Maajoukkueet

Nykky poissaolijoista: ”Pelaajille on pudotuspeleissä kertynyt isoa tai pienempää feelua”

27.04.
2017
4 Kommenttia
0
Maajoukkueet

Petteri Nykyn luotsaama Suomi kohtaa tänään Tshekin Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi aloittaa Turun EFT-turnauksen Marli Areenan kirkkaissa valoissa torstaina klo 18.30, kun vastaan asettuu Petri Kettusen valmentama Tshekki. Suomen luotsiksi palannut Petteri Nykky tavoitettiin puhelimeen automatkalta Turkuun, ja hän kertoi valmennuksen viime hetken tunnelmat EFT:n aattona.

– Tapahtuman ohjelma on meillä sellainen, että pelin ehdoilla mennään. Tänään reenataan ja huomenna vielä vähän jumpataan ennen Tshekin kohtaamista. Päivä kerrallaan mennään ja katsellaan ohjelma kohdilleen, ja ainoa, mikä ainakin on varmaa, että kolme peliä pelataan, Nykky velmuili.

Lastikka, Ukkonen ja Säderling ensi kertaa miesten Suomi-paidassa

Suomen kokoonpanoon tuli vielä viime hetken muutoksia, kun Janne Hyvönen, Mika Moilanen, Joonas Pylsy ja Lauri Stenfors joutuivat jäämään sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi. Heidän tilalleen kutsuttiin puolustukseen Happeen Eemil Ukkonen ja hyökkäykseen Happeen Janne Hoikkanen sekä EräViikinkien Kevin Söderling. Ukkoselle ja Söderlingille miesten maaottelut ovat uran ensimmäiset.

– Kauden jälkeiseen turnaukseen on aika tyypillistä, että pelaajille on pudotuspeleissä kertynyt isoa tai pienempää feelua. Nyt meillä on mukana 17 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia ja hyviä pelimiehiä kaikki. Alun perin ajatus oli, ettei mahdollisten poisjääntien tilalle haeta pelaajia niin kauan kuin 12 löytyy, mutta nyt on kuitenkin peli kolmena perättäisenä päivänä, joten parempi varautua kuin joutua sitten kiireellä hälyttelemään, jos loukkaantumisia, tulee, Nykky kertoi.

– Sitä, pelataanko kahdella vai kolmella viisikolla vai World Gamesiin valmistauduttaessa 12 pelaajalla, ei ole vielä päätetty, mutta katsellaan ensin reenit ja mietitään se puoli.
Kokoonpanon ensikertalaiset ovat kaikki valmennustiimin osaaviksi katsastamia pelureita.

– Eemil Ukkonen on pelannut hyvin U23:ssa ja Söderlingiä seurasin tarkkaan nyt SPV-sarjassa ja tietysti finaalissa. Kolmannen ensikertalaisen Ville Lastikan pelejä seurattiin jo viime kaudella Divarissa, ja kaveri näkyy Sveitsissä onnistuneen ja voittaneen mestaruudenkin, joten on siellä tuskin ainakaan huonontunut.

Näyttöpaikka World Gamesiin ja lähtötilanteen kartoitus

Valmennuksen näkökulmasta Turun turnaus on paitsi valmistautumista kesän World Gamesiin myös uuden MM-projektin lähtösuoraa.

– Turnauksen tavoitteena on hakea oikeat pelaajat World Gamesiin ja siihen pelaajille paras mahdollinen näytön paikka. Samalla tämä on isompi lähtötilanteen kartoitus, kun huippumailla on uudet valmentajat ja ryhmissä uusia kasvoja. Tässä nähdään niin pelin kuin ryhmienkin lähtötaso ja samalla sitä, mitä tässä on meidänkin ruvettava tekemään. Tehdä täytyy ja paljon, se tiedetään, mutta mitä kaikkea, se mietitään vielä.

Kentällä maailman parhaat – siksi kannattaa tulla katsomoon

Entä miksi salibandyn ystävän kannattaa ostaa lippu Marli Areenalle ja tulla katsomaan kun maailmanmestari Suomi pelaa?

– Ennen kaikkea siksi, että kaukalossa ovat kaikki maailman parhaat pelaajat loukkaantuneet pois lukien, Petteri Nykky tiivistää homman nimen.
– Ja muutkin kuin Suomi ovat valmistautumassa World Gamesiin, joten kentällä nähdään varmasti joka maasta kaksi tämän hetken parasta kentällistä.

Suomen tuorein kokoonpano löytyy täältä

EFT-turnauksen otteluohjelma

Torstai 27.4.
12:30 SUI – SWE
18:30 FIN – CZE

Perjantai 28.4.
12:30 SWE – CZE
18:30 SUI – FIN

Lauantai 29.4
14:00 CZE – SUI
17:00 FIN – SWE

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hei
27/04/2017
Ihan ymmärrettävää. Mutta missä on Kainulainen.
Sa-int
27/04/2017
Heille. Eikös astunut armeijan kurkkusalaattiin huhtikuulla? Eli aamuja vaan sinne ??
Hei .
27/04/2017
Toivottavasti kaukana maajoukkoeesta
Hei
27/04/2017
No sitten ihan ymmärrettävää. Kiitos tästä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.