NST:n runkopelaajille jatkosopimukset, myös seuralegenda jatkaa

NST:ssä viime kaudellakin esiintyneet Otto Valavuo (toinen vas.) ja Arto Vainikainen (ensimmäinen oik.) jatkavat pelejään Lappeenrannassa. Kuva: Markku Taurama

NST:ssä viime kaudellakin esiintyneet Otto Valavuo (toinen vas.) ja Arto Vainikainen (ensimmäinen oik.) jatkavat pelejään Lappeenrannassa. Kuva: Markku Taurama

Viime kaudella playout-sarjan kautta miesten Divarissa säilynyt Lappeenrannan NST on julkaissut pelaajasopimuksia ensi kaudelle. Joukkueessa jatkavat myös tulevalla sesongilla Arto Vainikainen, Otto Valavuo ja Joonas Puhakka.

NST:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli tyytyväinen siihen, että joukkueen rakennus on käynnistynyt hyvissä ajoin. Lisäksi hän kiitteli seuran sivuilla pelaajien asennetta.

– NST:ssä on se kokenut osasto usein miettinyt aika pitkään lopullista sitoutumistaan ja lopulliset vahvistukset on saatu yleensä vasta joskus heinä-elokuussa. Nyt ei sitä ongelmaa ollut ja olen tästä tosi iloinen. Osoittaa myös, että nämä kaverit on varustettu hyvällä mindsetillä.

– Olisi ollut jopa odotettua, että kun sekä joukkueen peli, että sitten ne omat henkilökohtaiset peliesitykset ennen kaikkea omiin odotuksiin nähden hieman tökkivät, tämä olisi purkautunut ulkoistamalla ja kiukuttelemalla. Että ”näin olen pelannut ennen ja hyvin on omalla kohdalla mennyt”. Mutta tätä ei tullut vastaan ja se on hatunnoston paikka kaikille, Kytöhonka kehui.

Seuralegenda Vainikainen oli NST:n toiseksi tehokkain pelaaja runkosarjassa tehoilla 25+13=38. Kesken kauden Sveitsistä palannut Valavuo pelasi runkosarjassa 10 ottelussa, ja pisteitä syntyi 8+3=11.

Vainikaisella on luottavainen tunne tulevasta kaudesta.

– Viime kausi kokonaisuutena oli haastava ja peleistä jäi itselle asioita hampaankoloon. Uudistuneen joukkueen kanssa aloitettu projekti viime kaudelta on kuitenkin vielä kesken. Itsestä tuntui luontevalta lähteä mukaan jatkamaan uudistuneen NST:n peli-ilmeen rakentamista. Loppukaudella nähtiin pilkahduksia joukkueen potentiaalista ja ensi kausi päästään starttaamaan huomattavasti paremmista lähtökohdista.

Linkki:
Uutinen NST:n sivuilla