Maajoukkueet

Naisten maajoukkue kärsi tappion Sveitsiä vastaan

30.04.
2017
20 Kommenttia
0
Maajoukkueet

Kuva: Cesky Florbal

Suomen naisten salibandymaajoukkue päätti EuroFloorball Tour -viikonloppunsa Tshekin Olomoucissa tappioon, kun Sveitsi oli aamuottelussa vahvempi maalein 8-4. Tshekin voittanut mutta Ruotsille hävinnyt Suomi on näin kiinni neljän maan turnauksen kolmannessa sijassa.

Sveitsi karkasi avauserässä kahdesti johtoon, mutta ensin Alisa Pöllänen läpiajosta ja sitten Nina Rantala ylivoimalla keskeltä sektoria lähteneellä sivalluksella tasoittivat. Suomi livahti pelin puolivälissä johtoon, kun My Kippilän syöttö laidasta maalille kosketti Eliisa Alankoa kääntyen takakulmaan. Sitten otti kuitenkin tahtipuikon Sveitsi. Corin Rüttimann rankaisi Suomen omassa päässään lahjoittamasta pallosta, ja kohta Margrit Scheidegger pudotti suomalaiset vartijat vauhdistaan pommittaakseen tolpan kautta johtomaalin.

Päätöserässä Suomi putosi Sveitsin kyydistä, kun Margrit Scheidegger karkasi nostamaan yläkulmaan jo vastustajan viidennen maalin ja takatolpalle hiipinyt Geraldine Rossier ohjasi lukemiksi 3-6. Nina Rantalan etuyläkulmaan liidättämän kavennuksen jälkeen Suomi alkoi hakea kavennusta kuudella viittä vastaan, mutta laukaukset hyvistäkin paikoista viuhuivat hallin päätypressuihin. Lopulta riski kostautui ja Sveitsi nosteli Suomen tyhjään verkkoon vielä kaksi palloa.

– Kaveri oli pelannut illalla ja pelasi tänään aika pienellä rosterilla, joten oli tarkoitus pistää jalkaa kaasulle ja saada peli haltuun lisäämällä kierroksia, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen kertoi.

– Ensimmäisessä erässä päästiin vähän jyvälle ja toinen eräkin alkoi hyvin, mutta sen lopussa tuli todella paljon ylipelaamista ja homma lähti lipeämään. Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli meiltä taas hyvä, mutta se ei vielä näissä peleissä riitä. Kaveri oli tehnyt hyvää työtä, kun painoi melkein koko pelin kahdella ketjulla mutta Suomelta alkoi loppua bensa. Kotiläksyt kesäksi ovatkin selkeät eli monella pelaajalla on tosi tiukka kesä edessä. Fysiikkapuolta on saatava selvästi paremmalle tasolle ja kehitettävä myös lajitaitoa ja pallonkäsittelyä.
Koko turnausta ajatellen ilahdutti päävalmentajaa etenkin Veera Kaupin vahva panos.

– Veeran voi nostaa esiin, kun tulee mukaan A-juniorien sarjoista ja pystyy dominoimaan täällä. Kaikkiaan kuitenkin tulos osoittaa, että ollaan nyt kolmansina ja tarkoitus kuitenkin nousta keulille. Vaikka ajankohta oli vaikea, raskas kausi ja loukkaantumisia ja muuta, niin kyllä meillä selvästi hommia on kesäksi aika paljon.

Suomi pelasi Sveitsiä vastaan kolmella viisikolla, ja kaikkiaan kokoonpanossa oli 17 kenttäpelaajaa vain hyökkääjä Mira Wickmanin seuratessa terveyssyistä sivusta.

– Ailahtelevaa peliä, Suomen kapteeni Nina Rantala pohti.

– Ihan hyvä alku ja toisessa erässä parannettiin, mutta kun mentiin, ote katosi eikä enää päästy peliin kiinni. Sveitsi oli parempi ja viimeisteli paikoistaan hyvin, olivat tehneet duuninsa hyvin eikä tänään pystytty vastaamaan siihen.

Kapteeni näki joukkueella olevan vielä paljon töitä tehtävänä ennen joulukuussa häämöttäviä MM-kisoja.

– Täällä Ruotsi-peli oli ailahteleva, vaikka siinä oli hyviä hetkiä, Tshekkiä vastaan hyvää peliä, vaikka taas ailahtelua. Kesän jälkeen vaaditaan ehjiä 60-minuuttisia, että voidaan voittaa pelejä, ja tästä pitää kyllä kaivaa kiukkua kesätreeneihin.

Salibandya, Olomouc, Tshekki

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi – Sveitsi 4-8 (2-2, 1-2, 1-4)

1. erä: 1.27 Geraldine Rossier (Isabelle Gerig) 0-1, 1.58 Alisa Pöllänen (Katri Luomaniemi) 1-1, 5.17 Gerig 1-2, 9.20 Nina Rantala (My Kippilä) 2-2 yv.
2. erä: 30.25 Eliisa Alanko (Kippilä) 3-2, 32.31 Corin Rüttimann (Seraina Ulber) 3-3, 36.02 Margrit Scheidegger (Brigitte Mischler) 3-4.
3. erä: 41.21 Scheidegger (Geraldine Rossier) 3-5, 44.22 Rossier (Gerig) 3-6, 50.31 Rantala (Sipiläinen) 4-6, 59.19 Andrea Gamperli 4-7 tm, 59.01 Gerig (Tanja Stella) 4-8 tm.

Torjunnat:
Laura Loisa Suomi 2+4+4=10,
Monika Schmid Sveitsi 6+2+4=12.

Jäähyt: Suomi 0 min, Sveitsi 2 min.

Erotuomarit: Martin Petrik ja Tomas Podlesny, Tshekki.

Yleisöä: 375.

Suomen parhaana palkittiin Nina Rantala.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jos voitettais
30/04/2017
Tuleviin kisoihin heittäisin seuraavia ehdotuksia: Rantalalle ketjukaveriksi Kaupit/ pöllänen. Mertsalmi mukaan kisakoneeseen samoin kuin lirkki.
'KELA'-osasto vaihtoon
30/04/2017
Vastustaja oli kaikessa nopeampi ja ketterämpi. Vaikka juostaan yhtä kovaa niin kaveri oli lähtönopeudessa ja käännöksissä ihan eri tasolla
Aijai
30/04/2017
Oli kyllä tuoreet mestarit Pöllästä ja Rantalaa lukuunottamatta melkoinen pettymys.Oona Kauppia kaipasin joukkueeseen mukaan, onkohan jokin loukki kun ei mahtunut?Esimerkiksi Eliisa Alangon tai Kristiina Kauppilan tilalle.Joukkue kaipaa lisää maalintekovoimaa ja peliälyä.Oona Kauppi on molemmissa Suomen ehdotonta huippua!
Jetta
30/04/2017
Osittain samaa mieltä edellisten kanssa. Oona Kauppi mukaan, mutta Lirkistä ei ole mihinkään. Pelannut aina maksimissaan keskinkertaisesti, ei suuria onnistumisia ja ikääkin alkaa olla. Mira kuntoon, tai jopa Veera Kaupin testausta sentterinä! Myös Sipiläinen pelannut sentteriä menestyksellä. En vielä luovuttaisi Westerlundin kanssa, nuori tyttö ja paljon lahjakkuutta, ehdottomasti ennemmin hänet kisoihin kuin vaikka se Lirkki.
fakta
30/04/2017
Ei riitä oonalla taistelutahto kaksinkamppailussa ja oman pään pelamisessa. Tarvitaan fyysisempiä pelaajia kun on jo kaksi taitavaa ketjua. Jenna saario viä tepsistä mukaan.
Apua ei
30/04/2017
Joo apua ei niitä vanhoja heikkoja takaisin missään tapauksessa! Ennemmin sit uudet kasvamaan ja realistinen tavoite 3 vuoden päähän. Vanhojen keskinkertaisten säälipalautus majuun ei palvelisi ketään. Ellei haluta aina roikkua perässä.
Mira
30/04/2017
Mira ois hyvä. Tulispa kuntoon. Jenna testaukseen myös!!
Hmm
30/04/2017
Ensi syksyn kisat on kyllä taputeltu! Toivotaan että Pölläsen jne. vahvojen pelaajien loukit paranee. Ehdottomasti nuoria pelaajia kasvamaan peleihin mukaan ja sellaisia, jotka pystyvät fyysisesti menemään kaksinkamppailuihin ja haastoihin sekä pää kestää näitä isoja pelejä - arkajalat ei näissä kisoissa pärjää!
Näillä seuraavaks
30/04/2017
Rantala-Kauppi V.-Kauppi O.
Vallenius-Kippilä

Rantanen-Wickman-Pöllänen
Nieminen-Sipiläinen

Kujala K.-Alanko Ella-Saario
Karjalainen-Luomaniemi

Varalla:Westerlund, Sällström, Kujala E.

Veskariosasto on pieni muotoinen haaste.Mäkelän tasoista ei ihan hetkeen ole tulossa.Loisalla sauma ottaa ykkösveskan tontti jos treeni maistuu tulevana kesänä. Nyt pitäis valmennuksen olla rohkea ja hakea reippaasti uusia ajatuksia.Näiden pelien perusteella aika on ajanut ohi muutamasta viime kisojen runkopelaajasta.Toivottavasti ei aleta roikottaan mukana pelkästä tottumuksesta.Lisää nuoria taitureita ja ennakkoluulottomuutta kehiin.
just
30/04/2017
Rohkeasti uudistamaan ja -80 luvulla syntyneet syrjään, 92-94 tytöt voittivat maailmanmestaruuden ja vielä nuorempia huippuja on kasvanut.
Pena
30/04/2017
Tappio sveitsille OMG. Miksi mira oli mukana ja vei jonkun paikan?
Hmm
30/04/2017
Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä siellä on Miran kohdalla käynyt! Nyt toivoisi harkintaa ja viisautta valmentajille valinnoissa ja ehkä valmennukseenkin uutta verta kehiin!
Miksi????
30/04/2017
Näyttäisi tosiaan siltä että nyt täytyisi tehdä rohkeita siirtoja ja jättää niitä pelaajia pois jotla eivät kertakaikkiaan kansainvälisissä kisoissa pärjää. Eliisa A. on ollur viime MM-kioissa samoin kuin nyt EFT:ssä aivan pimennossa. Onko meillä tosiaan varaa menettää Rantalan kaltaisen pelaajan tarjoamat huikeat maalintekopaikat. Katsokaapa viime minuuttien avopaikka maalin edestä kun Rantala tarjoilee Eliisalle, joka vetää ohi. Väitän että jos siinä olisi ollut esim Alisa tai Veera, niin verkko olisi heilunut. Nyt ihan tosi pitäisi katsoa näyttöjä mj- karkeloissa, eikä suomen liigassa. Ja todellaki nuoria pelaajia sisään. Tällä rosterilla suomi ei ole joulukuussa finaalissa, ja syystäkin. Sveitsi on kaksi askelta edellä, ruotsi on ainakin kymmenen.
Niinpä
30/04/2017
Näillä seuraavaks: kannatan ehdotustasi muuten, mutta valleniuksen tilalle mieluummin Laura Manninen. Mielestäni Laura pelasi hyvän turnauksen, vaikka yksittäisiä unohduksia tapahtuikin. Osaa kuitenkin nostaa pallolla ja omaa fyysisen pelin kiitos Ruotsin liigan. Toivottavasti hänet nähdään kisoissa.
Top 10
30/04/2017
Turneen onnistujia olivat 1. Veera Kauppi 2. Alisa Pöllänen 3. Nina Rantala 4. Hanna Sipiläinen 5. Tiltu Siltanen 6. Laura Loisa 7. Sanni Nieminen 8. Mia Karjalainen 9. Laura Manninen 10. Elina Kujala. Loput pettymys ja harkintaan kuiluvatko mj:n.
EE
30/04/2017
Veera huilasi pitkiä pätkiä 2. ja 3. erässä. Toivottavasti on kunnossa ensi joulukuussa. Maalintekijä, joita Suomella ei ole liikaa....
Hmm
30/04/2017
Ei tässä enää ensi syksyn kisoihin ole paljon vaihtoehtoja, mutta seuraavaan projektiin kannattaisi valita esim. finaalipeleissä onnistuneita nuoria pelaajia, pronssipelin taistelijoita ja vaikka O2 nuoria lupauksia.. Classikilta kasvamassa vaikka Alila - rohkea, fyysinen, hyökkäävä pelaaja. Ehdottomasti energinen Ella sundström. Se mitä mietin, niin mitä Suomella olisi tehtävissä näiden loukkien välttämiseksi? Fysiikkavalmennus kuntoon!
Fysiikka on pohja
30/04/2017
Ehdottomasti nyt fysiikka kuntoon lihaskuntoharjoittelulla. Ruotsin ja Sveitsin naiset näyttivät urheilijoilta. Punttia on nosteltu ja se näkyy kaksinkamppailuissa.
Pentti
30/04/2017
Nyt kannattaa katsoa Suomen naisten salibandykenttää ihan kunnolla! Siellä on kymmeniä hyviä nuoria pelaajia, valmiina fyysisesti ja psyykkisesti maajoukkueeseen! Nyt ei kannata itkeä, että ruotsalisilla on niin paljon parempi materiaali - se ei ole totta! Rohkeuta tulevaisuuteen! Hyvä valmennus ja kaikki urheilun ehdoilla niin hyvä tulee!
Lellu
30/04/2017
Oon samaa mieltä että Veeraa kokeiluun sentteriksi! Mira ja Ella seuraavaan kahteen viisikkoon, Luomaniemi ja Westerlund pakeiksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.