Liigat

Kyynärpääiskusta jälkiseuraamuksia – Tikka kolmen ottelun pelikieltoon

04.04.
2017
35 Kommenttia
2
Liigat

Otto Tikka (toinen oik.) sai kolmen ottelun pelikiellon kyynärpääiskustaan. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen Otto Tikan kolmen ottelun pelikieltoon tämän lyötyä Classicin Nico Saloa käsivarrella kasvoihin 2.4. välieräottelussa Happee-Classic.

Peliajassa 5.03 pallo ajautuu Happeen maalivahdin eteen. Nico Salo yrittää pelata palloa mailallaan. Maalin sivulta tulee Otto Tikka, joka lyö oikealla käsivarrellaan Saloa kasvoihin. Salo kaatuu maahan ja loukkaantuu lievästi. Tilanteeseen tulee useiden pelaajien lisäksi Classicin Lassi Vänttinen, joka ottaa käsivarrellaan Tikan kaulalta kiinni ja vetää hänet pois Salon päältä.

Tilanteesta tuomitaan Tikalle ja Lassi Vänttiselle 5 minuutin rangaistukset. Kurinpitokäsittely tuli vireille Classicin tekemällä pääsarjojen sarjamääräysten 43§ mukaisella rikkomusilmoituksella.

– Videotallenteen perusteella katson, että Tikka lyö tarkoituksella käsivarrellaan Saloa kasvoihin, kurinpitäjä kertoo päätöksessään.

– Tikalla on esteetön näkyvyys Saloon. Sivulliset pelaajat eivät vaikuta Tikan liikkumiseen. Tikka ei hae olkapää tai vartalokontaktia, missä käsi olisi kiinni vartalossa. Salon peliasento ei ole niin matala, etteikö häneen olisi voinut ottaa olkapääkontaktia.

– Tikka kohottaa molemmat kätensä ylöspäin ja suuntaa oikean käden liikkeen kohti Salon päätä. Tikan oikea kyynärvarsi osuu Saloa kasvoihin. Kontaktista huolimatta, Tikan käsien liike jatkuu osuman jälkeen eteen päin siten, että hänen kätensä ovat loppuvaiheessa suorassa, lähes vaakatasossa, kurinpitäjä näkee.

Kurinpitäjä katsoo että vaikka Salo yrittäessään osua palloon osuu Happeen maalivahdin sormille, ei se annan vastapuolen pelaajalle oikeutta toimia sääntöjen vastaisesti.

– Salon sääntöjen vastainen rike ei ole poikkeuksellisen törkeä. Salo seisoo paikallaan lähietäisyydellä maalivahtia ja palloa tavoitellessaan lyö sääntöjen vastaisesti mailallaan maalivahtia sormille.

– Lajikulttuurissa maalivahdin suojelua pidetään oikeutettuna, mutta ajatus siitä, että se oikeuttaisi sääntöjen vastaiseen toimintaan on päätelmä, mikä johtaisi hallitsemattomiin tilanteisiin, joissa turvallinen pelaaminen ja kunnioitus toisen pelaajan terveyttä kohtaan kyseenalaistettaisiin, kurinpitäjä toteaa.

Otto Tikka suorittaa kolmen ottelun pelikieltonsa alkaen 5.4. välieräottelusta Classic-Happee.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Ottelun maalikooste

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sika Kauko...
04/04/2017
... taitaa taas päästä päähän kohdistuneesta taklauksestaan kuin koira veräjästä. Hienoa toimintaan kurinpitäjältä. Lisää vaan avojään pommeja päähän tältä "herrasmiespelaajalta" ja junnut ottamaan mallia että tälläi saa liigassakin pelata. Oksettavaa toimintaa!
Mites vänttinen
04/04/2017
Eipä tuo vänttisenkään touhu ihan oikein ollut..
Kiekkomies porvoosta
04/04/2017
Eikö paina yhtään alkukauden tuomarin koskemattomuuden rikkominen?
pelleilyä
04/04/2017
vänttisen tilanteessa ei mukamas mitään ollut. huhhuh! toivon että classic ei mestaruutta voita, semmosta pelleilyä!!
Kolehti
04/04/2017
Passo vielä 500€ tappiolla rikkomusilmoitusten (3kpl) käsittelymaksuissa kurinpitoelimelle. Onnekseen sarjaa on vielä jäljellä:)
...
04/04/2017
Noh, se Vänttisen halailu 5min oli kyllä ihan oikeutettu, mutta ei siitä jatkotoimenpiteitä kyllä olisi pitänytkään tulla. Ei nyt mitenkään niin ruma ollut, mutta väärin kuitenkin.
Rikoskoskinen
04/04/2017
Säälittävää toimintaa Classicilta! Kaivais jostain miesten vehkeet ja keskittyis itse lajiin eikä kabinettipeleihin. Ja samaan syssyyn olis voinut Vänällekin laittaa edes yhden matsin kakkua, mutta eiköhän tämä "Superfinaali" ole päätetty jo hyvissäajoin.
Minäpahoitinmieleni
04/04/2017
Ensimmäinen kommentti totes jo sen mitä itsekin ekana ajattelin mutta ehkä siitä vielä tulee jotain :)
Molempienkannattaja
04/04/2017
Classicin valmennus sai mitä halusi... Keskittyy aina jälkipeliin kentällä ja kentän ulkopuolella. Samanlaista toimintaa molemmilta joukkueita mutta eipä happeen hampaan koloon mitään jäänyt toisin kuin familyn perheellä...
alakatsomo
04/04/2017
Toivottavasti lassikki saa seuraavaan peliin mieluisensa tuomarit.
Family
04/04/2017
Hahahah!!! Ja taas liitto polvistui classicille! Classic alkaa olemaan jo niin naurettava joukkue, mitä real Madrid futiksessa. Itketään ja ulistaan. Liittoon hamekangasta.
Timppa
04/04/2017
Onko joku oikeesti täällä sitä mieltä että Tikan tempusta kuuluisi saada tässä lajissa pelikieltoa 0-1 peliä? Olihan se nyt törkeä teko!
Brennan
04/04/2017
Mitä täällä Vänttisestä itketään. Happee ei tehnyt ilmoitusta. Kurinpitäjä ei voi ratkoa keissiä.
TT
04/04/2017
Toivottavasti Salo saa myös itselleen kuvatallenteen niin voi laittaa sen suoraan teatterikorkeaan.. eiköhän sillä ainakin pääsykokeisiin pääse..
Minäpahoitinmieleni
04/04/2017
Family kommentoija menetti uskottavuudensa tolla real kommentilla. Ainoastaan ihmiset ketkä eivät lajia seuraa huutelevat noin ja yllätys että aina kovaäänisimmin. Kokeile pysyä vaan tässä sählyssä jos siitä opit joskus jotain :)
Kesälomalla
04/04/2017
Kyllä on oksettavaa tuo classikin touhu. Kaikki ruikuttaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Luulisi tuolla materiaalilla pärjäävän ihan pelaamalla. Salolle pisteet näyttelijä suorituksesta..
Espoosta
04/04/2017
Ehkä rikkominen loppuu kun alkaa tulla kunnon sanktioita. Pelaajien vahingoittaminen/ loukkaantuminen ei palvele ketään. Ja turha lässyttää että kaikki johtuu siitä kun peli on nopeutunut yms. Reilusti penaltia rikkojille ja keskitytään olennaiseen eli reikäpallolla pelaamiseen.
Nicoko
04/04/2017
Nico Salo,

filmaamisen kuningas ja sikailun piilotyöläinen. Ensin minuuttikaupalla maassa, kun sattuu niiin kovasti - kahden vaihdon päästä takaisin kentälle normaalisti. Ja jakelee sellaisia viikatteita mailalla vastustajien käsille, ettei mitään rajaa. Sillä mailalla pitäisi pelata palloa.
Tuomareista
04/04/2017
Classic-Happee sarjan tuomaripari on selvinnyt otteluista varsin mallikkaasti ja johdonmukaisesti. Jos jostain kärhämistä annetaan jälkituomioita niin annetaan mutta ei tuomarityöskentelyn takia kumpaakaan joukkuetta ole peleissä sorsittu.
Espoosta vielä
04/04/2017
Kannattaisko lopettaa toi lapsellinen " se teki sitä ja toi tätä". Kaikki lähes aikuisia ihmisiä. Joka joukkueessa samanlaisia tapauksia pitkin kautta. Pitäisikö keskittyä siihen kuinka noi vahingoittamiset ja ylilyönnit saadaan kitkettyä pois.
Noponen
04/04/2017
3pelin pelikielto on mielestäni liikaa Tikan tapauksessa. Salo hakkasi riparia ts. veskaria käsille useamman kerran, jolloin Tikka tuli ja yritti tönäistä Salon pois maalinedestä. Näin on toimittu myös salibandyssä vuosikaudet jos tuomari ei ole peliä viheltänyt poikki. Nyt Tikan työntöliike meni hieman ohi ja saatossa kyynerpää osui Saloa, joka tietysti loukkaantui tilanteessa noin neljäksi minuutiksi. Tilanteessa ei ole mitään mikä viittaisi tahalliseen vahingoittamisyritykseen. 5min pelissä ok, ja tämähän oli tuomio kyseisessä tilanteessa.
Family
04/04/2017
Sinulle minäpahoitinnieleni niin entisenä pelaajana tässä puhun, joten kommenttini on aika osuva.
Espoosta
04/04/2017
Ensi kaudella joku vois pitää listaa "Kuka teki mitä". Voitte sitten katsoa että samanlaista joka joukkueessa. Ja etenkin hävinnyt joukkue itkee enempi.
Veteraani
04/04/2017
Vallallaan olevan trendin perusteella sanoisin, että mitaleja ei kannata jakaa Superfinaalin jälkeen, koska finaalin tapahtumat käsitellään joka tapauksessa eri asteisissa valituslautakunnissa.
Joo-o
04/04/2017
Kyllä toi Classic on pelleporukkaa. Itketään milloin mistäkin ja viedään asioita eteenpäin, hävetkää !
Koko joukkue pääsee varmasti kesäteatterihin, näyttelijänlahjoja riittää melkein jokaisella ja jos ei pääse niin kyllä Passo maksaa..
Lamminen ja Vänttinen sikaili myös, mitä tekee Happee, ei mitään, tyytyy hyvän tuomariparin päätökseen itse ottelussa. Happee ei ruikuta. Sääli että tuomaripari on hyllytetty. Kaikkea ei voi nähdä.
Classicin joukkue on muuten pelleilyt aloittaneet jo ennen kauden alkua, kiinnittämällä Jarkko Niemisen joukkueeseen, kuka vielä väittää ettei olis ollut markkinointikikka ? Naurettavaa touhua FAMILY, todella naurettavaa.
Minäpahoitinmieleni
04/04/2017
Family: olet siis pelannut Mestarienliigaa tai laliigaa? Vain futiksesta mitään tietämätön jaksaa ulista realista tollaista. Ja se että vetää sen lajin tähän perusteettomilla väitteillä tukemaan omaa kommenttia kertoo ettei mitään osuvuutta ole missään.
Potkuri
04/04/2017
Naurettavaa näissä kommenteissa on että Classicin pitäisi hyväksyä tuomiot (väärät) mukisematta kun Happeekaan ei valituksia tee. Jos valituksen tekijänä olisi mikä tahansa muu seura kuin Classic veikkaan ettei suurin osa sanoisi mitään.
Buthurt
04/04/2017
Uuh ihanaa kommentointia. Joitakuita näköjään harmittaa kun C vie kentällä ja sen ulkopuolella.
Analyytikko
04/04/2017
Clässik ei saa valit taa koska tämä on miesten peli tämä sali bandy! Tosi miehet ei valita kabi netteihin vaan ratkaisee peli kentillä!
ööö
04/04/2017
Anaal lyytikko on perukolulainen kun on noin paljon kirotus vihreitä
Jep
04/04/2017
Nää real kommentit huikeita. Jos nyt jalkipallista jotain, niin siellä ne epsanjan suuret kumpikin on melkoisia porukoita, velkarahoineen, tuskin kannattaa edes miettiä kumpi on enemmän perseestä.
Pääkallolle
05/04/2017
Toivoisin pääkallon toimitukselta puolueettomuutta tämän Classic-Happee -ottelusarjan uutisointiin. Tällä hetkellä ainakin erään toimittajan Tampere-taustaisuus näkyy teksteissä ja kommenteissa häiritsevästi Classicia suosivalla tavalla. Esimerkkinä mm. tämän jutun otsikko ja kuvateksti. Kerrotteko missä kohtaa kurinpitäjän päätöstä todettiin että Tikka olisi iskenyt tai lyönyt ketään kyynärpäällä? Lisäksi toisessa jutussa otettiin voimakkaasti kantaa Kaukon tilanteeseen, joka ei siis johtanut jäähyyn eikä kurinpitokäsittelyyn. Samanaikaisesti Classicin toimintaa painellaan joko tietoisesti tai tiedostamatta ns. villaisella eikä esimerkiksi Vänttisen UFC-kuristusta ole kommentoitu mitenkään.
Pääkallolle korjaa
05/04/2017
Korjaan edelliseen viestiini sen verran että yhdessä jutussanne on tekstissä mainittu "Vänttisen napanneen Tikan kuristusotteeseen". Kommentoinnin tyyli on kuitenkin erittäin selvästi Classicia suosiva. Mielikuvaerot ovat aika isoja kun verrataan esim. "Nappasi kuristusotteeseen ja löi käsivarrella" vs. "Kuristi ja iski kyynärpäällä".
edelliselle
05/04/2017
Olihan tuo Tikan isku paljon pahempi ja vaarallisempi, kuin Vänttisen teko. Vänttinen sai 5 min, joka ihan maksimi tuollaisesta. Tikka löi viimevuonnakin holtittomasti niskaan poikkarilla pleijareissa. Tällaisistä jatkossa kunnon pelikiellot tyyliin 5 peliä aina niin voidaan joskus saada kovapäisimmätkin pelaajat miettimään ennen tekoja. Ensikaudesta alkaen esimerkiksi.
Terveisiä kesäisestä Turusta
05/04/2017
Tän verran tekee täältä tapahtumien ulkopuolelta mieli heittää lusikkaa itsekin soppaan:

Nimimerkki Noponen summasi aika pitkälti oman tulkinnan tästä ceissistä enkä voi muuta kun näyttää littipeukkua! Ei tä nyt miltään teurastukselta näyttäny, itsekin pelaajana pystyn samaistumaan et välillä varsinki maalinedustaa lakaistessa voi sattua virhearvioita ja tässä tapauksessa 5min sekä chicken wingistä että sen jälkeisestä hapetuksesta olisi ollut ottelusarjan hengen mukainen ja riittävä sanktio.

Lisäksi nimimerkki Pääkallolle esitti mielestäni ihan validia, perusteltua kritiikkiä median edustajille, asiallisen argumentoinnin ystävänä olisi mielenkiintoista saada jotain vastinetta toimitukselta :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.