Liigat

Nina Rantala odottaa tiukkaa finaalia – ”Runkosarjan otteluilla ei ole enää mitään merkitystä”

20.04.
2017
2 Kommenttia
2
Liigat

Nina Rantala on valmis lauantain finaaliin. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomalaisen naissalibandyn hyökkäyspelissä yksi nimi on ollut jo pitkään ylitse muiden. Classicin Nina Rantala vei tälläkin kaudella runkosarjan pistepörssin selkeästi nimiinsä ja valmistautuu nyt liigakauden huipentumaan, lauantain Superfinaaliin.

Runkosarjan 22 ottelussa tehot 44+40=84 viimeistellyt Rantala odottaa finaaliottelua innokkaana.

– Tunnelmat sekä fiilikset ovat todella hyvät ja on aivan mahtavaa päästä pelaamaan Suomen mestaruudesta isoihin valoihin Hartwall Areenalle. Joukkueessa on odottava sekä nälkäinen tunnelma ja itselläni aika samanlaiset olotilat. Lauantai kutkuttaa jo sopivasti.

Ennen finaaliottelua Rantala johtaa pudotuspelien pistepörssiä ylivoimaisesti viiden pisteen kaulalla tehoin 9+8=17. Hän näkee henkilökohtaisten meriittien olevan pitkän työn sekä hyvän ympäristön tuote:

– Olen tehnyt pitkäjänteisesti töitä kehittyäkseni pelaajana ja on kiva, että työn tuloskin näkyy jossain. Olen saanut todella hyvin tukea Familysta uralleni ja unohtamatta joukkuekavereita, joita ilman en olisi tehnyt yhtäkään maalia tai syöttöä.

Classic-hyökkääjä on dominoinut suomalaisia pistepörssejä viime vuosina, mutta näkee seuraavan naissalibandysukupolven olevan valmis astumaan esiin.

– Nuoria hyviä pelaajia on jo liigassa ja tulossa varmasti lisää. Onneksi kaikki ennätykset on tehty rikottaviksi.

Viime kaudella Classic-hyökkääjän Superfinaali keskeytyi toisen erän alussa loukkaantumisen takia. Rantala ei ole muistellut asiaa kauden aikana.

– En ole miettinyt asiaa ja se on mennyttä. Lauantaina on onneksi uusi mahdollisuus päästä pelaamaan Superfinaalissa.

Finaalissa lähtökohdat ovat hyvin samankaltaiset, kuin vuosi sitten. Classic on kauden aikana edennyt voitosta voittoon ja joukkue lähtee finaaliin ehdottomana ennakkosuosikkina. Haastajana otteluun lähtevä SB-Pro sijoittui runkosarjassa toiseksi, samoin kuin NST vuosi sitten.

– SB-Pro on hyvä joukkue, joka puolustaa tiiviisti. Runkosarjan otteluilla ei ole enää mitään merkitystä ja mielestäni lauantaina kohtaavat Suomen kaksi parasta joukkuetta, joiden voimasuhteet ovat tasaiset. Luvassa on tiukka vääntö, jossa pienet asiat tulevat ratkaisemaan.

– Toivottavasti yleisö löytää tiensä lauantaina Hartwall Areenalle. Tulossa on varmasti upea tapahtuma.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Nojohan on
21/04/2017
Kyllä se sisimmässään tietää et tiukkaa peliä siitä ei voi tulla
No
21/04/2017
ihan rennosti vain läpsytellen mestariksi, tuskin tulee hikikään

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.