Liigat

Söderling katkaisi SPV:n kirivaihteen – EräViikingit tasoitti välieräsarjan

02.04.
2017
21 Kommenttia
1
Liigat

EräViikinkien kakkosketju jatkoi hyviä esityksiään Seinäjoella. Kevin Söderling (oik.) iski tehot 2+1. Kuva: Juha Käenmäki

Helsinkiläinen EräViikingit tasoitti välieräsarjan 1–1:een Seinäjoen Peliveljiä vastaan. Joukkue haki voiton Seinäjoen Urheilutalolta maalein 5–9 yli 1000 silmäparin edessä.

Kahden ensimmäisen erän aikana EräViikingit oli selvästi niskan päällä sunnuntain kamppailussa.

Toisen 20-minuuttisen alku oli vaikea kotijoukkueelle, kun pallo löytyi omasta maalista jo reilun kolmen peliminuutin jälkeen. Tommi Aron puolesta kentästä lähtenyt rannelaukaus yllätti SPV-vahti Hannes Hannulan ja lukemat olivat jo 1–5.

Jani Kukkolan maalin myötä helsinkiläiset pääsivät kolmanteen erään viiden maalin karkumatkalta.

Päätöserän alku lupaili SPV:n kannalta parempaa ilmettä, ja se saikin kavennuksen aikaan Ville Kuuselan viimeistelyn myötä. EräViikingit joutui käyttämään aikalisänsä, kun SPV näytti kirin mallia nousemalla jo 4–6:een Henri Urmaksen osumalla.

Erinomaista kevättä pelaava nuori hyökkääjä Kevin Söderling nousi kuitenkin esille ja iski EräViikingeille helpottavan osuman, kun päätöserää oli jäljellä kahdeksan minuuttia.

Helsinkiläisjoukkue kaunisteli numeroita vielä hyväkseen, eikä SPV kyennyt enää nousemaan. EräViikinkien tehokkaimpina loistivat 2+1 iskenyt Kevin Söderling, joka lihotti pistepottiaan kevään osalta jo 12 pisteeseen. Kakkosketjusta myös Tero Tiitu (2+0), Janne Hyvönen (0+2) ja Mika Moilanen (1+1) ylsivät kahteen pisteeseen. Peliveljien maaliin.

Välieräsarja jatkuu Vantaan Energia Areenalla tiistaina, jolloin vuorossa on kolmas ottelu.

Ottelutilastot
Juha Käenmäen kuvat ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jotain uutta kiitos
02/04/2017
Ei toiminut SPV:n roikkupalloilu yhtä peliä enempää. Aivan sama tarina kuin viime vuonna... Joko ois aika vaihtaa Koponen johonkin nykyaikaista salibandyä taitavaan valmentajaan?
Niinpä
02/04/2017
Ervi toki hallitsi pari erää ja ansaitsi voittonsa, mutta SPV:n kiri oli onnistua taas. Tuomareilla ei vain ollut munaa viheltää Kukkolalle vitosta, vaikka tämän maila osui Holopaisen kasvoihin. Jos olisi vihelletty oikein, mitkä olisivat olleet loppulukemat?
säbäukko
02/04/2017
Olisi ollut kosken maila niin 5 plus 20
Peku
02/04/2017
Oikein odotin tuota kukkupallo, roikkupallo jne kirjoittelua......Onneksi erviltä ei tullut yhtään kukkupalloa tai siis yhtä yrittivät mutta kun pallo ei noussut ilmaan :)
Herra 47
02/04/2017
Taktisesti kypsempi joukkue voitti! Jumalattoman huono esitys kotijoukkueelta. Tuomarit oli kyllä tänään hieman hukassa ratkaisuhetkillä. Seuraava peli näyttää suunnan miten ottelusarjassa käy.
Reikäpää
02/04/2017
Nyt oli Ev:ltä jo kaksi ja puoli erää hyvää pelaamista. Tiistaina jos tulisi kolme niin ei Spv:lle paljoa olisi luvassa. Sen verran heikko kotijoukkue tänään oli.
whirlpool
02/04/2017
Eka peli näytti jo miten ottelusarjassa käy. Oli SPV niin pesukoneessa koko matsin.
Sarja täysin auki
02/04/2017
Tämä sarja on täysin auki. Ervi on pelannut kaksi huippupeliä, vaikkakin voittanut niistä vain toisen. Sen peli on ollut kuitenkin niin hyvässä kuosissa, että tiukassa ottelusarjassa vire tuosta tuskin enää paranee ja alitajuisesti pieni hyvänolontunnekin alkaa hiipiä puseroon, että kyllä tämä tästä hoidetaan. SPV taas on ottelusarjan huonoimmat pelinsä pelannut ja pystyy parantamaan rajusti. Kun tilanne tiukkenee, SPV parantaa aina otteitaan. Se nähtiin Oilers sarjassa. Mitä pitemmälle sarja eteni, sitä vahvempi oli SPV. 7. peli tuo ratkaisun tässä parissa.
Comoon
02/04/2017
Tässä välieräsarjassa pelaa 2 joukkuetta ja kummallakin mahis voittaa = hyviä pelejä, toisin kuin toisessa välierässä, missä toinen jengi kävelee finaaliin
jes
02/04/2017
mitenkähän ois käyny jos tuomari ei ois viheltäny aiheetonta jäähyä markkeliinille viimeises oilers pelis?
Comoon
02/04/2017
Toi ei totta, että ev ei pysty parempaan, esim ykkösketju pystyy. Tiukkaa tulee ja tämän sarjan, kovan sarjan voittaja ehken paremmissa asemissa superiin, kun clasu pääsee sinne kävellen. Toki vain yksi peli ja niinku krp sarja kertoi, ev ei ekassa pelissä ollut hereillä... aika näyttää miten käy
Tarkkailija
03/04/2017
Ja mä "PEKU" niin odotin tuota kommenttia jossa taas "juurikin ottelun kulminaatiopisteessä tuli erotuomarin moka, joka aiheutti kannattamani joukkueen tappion". Toistaiseksi ei ole yhtäkään peliä SPV hävinnyt tänä keväänä ilman vastaavaa ET-virhettä... Jos siis SPV kannattajien kommentteja uskoo...
Peku
03/04/2017
Niinhän siinä kävi - selvä rike jäi viheltämättä. Se olisiko esim. 5 minuutin rangaistus muuttanut lukemia jää arvoitukseksi. Mutta olihan Ervi selvästi parempi 2 erää ei siitä ole mitään epäselvyyttä. Tuon mailalla päähän lyönnin jälkeen tuomarit sitten lopettivat täysin rikkeiden viheltämisen - no onhan sekin tasapuolisuutta, kun ei mistään vihelletä. Toivottavasti kaikki enemmän tai vähemmän loukkaantuneet pystyvät pelaamaan taas tiistaina - tarkoitan siis molempien puolelta...
JESSILLE
03/04/2017
Tilanteita ei voi verrata. Oilers oli tuolloin menettänyt jo otteensa tuon sarjan voitosta paljon aiemmin, eikä heillä ollut mitään kirivaihdetta päällä tuolloin. SPV:llä oli eilen juuri se kuuluisa momenttum (3 maalia 5 min. sisään) kun tuomari jätti viheltämättä. Olisi voinut vaikuttaa ottelun tulokseen ratkaisevasti. Niin tai näin, sopii kysyä; miksi Kukkolan maila saa osua tahattomasti vastustajan päähän -ei jäähyä. Ja miksi Koski saa punaisen, kun hänen maila osuu tahattomasti Kukkolaa päähän tämän oman kontaktin seurauksena? Että mitenköhän päin nämä tuomiot ovat linjassa??
...
03/04/2017
Selvästi parempi tuon pelin, jännä nähdä saako speve ryhtiliikkeen aikaiseksi.
"JOTAIN UUTTA KIITOS": jos pikavoittoja saisi tuolla että vaihtaa valmentajan "nykyaikaista salibandyä taitavaan valmentajaan", niin mitäpä luulet olisiko semmoinen jo tehty? Oma mielipide on, että Koponen on erittäin hyvin perilllä mitä nykyhetken salibandy vaatii - ja miksei olisi kun ammattilainen kerran on. Jokainen kausi on tasapainottelua menestyksen ja uudistamisen välillä. Vai koko joukkue romukoppaa ja uutta äijää tilalle ja pelitapa uusiksi? Nähdään kakkosdivarissa....
,,,,,,
03/04/2017
Vai oli oilers menettänyt jo kahdeksan minuuttia ennen loppua otteensa :):):):)
Jaahas
03/04/2017
Mikä se mailalla naamaan huitomisen rangaistuslinja nyt oikein on ?

5+20 PRx vai ei mitään...?
Msy
03/04/2017
Ei meillä ole mitään hätää. Jos jatkamme maalipaikkojen luomista samalla tavalla niin kyllä niitä häkkejä tulee. Vaati Hannulalta perjantain kaltaisia huippuotteita jos Spv meinaa selvitä Ervin kolmen kentän jyrän alta voittajana.
Tasainen pari
03/04/2017
Vaikka Ervi on suosikki tässä parista jatkoon, SPV tekee tästä kunnon sarjan. Tässä vaiheessa voitot tasan, sekunnista kiinni ettei maalierokin olisi tasan. Toisessa parissa Classic jyrää jo maalierolla +9
Hieno sarja
03/04/2017
Komppaan edellistä. Tämä on kyllä hieno ottelusarja. SPV pystyy omilla vahvuuksillaan tekemään peleistä mielenkiintoisia. Korvien välistä tuntuu olevan Peliveljien peli kiinni. Parhaimmillaan pallollinen peli on laadukasta ja viihdyttävää. Toisinaan taas porukka aivan pesukoneessa.. Viihdyttävää salibandya kaikesta huolimatta. Vielä kun saataisiin Energialle vähän väkeä ja tunnelmaa. 300-400 henkeä oli maksimissaan perjantain ottelussa vaikka virallisiin kirjoihin merkitty 700+... selittäkää joku tämä laskusysteemi?
laskija
03/04/2017
Oikea lukema kerrotaan kahdella ja toisinaan siihen lisätään vielä yksi, jotta saadaan myös parittomia määriä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.