Juniorit

Murskaavalla esityksellä historiallinen mestaruus – TPS:lle A-poikien SM-kultaa

13.04.
2017
5 Kommenttia
5
Juniorit

TPS juhli tänään Suomen mestaruutta murskalukemin. Kuva: Anssi Koskinen.

A-poikien Suomen mestaruus ratkesi tänään Raisiossa, Kerttulan liikuntahallilla. Suomen mestaruuden vei TPS voittamalla Classicin tänään lukemin 11-4 ja koko sarjan voitoin 3-0.

Kahden ensimmäisen erän aikana TPS oli murskaavan hyvä. Vaikka ottelun ensimmäisen maalin teki Classicin Aaro Helin ajassa 12:02, johtivat turkulaiset avauserän jälkeen jopa 5-1.

Toisessa erässä ei auttanut edes tamperelaisten maalivahdin vaihto, sillä Riku Saarentolan tolppien välissä korvannut Pietari Jääskeläinen joutui nöyrtymään neljästi, eikä Classic onnistunut erän aikana kertaakaan. Näin ollen toiselle erätauolle lähdettäessä lukemat olivat jopa 9-1 isännille.

Kolmannen erän alkuun Classic näytti heräämisen merkkejä, kun jo kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen se oli osunut kahdesti Konsta Tykkyläisen ja Eetu Sikkisen maalattua. Sen jälkeen maalihanat kuitenkin jälleen tyrehtyivät ja seuraavan osuman iski vasta ajassa 54:04 TPS:n Emil Eklund tyhjään maaliin. Mikko Kiramo kavensi vielä kertaalleen ilman maalivahtia, mutta Eero Jalo napautti tyhjiin loppulukemat 11-4. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Ottelun tehokkain oli TPS:n Jalo pistein 3+3. Häntä säestivät 3+1 iskenyt Matias Kallio ja hattutempun latonut Eklund. Classicin tehokkain oli Sikkinen tehoin 1+1.

Suomen mestaruus oli TPS:lle sen seurahistorian ensimmäinen A-pojissa. Ratkaisevaa ottelua todisti Kerttulan liikuntahallin lehtereillä kaikkiaan 732 silmäparia.

A-poikien pronssimitalit pokkasi Indians, joka kaatoi pronssiottelussa viime lauantaina 8.4. OLS:n lukemin 4-3.

A-junioreiden SM-finaalit:
18:30 TPS-Classic 11-4 Ottelutilastot TPS Suomen mestari voitoin 3-0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Tepsukka
13/04/2017
Onnea hienolle joukkueelle! Kaikilla rintamilla vahva joukkue. Classic suli joka osa-alueella. Nolo loppu.
Kari T
13/04/2017
Loistavaa tepsi! Onnittelut Ankkalinnan jättiläisiltä! Larille olisi käyttöä liigassa.
Tampere
13/04/2017
Nyt meni Ceeltä vihkoon! Ei muuta kun kaikille 96-syntyneille tsemiä tulevaisuuteen, junnu pelit pelattu. Se mestaruus onkin jo näillä herroilla hanskassa ?, hopee ei ole häpee. Tepsille onnittelut, sielläkin tehty hienoo duunia.
Olis ollu
14/04/2017
Pakvin vuosi mut kaiken jo voittaneet
NO
14/04/2017
Pakvilta vissiin löytyy sitten melkonen nippu SM-mitalleja kun kerran kaiken ovat jo voittaneet.Tepsi oli tänä vuonna paras joten se siitä Onnittelut koko joukkueelle ja taustahenkilöille. Ja tämä tulee Mansesta ei Turusta

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.