Maajoukkueet

Maaotteludebyytissään osunut Lastikka tulevaisuudestaan: ”Kaikki ovet avoinna”

27.04.
2017
5 Kommenttia
4
Maajoukkueet

Ville Lastikka osui uransa ensimmäisessä maaottelussa ja se oli miehelle itselleen helpotus. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi aloitti Turun EFT-turnauksen vahvalla esityksellä ja kaatoi Tshekin maalein 8-1. Yksi joukkueen onnistujista oli debytantti Ville Lastikka, joka osui maalipuiden väliin uransa ensimmäisessä miesten maaottelussa.

Pukukopista haastatteluun repäisty Lastikka oli huojentuneen oloinen, kun sai avattua maalihanansa ottelun viimeisellä kympillä.

– Sanoin tuossa jo aikaisemmin, että maali oli henkilökohtaisesti todella tärkeä. Kuitenkin tykkään niitä maaleja tehdä ja elän niistä, niin oli todella kiva, että sai sen tuohon väliin tehtyä. Ensimmäisessä erässä ja vaihdossa oli hyvä paikka, mutta siitä ei vielä uponnut, Lastikka sanaili Pääkallo.fi:lle.

Suomalaisittain ottelu oli vahva näytös. Varsinkin ensimmäinen erä, jossa Suomi tykitteli 4-0-johtoon komeiden maalin myötä.

– Ensimmäinen erä oli vahva meiltä. Pallon kanssa oltiin hyviä ja maltettiin pitää sitä. Toisen erän puolivälin jälkeen lähti rakoilemaan ja luovuttiin pallosta liian helposti. Sitä kautta Tshekki pääsi iskemään yhden maalinkin. Kolmas erä pelattiin fiksusti ja saatiin vielä onnistumisiakin, joten kokonaisuutena oli meiltä ihan hyvä suoritus, Lastikka summaili.

Lastikka pelasi menneellä kaudella Sveitsin liigan Wiler-Ersigenissä ja joukkue pääsi juhlimaan maan mestaruutta viisi päivää ennen Tshekki-ottelua viime lauantaina. Lastikan mukaan maajoukkueen mukaan lähteminen muutamaa päivää myöhemmin ei ollut hankalaa.

– En näe, että se muuttaa mitään valmistautumisessa, jos tulee tänne Sveitsin mestaruuden jälkeen tai mistä tahansa muualta. Näen, että se on ihan sama missä pelaa ja missä joukkueessa, niin tässä on kyse kuitenkin salibandysta. Pitää tuoda niitä omia hyviä juttuja esille ja sitä kautta pyrkiä auttamaan joukkuetta voittoon, Lastikka tiesi.

Tshekki-peli oli Lastikan uran ensimmäinen maaottelu, mutta laituri oli viime kesänä mukana maajoukkueen leirityksissä. Mies on omien sanojensa mukaan sujahtanut hyvin mukaan EFT-joukkueeseen, joka vilisee viime joulukuun maailmanmestareita.

– Viime kesänä olin tosiaan mukana leireillä ja nyt sitten seuraavan kerran. Joukkueessa on todella mukava ilmapiiri ja kaikki saavat olla omanlaisiaan. Tässä on sellainen luottavainen tunne kaikkia kohtaan ja sitä kautta jokainen pystyy tuomaan sen oman persoonansa mukaan kentälle, Lastikka kertoi.

Viime viikolla 21 vuotta täyttänyt Lastikka on yksi Suomen lahjakkaimmista pelimiehistä. Aiemilla Suomen kausilla Lastikka teki tuhoisaa jälkeä miesten Divarissa ja Sveitsissä hän oli yksi joukkueensa avainpelaajia. Tämän vuoksi maaliruisku on yksi mielenkiintoisimmista pelaajista kesän siirtomarkkinoilla.

Tänään avatussa Pääkallo.fi:n Huhumaassa miestä ollaan viemässä Classicin tai Happeen riveihin.

Tulevaisuuden suunnitelmasi ovat kiinnostaneet paljon Suomessa. Pitääkö paikkansa, että sinulla on jo opiskelupaikka Jyväskylässä?

– Ei, se ei pidä paikkaansa. Niitä huhuja nyt liikkuu vähän joka suuntaan, mutta sen verran voin tässä nyt sanoa, että täysin auki on kuviot tällä hetkellä ja vielä en ole tehnyt mihinkään suuntaan minkäänlaista ratkaisua. Ei olla edes lähellä sitä, Lastikka valaisi.

Onko mahdollista, että jatkat Sveitsissä?

– Sekin on yksi mahdollisuus eli kaikki ovet ovat avoinna vielä.

Eli Ruotsikin voidaan laskea yhdeksi vaihtoehdoksi?

– Näkisin, että sekin on avoin ovi, Lastikka naurahtaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jeppe
27/04/2017
Eikö näitä pelejä vois pelata maakunnassa,missä pelit voisivat kiinnostaa..657 katsojaa mj pelissä lähentelee farssia
Junnu#8
27/04/2017
Oli kaivettu Steelers aikainen maila varastosta:D Jännä ettei pelannut Exelin mailalla?
Unet
28/04/2017
Miks lähtis ton tason pelaaja Happeeseen tahkoon, maila/kenkä sopparilla? Nykyään opiskella etänäkin, eiköhän Classic tai joku Sveitsiläis seura tarjoo mahikset opiskeluun. Ei tarvi mennä mäkkiin töihin.
Eikö
28/04/2017
Toi nyt pelattu jo nyt maakunnassa?
Fiilistelijä
29/04/2017
Unet: Kerro ihmeessä miten liikuntatieteellisen opintoja voi suorittaa etänä, olen itse sinne kiinnostukseni suunnannut ni olisi kiva tietää jos tiedät jotakin oikoteitä

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.