Liigat

Naisten pronssiottelu ratkesi rankkareilla – PSS palasi yhdeksän vuoden jälkeen mitaleille

16.04.
2017
12 Kommenttia
8
Liigat

Kuva: PSS:n Twitter-tili

SSRA ja PSS mittasivat toisiaan sunnuntaina naisten Salibandyliigan pronssipelissä Oulussa. PSS vei tiukan ottelun voiton rankkarikisassa maalein 4-3.

Rankat Ankat aloitti maalitehtailun Sanna Ristelin toimesta ensimmäisen erän puolivälissä ja tauolle mentiin 1-0-tilanteessa. Toisella kaksikymppisellä vierasjoukkuekin sai maalihanat auki ja viimeiseen erään lähdettiin lukemissa 2-2. Kotijoukkueen maalista vastasi Emmi Niemelä ja vieraiden osumista Noona Björkman sekä Ella Holmberg.

Kolmannessa erässä SSRA:n Liinu Koivisto maalasi ajassa 48.46, ja kotijoukkue pääsi jälleen johtoasemaan. Henna Uljua toi vieraat tasoihin ajassa 58.05 PSS:n pelatessa ilman maalivahtia. Varsinaisella peliajalla ei nähty enempää osumia, joten edessä oli jatkoaika.

Kymmenen minuutin jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, joten seuraavaksi siirryttiin laukomaan rangaistuslaukauksia.

PSS:n Ella Sundström, Ella Holmberg ja Noona Björkman onnistuivat omissa yrityksissään ja kotijoukkueen kolme ensimmäistä laukojaa sen sijaan missasivat yrityksensä, joten PSS vei rankkarikisan voiton maalein 3-0.

PSS on ollut tätä ennen kahdesti mitaleilla. Vuonna 2007 joukkue saavutti pronssia ja seuraavana keväänä hopeiset mitalit.

Pronssin ratkeaminen räjäytti PSS:n vaihtopenkin riemuun. Kuva: Jari Turunen

Ottelutilastot
Jari Turusen kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
BGBJ
16/04/2017
Onnea PSS!
Hieno
16/04/2017
Suoritus. Onnea!!
Hmm
16/04/2017
Ei ollut Ankoilla rankkarit oikein hallinnassa!
Penkkihai
17/04/2017
Kyllä tämä peli Ankoilla kaatui maalivahtiin. Toki rankkarit oli pelaajillakin vain sinne päin sutaistuja, mutta ei yksi rysty-kämmen voi laittaa molsea istumaan. Ja PSS tasoitusmaalista ei viitsi puhuakkaan. Ihmeellinen ratkaisu valmennukselta, koska penkiltä löytyisi huomattavasti parempi torjuja, varsinkin rankkareihin. Joka tapauksessa PSS hallitsi, PSS voitti. Onnea!
Saso
17/04/2017
Samaa mieltä penkkihain kanssa. Koko kauden olen ihmetellyt ankkojen maalivahtien peluutusta. Ei voi mitään, parempi voitti. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ankoilta vahva suoritus nousijajoukkueena. Toki odotukset kohosivat kauden mittaan ja olihan tämä neljäs sija runkosarjaan nähden pettymys. Toivottavasti ensi kaudella ollaan entistä vahvempia ja pystytään kääntämään ratkaisevat ottelut itselle. Kiitos ankat hienosta hetkistä, joita kauden aikana katsomosta käsin pääsi kokemaan ja onnittelut PSS pronssista!
Katsoja
18/04/2017
Minun mielestä valmentajat olleet huonoja ankoilla, onnistumiset tulleet vain ainoastaan pelaajista koska heidän on pitänyt venyä parhaaseen mahdolliseen tilanteeseen eikä valmentajat ole ollenkaan osanneet hoitaa omaa tonttiaan. Maalivahti homma ollu kyllä iha perseestä, parempi maalivahti ollut viltissä. Kummiski hyvä kausi ankoilta ja pronssi meni kyllä paremmalle joukkueelle.
Toinen katsoja
18/04/2017
Paska puhetta ankkojen maalivahtipelistä. Molemmilla veskoilla omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Peli ei veskaan kaatunut. Harvoin peliä voitetaan 2 pelitilannemaalilla. Hieno kausi ankoilta. Ja valmentajille kuuluu aivan yhtä suuri kiitos siitä kuin pelaajillekin.
Tuukka
18/04/2017
Ottelussa Ankoilla pelannut maalivahti on mm. aloittanut runkosarjassa 18 peliä ja niistä hävinnyt 4 eli ollut selkeästi voittava maalivahti. Ja yleisellä tasolla mitä rankkareihin tulee, ei maalivahdilla ole koskaan mitään menetettävää, päinvastoin. Ei ole tainnut sulattaa pohjamanmaan sydäntä kyseinen etelästä matkannut pelaaja vai mistä tuollainen asenne? Taisi lähteä Ankat takki auki tai PSS:n tahtotila ollut yhtä kova kuin puolivälierissä TPS:ää vastaan. Valmentajat tehneet hienoa työtä Oulussa. Joudun tässä vaiheessa syömään hattuni, koska olin varma, että TPS olisi päihittänyt molemmat .
surkuhupaisaa
18/04/2017
Heh, on tämä melkoinen "supertähti" tämä Ankkojen "teho"sport-pelaaja kun ei näytä osaavan laittaa kuin rankkarista sisään ja silloinkin vaan fifty-fifty! Ankat pääsivät näinkin pitkälle, johtuen vain ja ainoastaan Ristelin Sannasta, joka puolusti hyvin (mahtoko siellä muita pakkeja edes ollakaan tai otettu mukaan jostain ö-divareista) ja teki myös maalit, kun hyökkääjät ei siihen pystyneet sitten loppukaudesta.
Isot onnittelut PSS! Olette pronssinne ansainneet!
Sampo
20/04/2017
Maalikooste ois kiva. Onkohan mahdollisesti tulossa?
Hmm
20/04/2017
Ankkojen facebookki-sivulla on kooste pronssipelistä 12 min. Melkoinen videonikkari heillä, ihan kateeksi käy!
Ari Holopainen
21/04/2017
Kiitos vaan, mutta itelläni ei käy kateeksi.
Oli ehkä virhe liikku hoitaa parhaillaan 8 vai oliko peräti 9 joukkueen videoinnit ja koosteet. Meinas vapaa-ajan harrastukset olla vähissä. Toki OLS miesten ja SSRA naisten pelit aina eyutusijalla, mutta ens kaudella sitte enempi järjellä ;)
Mut kivahan se on jos joku tykkää, ku kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.