Juniorit

Kooveen jatkoaikasankari Oona Kauppi: ”En muista ratkaisumaalista paljoa”

13.04.
2017
2 Kommenttia
6
Juniorit

Koovee juhli keskiviikkona A-tyttöjen Suomen mestaruutta. Kuva: Maria Aho

Koovee ja PSS kohtasivat keskiviikkona A-tyttöjen kolmannessa finaalissa Porvoossa. Koovee voitti pelin Oona Kaupin jatkoaikaosumalla maalein 8-7 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta otteluvoitoin 3-0.

Kooveen päävalmentaja Katja Tyyskänen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen keskiviikon finaalissa.

– Jouduttiin vähän takaa-ajajiksi tänään. Usko ei loppunut missään vaiheessa ja jatkoajallekin lähdettiin rohkeasti hakemaan voittoa. Joukkue halusi ratkaista tänään ja tiukka vääntö oli yleisölle mukavampi, Tyyskänen suitsutti.

Koovee-luotsi kiitteli eritoten nuoria onnistujia.

– Puolustuksen kanssa jouduttiin finaalisarjaan vähän säätämään. Marianne Viteli siirtyi keskushyökkääjän paikalta puolustajaksi, kun Roosa Salmela joutui sivuun. Nuoret Rikka Valkamo, Jemina ja Julia Ruostila sekä Natalia Pitkäkangas nostivat tasoaan hienosti finaaleissa, Tyyskänen kiitteli.

Oona Kauppi nousi ottelun ratkaisijaksi ja iski pisteet 4+1. Veera Kauppi suoriutui myös mainiosti iskettyään tehot 3+3. Oona Kauppi muisteli ratkaisumaaliaan seuraavanlaisesti:

– En muista ratkaisumaalista paljoa, pallo oli Mia Valleniuksella ja ajattelin, että nyt tulee maali. Hyvin tuli pallo takiksille ja ilmeisesti sain laitettua sisään.

Oona Kauppi ratkaisi A-tyttöjen finaalin. Kuva: Maria Aho

Jatkoaikasankarin mukaan usko voittoon ei horjunut missään vaihessa, vaikka PSS oli johdossa lähes koko kolmannen erän.

– Alkuun oli vähän vaikeaa, mutta kyllä me tiedettiin, että kun vaan jaksetaan painaa, niin saadaan tarvittavat maalit tehtyä. Vähän rauhallisemmin valmennus ohjeisti lähtemään jatkoajalle, mutta vähän karattiin suunnitelmasta, Kauppi kertoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
kaaappi
13/04/2017
Ilman Kauppeja joukkue hädin tuskin mitalleille olisi päässyt..
sääli :(
Just
13/04/2017
Se on ihan sama kuka ne maalit tekee.Onnea voittajille ja PSS:lle myös.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.