Liigat

Korsman innoissaan esikuvansa kohtaamisesta Superfinaalissa: ”Oman työpöydän päältä löytyy Petterin 2002 kotikisoissa käyttämä fläppitaulu”

21.04.
2017
2 Kommenttia
4
Liigat

EräViikinkien Jyri Korsman näkee Classicin ennakkosuosikkina lauantain Superfinaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikinkien seitsemään otteluun venynyt välieräsarja SPV:tä vastaan päättyi perjantaina jatkoaikajuhliin, mutta lauantaina on edessä vielä isompi haaste, kun joukkue astuu kentälle Superfinaaliin Classicia vastaan. EräViikinkien valmentaja Jyri Korsman odottaa mielenkiintoista ottelua, jossa vastustajan penkin takana joukkuettaan johdattaa yksi miehen esikuvista.

Ennen Erä-pestiään Happeen valmennuksessa SM-kultaa juhlinut Korsman odottaa ensimmäistä Superfinaaliaan innokkaana.

– Fiilikset ovat todella mahtavat. Tämä viikko on parasta mitä lajista voi saada ja olemme yhdessä joukkueen kanssa yrittäneet nauttia siitä täysin siemauksin. Kulunut kausi on poikennut normaalista salibandyjoukkueen vuosisyklistä melkoisesti. Lähdimme liikkeelle epävarmoista tunnelmista ja melkoisen myrskyn keskeltä, joista olemme kuitenkin onnistuneet yhdessä selviämään onnellisesti. Lauantaina saadaan tämän kauden tarinalle hieno päätös ja pyrimme ottamaan siitä kaiken irti esittämällä kauden parasta peliä tämän joukkueen viimeisessä pelissä.

Viime kaudella Erän peliä johtanut Korsman pitää fuusioseura EräViikinkien ensimmäistä kautta menestyksekkäänä.

– Eräviikinkien debyyttikausi on varmasti sujunut paremmin, kuin mitä olisi ennen kauden alkua uskaltanut toivoa. Uutinen fuusiosta tuli meille kaikille todella isona shokkina, jonka kääntäminen positiiviseksi mahdollisuudeksi vaati oman työnsä. Näin jälkikäteen asiaa tarkasteltuna kaikki työ on kuitenkin ollut sen arvoista. Uudelle joukkueelle ensimmäinen vuosi on aina vaikein ja onnistuimme kesän aikana luomaan yhtenäisen toimintakulttuurin, joka on mahdollistanut onnistumiset myös kaukalossa. Täytyy ihailla joukkueen jäseniä siitä, kuinka paljon he ovat valmiit olleet antamaan itsestään tähän projektiin sekä sitä intohimoa, joka heiltä on löytynyt päivittäiseen työntekoon.

Laadukkaasti sujuneesta kaudesta huolimatta EräViikinkien pääkäskyttäjä pitää Classicia yhä finaalin ennakkosuosikkina.

– Classic oli ennen kauden alkua hallitsevana Suomen mestarina ylivoimainen mestarisuosikki, ja en näe että voimasuhteet olisivat siihen nähden mitenkään muuttunut. Heillä on suomen paras valmennus, loistavat pelaajat ja heiltä löytyy taustalta yhteinen kokemus siitä mitä voittaminen vaatii. Classic on ollut läpi kauden meille se mittari, jota olemme omalla toiminnallamme yrittäneet kiriä kiinni. Heidän kohtaaminen kauden viimeisessä pelissä on meille mahtava mahdollisuus ja haaste, johon aiomme vastata pelaamalla kauden parasta peliä. Lauantaina sitten peli näyttää mihin se riittää ja millaisen lopun saamme tämän kauden tarinalle.

Itse finaalista Korsman odottaa tasaista ottelua, jossa taktiikka nousee suureen rooliin.

– Lauantain finaalin tulee ratkaisemaan se kumpi pystyy paremmin heittäytymään hetkeen, olemaan rohkeampi ja toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa. Classic on läpi pudotuspelien pelannut kahdella kentällä, joka tarkoittaa, että hirveän avonaista tai virtaavaa peliä he tuskin toivovat. Kahden huippujoukkueen välillä erot tulevat varmasti olemaan pieniä ja on mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan ottelu lähtee kasvamaan.

Korsman odottaa mielenkiinnolla Petteri Nykyn kohtaamista finaalissa ja kiittelee samalla omaa valmennusryhmäänsä.

– Petteri on yksi omista esikuvistani ja valmentaja, jota itse arvostan todella paljon. Hän on omalla toiminnallaan ollut muuttamassa suomalaista salibandyvalmennusta ihmisjohtamisen saralla ja varmasti kaikki tuntevat hänen saavutuksensa lajin parissa. Itseasiassa oman työpöydän päältä löytyy Petterin 2002 kotikisoissa käyttämä fläppitaulu muistuttamassa minua siitä, että olemalla ahkera ja tekemällä asioita hyvin, on jonain päivänä itselläkin ehkä mahdollisuus saavuttaa unelmia lajin parissa.

– Kun katson omaa valmennustiimiäni, niin olen kyllä todella kiitollinen, että olen saanut työskennellä näiden ihmisten kanssa tämän haastavan projektin parissa. Itse uskon vahvasti jaettuun johtajuuteen ja ilman näitä tiimin jäseniä tämän vuoden EräViikinkien tarina olisi varmasti ollut aivan toisenlainen. Kyllä tässä tuntee oman olonsa aika etuoikeutetuksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Ollaan
21/04/2017
Aikataulussa
ihmettelijä
21/04/2017
Paljon huhuja liikkeellä Tampereen fuusiosta !

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.