Liigat

Nuori lahjakkuus palaa kotimaahan – Suomen mestari nappaamassa kultakimpaleen

27.04.
2017
0 Kommenttia
3
Liigat

Joona Rantala tuuletteli menneellä kaudella Sveitsin kakkostasolla. Kuva: Michael Peter/Unihockey.ch

Joona Rantala, 18, jatkaa uraansa Suomessa ja Pääkallo.fi:n tietojen mukaan ensi kauden seura on Tampereen Classic. Sopimus ollaan tiettävästi julkaisemassa ensi viikolla (3.-7.5.) Ruotsin Växjössä pelattavien nuorten MM-kisojen jälkeen.

Rantala edusti edellisen kauden Sveitsin toiseksi korkeimman sarjatason Zug Unitedia. Runkosarjassa nuorukainen onnistui tehoin 26+22=48 ja jatkopeleissä lahjakkuus taikoi pisteet 12+14=26 ollen karsintojen ja playoffien pörssikakkonen. Jarkko Rantalan luotsaama Zug nousi kauden päätteeksi Sveitsin liigaan.

Rantala on edustanut Classicia aiemminkin, mutta ainoastaan junioritasolla. Isä-Rantala toimi vuodet 2012-2015 Classicin miesten pääkäskijänä ja poika pelasi tuolloin myös Classicin junioreissa. Jarkko Rantala aloittaa Suomessa uuden poikien U16-maajoukkueen pääkäskijänä.

Salibandyliigassa Rantala on pelannut kaudella 2015-2016 Lappeenrannan NST:ssä. Debyyttikaudella syntyivät tehot 21+5=26 25 ottelussa. NST putosi kauden päätteeksi liigasta.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa taituri on esiintynyt kahdeksan kertaa pistein 6+5=11. Taipalsaarelta ponnistavaa hyökkääjää pidetään yhtenä Suomen parhaista alle 20-vuotiaista pelaajista.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.