Muutoksia miesten maajoukkueryhmään – mukaan kaksi debytanttia lisää

Kevin Söderling (vas.) debytoi maajoukkueessa Turun EFT-turnauksessa. Kuva: Salibandyliiga.

Kevin Söderling (vas.) debytoi maajoukkueessa Turun EFT-turnauksessa. Kuva: Salibandyliiga.

Vammoista ja sairastelusta kärsivien Lauri Stenforsin, Mika Moilasen, Janne Hyvösen ja Joonas Pylsyn tilalle on nimetty kolme uutta pelaajaa Suomen EuroFloorball Tour -joukkueeseen.

He ovat EräViikinkien hyökkääjä Kevin Söderling, sekä puolustaja Eemil Ukkonen ja hyökkääjä Janne Hoikkanen Happeesta. Söderlingille ja Ukkoselle maaottelut ovat uran ensimmäiset. Joukkueen kolmas debytantti on Ville Lastikka.

Muutosten jälkeen Suomen joukkueen vahvuus on tällä hetkellä 19 pelaajaa. Suomen avausottelu Turun Marli Areenalla on torstaina klo 18:30 Tshekkiä vastaan.

EFT-turnauksen otteluohjelma

Torstai 27.4.
12:30 SUI – SWE
18:30 FIN – CZE

Perjantai 28.4.
12:30 SWE – CZE
18:30 SUI – FIN

Lauantai 29.4
14:00 CZE – SUI
17:00 FIN – SWE

Kaikki Turussa pelattavan miesten EuroFloorball Tour -turnauksen maaottelut näkyvät Elisa Viihde Sport 1 -kanavalla ja Fanseat-palvelussa.

Lähetyssivulle pääset tästä.

Suomen ottelut tulevat selostettuina ja loput ilman selostusta. Selostuksesta vastaa tuttu ääni viime kausilta, Tuomo Reponen ja kommentaattorina toimii Salibandyliiton valmennuspäällikkö Jari ”Oka” Oksanen. Lähetykset alkavat 15 minuuttia ennen ottelun alkua. Fanseatin kautta otteluja voi seurata myös ulkomailta.

Miesten maajoukkue
EuroFloorball Tour -turnaus
Turku, Marli Areena 27. – 29.4.2017

Toimihenkilöt:

Päävalmentaja Petteri Nykky
Valmentaja Samu Kuitunen
Valmentaja Mikael Järvi
Maalivahtivalmentaja Henri Toivoniemi
Fysio Aleksi Öhman
Fysio Juuso Kilpikoski
Huoltaja Ari Haapalainen
Team manager Juha Jäntti

Teksti: Salibandyliitto.

Artikkeliin lisätty lähetystiedot 26.4. klo 14.52

37 comments

  1. Veikkauksia ketjukoostumuksiin? Mikä on Kohosen tai Kivilehdon rooli joukkueessa?

  2. Ihmettelen myös, missä Tuomas Iiskola? Rightejä uupui edellisissäki kisoissa. Söderling ihan ok valinta. Miksi Kohonen ja Kivilehto näihin harkkapeleihin? Mitä lisäarvoa valinta antaa joukkueelle tai itse pelaajallekaan, kun ovat läpsytelleet näitä jo muutaman vuoden.

  3. Taaskaan ei yhtään pelaajaa pronssijoukkue SPV:stä, joka selvisi kuitenkin melkein superfinaaliin. Ei ne nyt noilla meriteeillä täysin paskoja pelimiehiä voi olla?

  4. Mitä lisäarvoa? Mikä rooli? Oletteko uusia? Mika Kohonen on maailman paras pelaaja, sitä lisäarvoa! Veikkaukseni kentistä on: ykkösen keskellä itseoikeutetusti Mika Kohonen!

  5. En ole mikään spv fani mutta kyllä Hankkio Koski ja Kohonen pitäis olla mukana

  6. Omalla peliuralla jo 20-vuotiaana huomasin ettei seurat enää minua ota joukkueeseen. Siinä mielessä en ihmettele jos muillakin vaikeuksia päästä mukaan toisaalta myös sitä jos 39-vuotias mahtuu. Kyllähän Jarkko Niemisen pääsy Classiciin myös monia tainnut ihmetyttää ja Eemil Ruokosen Josbaan pääsy samoin kun kommentteja lukenut. Tälläistä tämä vain on.

  7. Eikö Hankkion kuuluisi olla nipussa, vaikka kaverin viimeisimmästä tempauksesta en järin perustanut… Sami Koskea ei todellakaan kuuluisi edes spekuloida mahtuisiko nippuun, ei mahdu. Olenko ainut, joka todella ihmettelee Junkkarisen mukanaoloa?
    Pleijareissa näytti silmiini vaeltavan kaukana maajoukkuekutsusta.

  8. Olet ainut joka ihmettelee Junkkarisen mukana oloa. Ei valintoja tehdä pelkkien pleijjareiden perusteella.

  9. Kyllä SPV:stä olisi Hankkion pitänyt olla. Ja myös Veikkola olisi ollut yksi vaihtoehto.

  10. Kun Kohonen ja Kivilehto on valittu nuorten lupausten tilalle niin se on valinta jolla pyllistetään tulevaisuudelle kun tavoite piti olla 2020 kotikisoissa, tältä se valitettavasti näyttää.
    Salibandyssä on liikaa vielä menneisyyteen katsojia, hidastaa kehitystä kun ei uskota nuoriin.
    Ainoa syy valintaan voisi olla että palkitaan aikaisemmasta menestyksestä mutta onhan niitä muitakin tapoja palkita.

  11. Hankkio nyt ainut joka Spevestä vois olla…aikas vaivanen tuntu kaveri olevan pleijareissa. Paikat kuntoo, 2 vuotta kisoihin. Kohonen on edelleen pistänyt maju pelit purkkiin taannoin, Koski on mahkunsa saanut…ei käyttöö.

  12. Missä SPV? Ihan taas käsittämätöntä. Pitäkää pelinne. En tuu enkä katso ja ihmetelkää miksi hallit ei oo täynnä.

  13. Hankkio treenaa teatterikorkeen pääsykokeisiin nii ei kerkee lähteen turnaukseen.

  14. Näin täysin objektiivisesta näkökulmasta, ottaisin SPV:n miehistöstä ehkä Holopaisen ja ehkä Hankkion. Kohonen & Koski-akselin voi unohtaa samantein. Viimeistään kansainvälisissä peleissä myös puolustuspään pelaaminen korostuu, jota tuo pistenikkarikaksikko ei mielestäni hallitse. Pelkät vahvuudet ei enää näissä peleissä riitä, vaan pelaajien pitää olla joka osa-alueella vähintään kohtuullisella tasolla.

  15. Nykky ei kykene olemaan objektiivinen. Holopaisen ja Hankkion ainut mahdollisuus päästä maajoukkueeseen on siirtyä pois spv:stä.

  16. Näkisin pelaajavalinnoilla olevan merkitystä sille minkälainen pelityyli maajoukkueella tulee olemaan. Konkarivalinnoilla epäilisin puolustusvoittoista taktiikka, mutta jos nuoria koko joukkue voisi olla mahdollisuus pelaavampaan taktiikkaan. Nythän nuoretkin voivat väsyä jos konkareilta ei riittävästi apuja tule peliin.

  17. Markus Markkola voisi olla seuraava nuori hyökkääjä, kenellä olisi selvää maajoukkuepotentiaalia. Righteistä ottaisin Iiskolan, erittäin nopea ja tulinen laukaus. Hankkio ei toisi mitään lisäarvoa jengille, näkisin enemmänkin hänen tulevaisuutensa Olympialaisissa, lajina uimahypyt.

  18. Missä Holopainen-Veikkola??? Speven loistava puolustajapari Oulusta.

  19. Suomen ylivoimaisesti paras laituri Hankkio ei näköjään mahdu nippuun. Onpa surullista.

  20. Heimon Valtteri Kainulainen olisi mielenkiintoista nähdä majussa….
    Eiköhän heti pääse kun siirtyy Erviin tai Oilersiin ensi kaudeksi.

  21. Surullista olisi kyllä Suomen taso, jos Hankkio olisi ”ylivoimaisesti paras laituri” 😀

  22. Hakukoneelta löysin pääkallon ehdottaman mm-kisajoukkueen ja siihenhän Mika Kohonen ei enää mahtunut, samoin kuin katsoi pääkallon arvioita mm-kisa pelaajista oli Mika Kohosen ja Tero Tiitun, sekä Juha Kivilehdon arvioissa, ettei aivan hyvin tai isoon rooliin enää olisi päässeet. Sikäli perusteita heidän tiputtamiseen olisi tai ainakin hakea uusiakin kokelaita samoihin rooleihin.

  23. Lisäyksenä arvioihin todetaan, että Mika Kohosen arvioissa oli että jaellut helppoja syöttöjä. Eli jonkun kommentti aiemmin eräässä toisessa aiheessa oli Mika Kohosen tavaramerkki olisi pitkät maasyötöt ei välttämättä pidä paikkaansa.

  24. Tuossa Kivilehdon vastaava arvio samasta lähteestä, nyt kun tämä aihe ajankohtainen. Jätetään Tiitu nyt pois kun ei joukkueessa. Arvio: Kivilehto esiintyi turnauksessa ajoittain hyvin, mutta pääosin oli hankalaa. Nyt ei nähty väkeviä laitanousuja, joista mies on tunnettu aiemmin urallaan. Oudosti myös pallollinen peli tökki, vaikka se on ollut miehen vahvuuksia urana aikana.

  25. Laitetaan vielä Tiitustakin vastaavasta lähteestä arvio. Nämä kuitenkin tuovat tavallisellekin katsojalle päivitettyä tietoa pelaajasta. Arvio: Tiitun rooli oli yllättävän pieni siihen nähden, että kolmosvitja ei saanut peliään käyntiin oikein missään vaiheessa turnauksen aikana. Pelasi useimmissa otteluissa vain erän tai kaksi. Entinen sankari oli nyt sekatyömiehen roolissa, mutta hoiti tonttinsa mukisematta ja ammattimaisesti.

  26. Ehkä maajoukkue ei tällä kertaa harjoittele kukkupalloja niin spv miehet ei mukana. Hankkio mahtuu kyllä muutenkin jos on ehjä.

  27. Henri Johansson olisi ollut myös kohtalaisen kova rightin puolen pelaaja. On viimeisinä kausina osoittanut, että voittaa pistepörssin vaikka ketä olisi ketjukavereina.

  28. Salin-Johansson-Johansson, niin kyllä olis verkot tötteröllä.