Iän myötä muutamien sormien niveliin on tullut kylmäarkuutta ja aamujomotusta sekä kankeutta. Erikoislääkärin tutkimuksissa todettiin sorminivelvaurioita sekä vanhoja murtumia sormiluissa. Tämän vuoksi pulssini nousee joka kerta kun näen pelaajien hakkaavan maalivahteja käsille. Veskareille olisi suositeltavaa opetella käyttämään hanskoja, mutta edelleen moni pelaa ilman hanskoja, maajoukkueen ykkösveskari mukaan lukien. Omasta kokemuksesta johtuen peukutan niille pelaajille, jotka siivoavat yli-innokkaat halonhakkaajat pois turmelemasta maalivahdin käsiä. Toivon, että tätä aihetta selkeästi linjattaisiin säännöissä ja hakkaajille voitaisiin antaa rangaistuksia, törkeimmissä tapauksissa jopa punaista korttia.
Just
15/04/2017
Pelaajat ei roiku jos pallollisenkaan ei anneta pelata susikädellä miten sattuu.koko ajan näkee et susikädellä pidetään vastustajan mailasta kiinni mut ei vaan vihelletä.Tai otetaan vastustajan maila kainaloon.No on vähän pakko siinä vaiheessa sitoa jos oma maila on poissa käytöstä.
Hanskat
15/04/2017
Erittäin vastuutonta suositella julkisesti maalivahteja käyttämään hanskoja. Lapsikin tietää, että voittavat maalivahdit pelaavat ilman hanskoja.
Hiski
15/04/2017
Todella hyvä kirjoitus Pasi Kotilaiselta, ja hienoa, että tällainen näkemys tulee lajin sisältä. Paljon kävi samoja ajatuksia itsellänikin tuosta kädellä estämisestä kun viimeistä Eräviikingit-SPV -peliä seurasin.

Tikan ja Rosendahlin tilanteista olen kyllä itse hiukan eri mieltä. Tikka löi mielestäni Saloa kyynärpäällä suoraan päähän, joka on mielestäni todella liioitellun väkivaltainen teko välittämättä mitä sitä ennen on tapahtunut. Siitä tilanteesta olisin antanut Salolle 2 minuuttia maalivahdin sormille lyönnistä ja Tikalle 5+20.

Rosendahlin tilanteessa taas Hankkio ei mielestäni lyönyt maalivahtia sormille, vaan tavoitteli täysin pelattavissa olevaa palloa. Rosendahlin reaktio ehkä liioiteltu, mutta 5+20 tuli ainoastaan Hankkio onnistuneesta näyttelijän suorituksesta. Tästä tilanteesta olisin antanut 2 min Rosendahlille ja sillä hyvä.

On myös mielestäni kohtuutonta, mikäli Rosendahlin PR3:a ei voida korjata nyt jälkeenpäin. Tikka sai oikeutetusti jälkeenpäin useamman pelin rangaistuksen, samoin videoiden perusteella voitaisiin mielestäni nyt tuo Rosendahlin pelikielto purkaa.
Api
15/04/2017
Juuri noin. Ja jos ihan vähän sivuaa tota Hankkion tilannetta. Kun katsot videolta niin Hankkiolla on enemmän työntö palloon kuin ruma viikate. En jaksa uskoa että tahalla sormille löisi. Sen verran peliä kunnioittaa kuitenkin.
Anomuumi
15/04/2017
Niin, onhan se sormille lyöminen huomattavasti vähemmän peliä kunnioittava teko kun kiville lyöminen
Huolestuttaa
15/04/2017
Maalivahtien koskemattomuus. Sen tärkeyttä ei enää pidetä arvossa. Tuomareiden pitäisi huolehtia koskemattomuudesta omilla vihellyksillään juniorisarjoista liigaan asti. Tällä kaudella tuli nähtyä monia B- ja A-junnupelejä, joissa maalivahteja lyödään sormille tai juostaan vauhdilla päälle. Mailaanlyöntejä vihelletään jäähyiksi asti, mutta maalivahtiin osumisesta eivät tuomareita tunnu haittaavan. Kuka tai mikä enää suojaa maalivahteja? Miten taataan turvallisuus tälle pelipaikalle?
Niin
15/04/2017
Koskas se Hankkion viikarelyönti täysillä veskarin sormille vaikka veskarilla oli jo pallo käsissä case tulee hidastuksineen kaiken kansan nähtäväksi?
Tarkkailija
15/04/2017
Kyllä Hankkia videon perusteella ansaitsisi 2+2+10 (veskan sormille myöhässä ja filmaaminen päälle, joka vaan on epäurheilijamaista). Toki väkivaltaisuus/PR1 sitten Ruusulle ja 5 min. Erville. Jalkapallon syövän en haluaisi pesiytyvän meidän lajiin, aina tulee lusikallinen oksennusta suuhun kun tuota näkee.
TP
15/04/2017
Hyvä kirjoitus. Tuo logiikka että puolustajan pitäisi olla se joka tulee "suojelemaan" maalivahtia ei aukea minulle. Näistä nujakoista puolustavalle joukkueelle aiheutuu koviakin rangaistuksia ja haittaa omalle joukkueelle. Kaikenkaikkiaan tämä on oikeuden ottamista omiin käsiin, vaikka kentällä on tuomari sitä varten! Eli maalivahdin ronkkimisesta vastustajalle jäähy, mitä järkeä hankkia se omalle joukkueelle.
Paavo
15/04/2017
Rakentavaa ja perusteltua kommenttia Pasi Kotilainen. Parannusehdotuksilla täydennettynä. Ilahduttavaa ettei kaikilla Kotilaisen veljeksillä ole samanlainen ulosanti. Hyvä Pasi.
Hassu keskustelu
16/04/2017
Hassu keskustelu tämä tuomarien pitäisi ja pitäisi. Tuomarit tekee sitä, miten heidät ohjeistetaan. Piste. Erotuomarijohto eli etv on siitä vastuussa, he antaa eri sarjatasoille linjaukset, kauden painotukset ja toimintaohjeistukset tilanteisiin. Heille taas pyynnön antaa maajoukkuevalmennus ja seurojen edustajat. Majuvalmennuksen fokus on siinä, että tuomaritoiminta tukisi suomalaisen salibandyn ja salibandyn pelaajien kehitystä sellaiseen suuntaan, missä maajoukkueella on aina mahdollisuus kultaan. Seurojen edustajilla on isompi kirjo tahtotiloissaan, mutta se lienee yhteistä etteivät halua turhia loukkaantumisia. Joka tapauksessa, isossa kuvassa erotuomarit kentällä toteuttavat seurojen ja majun toiveita, sekä johdon määräyksiä. Joskus se on vaikeaakin, jos esim. oma käsitys pelistä eroaa määritellystä linjasta. Mutta sopeuduttava on, jos haluat erotuomariuralla edetä tai edes pitää nykyisen sarjatasosi.
Asiaa
16/04/2017
Junnumaalivahdin vanhempana olen aina ihmetellyt tuomareiden sallimaa maalivahtimien telomista. Ehkä heillä ole omaa kokemusta...muuta en ole keksinyt syyksi. Jokainen pelaaja ja tuomari voisi testata lämäriä sormien päihin tai viikatetta sääriin vaikka kerran kauden alussa lisenssin ehtona niin saattaisi helpottaa jos tuomarit ja pelaajat ei ala näkemään tätä asiaa tärkeänä.
Junnu#8
16/04/2017
Tai osa pelaajista. Vetää toista pelaajaa poikittaisella mailalla??? Hei haloo!!! Ei tämä mitään jääkiekkoa ole!
Ruma viikate?
16/04/2017
Puhuuko täälä kaikki samasta tilanteesta? Hankkio yrittää lähinnä tuupata palloa huonosta asennosta. 2 minuuttia arvoisesti mutta en kyllä rumaa viikatetta löydä tuosta hidastuksesta mikä päätyi koosteeseen. Hyvä kirjoitus ja hyviä pointteja filmaamiseen liittyen. Jatkossa näihin kevyisiinkin näpäytyksiinkin pitää puuttua ettei pakkien tarvi leikkiä lätkänpelaajia.
Free Huse
16/04/2017
Ruusu pelikieltoon
Salilaji
16/04/2017
Pelikenttä, varusteet ja vauhti huomioiden mallia tulisi ottaa koripallosta eikä jääkiekosta. Koripallo on myös fiksuna ja vauhdikkaana lajina maailman seuratuin sisäpalloilulaji. Mieluummin sen suuntaan kuin lajiin, jota pelataan isoilla varusteilla jäällä. Koriksen fyysisyys, älykkyys ja vauhti kiehtovat ja saavat rahan ja yleisön mielenkiinnon vaikka vastustajaa ei pyritä vahingoittamaan. Eli mahdollisuudet isoon yleisöön olisi näinkin. Vai pitääkö joku korista "neitilajina"?
Minäpahoitinmieleni
16/04/2017
Tästäkin tilanteesta oltaisiin selvitty sillä että oltaisiin ajeltu se kaveri pois ennen näpeille lyömistä ;)
Minäpahoitinmieleni
16/04/2017
Mutta jos nyt ihan tosissaan ollaan niin ko tilanteessa ei kyllä kukaan loukkaannu. Ihan erilainen tilanne kuin Tikan tilanne jossa osutaan suoraa päähän. Tämä ko tilanne kuuluu siihen maalivahdin puolustamiseen kun on tiukka välieräpeli menossa ja on tunnetta ja kovuutta. Jäähyt pitäis antaa molemmille ja se siitä. Iso mies kaatuu heiveröisemmän tönäisystä ei siinä mitään mutta eihän tossa nyt muuten ole oikeasti mitään ihmeellistä herätkää jo :D ei kyllä kateeks käy veskareita kun heidän päälleen saa juosta ja lyödä näpeille ja jos heitä puolustaa (Huom eritavalla kuin Tikka) saa hulluna penalttia ja verrataan lätkään:D onnea vaan pitämään lajissa tunnetta :)
Hemmo
16/04/2017
Mites tämä Rosendahlin PR3 tapaus sääntöjen kanssa jos kaveri saa pelissä kortin PR3 muodossa niin ei kai Rosendahl saa mennä energia areenan vippiin kattomaan matsia loppuun vaan menee pakkaamaan kamat ja lähtee kotiin, siellä kaveri otti rennosti ja tuli vielä voittomaalissa tuulettamaan kentälle?? Mitäs muut on mieltä tästä onko dumareilta jäänny antamatta lisä sanktiota Erville tästä tapauksesta?
Espoosta
16/04/2017
Muutaman kerran itsekin kommentoinut että mietinnän paikka mihin suuntaan salibandya ollaan viemässä. Kannatan ehdottomasti maalivahdin "koskemattomuutta" sekä kovempia rangaistuksia törkeistä ylilyönneistä. Seuraan mieluummin taito salibandya kuin sitä miten "otetaan miestä" ym. Tätä avointa keskustelua odottaisi myös liiga valmentajilta kuin salibandy vaikuttajilta yleensäkin.
Maalivahti ja erotuomari
16/04/2017
On eri asia lyödäänkö maalivahtia näpeille vai onko tilanne missä pelaaja selkeästi lyö palloa ja MV työntää käden/kädet siihen niin siitäkö pitäisi myös heti antaa jäähy? Voisimme sitten tehdä koripallosta tutun 3 pisteen viivan minkä takaa vedettävä aina muutoin ei maalia? En siis suvaitse tahallista vahingoittamista millään muotoa ja itsekkin näpeille saaneena tahattomasti ja tahallisesti tiedän miltä tuntuu. Mitä tulee ET sektorin linjaamiseen niin erotuomarit eivät tee sääntöjä vaan palvelevat peliä niiden mukaan. On toki - ikävää jos törkeät rikkeet jäävät huomiotta ja vielä ikävempää on kuulla että linja vaihtelee eri alueilla. Samoilla säännöillä mennään kaikkialla. Sesurat aktivoitukaa ja pyytäkää liitolta näitä linjauksia tulevalle kaudelle ja nopeasti. 80% seuroista halusi viime kaudella että korkeat mailat otetaan rankemmin pois ja sitten itkettiin kun lähdettiin kortilla pihalle kun se maila ja kädet tulee hallita - aina.
Veska
16/04/2017
Itse maalivahtina useasti olen saanut näpeille ja kovaakin. Sormet on aukeillut, ei onneksi kuitenkaan murtunut. Jokaisessa pelissä tulee kerran ainakin sormille, välillä jopa omilta ja yleensä pyytää kenttäpelaajat anteeksi. Välillä kuitenkin huomaan jonkun pelaajan toistavan tätä huitomistaan useasti, niin että en enää usko sen olevan vahingollista. Näissä tilanteissa yleensä huomautan tuomareille, että tarkkailee pelaajaa maalinedustalla pomppiessaan. Selkeimpänä muistona tälläisestä tilanteesta on jäänyt, kun tyttö joka koko pelin ajan kävi kuumana nauroi minulle huomautettuani tuomarille asiasta, niin että kyseinen pelaajakin sen kuuli. Tuomari itse sanoi, että hänen tehtävä ei ole puuttua noihin asioihin, mitä lie tarkoittanee sillä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.