Ulkomaat

Mika Kohonen jatkaa uraansa Helsingborgissa – ”Minulla on paljon annettavaa”

06.04.
2017
27 Kommenttia
4
Ulkomaat

Kuva: perwiklund.se

Mika Kohonen, 39, on tehnyt jatkosopimuksen Ruotsin Superliigan FC Helsingborgin kanssa. Helsingborgs Dagbladin mukaan Kohonen jatkaa viime kauden seurassaan ainakin ensi kauden.

Ruotsissa puhuttiin jo pitkin kevättä Kohosen mahdollisesta lopettamisesta ja varsinkin sen jälkeen, kun Helsingborg tippui Falunille puolivälierissä. Ensi kuussa 40 vuotta täyttävä Kohonen on eri linjoilla.

– Ihmiset eivät aina ymmärrä. Ne katsovat sitä varjoa, joka teki miljoona pistettä, mutta minulla on paljon annettavaa roolista riippumatta, Kohonen sanoi lehdelle.

Kohonen uskoo seuran mahdollisuuksiin voittaa Ruotsin mestaruus ja hänen mielestään järkevin tie sen saavuttamiseksi on jatkaa hyvää päivittäistä työntekoa. Hän sanoi artikkelissa uskovansa kivenkovaa siihen, että Helsingborgilla on saumat juhlia Ruotsin mestaruutta.

Kohonen on voittanut neljä Ruotsin mestaruutta ja kolme maailmanmestaruutta Suomen kanssa. Sentteri iski viime kaudella 31 runkosarjan tehopistettä ja rikkoi ensimmäisenä pelaajana 1000 pisteen rajapyykin Ruotsissa.

HD: Storstjärnan förlänger med FCH

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kiitos2008
06/04/2017
Annettavaa on vielä paljon, tosin ei enään pelaajana maailman korkeimmalla tasolla.
DoDo-Sorsa
06/04/2017
Mahtava uutinen. Jos on maailman paras, niin tottakai annettavaa on vaikka kuinka paljon! Toivottavasti Nykkykin ymmärtää Kohosen arvon ja valitsee edelleen maajoukkueeseen. Ja miksei ymmärtäisi, onhan Nykky kovan luokan tekijä penkin päässä. Kohosen johdolla seuraavaan maailmanmestaruuteen!
nikkeri
06/04/2017
annettavaa on paljon, mutta suomessa liian hidas ja vanha..
Katsoja
06/04/2017
Mihu on edelleen johtaja. Se, että ei enää jalkaliiku on päivänselvä ja itsekkin sen varmasti tietää...mut pää käy edelleen ja pystyy varmasti auttamaan joukkuetta kuin joukkuetta. Erikoistilannepelaamisessa edelleen yksi kovimmista ja vaarallisimmista. Muistutan, että YV:ssä pelitempo yleensä hidastuu ja pelinlukutaito korostuu. Rankkut on vain ja ainoastaan korvienvälistä kiinni ja niissä MrKohonen on melko kovatekijä terveiset Seinäjoelta.
lobo
06/04/2017
Ei vakuuta, jos tarvitsee vaakutella koko ajan kuinka paljon annettavaa on. Kyllä se anti näkyy niistä peliotteista ilman markkinointipuheitakin jos on näkyäkseen.
DoDo-Sorsa
06/04/2017
Entä jos katsojat ovat tyhmiä? Tottakai asiantutijapiireissä tiedostetaan Kohosen olevan maailman paras, mutta yllättävän moni luulee, että Kohonen on niin sanotusti "menneen talven lumia".
Lobo
06/04/2017
Katsojat eivät valitse joukkueita joten prioteetit on pahasti hukassa jos Kohonen "puhe" on suunnattu katsojille.
Lobo
06/04/2017
Toki voi olla, että Mika ei usko enää täysin itsekkään itseensä ja puhuu ja vakuuttelee nykyään julkisuuden kautta lähinnä itselleen.
Elina
06/04/2017
Ooh loistavaa ! Mä tierän ett Mikalla on kaikki valttikortit hyppysissä mitä tarvitaankin ! ?
Timo
06/04/2017
Ovatkohan kommentoijat miettineet tätä asiaa siltä kannalta ja tuo seura ketä muita samaan rooliin olisi voinut saada samalla korvauksella?
analysaattori
06/04/2017
kommenttipalsta taas loistaa... Johtaja jokapäiväisessä tekemisessä ja varmasti iso linkki valmennuksen ja pelaajien välillä. Tuskin Helsingborg olisi tehnyt jatkosopimusta, mikäli ei olisi kokenut Mihua enää riittävänä vahvistuksena. Tuskin todellakaan on enää ykköskentän miehiä, mutta joukkue kuin joukkue tarvitsee johtohahmoja ja esimerkkejä. Äärettömän tärkeä pelaaja organisaatiolle oikein käytettynä. Hienoa, että jatkaa jos kehossa on vielä annettavaa, päässä sitä riittää kyllä!
Timo
06/04/2017
SPV:n kaudella joukkueen suoritus laski sijoituksellisesti Mika Kohosen kaudella. Näin tuo johtajuuskaan ei aina takaa tulosta. Kenties SPV väärin peluutti häntä kun ykköskentässä oli?
Sorsanmetsästyskausi
06/04/2017
Mika Kohonen jatkaa, ja miksei jatkaisi?!
Kohosella on vielä paljon annettavaa! Miksei olisi?
Ihmiset eivät ymmärrä, mutta miksi ymmärtäisivätkään!?
Miksi tämä on edes uutinen? No miksei olisi?!
Timo
06/04/2017
Entäs vaikka Pauno Kajoksinen tilalle? Keskushyökkääjä myös ja nuorempi ihan hyvät pisteet viime kausilta myös liigasta. Näitä asioita myös hyvä puntaroida ja ehkä Helsingborg tekikin niin?
Naama
06/04/2017
@Timolle vasta argumentiksi. Kohosen ehdottomia vahvuuksia on pelinavaaminen lattiiaa pitkin ja viimeisten syöttöjen antaminen hyökkääjille pallonhallinta joukkueissa . Mika Kohosen ja SPV:n pelitavat eivät kohdanneet missään vaiheessa, mutta molemmilla Kohosilla varmasti täyttyi lapsuuden unelma kun saivat pelata samassa joukkueessa aktiivi uralla. Se että SPV suoritus oli sijoituksellisesti huonompi kun siellä pelasi 4(?) kertaa maailman parhaaksi valittu pelaaja ei ole välttämättä pelkästään seniori Kohosen vastuulla.
Timo
06/04/2017
Olen eri mieltä, sillä ainakin Josballa aikanaan jos pelaaja tuli tuolla statuksella yleensä se myös toi menestystä ja nimenomaan näkyi myös muiden pelaajien suorituksessa.
Hehkutus
06/04/2017
Kaikki kunnia Kohoselle mutta kukaan ei uskalla kertoa totuutta +\- tilastosta Kohosen kohdalla superliigassa ja varsinkin pudotuspeleissa.
Minäpahoitinmieleni
06/04/2017
Senkus jatkaa niin kauan ku haluaa ja mahtuu kokoonpanoon. Ei kai se ole keneltäkään pois :D
...
06/04/2017
Jännää se on kun suomalaiset dissaa omaa lajilegendaa. Dissaakohan tsekitkin Jagria että miksei se ymmärrä lopettaa...
Jonninmoinen friikki
06/04/2017
Respect! Todellinen legenda.
Lukemattomat ovat ns Pelimiehet jotka eivät a)uskaltaneet lähteä ulkomaille ja b)tyytyivät elämään Suomen automaattikevättä liigassa johon kuului puuhelmet, heikosti kasvava parta sekä huikea uho & viikon ränni.
Kohonen on legenda.
Minäpahoitinmieleni
06/04/2017
...:lleVarmasti joka paikasta löytyy joku dissaamaan aina toista. Ne ovat yleensä aina kovaäänisimpiä ja tietenkin erottuvat joukosta myös tyhmän kommenttinsa takia. Mutta tuo yleistäminen "SUOMALAISET ovat sitä tätä ja tekevät sitä tätä" on niin naivia että säälittää heidän puolestaan yhtä paljon kuin näiden dissaajien.
...
07/04/2017
Ok
Timo
07/04/2017
Minulla ei aivan omakohtaista kokemusta Spv:n kaudesta miten Mika Kohosella meni, mutta tuttujen kautta jotka siellä asuvat ja jopa lajia harrastavat puhuivat, että paremmin alemmalle sarjalle taso riittäisi hänellä. Siitä vain tuo epäilys tästä rekrytoinnista Helsingborgin tuon seuran kannalta tuli ja onhan jotain juttua mediassakin Ruotsissa ja Suomessakin ollut hänestä.
Totuuden torvi
07/04/2017
Menee kyllä uskottavuus Mikalla. Ennen pidin fiksuna ja hienona miehenä. Mutta mennyt arvostus miestä kohtaan, koska ei ole tajunnut lopettaa ajallaan ja yrittää vakuutella itselleen ja muille omista pelitaidoista. Tuntuu jo jotenki siltä että onko sairautta tuo että ei näe omaa huonouttaan. Divari voisi olla sopiva taso Mikalle.
Timo
07/04/2017
Hyvä pelaaja hän on minäkin vain näillä kommenteilla testailin onko kriittisiä vai vieläkö Kohoseen luottoa. Ei kai Kettunen ja Helsingborg muuten vain pelaaja olisi ottanut joukkueeseen. Edelleen mielestäni top 30 osastoa suomen pelaajista mielestäni Mika Kohonen.
Totuuden torvi
07/04/2017
Timo olet väärässä.
Timo
08/04/2017
Jarkko Niemisen tapaus toi mieleen, että ehkä Mikakin edelleen pystyy pelaamaan korkealla tasolla, mutta ehkä se rooli tosiaan voi olla toinen kuin joskus aikoinaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.