Juniorit

Koovee voitti A-tyttöjen SM-kultaa – Kaupin siskokset hirmuvireessä

12.04.
2017
38 Kommenttia
9
Juniorit

Kuva: Maria Aho

Tampereen Koovee voitti tänään A-tyttöjen SM-kultaa. Finaalisarjassa se kaatoi PSS:n suoraan voitoin 3-0. Kulta ratkesi tänään Porvoossa vasta jatkoajalla lukemin 8-7.

Ottelu oli tasainen läpi kamppailun, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä PSS onnistui olemaan jatkuvasti piirun verran edellä, sillä ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-2 -johdossa ja toiselle erätauolle 5-4 -johdossa.

Kolmannen erän alkuun PSS venytti johtoaan kahteen maaliin, mutta Kaupin siskokset Veera ja Oona toivat tamperelaiset lähempänä päätöserän puoliväliä tasoihin osumillaan. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa vielä kertaalleen ottelun lopussa ja näin ollen siirryttiin jatkoajalla.

Jatkoaikaa oli ehditty pelata viisi minuuttia ja 21 sekuntia, kun Oona Kauppi sivalsi Suomen mestaruuden Kooveelle. Kaupit olivat muutenkin ottelun tehokkaimmat, sillä Oona nakutteli tehot 4+1 ja Veera laittoi jopa paremmaksi pistein 3+3. PSS:n tekokkain oli kolme maalia latonut Mixu Backman.

A-tyttöjen pronssi ratkottiin viime viikonloppuna. Northern Stars kaatoi tuolloin EräViikingit maalein 4-3 ja nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mitalin.

A-tyttöjen SM-finaalit:
18:30 PSS-Koovee 7-8 JA Ottelutilastot Kooveelle SM-kultaa voitoin 0-3

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jonsku
12/04/2017
On Kaupeilla hommaa: pitää pystyssä Kooveen koko tyttö -ja naissalibandya. Ovat kyllä huippupelaajia
Joku
12/04/2017
Kuinka suuri vaikutus sillä että kooveen naisilla ei ollu peliä ja pss naisilla oli..?
Joku
12/04/2017
Paljonko tulokseen vaikutti että kooveen naiset on kesälomilla ja pss välierissä(nyt pronssipelissä)
Sivustaseuraaja
12/04/2017
Jonskulle, onko se Kooveelta pois jos sen tyttöakatemiasta tulee tämmöisiä helmiä kuin Kaupin sisarukset. Muut seurat ostaa vastaavia sisaruksia joukkueseensa ja Koovee kasvattaa. Jokulle, oot ihan oikeassa että sarja olisi ollut varmaan tasaväkisempi jos PSS:n liigatytöt olisivat olleet mukana. Nyt mentiin näin.
Jasitten
12/04/2017
Kyllä fakta on se että ei tällaisia Kauppeja vaan kasvateta. Näin hyviä pelaajia tulee kerran 20 vuodessa eikä siihen hirveesti sählykerhot sun muut auta.
Jonsku
12/04/2017
Eipä sieltä akatemiasta nyt mitään helmiä ole kasvanut. Vain nämä kaksi poikkeuksellista lahjakkuutta, ei muita. Onnittelut kuitenkin menestyksestä tytöille.
HKI
12/04/2017
Onnittelut kaikille tyttöjen sarjoissa menestyneille joukkueille ja taustoille! Teette arvokasta duunia tyttösalibandy kehittymisen eteen. Kuitenkin muutama asia kalvanut jo pidempää tässä koko rakennetta ajatellen.

Mietiskelin tässä sellaista, että pitäisiköhän salibandyssakin kokeilla jotain järjestelmää, missä pelaajalla tulisi olla tiettymäärä runkosarjanotteluja pelattuna osallistuakseen pudotuspeleihin? Nyt liigapelurit vedetään riveihin ratkaisupeleihin, vaikka eivät ole käytännössä olleet joukkueen mukana koko kaudella. Ja en ole vanhempi, jonka lapsia olisi kaltoin kohdeltu ja pelipaikka viety liigapelurin takia. Jos jollekin tuli jo ohilyönti sielun syövereissä :) Esimerkiksi Kaupit runkosarjassa pelit 2 ja 3 / kpl. Ei kovin suuri määrä 18 runkosarjan otteluun. sitten vedetääkin tytöt pelille pudotuspeleihin ja veikkaisin että tekivät vähintään 75% Kooveen pisteistä pudotuspeleissä. Toki taustalla voi aina olla loukkaantumisia ja sairasteluja, mutta jokainen vähääkään lajin parissa oleva tietää, että näinhän tämä menee monessa seurassa. Ja tämä ei ole mikään hyökkäys tyttöjä kohtaan, ovathan he ikäluokkansa ylivoimaisia yksilöitä. Eihän se pelaajien vika ole, että pääsevät pelaamaan oman ikäluokan ratkaisupelejä. Ja niitähän pelaajat kaipaavat ja tarvitsevat myös.

Oleellisempaa onkin kysyä sitä, että onko sitten järjestelmässä kenties parantamisen varaa? Ja en ole Porvoostakaan, jos joku nyt sai toisen värähdyksen ohimolla ja en halua vähätellä Kooveen mestaruutta.. Meneehän se tulosten mukaan parhaalle joukkueelle, joka voittaa ottelusarjan, mutta jos seurojen ikäluokkien lahjakkaimmat pelaajat olisivat aina paikalla, niin tulos voisi olla kovin usein toinen? ehkä. Toisaalta lahjakkaitakaan ei saa ajaa loppuun peluuttamalla sataa sarjaa. Sekin tie on kovin lyhyt. Nämä on jänniä juttuja... Ja jossitteluhan on aika pirun tylsää ja turhaa. Lähinnä hätähuutoni koskee kovan ja laadukkaan runkosarjan puolesta , jossa jokaisessa pelissä pitäisi venyä parhaimpaansa. Finaalisarja voi sitä varmasti olla, vaikka porvoolaisilla ei liigapelurit mukana pelaa. Mutta tuo runkosarja oli kyllä iso pannukakku. Ainakin minun maailmassa SM-sarjan jokainen ottelu tulisi olla kovin mahdollinen kehityspaikka pelaajalle. Nyt moni pitää itseään urheilijana kun käy 2-3 kertaa viikossa joukkueen treeneissä ja kerran viikossa on koulussa liikuntaa, näin kärjistäen.

Alla muutama esimerkki A-tyttöjen SM-sarjan runkosarjan otteluista.
SB-Pro - M-Team 13 - 4
SB-Pro - Northern Stars 2 - 3
EräViikingit - Norther Stars 11 - 3
TPS - EräViikingit 22 - 6
PSS - TPS 12 - 3
PSS - Koovee 11 - 2.....

A-tyttöjen runkosarjassa tällaisia lukemia ja 'kävelysählypelejä' oli useampi. Yksittäisen ottelun tulosta ei kannata koskaan liikaa katsoa, mutta jotain hahmotusta kokonaisuudesta ne varmasti kaikille antavat. En tiedä onko jotkin pelit menneet edes harjoituksesta, ja se on kyllä asia, johon Salibandyliiton tulisi tarkasti miettiä kehityskohteita. #tasoerot :)

On totta, että kärki on kapea, mutta se on ollut vuosia ja ihan älyttömästi homma ei ole paremmaksi muuttunut ainakaan omasta mielestäni. Voin olla toki yksin ajatukseni kanssa. En tiedä kasvaako se kärki tämän leveämmäksi näillä peleillä? ja tällä sarjasysteemillä? Siihen varmasti joku viisaampi osaa tyhjentävän vastauksen antaa. Ja jos kasvaa, niin mikä on se aika, sillä viidessä vuodessa ihan älytöntä muutosta parempaan ei ole tullut? Varmasti yksi ratkaisu piilee lajin harrastajamäärissä, mutta mitä se tyttöjen puolella todellisuudessa on? Onko kasvua tapahtunut ja jos on, niin kuinka paljon/ vuosi. Missä ikäluokissa tytöt tulevat parhaiten mukaan ja mitä yksittäisiä keinoja seuroissa on tehty, että todellista kasvua on saatu aikaiseksi? Onkohan näistä mitään tilastoja liitolla edes olemassa? Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät? Jalkapallo, jääkiekko, tanssi lajeina vetävät kasvavissa määrin tyttöjä mukaan. Onko kaikki seurojen harteilla tyttösalibandy tulevaisuuden turvaamiseksi? Tietysti se tärkein työ tehdään seuroissa, mutta mikä on liiton rooli kokonaisuuden johtamisessa? Ilman panostuksia liiton puolelta ei varmasti kasvu loputtomiin jatku. Ja mitä pienempää kasvu, sitä ohkaisempaa on kärki huipulla. Ja levyn voi kääntää alkaakseen taas alusta.

Mitä sitten tulee kevään pudotuspeleihin ja hehkutuksiin menestyksestä ja pelaajapoluista yms..Varsinkin vanhimmissa junioreissa (A/B) vaikuttavat miten edustusjoukkueilla kevään pudotuspelit menevät. Toisen onni on toisen epäonni. Ja näin on homma mennyt aina tytöissä ja pojissa. Joku kaapii aina kerman kakun päältä. Ja sitten taas kuulee vanhat klassikot, että 'näin on aina toimittu' ja 'harmi kun meni sarjat päällekkäin' + muuta jargonia. Mitä jos sarjat ja seurojen joukkueet rakennettaisiinkin eri tavalla? Onko se täysi mahdottomuus? Elokuussa pelataan SM-karsinnat kauhealla kiireellä, sitten vedetään pahimmillaan 6-7 viikon tauko. Tätäkään syytä ei ole mielestäni liian hyvin avattu seuroille? Kesken kilpakauden saattaa mukavasti napsahtaa 3-4 viikon tauko sarjapeleihin ja sitten tuleekin kevät kun kolmeen viikkoon koitetaan saada kaikki mahdolliset sarjat ja pelit pelattua samoissa halleissa. Kaikista parastahan sarjoissa on se, että se on pomminvarmaa, että SM-turnauksia pelataan koululaisten hiihto- ja syyslomilla. Sitten siellä on taas moni pelaaja vanhempiensa kanssa matkaamassa ympäri maapalloa. Näillä toimilla aina varmistetaan se, ettei SM-peleissä varmasti saada kovimpia mahdollisia pelejä aikaiseksi. En taas ymmärrä miksi kehitykselle rakennetaan itse esteitä.. Ehkä ne Hippo- ja kerhoturnaukset voisi ajoittaa näihin lomiin? Ei ole ainakaan toistaiseksi onnistunut. Copypastella tehdyt sarjat saattaisivat mennä sekaisin :)

Noin nopeasti kun mietin maalaisjärjellä, niin eihän tuossa kauheasti ole järkeä. Kärjistetään nyt vähän lisää... Mietitään nyt vaikka C-tyttöjen valmistautumista SM-karsintoihin: Heinä-elokuussa kaikki pelaajat painaa rippikouluun eri viikoilla. Touko-kesäkuussa ryhmä on vetänyt ensimmäisiä treenejä yhdessä, sillä ikäluokathan vaihtuvat joka vuosi. Valmistautuminen kauden tärkeimpiin peleihin voi olla oikeasti aika lyhyt. Epäonnistuminen SM-karsinnoissa jättää joukkueen ulos kovista peleistä (joita C-tyttöjen SM-sarjassa onneksi riitti)ja tämän jälkeen oletkin ulkona kuin lumiukko. Sen näytti taas tämän vuoden playoffit, kun alueellisten sarjojen parhaat tulivat haastamaan SM-sarjan sijoille 7-8 jääneet. Ehkä vähän ohi aiheen, mutta ahdistus on kova koko tyttösalibandya ajatellen.

Palataan vanhimpiin junioreihin ja naisten liigaan....

Yksi iso ongelma pulpahtaa esiin aina silloin tällöin. Muutaman kerran on tapahtunut sitä, että luovutetaan edustuksen pelit kesken pudotuspelien ja panostetaan junioreihin (vaikka sitä ei kukaan myönnä niin teot sen kertovat), sillä siellä voidaan voittaa mestaruus ja menestyä, case Koovee ja M-team tässä viimeisimpinä. Ja kyllä, jos peluutat perjantaina täydet minuutit junnujen pelissä ei se jalka kyllä enää riitä sunnuntaina Classicin naisia vastaan kun lauantainakin on pitänyt pelata. Jos joku nyt ihmetteli Kooveeta tuossa listassa. Kyllä se henkistä luovuttamista on. Ja sillä ratkotaan aika paljon kun voitosta käydään pelaamaan. Toki oma mielipiteeni. Sitten siellä vanhemmat ja kaikki menestystä janoavat valmentajat ihmettelevät isoon ääneen, että miksi seura panostaa aikuisiin eikä junioreihin. Toivoisin, että esimerkiksi Naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen voisi ottaa kopin tästä.

Mielestäni tuo sarjan 'luovuttaminen' on taas itse 'päätuotetta' Salibandyliigaa kohtaan hieman huonompi juttu. Ja näistähän on paljon keskustelua ja kritiikkiä heitelty täälläkin. Toista ääripäätä on vetänyt Pro, jonka liigassa pelaavia junioreita ei juuri ole junnujen peleissä näkynyt. Siellä linja on tiukka ja selkeä. Varmasti olisivat monta mestaruutta junnuissa voittanut kun Kippilän My oli kokoonpanossa. Tai ainakin mitaleilla ollut, mutta siellä lahjakkaimmat junnut ovat olleet sidottuja aina naisten liigajoukkueeseen. Toki naiset on menestynyt , mutta samalla aika monella junnulla on jäänyt junioripelit pelaamatta. Ja en näe tätäkään aina parhaana mahdollisena suuntana, mutta kyllähän tuo tie on mahdollistanut lahjakaimille junioreille paremman mahdollisuuden nousta naisten maajoukkueeseen ja isoon rooliin naisten Salibandyliigaan.

Onko tämä junnujen varhainen nosto sitten taas suurin syy sille ettei naisten liigassa ole älyttömästi laadukkaita aikuispelaajia? Lahjakkaat junnut vetelevät 15-16 -vuotiaina liigaa ja 25 -vuotiaana alkaakin olemaan 10 vuotta liigapelejä takana ja kaikki voitettu ja koettu. Mutta eihän se taas 16-vuotiaiden junioreiden vika ole ettei aikuisten taso riitä. Miten sitten tätä rakennetta voidaan parantaa tulevaisuutta ajatellen. Tiedän, että tästä on paljon ajatuksia ja mielestäni nyt jos koskaan kannattaisi pysähtyä miettimään, mihin me halutaan lajin kehitystä suunnata. Toivon, että liigajoukkueet istuisivat keskenään saman pöydän ääreen pohtimaan tätä. Ehkä sinne joku liiton herrakin voi tulla edustamaan, vähintään Naisten ja U19 maajoukkueiden valmennus.

Jottei mene ihan huuteluksi takarivistä ,niin jotain ajatuksia mitä voisi nyt ainakin pohtia ja kehittää:

Isoa kuvaa ajatellen varmasti yksi merkittävä mahdollisuus piilee pelaajamassan kasvattamisessa, jolloin myös kärjen leveys voi mahdollisesti parantua. Toinen mahdollisuus piilee varmasti sarjajärjestelmien kriittisellä tutkiskelulla. Varmasti jotain pystytään suunnittelemaan ja tekemään paremmin. Mielestäni sarjapelien rytmitystä pitisi tiivistää ja karsintoja siirtää syyskuulle. Samalla rajat sille kuinka paljon runkosarjan otteluja tulee olla pelattuna jotta voi osallistua pudotuspeleihin. Tämä pistäisi seurat oikeasti miettimään mihin panostetaan vai hiplaillaanko kaikkia sarjoja vähillä pelaajilla. Siinä nyt jotain lääkkeitä orastavaan kipuun.

Ja kaikkihan lähtee päivittäisestä tekemisestä. Enemmän vaatimustasoa päivittäiseen tekemiseen. Tämä asettaa myös valmentamiselle oman tason --> mitä parempia valmentajia, sitä parempi tulevaisuus. Voisiko liitto vaatia esim. tietyt koulutustasot A-B-junioreiden SM-sarjan valmentajille? Vähintään koulutukseen tulisi suuntautua, mikäli toimisi joukkueen vastuuvalmentajana? Kulut toki nousee, mutta laatu maksaa. Ja eikös se päivittäinen laatu takaa kehittymisen? Myös tuomaritoiminnan laadun tulee parantua. Nyt tyttöjen sarjoissa paljon linjattomuutta ja höpöhöpö-ukkoja. Isoja haasteita riittää tulevaisuuteen. Ei muuta kuin haalarit päälle.

Tuli normaalia pidempi kommentti, mutta nyt kävi näin. Olisi ehkä pitänyt lukea läpi eikä vetää tunteella.

Hyvää pääsiäistä ja kaikki joukolla katsomaan Superfinaalia. Ai niin, D-junnujen turnaus oli Salibandyliiton puolelta lätkäisty samalle päivälle. Good thinking.
Tietäjä
12/04/2017
ei niitä kaupin tasoisia pelaajia sieltä kooveen akatemiasta tule. Jokainen lajia seurannut tietää tämän asian. Kaupit ovat erittäin lahjakkaita ja taitavia tyttöjä. heistä olisi tullut huippupelaajia ihan samalla tavalla muissakin seuroissa. Jos aikanaan olisivat aloittaneet salibandyuran classicissa, erässä tai vaikka NST:ssä he olisivat varmasti about samalla tasolla kuin nytkin. Jokainen lajia seurannut tietää mikä on sen kooveen "akatemian" taso. Taso selviää ihan vaikka katsomalla tilastoja niistä peleistä joissa kaupit eivät ole pelanneet. Tai miten nämä koveen akatemian tuottamat huippupelaajat ovat tällä kaudella pärjänneet B- ja C-tyttöjen SM sarjoissa?
Onnea koovee kultamitalista. Kevään paras joukkue. Nauttikaa nyt mitaleista sillä tulevaisudessa niitä ei ole tulossa. Ei junioreissa eikä naississakaan.
Jonsku
12/04/2017
Todellisuudessa nämä sisarukset olisivat nykyistäkin parempia, jos olisivat jossain urheilullisesti vaativammassa ympäristössä. Siis aidosti pelaajia kehittävässä akatemiassa.
HKI:lle vastaus
12/04/2017
Olen lueskellut näitä reikäpallon sivustoja jo liian monta vuotta, enkä ole vielä noin hyvää tekstiä ja pohdiskelua nähnyt. Kiitos kommentistasi! Olen 92,43% samoilla linjoilla.

Ihmettelen vieläkin, miten nettisivustojen kommenttipalstalta voi lukea näin analyyttistä ja rakentavaa kirjoitusta. Kiitokset siis myös pääkallolle.
Tps
13/04/2017
Todella sääli Kooveen muuta joukkuetta. .
Mutta muuta joukkuetta ei vain ollut kuin Kaupit
Tpsss
13/04/2017
Katsokaapa 3.finaali ottelun pöytäkirjaa . Koovee kaikki piste tytöt 1.kentässä
Jossittelua
13/04/2017
Itse ihmettelen syvästi tämän keskustelun tasoa. Luuliko porvoo oikeasti että he pystyvät voittamaan classun jos heillä on kaikki parhaat a junnut mukana? Toiseksi valmentajat ja seurat tekevät ratkaisuja ja jos ne on vääri niin häviää! Niin pelissä kuin peluuttamisessa. Urheilussa tuleee kokoajan ongelmatilanteita ja seurojen että valmentajien on kyettävä ratkaisemaan ne.

Pitkässä juoksussa tämä porvoon malli on parempi siinä kehittyy useampi tyttö ratkaisupeleihin ja saa hyvää kokemusta niistä.penkillä opit ainoastaan istumaa ja pelaamalla opit pelaamaaan!

Kunnioitus voittajia kohtaa mihin h... Se on kadonnut??? Aina on jotain mistä purnataan on sitä ja tätä ja toi teki sitä ja toi teki tätä voi v......... hävetkää! Häntä koipien väliin katse peiliin ja mietintä myssy päähän mitä tehdään ens kaudella paremmin.

ONNEA KOOVEE!!!!!!!!
Jargon
13/04/2017
On se kumma miten ei voida antaa yhtään kredittiä kasvattajaseuralle.Se nyt vaan on totuus että Kooveen tytöissä ja myös naisissa suurin osa runkopelaajista on omia kasvatteja mukaan lukien Kaupit.Vähän eri tilanne kuin esimerkiksi naisten puolustavalla Suomen mestarilla Classicilla.Menestys on tietysti tärkein ja tyyli vapaa.Mutta se ettei Kooveen tytöissä olisi muita huippupelaajia kuin Kaupit on aikamoista tuubaa.Useita tyttömaajoukkueen runkopelaajia ja muutama on käyny myös naisten maajoukkueringissä ja useampi noussee sinne tulevaisuudessa.Onnea Koovee ansaitusta Suomen mestaruudesta!
HKI
13/04/2017
Hienoa kuulla etten ole kaikkien ajatusteni kanssa yksin :) Antaa toivoa paremmasta.

Oma tekstini pohjautui täysin kriittiseen tarkasteluun koko järjestelmää kohtaan. Ja olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että siellä on paljon puutteita ja kehitettävää.
Kuten omassa tekstissäni mainitsin, niin yhtään en vähättele Kooveen mestaruutta. Itse olen aina oppinut kunnioittamaan tulosta. Ja onhan se hienoa, että moni 97-syntynyt tyttö sai päättää omat junnupelinsä mestaruuteen. Sillä on oikeasti iso merkitys pelaajalle.

Tuohon yläpuolen 'jossittelua' kommenttiin hieman kiinni..

Varmasti mietintämyssyt tai vähintään foliohattu on ollut ainakin täällä päässä jo pidemmän aikaa kun itse lajin kehitystä olen pohtinut :) Mutta hieman eri syystä kuin että miettisin mitä pitäisi tehdä paremmin kuin esimerkiksi yksittäinen seura tekee. Tai että mitä tehdään paremmin, että voittaisimme mestaruuden ensi kaudella.. Omat lääkkeet ovat laajentaneet ajatukseni oman kuplan ulkopuolelle. Olen kanssasi samaa mieltä, että kunnioitus ja hyvät tavat on maailmasta kadonnut tai ainakin kovasti vähenemään päin. Onneksi meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa parempaan huomiseen. Siinä suhteessa tuo peiliin katsominen ja itsetutkiskelu varmasti meille kaikille ihmisille suotavaa.

Veikkaan ja voisin kuvitella, että kyllä porvoossa varmasti uskottiin voittoon. Ainakin toivon niin. Tai ainakin joukkueessa uskottiin. Sehän on kilpaurheilun yksi tärkeimmistä ytimistä. Haastajan rooliissa pitää pystyä vetämään itsensä äärirajoille, ja silloin voi taas varmasti oppia tästä lajista lisää. Eihän naisten salibandyliiga tulee ikinä menemään mihinkään suuntaan jos ei uskalleta edes yrittää. Ja eikös se iso maali ole, että saataisiin naisten liiga edes jotenkin uskottavalle tasolle urheilullisesti ja kilpailullisesti. Nyt se on aika kaukana siitä ja valitettavasti lajin sisälläkin arvostus ei ole parhaalla mahdollisella tasolla. Siellä jengit oikeasti tekee töitä ja treenaa. Toki parannettavaa on ihan älyttömästi jos joku päivä halutaan puhua urheilijoista laajassa mittakaavassa. Kilpailullisen uskottavuuden kanssa on myös vähän niin ja näin. Sitä ei ainakaan paranna nämä panostukset juniorisarjoihin tapaukset kesken pudotuspelien. Mielellään kuulisin mitä mieltä kaikkien liigaseurojen valmentajat ovat asiasta mieltä ja varsinkin naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse 'Pode' Kurronen. Tämä keskustelupalsta ei ole varmasti oikea foorumi, mutta toivottavasti keksitte jonkun paremman paikan. Siellä kannattaisi sitten lyödä viisaat päät yhteen ja miettiä mikä on suomalaisen naissalibandyn yhteinen maali ja millä keinoin sinne päästään. Ja miten junioripolku tukisi parhaalla mahdollisella tavalla tätä maalia. Tästä nykyisestä tiestä en mene ihan täysin takuuseen.

Mitä tulee sitten nuorten pelaajien kehittymiseen..

Mietitäänpä nyt vaikka tuota A-tyttöjen finaalisarjaan. Luulen, että nuorille porvoolaisille oli suuri hyöty ja oppi kun saivat pelata kovinta mahdollista vastustajaa vastaan. Ja korostaisin tuota saivat pelata. Liian usein näkee halleilla, että siellä nuorisoketju jyrsii tuppea ja käy pelaamassa hajavaihtoja. Sitten jos vielä epäonnistuu, niin sehän on täkkiin samoilla vauhdeilla ehkä pitkän ja tuiman katseen saattelemana.

Siinä oppii kumasti puolustuspelistä kaikkea uutta kun esim. Kauppien kanssa pääset samaan aikaan leikkimään laatikkoon. Reagoiminen ja havannointi tulee olla viritetty tappiin, mikäli haluaa olla mukana pelissä. Ja se on aika tärkeää pääomaa tulevaisuutta ajatellen. Tuskin siellä valmennus ja pelaajat tätä vielä edes ymmärtävät ja toki tappion pitääkin harmittaa. Silloin jos häviäminen ei tunnu miltään, on asiat pahasti metsässä. Ensiksi pitää oppia häviämään, että voi jonain päivänä kasvaa mestariksi. Ja tässä en tarkoita yksittäisen SM-kullan voittamista junioreissa. Vaan taas koitan viedä ajatusta ison kuvan hahmottamiseen.

Mutta joo... tässä alkaa kohta pomot hyppiä silmille kun täällä keskustelupalstoilla on jeesustelemassa. Töitäkin kuulema pitäisi tehdä?

Onnittelut kaikille mestarijoukkueen pelureille ja taustoille! Tsemppiä myös porvoon suuntaan ja miksei muuallekin. Nyt hetki happea ja sitten vain uudella innolla takaisin sorvin ääreen kehittämään tyttöjen ja naisten salibandya.

PS. huomasin vasta nyt kun on niin kovin punaisella ja pienellä tuossa alhaalla:
Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.
Kläspo
13/04/2017
Pahoitin mieleni kun koovee voitti
mielen pahoittaja
13/04/2017
Mieleni pahoitin kun koovee voitti , Kauppien loisto PSS:n B-junnuja vastaan ilmiömäistä taituruutta.
Onnea Kooveeen muu joukkue
Ja sitten niin...
13/04/2017
"Kyllä fakta on se että ei tällaisia Kauppeja vaan kasvateta." Kyä siä o Kaupeillakin iskä ja äitee taustalla ja niiren hommana on muksunsa kasvattaa. Ei ne oo huanostikaan siinä hommassa pärjänny. Viksuja likkoja ja pelimimmeinä ihan omalla tasollaan kilpasisariinsa verrattuna.
Tytöt itse
13/04/2017
Kaupeissa näkyy monipuolisuus mikä tulee jalkapallon ja säbän yhteensovittelusta. Tytöillä pitää olla oma halu harrastaa ja treenata. Tänä päivänä treenaamiseen lahjakkaita ei vaan enää hirveesti löydy. Mutta kiitosta myös heidän vanhemmilleen!

Ja todellakin täällä on ihmisiä jotka arvostaa Kooveen pitkäjänteistä työtä eikä pelkästään kauppien vaa siellä on muitakin hyviä jopa kolmosnelos kentästä (puhun liiga kokoonpanosta). Siellä valmentajat tekee kovaa työtä että tytöt kehittyy eikä mee helpoimman kautta ja soittele tyttöjen perään ja kasaa joukkueita.

Valmentajilla olisi opittavaa myös siitä että Kooveessa on annettu mahdollisuus myös harrastaa muutakin kuin säbää.
Tilastoniilo
13/04/2017
Nopeasti laskettuna Kooveella on viimeisen 7 vuoden aikana tyttöjoukkueille tullut 6 mestaruutta ja 3 hopeaa. Yli 20 pelaajaa on valittu tyttöjen U19 maajoukkueisiin jne. Onnittelut Koovelle hyvästä työstä.
Hkille
13/04/2017
Noista ikäluokista aina on joku väliin putoja on ne näin tai noin. Toiseksi on hyvä että tytötkin oppisi pelaamaan muiden kanssa eikä vaan tämän tutun kanssa.

Ja sitten valmentajien koulutukseen niin koulutus ei tee valmentajaa. Olen tavannut valmentajia jotka on Hvtn suorittannut ja tuntii että ne ei tajua treenaamisesta mitää, ehkä tajuavat lajista, mutta muuten ei hajuakaan treenaamisesta. Puhumattakaan että pystyisivät kasvattamaan heitä pelaajina huippu-urheilijoiksi. Tuntuu että mennään siitä mistä aita on matalin ja kerätään parhaat joukkueeseen ja sitten kuvitellaan että ollaan huippuvalmentajia.

Sarjajärjestelmä tällä hetkellä on paras mahdollinen! Pelaajamassaa lisäävä. Parhaat pelaa liigassa ja jos sieltä alkaa kesäloma sitten an matkaa. Ja jos pelit jatkuu niinkuin Porvoossa niin todella moni pääsee kokemaan pleijareitten henkeä mikä on parasta mahdollista kehitystä ja motivoivaa pelaajille. Eli miksi muuttaa toimivaa järjestelmää? Rosterit kuntoo jos pelataan molempia sarjoja! Eli valmentajat kehitystöihin eikä vaan puhelimella soittelemaan.

Ja sitten se tärkein se on ihan sama mikä järjestelmä on niin se ei ole täydellinen se on hetken hyvä ja sitten siitä huomataan porsaanreijät. Täydellisyyteen ei päästä millään järjestelmällä!
Miksi siis muuttamaan?
Analyytikko
13/04/2017
"Mietitäänpä nyt vaikka tuota A-tyttöjen finaalisarjaan. Luulen, että nuorille porvoolaisille oli suuri hyöty ja oppi kun saivat pelata kovinta mahdollista vastustajaa vastaan."

Tämä kommentti aiheutti pientä hymyilyä, kun miettii millä tavoin Koovee panosti naisten pudotuspeleissä "kovinta mahdollista vastustajaa vastaan" asettamalla A-tyttöpleijarit edelle...

Ja on helppo olla samaa mieltä nimimerkki JONSKUN kanssa tästä "Todellisuudessa nämä sisarukset olisivat nykyistäkin parempia, jos olisivat jossain urheilullisesti vaativammassa ympäristössä. Siis aidosti pelaajia kehittävässä akatemiassa."
Jasitten
13/04/2017
JA SITTEN NIIN...:lle:
Siis juurikin noin. Pahoittelut mun epäselvästä viestistä. Pointti oli se, etten hirveästi antaisi Kooveen valmentajille propseja Kauppien kehittymisestä. Vanhemmilta saadut geenit ja kotoa tullut kannustus ja ohjeistus ovat mun mielestä suurimmat tekijät. Kauppien isä taitaa olla hyvin fokusoitunut pelin yksityiskohtiin, yksilötaitoon jne.
Edelleenkään, tuollaista taitoa ei sählykerhoissa opita.
Hikille vielä
13/04/2017
Ei luoda sellaista järjestelmää mikä tukee pelkästää kloori huntereit. Suomi on niin pieni maa ja salibändyssä tarvitaan mahdollisimman laajaa pohjaa että terävimmistä kärjestä tulee terävä. Varotaan ettei pyramiidi kaadu väärinpäin.
Tilastoniilo:lle
13/04/2017
Kyllä se hyvä tyttöjuniorityö näkyy hienosti, kun soitellaan pitkin Pirkkalaa B- ja C-tytöille että tekisivät seurasiirtoja KV:hen... teki kivaa tyttöjen psyykkeelle, kun soitellaan kesken pudotuspelisarjoja ja luvataan ties mitä kuuta taivaalta. Eikä me perheetkään oikein arvostettu ko toimintaa.
Kkk
13/04/2017
3 k tulee kotoa ja treenaamisen halu tulee itseltään. Ja valmentajat tekee töitä treeneissä.

Jos mietitään että Kaupit on treenannu säbää ja fudista samaan aikaa, silloin treenejä tulee noin 7-10x viikko ja se perustuu siis 3 säbää ja 4 fudista + pelit päälle. Junnuille suht yleinen niin jos pelkkään säbään keskittynnyt tyttö treenaa 3x viikossa +pelit päälle. Itse näkisin kyllä , että kehitys on nopeampaa Kaupeilla kuin tällä säbätytöllä. Urheilu on vielä siitä jännä että jokaisesta lajista on hyötyä.
HKI
13/04/2017
'Lähinnä hätähuutoni koskee kovan ja laadukkaan runkosarjan puolesta , jossa jokaisessa pelissä pitäisi venyä parhaimpaansa. Finaalisarja voi sitä varmasti olla, vaikka porvoolaisilla ei liigapelurit mukana pelaa. Mutta tuo runkosarja oli kyllä iso pannukakku. Ainakin minun maailmassa SM-sarjan jokainen ottelu tulisi olla kovin mahdollinen kehityspaikka pelaajalle.

Alla muutama esimerkki A-tyttöjen SM-sarjan runkosarjan otteluista.
SB-Pro - M-Team 13 - 4
SB-Pro - Northern Stars 2 - 3
EräViikingit - Norther Stars 11 - 3
TPS - EräViikingit 22 - 6
PSS - TPS 12 - 3
PSS - Koovee 11 - 2.....

A-tyttöjen runkosarjassa tällaisia lukemia ja 'kävelysählypelejä' oli useampi. Yksittäisen ottelun tulosta ei kannata koskaan liikaa katsoa, mutta jotain hahmotusta kokonaisuudesta ne varmasti kaikille antavat. En tiedä onko jotkin pelit menneet edes harjoituksesta, ja se on kyllä asia, johon Salibandyliiton tulisi tarkasti miettiä kehityskohteita.

Miksi ei siis muuttamaan?

Ja hirveästi en näe uhkaa, että pyramidit tai mitkään muutkaan rakennukset pyörähtävät, paitsi ehkä Alakiventiellä tähän syytä olisikin :) Kyllä tuonne lapsiin ja nuoriin tulee tehdä isot satsaukset että joku kaunis päivä tässäkin lajissa voidaan oikeasti mennä eteenpäin.

Ja on totta ettei koulutus valmentajaa tee, mutta kyllä se antaa työkaluja mm. oman ajattelun kehittämiseen. Koulutuksissa olevilta muilta valmentajilta voi kummasti oppia uutta. Samalla myös jakaa omaa tietoa. Jos me pantataan kaikki omia juttuja vain, niin taas olemme itse koko lajin kehityksen esteenä. Aina se oman navan tuijattaminen ei vie kokonaisuutta eteenpäin.

Saa ja pitääkin olla eri mieltä. Lähinnä nyt tärkeää, että keskutelua syntyy ja toivottavasti rakentavaa sellaista. Sillä on systeemit ja meiningit seuroissa mitä tahansa, niin kyllähän sielä kaikissa paikoissa halutaa tyttöjen eteen duunia tehdä.
Hmm
13/04/2017
Ensi kaudella kaupit ei ole a junnuja niin taitaa koovee tippua sm sarjasta
Kaikki sen tietää
13/04/2017
Esim. Jääkiekossa porukka yrittää selvitä vaan sääli pleijareihin ja sitten alkaa pelit sitten pitäisi mennä jalkapallo mallin mukaisesti että saatas enemmän merkityksellisiä pelejä. Omasta mielestä se malli ei sovi säbään.
Kooveelainen
13/04/2017
"Esimerkiksi Kaupit runkosarjassa pelit 2 ja 3 / kpl. Ei kovin suuri määrä 18 runkosarjan otteluun. sitten vedetääkin tytöt pelille pudotuspeleihin ja veikkaisin että tekivät vähintään 75% Kooveen pisteistä pudotuspeleissä. Toki taustalla voi aina olla loukkaantumisia ja sairasteluja, mutta jokainen vähääkään lajin parissa oleva tietää, että näinhän tämä menee monessa seurassa. Ja tämä ei ole mikään hyökkäys tyttöjä kohtaan, ovathan he ikäluokkansa ylivoimaisia yksilöitä. Eihän se pelaajien vika ole, että pääsevät pelaamaan oman ikäluokan ratkaisupelejä. Ja niitähän pelaajat kaipaavat ja tarvitsevat myös."

Kaupeilla oli molemmilla takana pitkä loukkaantuminen, kun kumpikin kuntoutti itseään polvivamman jäljiltä. Käsittääkseni eturistisidevamma. Varmasti on käyti niin pelaajien, valmennuksen, lääkärien kuin fyssarienkin kanssa läpi millä mallilla kuntoutus on ja milloin pääsee pelille vai pääseekö ollenkaan. Minusta on varsin hienoa nähdä, että monen kuukauden loukin jälkeen pallotuntuma ei ole kadonnut mihinkään ja maalinälkä vain kasvaa.
Liiga pelejä
13/04/2017
Kauppien runkosarjapelit liigassa oo a 7 ja veera 3. Jos oot poissa niin oot poissa sille ei mahda mitään. Ei niitä oo mihinkään vedetty!
Jonsku
13/04/2017
Kyllä taitaa tässä kuuluisassa Kooveen tyttöakatemiassa olla jatkossa mitalit kaukana kun Kaupit eivät jatkossa pelaa junnusarjoja. Noi kaikki junnumitalithan ovat käytännössä heidän tuottamiaan.
Seuralla ei sinänsä ole mitään hätää kun perhesiteiden kautta tytöt pelaavat Kooveessa uransa loppuun saakka.
OIKEESTI
13/04/2017
Säälittävän surkeita kateuden purkauksia KooVeen seuraa ja pelaajia kohtaan! Kyllä siellä joukkue pelasi ja pari sikahyvää maalintekijää. Tunnen suurta myötähäpeää! Nyt jo hehkutetaan ensi vuotta kun eivät enää a-junnuissa pelaa! Onnittelut KooVee näistä taitureista! Ja nämä valittajat voivat mennä vessan peilin eteen ja hokea urheilullisuus, reilu peli, parempi voitti, onnea voittajalle ja taas alusta urheilullisuus.....
Ja
13/04/2017
Ilmeisesti joitakin kommentteja vieläpä Porvoon suunnalta, jolla on hyvä tämä puhelinakatemia:)
Tarkentaja
13/04/2017
Olet Jargon oikeassa, paitsi hallitsevassa mestarissa (vielä reilun viikon NST).
Hmm
13/04/2017
tästä päästäänkin asiaan! Onko Classic niin ylivoimainen, ettei Prolla ole mitään mahdollisuuksia? Eikös jo viime vuonna ollut varma mestari ja kuinkas sitten kävikään? Alankojen hyvä liigavire tuntuu aina sulavan isoissa peleissä! Miten ison pakkovoiton edessä Classic on ja Pro voi vain lasketella iloisesti ilman suurempia paineita!
Jargon
13/04/2017
Tarkentaja: totta, näinhän se olikin!Ehti jo unohtaa etteivät tosiaan viime vuonna voittaneet vaikka tänä vuonna ovatkin dominoineet.Hups, sori NST!
EnnustajaTrolli
14/04/2017
Kun täällä on näitä trolleja liikkeellä, niin jatketaan vielä yksi samaan tyyliin.

A-tyttöjen mestaruus, jonka kaupin siskot yksin taas järjestivät, oli vain alkusoitto. Kun Kaupit pääsee vauhtiin, ei tulevaisuudessa naisten liigassakaan heitä pitele mikään. Itseasiassa koko seurahan on nimetty heidän mukaan: Kaupit OOna VEEra.

Tulevaisuudessa muita pelaajia ei joukkueessa edes tarvita. Pelimatkat hoituu kätevästi henkilöautolla. Kuski voidaan laittaa istumaan maalille, jojo ja huoltaja katselee peliä pakin tontilta ja valmentaja keskushyökkääjänä huutelee Kaupeillle kumman vuoro tehdä maali ja montako tänään laitetaan. Vastustajat eivät edes pääse palloon käsiksi pelien aikana, paitsi kaivaessaan sitä omasta maalista. Tämä ei ole kivaa.

Veikkaus lopettaa Kooveen pelien tulostiedot, koska valmentaja voi päättää lopputuloksen. Pääkallon sivuilla keskustellaan ja etsitään ratkaisuja: siirretäänkö KooVee Ruotsiin miesten sarjaan vai sallitaanko muiden palkata Jarkko Niemisen (tennismailan kanssa) katkomaan edes joitain Kauppien ilmasyötöistä, ...

---------
No kuitenkin suuret onnittelut koko KooVeen A-tyttöjen joukkueelle ja taustavoimille!
Hyvää pääsiäistä Pääkallon lukijoille ja muille trolleille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.