Liigat

Maalijuhlat Superfinaalissa – Classic juhlii myös miesten salibandyn Suomen mestaruutta

22.04.
2017
79 Kommenttia
5
Liigat

Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic on miesten salibandyn Suomen mestari. EräViikingit kaatui finaalissa maalein 9-6.

Classicin puolelta tehopelaajia olivat tehot 2+1 naulanneet Eemeli Salin ja Sami Johansson. EräViikinkien paras pistemies oli hattutempun laukonut Miko Kailiala.

Classicin mestaruuden näki Hartwalla Arenalla kaikkiaan 9512 katsojaa.

Pääkallo.fi seurasi ottelua erä erältä:

3. erä:

Kolmannessa erässä EräViikingit kaventaa Kailialan toimesta lukemiksi 8-5 ajassa 43.04. Kukkola toimii maalissa syöttäjän roolissa. Johanssonin show jatkuu vahvana ja mies tällää tilanteeksi 9-5 puoli minuuttia myöhemmin. Syötön antaa Piha.

Ajassa 46.44 EräViikingit saa kavennussauman tuomitusta rankkarista. Kailiala viimeistelee komeasti hattutempun täyteen ja rikkoo samalla pudotuspelien yhden kauden maaliennätyksen 21 osumallaan.

Viimeisellä kympillä tunnelma tiivistyy, kun EräViikingit hakee kavennusosumia. Classic puolustaa vimmatusti loppuun saakka ja vaikka EräViikingit hakee tasoitusta kuudella pelaajalla, niin tamperelaisten tiukka muuri kestää. Classic vie ottelun lukemin 9-6.

Classic oli iskussa toisessa erässä. Kuva: Salibandyliiga

2. erä:

Hartwall Arenassa vietetään paraikaa toista erätaukoa. Classic johtaa finaalia maalein 8-4.

Classic lähtee kakkoserään kahden vitjan voimin, sillä Joonas Pylsy ei pysty jostain syystä jatkamaan pelaamista. Toisen erän maalitehtailun aloittaa jälleen Classic. Sami Johansson tekee vahvan nousun ja käyttää pallon Janne Lammisella, jonka syötöstä laituri iskee pallon maaliin ajassa 24.42.

Tamperelaisten seuraavassa osumassa Salin tekee vahvan esityön punnertamalla maalin edustalle. Oskari Heikkilä on kärppänä paikalla ja laukoo Classicin 5-3-johtoon ajassa 31.44. Tästä ehtii kulua ainoastaan 28 sekuntia, kun Jani Kukkolan komea ja tarkka laukaus helähtää Classicin verkkoon. Syöttäjäksi merkitään Jukka Soini.

Classicin 6-4-osuma onkin sitten ottelun toistaiseksi komein kihautus. Tamperelaisten ykkönen sahaa koko EräViikinkien puolustuksen, ja Salin iskee Mikko Leikkasen passista ottelun toisen osumansa ajassa 36.11. Classicin myllerrys ei ota laantuakseen, kun Heikkilä naulaa kahdeksan sekuntia myöhemmin lukemiksi 7-4. Maalin syöttää Johansson.

Sininen vyöry ei tyydy vielä tähänkään. Nico Salo maalaa joukkueen kahdeksannen osuman ajassa 37.53 Leikkasen syötöstä.

Joonas Pylsy osui Superfinaalin ensimmäisessä erässä. Kuva: Esa Takalo

1. erä:

Miesten Salibandyliigan Superfinaali on kesken Hartwall Arenassa. Ottelun ensimmäinen erä päättyy lukemiin 3-3.

Classic aloittaa ottelun vahvasti. Tino Salminen vie tamperelaiset johtoon ajassa 4.04. Syötön maaliin tarjoilee Miro Lehtinen. EräViikinkien tasoitusosuma näkee päivänvalon ajassa 8.40, kun Roni Laasosen tarkka laukaus uppoaa Classic-maalin etuyläkulmaan. Syötön antaa Marko Juselius.

Seuraavan maalin masteroi Classicin kovavireinen kakkosvitja. Jussi Piha tarjoilee maalin eteen Joonas Pylsylle, joka vie Classicin johtoon, kun tasan 10 minuuttia on pelattu. Kaikkinensa ensimmäinen kymppi tarjoilee vauhdikasta salibandya.

Maalitehtailu jatkuu vilkkaana. EräViikingit käyttää vastahyökkäyksen hyödykseen ja Kevin Söderling syöttää maalin eteen Mika Moilaselle joka ei erehdy. Peli on 2-2 ajassa 10.46.

Ajassa 18.48 Miko Kailiala näyttää ratkaisuvoimaansa ja laukoo EräViikingit johtoon tarkalla laukauksella. Maalisyötöstä vastaa Tommi Aro. Tämä ei kuitenkaan jää kaksikymppisen viimeiseksi osumaksi. Ainoastaan 23 sekuntia myöhemmin Nico Salo tekee esityön ja Eemeli Salin tuo Classicin tasoihin.

Ottelutilastot

Lue myös:
Maajoukkuehyökkääjä paljasti huilinsa taustat: ”En saanut kunnolla happea”
Konkarihyökkääjä kriittisenä omasta Superfinaali-esityksestään: ”Olen tosi pettynyt”
Tikittävästä aikapommista pekkasaravomaiseksi puolustajaksi – Asser Jääskeläinen sai kauan hakemansa mestaruuden
Mestarivalmentaja Petteri Nykky: ”Pelimiehet ovat aina iskussa”
Ruotsiin siirtyvä Nico Salo mestaruuden jälkeen: ”Ei voi olla kuin kiitollinen Familylle”
Video: Näin Classic juhli miesten Suomen mestaruutta
Pääkallotodistus: Classic jyräsi kahdella kentällä EräViikinkien yhden viisikon
Näillä mennään – miesten Superfinaalin kokoonpanot tulevat tässä
Pikagallup käytäviltä: Miten päättyy miesten Superfinaali?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Minäpahoitinmieleni
22/04/2017
Onnea kultamitalista Jarkko!!
James
22/04/2017
Kunnon antikliimaksi kaudelle kyllä tämä Superfinaali.
Voivoi
22/04/2017
9500 katsojaa :D maximissaan 6000. Uskomaton farssi.
#51
22/04/2017
Superfinaali toimii Ruotsissa, Sveitsissä ja Tsekeissä, miksi ei Suomessa..? Tuo että Jarkko Niemiselle myönnettiin suomenmestaruus oli kyllä valtava vitsi, en voi ymmärtää!
#51
22/04/2017
Mikä mahtoi olla yleisömäärä Ruotsissa? Tsekeissä mentiin jotain 12 000 pintaa. Meillä täällä noin 9500 :DD
Erittäin hyvä
22/04/2017
Ei farssista jälkeäkään. Superfinaalissa oli hyvä tunnelma, laadukasta ja viihdyttävää peliä, tyylikäs oheisohjelma. Ikinä en lähtisi Vantaalle katsomaan yhtään mitään, enkä varmaan kenenkään muunkaan ei-oman-joukkueen kotihalliin. Hartwall-areenalle lähdin ja siis pidin näkemästäni ja kokemastani. Vaikka tavallaan oli ihan sama kuka voittaa.
Jonsku
22/04/2017
Ei hallissa kyllä 9500 ihmistä ollut, mukaan laskettu sponsoreille jaetut liput. Yleisömäärä putosi viime vuodesta 20%. Tunnelma lisäksi erittäin laimea. Ensi vuonna tulee vielä vähemmän katsojia. Olisko tämä formaatti jo nähty ?
Talipallo
22/04/2017
Halliin mahtuu 13.490 katsojaa. Nyt yläkatsomoissa runsaasti tyhjää tilaa. Alakatsomoissakin todella paljon tyhjiä penkkejä, vaikka piti olla loppuun myyty. Kaarrekatsomot vajaa puolillaan. Ainakin mitä television kautta näytti.
Talipallo
22/04/2017
Niin siis sanoisin, että 8000 katsojaa. Enemmän kuin luulin, mutta onhan toi surkea määrä.
Jorma
22/04/2017
Tämä kausi muistetaan Jarkko Niemisen kautena. Huikeaa dominointia illasta toiseen ja puheet siitä ettei pärjäisi voidaan heittää romukoppaan kuten mm. Ilta-Sanomat kertoi. Ja Viikingitkin oppi nopeasti häviämisen jalon taidon ikihäviäjä Erältä
TS
22/04/2017
Onnittelut Passo & Classic !
Mestaruudet tulevat sitten kun ne ansaitaan, sanoi viisaasti eräs joskus kausijulkaisussa ... :)
Huonoa pelisilmää
22/04/2017
Huonoa pelisilmää huudattaa faneja kun mitaleita jaettiin. Respect.
Katsoja
22/04/2017
Ihan OK tapahtuma, mutta kyllähän tuo tunnelma on vaisu, jos vaikka vertaa Oilers vs. Indians jäähallipeliin tältä kaudelta, jossa yli 3 000 ihmistä oli tunteella pelissä mukana.
JANIINPÄ
22/04/2017
Onnea Clasu!
Me ei ainakaan naisia huonommin pelata!
Mahtava saavutus tältä vuodelta. Molemmat joukkueet dominoivat sarjojaan aika vakuuttavasti.
Viihdyttäviä räiskisräiskis pelejä nämä kerrasta poikki jutut ovat, kun ei oikein ole vara passailla koko peliä. Hyvä systeemi. vrt. kiekon seitsemän illan tahkoamiset.
Tänä vuonna näin, ensi vuonna molempia mestareita jahdataan uudella innolla!
Jonsku
22/04/2017
Huomioitavaa tässä kehityssuunta. Ensimmäisen vuoden yleisömäärä oli vielä selitettävissä uutuudella, mutta nythän yleisömäärä lähti selvään laskuun. Suosittelen liiton väelle koko homman uudelleenharkintaa.
Jonninmoinen friikki
22/04/2017
Nyt sitten rehdisti ja avoimesti lukuja peliin; taloudelliset luvut & medianäkyvyys....
Ihan oikeasti - yksi ottelu kuuluu finaaliksi kun kyse lajeista rugby tai nössörugby...
Kauden huipennus salibandyssä tulee olla finaaliSARJA.
Tero Laurila
22/04/2017
Aikanaan olin superfinaalin puolesta puhuja. Nyt ensimmäistä kertaa finaalissa mukana ja ei enää. Tapahtumassa ja järjestelyissä ei valittamista.

Mutta, tapahtuman 9500 on lööperiä. Ja vaikka ei olisikaan niin säälittävä luku.

Se miksi voisin antaa mahdollisuuden tapahtumalle tulevaisuuteen on jos talouspuoli näyttää mahtipontista plusmerkkiä. Tästä ei ole ensimmäisen vuosen osalta esitetty mitään.

Näkyvyyden osalta oma mittari ei täyty kun taksikuski ei tiennyt mitä hallissa tapahtuu, eikä myöskään sen jälkeen tiennyt mikä on superfinaali.
Sam Pylä
22/04/2017
Jalkapallossa on sarja. Jääkiekossa Play-offs. Salibandyyn kuuluukoon jatkossakin omanlaisensa, eli nykymuotoinen finaaliottelutapahtuma. Se on lajikulttuuria.
Asiasta kiukuttelevat vastaan vain ne, jotka eivät nykyään lajissa ja sen kehityksessä pärjää, eivätkä pysy mukana.
Sergei
22/04/2017
Ainakin vuoden päästä pelataan vielä Superfinaali. Suosiolla ensi kauden voi skipata ja keskittää salibandyyn kannetut rahat johonkin järkevämpään.
JANIINPÄ
22/04/2017
Eikö sarjamuotoa pelattu ihan tarpeeksi jo välierissä, jotta parhaat jengit tulevat esiin?
Finaali kerrasta poikki, tää on hyvä.
Se on oma häpeä jos ei oma jengi siellä pelaa tai ei vaivaudu paikalle, ja mussuttaa vielä teeveen kautta tullutta ilmaista kuvaakin.
Säbäilijä
22/04/2017
Eikös EräViikinkien pitänyt kauden alussa kävellä mestaruuteen! Mitta onneksi Classic vei. Onnea Classic
sääntömuutos
22/04/2017
Erävoitot 1-1 joten olisi pitänyt pelata jatkoaika! Jos voittaa superfinaalissa yhtä monta erää kuin vastustaja, niin ansaitsee jaettua kultaa tai ainakin jatkoajan!
Jep
22/04/2017
Tämä hyvä muoto. Ei suomalaiset ole vain fani kansaa. Lajin taso kestää mittaamisen mutta ei fani kulttuuri. Ruotsi Sveitsi Tšekki laji kuin laji niin siellä ollaan urheilus vahvasti mukana, suomalainen mököttää sohvalla ja kirjoittaa pääkalloon ku oma suosikki on tippunu jo aikoja. Minun suosikki on Classic ja pelkästään jo siksi että siellä uskalletaan panostaa ja yrittää kehittää ammattimaisempaan suuntaan koko touhua.
Jani
22/04/2017
Alentaisin lippujen hintoja, mallia Jokereista miten hallin saa myytyä täyteen. Tai seuroille lippuja myyntiin joista saisivat kunnon proviikat. Lisenssin maksaneiden pitäisi saada lipun selvästi edullisemmin. Kyllä tuon areenan täyteen saa kun vain halutaan.
Kari
22/04/2017
25€ voisin maksaa alakatsomon lipusta ja 15€ vielä yläkatsomosta. Tämän hetkiset lipunhinnat ovat järjettömästi ylihinnoiteltuja. Ensi vuonna liitto voisi ottaa kale kummolan lasit pois silmiltä ja laskea hintoja roimasti, jotta halli saadaan täyteen. Ja oheisohjelman voi jättää pois jos sen takia joutuu ylimääräistä maksaa. Ei se salminen ketään sinne halliin tuo. Ylijohtava juontamaan niin saataisiin ainakin juontaja halvalla hallille
Osmonen
22/04/2017
Mistä päättelet Kari että Ylijohtavan saisi juontokeikalle halvalla? Jos se mies palkataan, on koko liitto konkurssissa.
Urheiluruutu
22/04/2017
Supetfinaali oli varsinkin urheilullisesti onnistunut tapahtuma, loistavia yksilösurituksia ja upeita maaleja. Tunnelmaa nostatti hienosti Roope Salminen, paras juontaja jonka olen nähnyt missään urheilutapahtumassa.
Viihde oli hoidettu maamme laulun esittämisestä lähtien amatöörimäistä sekoilua. Pyytäkää ihmessä ammattilaiset apuun.
Markkinoinnin hoiti salibandyn niilot somessa hyvin mutta miksi kaikki panokset oli suunnattu vain salibandyn ydin porukoille. Helsingkiläiset oli unohdettu täysin ja ehkä juuri tästä syystä areenaa ei saatu täyteen?
Erikoista oli finaali-osuuden lopetus urheiluruudessa kun Santtu Manner ilmoitti kapaavansa vanhoja aikoja, siis jolloin pelattiin Pasilan urheiluhallissa jossa muutama sata katsojaa oli kannustamassa, voi niitä aikoja.
Liitto on pihalla
22/04/2017
Olen kysynyt monilta tuttaviltani tietävätkö he, mikä on Superfinaali, ja lähes kukaan, keltä asiaa olen kysynyt, ei ole tiennyt. Yksi oli kuullut Superfinaalista, mutta ei tiennyt sen liittyvän salibandyyn.
Missä siis näkyvyys, ihan oikeasti? Superfinaalia puffattiin sillä, että saadaan iso finaali ja näkyvyyttä lajille, mutta p*skan marjat! Kukaan lajin ulkopuolinen ei tiedä mihin superfinaali edes liittyy. Hartwall areenalla järjestetään kaiken maailman kissan ristiäisiä harva se viikko, ja isoja maailmantähtiäkin käy siellä esiintymässä. Näiden keikosta tiedetään parhaimmillaan vuosi etukäteen, mutta sellainen henkilö, joka artistia ei fanita, ei välttämättä edes tiedä, että esim.edellisenä viikonloppuna areenalla oli ollut megaluokan esiintyjä esiintymässä ja mökki täynnä. Sama pätee myös superfinaaliin.

Täytyy alkaa markkinoimaan isosti! Lajin ulkopuoliset eivät tiedä, mikä on superfinaali, eikä ketään edes kiinnosta! Se että finaali pelataan Jaffalla, ei tarkoita, että tapahtumasta tiedettäisiin yhtään sen enempää. Missä ovat esim.tv-mainokset superfinaalista? Aivan naurettavaa puuhastelua markkinointiosastolta; ja miten tapahtumavastaava itse kokee, menikö homma putkeen?

Fakta on: superfinaalia ei myydä loppuun pelkästään säbähalleissa superfinaalia mainostamalla. Täytyy jalkautua; isoja bannereita katujen yli, tv-radiomainokset...uskomatonta piperrystä koko touhu tähän asti.

Kun tehdään isosti, täytyy myös mainostaa isosti!

Ensi vuonna vielä, ja sitten sarja neljällä voitolla tilalle. Ammattimaisempi meininki. Aivan puuhastelua yhdellä voitolla ratkaista mestaruus. Siinä ei pääse vastustajan kanssa kunnolla edes tutuksi eikä playoff-kiima ylly vastustajien välillä yhdessä matsissa. Nytkin oli aika virkamiesmäinen finaali. Toki vastustajat varmasti kunnioittivat toisiaan, mutta tunnetta ei näyttänyt olevan, minkä pidempi sarja toisi. Nytkin ErVillä suurehkon tappion jälkeen olisi iskun paikka ensi pelissä, ja todnäk olisi tullut tiukka ja tasainen sarja; kunnon playoff meininkiä ja ajoittain varovaistakin peliä, mitä ei ole superfinaalissa. Superfinaalissa ei varmistella. Paitsi markkinoinnin osalta. Ettei yhtään sijoiteta vahingossakaan rahoja liikaa ja jäädä tappiolle. (Ja ei se että saatiin Roope Salminen juontamaan, tee tapahtumasta yhtään sen kiinnostavampaa! Nekin rahat olisi voinut sijoittaa muuhun markkinointiin, ja antaa osan vaikka Lötjöselle vastaavasta pestistä.)

Ps. Ja mikä tämä oli, että Lenni-Kalle pimputtaa yksin pianoa, eikä mitään muuta musiikkia ole? Kyllä lätkämatseissakin joissa on urkuri, tulee muutakin musiikkia välillä. Viimeiseen superfinaaliin siis myös muuta musiikkia mukaan, ja "urut" välillä tunnelmaa luomaan. Nyt oli varovaista meininkiä, jälleen kerran..
Koppakuoriainen
22/04/2017
Classic on nyt Suomen paras salibandyseura. Todistetusti. Ja tuplana. Kiitos.
Junnu#8
22/04/2017
Superfinal toimii Ruotsissa missä on palloilu ja fanikulttuuri! Samoin Sveitsissä. Finaalisarja olisi toimivin malli Suomessa.
Junnu#8
22/04/2017
Niin ja lopettakaa isosti sanan käyttö! Mikä ei ole edes mikään sana!!!
Alakatsomo
22/04/2017
Superfinaali ei saa kannatusta Suomessa mutta tuottaa isommat rahat päättäjille, joten sillä jatketaan. Rahahan tänä päivänä määrää sen mitä tehdään.
Eihä
22/04/2017
Tota p**kaa ees mainostettu missään kunnolla, ei telkkarissa, ei missään. Muut kuin niilot edes tienneet ton olemassa olosta. 9donaa heikko. Kertoo vaan säbäyhteisöstä ja sen heikkoudesta olla oman lajin takana, hävettää.
Hhuhhei
22/04/2017
Olihan tämä aivan farssi ottelu. Ei minkäänlaista tunnelmaa kummassakaan finaalissa. Hallissa 9000 ihmistä joista 8500 on tullut vain paikan päälle katsomaan ottelua. Loput 500 ervi/pro/classic faneja. Ei ihmekkään ettei ole tunnelmaa kun 95% ihmisille on aivan sama miten ottelu päättyy. Nyt äkkiä tämä sähellys unholaan ja paras 7 sarjat takasin käyttöön. Niissä on tunnelmaa,faneja,taistelua,intohimoa yms yms yms...
Isosti isosti isosti
22/04/2017
Sulla on Junnu#8 joku henkkoht ongelma tuon "isosti" sanan käytön kanssa, koska se on ihan pätevä sana käyttää juurikin niissä kohdissa, joissa sitä nyt on käytetty. Lue sana neutraalisti, äläkä liitä siihen ärsyyntymistäsi. Sana missä muutkin.
viimeinen nauraja
22/04/2017
hivenen ylimielisille tasoero hepuille yhteensä yksi hopemitali...
Aivan sama
22/04/2017
Meinaan kumpi voitti. En ole kummankaan kannattaja. Itse olin kuitenkin aiemmin nähdyn perusteella 100-varma, että Classic vie, ja selvästi. Nyt kun Nykky on myös mj-koutsi, niin pakkohan sen on ottaa 2 kenttää Clasusta ja loput muualta. Nuo äijät pelaa huipputason kansainvälistä säbää, siitä ei ole epäilystäkään.
av
22/04/2017
Olin tänään paikalla ja en ole ensi vuonna. Tunnelma surkea ja sarjalla on urheilullinen puolensa, vähän tuurilla tuli. Enkä ole stadista.
Anonyymi minäkin
23/04/2017
Ensinnäkin onnea selkeästi paremmalle eli Classicille.

Toiseksi, ensimmäisen kerran näin Suomen finaalin, kerran kokemusta Ruotsin superfinaalista. Todella huono tunnelma suomen puolella. Ehkä meille toimii paremmin ottelusarjat, joissa tunnelma nousee sarjan kehittyessä.
Just
23/04/2017
Yleensä ne jotka valittaa huonosta tunnelmasta istuu itse tuppisuuna katsomossa.:-)
Joo
23/04/2017
Sen tapahtuma oli hyvin järjestetty ja paljon oli vaivaa nähty. Ainut mikä sen pilaa on täällä valittavat ihmiset.
Stadi
23/04/2017
Positiivinen kokonaiskuva jäi tapahtumasta, pääosin.
Onnistunut visuaallinen ilme oli rakennettu, ammattimaisesti toteutettu. Viihdeosuutta voisi vielä vähentää vaikka lyhyeksi 10-15 minuutin esitykseksi ennen ottelua.
Roope Salminen oli yllättävän hyvä juontaja ja sopisi jatkossakin tunnelman kohottajaksi.
Peli oli tasokasta alusta loppuun ja ratkaisijoiksi nousi maajoukkueen nuoremmat tähdet ja näyttää nyt siltä että Tiitu, Kukkola ja Moilanen eivät ole maajoukkuepaikan arvoisia, valitettavasti. Positiivinen yllättäjäkin löytyi Oskari "neverhööd" Heikkilä, sankarikin syntyi.
Jos halutaan areena täyteen tulevaisuudessa on markkinointia suunnattava meille stadilaisille. Jos et ole salibandyn sisäpiirissä et varmasti olisi tietänyt mikä on superfinaali, ainakaan täällä Helsingissä.
Pasi
23/04/2017
Tiitu ainakin oli heikko tuossa pelissä.
ööö
23/04/2017
AV. Tossa nyt ei tainnut tuurilla olla mitään tekoa. Erviltä loppui usko lopussa. Ja C ei päästänyt lopussa 6-5 pelissä maaleja niin kuin yleensä,
Ei hassumpaa
23/04/2017
Onnea Classic!. Kotisohvalla tunnelma oli ihan jees. Välillä oli mahdollisuus seurata myös muita lajeja? Nykkyhän on saanut vaikutteita Tapolalta, Classicin pelistä näkyy viisikon saumaton yhteispeli ja oma kaveri löytyy sieltä mistä pitääkin. Oikea voitti ehdottamasti.
Reikäpää
23/04/2017
Onnittelut Classicille mestaruudesta. Ervin peli oli hidasta, miehet eivät liikkuneet, pallo viipyi lavassa. Classicin oli helppo puolustaa tuollaista peliä. Lisäksi Ervillä tuli paljon henkilökohtaisia virheitä josta vastustaja rokotti. Tampere vieköön.
#Heimo#
23/04/2017
Onnea Classic miesten ja naisten mestaruuksista!
Tampere
23/04/2017
No kyllä classicin väki tiesi tästä,mutta ei ulkopuoliset. Olisi edes voinut laittaa mtv3 mainoksen superfinaalista.
Jyrä
23/04/2017
Onnea Classicille mestaruudesta, todellakin ansaitsi sen ! Itsellä meni fiilis superfinaalin kun oma joukkue oli jo tippunut ja siihen loppukauden tasoero keskusteluun. Epäilen, että tapahtuman markkinointia ei helpottanut tämä loppukauden kähmäröinti. Toivottavasti ensi kausi menee positiivisemmissa tunnelmissa ja areena on täynnä finaalissa sekä salibandykausi saa arvoisensa päätöksen.
Jonsku
23/04/2017
Oma ennusteeni on, että väkimäärä vähenee ensi vuonnakin.
kroisos pennonen
23/04/2017
Lippujen hinnat kohtuullisiksi niin minä ja moni muu tulemme paikalle ensi vuonna! Ei kaikilla ole varaa maksaa lipuista 30-60 euroa. Hinnat 10 pääty/15 sivu ylös ja 20 pääty /30 sivu alas, korkeintaan!!
Tepi
23/04/2017
Nyt niitä lukuja tiskiin superfinaaliin takaa!

Siltanen olet tehnyt vakuuttavaa toimittajantyötä tultuasi mukaan etkä ole nöyristellyt ja kumarrellut liiton suuntaan, nyt on iso näytönpaikka sinulla asiassa!
Positiivinen tapahtuma
23/04/2017
Hieno tapahtuma, ainoa mikä jäi harmittaa että EräViikinkien valmennus ei ollut puhumassa tasoeroista ja niille jotain tekemisestä. Koko pelin aikaan ei ollut epäselvää kuka voittaa. #mahu#ylimielisyys#muoviseura
Karma will catch
23/04/2017
Tuleeko tässä esiin vastustajan kunnioittaminen? #liigantasoerot Jos et kunnioita vastustajaa, jossain kohtaa se kenties kostautuu.

Pidetäön mökyt mahassa ja näytetäön kentällä, kukanon kuka. Kuten Classic teki.
Mä nauran tälle!
23/04/2017
Ensin pitää olla mökki täysi ja sitten miettiä niitä sirkushuveja! Nyt on se maku, että kikkaillaan kaikennäköstä pikkukakkosta Jaffan katon alle, ja sitten jännitetään iltaisin nukkumaan käydessä, josko nyt joku tulisi edes paikanpäälle, kun meillä nyt sattuu olemaan nää jouluvalot ja musa kovalla!
Superfinaali Manseen
23/04/2017
Tuokaas ensi vuonna Superfinaali Hakametsään Tampereelle niin saadaan 7300 katsojaa yleisöön, mökki täyteen ja tapahtuma säilyttää kasvonsa!
Hyvää Bruunia markkinointiosasto
23/04/2017
Tokalle vuodelle pitäisi yleisömäärän nousta, ei laskea. Tino oli hallin paras Salminen
Nimesi
23/04/2017
Aleksi Valavuori mukaan Superfinaalia brändäämään niin johan alkaa tapahtua!
Tepikakkonen
23/04/2017
En vaan kykene ymmärtämään kuinka paikalla olleena joku voisi vielä puoltaa Superfinaalia ilman tapahtuman talouserittelyä! 9500 katsojaa kertoo siitä, että neutraalit katsojat eivät syty tapahtumalle.
Analyytikko
23/04/2017
Superfinaali on hyvä konseptti. En tiedä toista keinoa millä saadaa 5000+ katsojaa paikalla naisten finaaleihin.
Nimeni
23/04/2017
Yleisömäärän kohdalla voi leikkiä ajatuksella että mitä jos Classic ei olis ollut miesten finaalissa. Määrä olisi luultavasti painunut selkeästi 9000 alle.
nimesi
23/04/2017
Leikit ajatuksella, että miesten finaalissa olisi ollut vain yksi joukkue? Vai mites jos Classicin tilalla olisikin ollut Happee tai leikitään nyt sitten että SPV tai TPS? Et usko, että näiltä paikkakunnilta olisi tullut ketään katsomoon?
Dynastia?
23/04/2017
Ei näy classicille miehissäkään pysäyttäjää lähivuosina. Veikkaan että vie vähintään kolme seuraavasta viidestä mestaruudesta.
Herranjestas
24/04/2017
Kuinka kallista olutta siellä myytiin..
Suunnitelman mukaan
24/04/2017
Superfinaali nähty. Liiton rahat oikeissa taskuissa?

Alkaa haiskahtaa tämä homma.
Herranjestakselle
24/04/2017
Limpparia et ilmeisesti ostanut :D Se se vasta kallista olikin kun siitä sai pulittaa 4e/muki. Olut taisi olla 6-7e?

Edelleen penään superfinaalin talouslukujen perään jatkon kannalta. Joel Siltaselle on töitä!
Innovaattori
24/04/2017
Runkosarja eli salibandy liigan päätuote ei ole kunnossa vaan hiipunut. Lopetetaan playoffsit ja nostetaan jokaisen sarjapelin merkitystä eli x kertainen sarja paikallispeli painotuksella ja sarja voittaja mestari. Tämä on ainoa oikea ratkaisu hiipuviin yleisömääriin.
Keke
24/04/2017
Hieno saavutus ErViltä, uusi seura ja heti hopeaa! ;) hopee ei oo häpee! Tapahtuma itsessään surkea, 7000 katsojaa ja 6800 niistäkin mökötti läpi finaalin. Finaalisarja takasin! Onnea Clasulle! :)
Juhis
24/04/2017
Isot seurat tarvitsevat Superfinaalia. ErVi ja Classic on suuren rahan touhua maajoukkuepelaajineen ja -valmentajineen. Seurojen ulkopuoliset tukijat tarvitsevat rahojensa vastikkeeksi medianäkyvyyttä ja kyllähän Suomen parasta medianäkyvyyttä eli tv-aikaa tuli ihan riittävästi. Sillä ei ole niin paljon merkitystä montako laji-Niiloa istuu katsomossa. Riittää, että saadaan tapahtuman kulut maksettua.
Taas nähtiin, että isolla budjetilla ja sitä kautta leveällä, laadukkaalla rosterilla pääsee pitkälle. Pienemmällä budjetilla operoivien seurojen tehtävänä on silottaa tie isoille Superfinaaliin. Kun isot pojat ovat päättäneet, että Superfinaali tarvitaan, niin sellainen myös tottakai liitossa päätetään järjestää.
juhikselle
24/04/2017
Ei sählyssä ole suuren rahan touhua ja isoja poikia☺
Saituri
24/04/2017
Seuraavina vuosina katson kotona, ellei finaalisarjoja palauteta. Uskon ja myös toivon, että monet muutkin tekevät niin. Suomessa ei yhden finaalin ratkaisu selvästikään toimi.

Superfinaaliin siirtymisessä yksi puoltavista tekijöistä oli liigan mukaan näkyvyyden saaminen paremmalle tasolle tällaisen 'suuren' yleisötapahtuman myötä; tässä on epäonnistuttu. Myös itse tapahtuma on miltei vahingollinen siihen osallistuville joukkueille: kotikaupungin katsojat eivät vaivaudu maksamaan kalliista lipuista yksittäisiin otteluihin, joita varten tarvitsee matkustaa eri paikkakunnalle. Tässä on huomionarvoista, että ErVin kannattajia oli suurin piirtein yhtä paljon, kuin toisesta kaupungista saapuneilla. Kärjistetysti sanottuna loput katsojista olivat paikalla, koska ovat lajiväkeä tai heidän tutun tuttujaan.

Näkökulmia minkä tahansa joukkuelajin tiimoilta:
Finaalisarja kiinnittäisi median huomion pidemmäksi aikaa kuin yhden päivän kestävä laji-ihmisten ja kannatusjoukkojen tapahtuma. Kymmenen sekuntia urheiluruudussa on parempi näkyvyydeltään kuin mikään mainos. Monta intensiivistä ottelua parin viikon aikana saisi ihmiset keskustelemaan ja kiinnostumaan otteluista enemmän. Kotipelien tuotot ovat elintärkeitä monille urheiluseuroille ja joukkueille. Kotipeleihin saapuu ihmisiä myös lajien 'ulkopuolelta'.

Jos en olisi seurannut salibandya aktiivisesti viimeisimmän 10 vuoden ajan, en varmastikaan olisi edes noteerannut superfinaaliin liittyvää mainontaa, nähnyt/kuullut siitä television tai radion välityksellä enkä olisi keskustellut siitä tuttujeni kanssa (joista osalla myös lajitausta).

Otteluiden tapahtumat tekevät lajin seuraamisesta kiinnostavaa, ei Roope ja Koirat, Harkimo, Lenni-Kalle, tai edes Ylijohtava.
Video, jota toistettiin screenillä erätauoilla, ei ole pyörinyt mediassa vaikka juuri sen sisältö kertoi salibandyn vahvuuksista ja kehityksestä.
Tavallinen tallaaja ei huomioi kovinkaan pitkälle lausahdusta 'superfinaali - sankareiden syntymäpäivä' , jos ei entuudestaan tiedä mistä on kyse. Tähän on silti satsattu..

Viimeiseksi: Laji on tähän asti myynyt itse itseään hyvän seuratyön, nopeatempoisuutensa ja yleisöystävällisyytensä vuoksi. Superfinaali sulkee ovet perässään, eikä avaa niitä.
Pelaajat keskiöön
24/04/2017
Superfinaali oli hyvin toteutettu tapahtuma. Markkinointi ontui joka oli vain sisäpiirille suunnattu.
Salibandyssä on jo monta uuden sukupolven tähteä joita ei osata tuoda esille joukkueiden ja majoukkueen markkinoinnissa, valmentajat ja entiset tähdet saavat suuremman huomion kuin itse pelin luojat, jopa erotumareista keskustellaan enemmän.
Pelaajien kautta saadaan myös tunnelma nousemaan mutta kuten superfinaaleissa ei pelaajia esitelty kunnonnolla ja maalintekijät kerrottiin vain kuulutuksin vaikka oli jättimäinen screeni käytössä.
Vuosien aikana olen usein ihmetellyt miksi salibandyssä ei osata tehdä tähtiä? Kaikissa palloilulajeissä lähdetään katsomaan suosikkeja, omaa joukkueta kannatetaan tietysti ja myös vastustajan pelaajat kiinnostaa jos ne ovat tunnettuja.
Jos kysytään valtamedian urheilutoimittajilta salibandyn tähdistä niin vastaus on todennäköisesti Tiitu, Kohonen tai Tähkä. Vaikka todellisuudessa nykyään tähtiä ovat Salin, Salo, Kailiala ja monet muut maajoukkueen pelaajat.
Ironista on että "yljohtava" on nostettu somessa suurempaan rooliin kuin yksikään liigatähti.
Jonsku
24/04/2017
Ei tähtiä niin vain tehdä. Siis tähteyteen tarvitaan myös suuren yleisön kiinnostus ko. lajia kohtaan. Tästä esimerkkinä vaikka jääkiekon tähdet, Formula 1 -kuskit....jne. Salibandyn kiinnostus suuren yleisön silmissä on vaan todella pientä, joten tähteys jää laji-ihmisten keskinäiseksi tähteydeksi. Nuo nuoret pelaajat ovat tähtiä täysin, mutta siis laji-ihmisten keskuudessa.
Timo
24/04/2017
Classicin pelaajista Jarkko Niemisen jälkeen tunnetuin varmaan Lasse Vänttinen.
Duunari
24/04/2017
Mitä tähtiä, amatöörilaji, ei ole tullut vielä yhtään tähteä jos mittarina tunnettuus lajin ulkopuolella. Rauhassa saa pelaajat olla säbässä. Käsi sydämelle, onko Jarkko Nieminen ansainnut säbä mestaruuden, aikamoinen fiasko sai vielä kruunun. Vänttistä arvostan, voittaa ja vetäytyy, ymmärtää lajin aseman.
Timo
24/04/2017
Tähti sana ehkä kärsinyt inflaation. Mielestäni Janne Tähkä kenties ainoita oikeita tähtiä salibandyssa. Ei Mika Kohonen SPV kaudella sitä ollut eikä Jarkko Nieminen tällä kaudella. Ei kyllä Tähkäkään parhaimmillaan Josbasta lähdön jälkeen ollut.
Palaajat keskiöön
24/04/2017
On totta että "tähti" voi olla jo elähtänyt ilmaisu tunnetusta palaajasta. Tästä huolimatta palaajien profiileja oli syytä nostaa esille enemmän kuin nyt tehdään.
Salibandyn oma media nyt ensimmäisenä, seurat ja liitton myös pitäisi nostaa pelaajat keskiöön. Jos salbandyn sisäpiiri ei usko omaan vahvuuteensa eli nuoriin pelaajiin, ei siihen usko ulkopuolisetkaan.
Timo
24/04/2017
Kyllä näin keväällä yhden pelin näistä hehkutetuista Josban nuorista pelaajista, mutta ei tehnyt vaikutusta ainakaan minuun.
Timolle
24/04/2017
Voit olla oikeassa Josban suhteen. Heidän kai piti nyt olla liigan mitalitasoa, kun joskus edellinen puheenjohtaja linjasi tavoitteita tulevaan? Nostivatko kerralla liikaa yhdestä ikäluokasta pelaajia? Yleensä aina muuta hyvä yksilö nostetaan edustukseen per ikäluokka.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.