Nykky Tshekki-voiton jälkeen: ”Toivottavasti ollaan valmennusryhmänä vastuun arvoisia”

Petteri Nykyn paluu maajoukkueen peräsimeen päättyi voitokkaasti. Kuva: Anssi Koskinen

Petteri Nykyn paluu maajoukkueen peräsimeen päättyi voitokkaasti. Kuva: Anssi Koskinen

Petteri Nykyn paluu maajoukkueen penkin taakse EFT-avauksessa Tshekkiä vastaan päättyi Suomen selkeään 8-1-voittoon (4-0, 1-1, 3-0).

Nykky kommentoi ottelun päätyttyä paluutaan seuraavasti:

– Onhan se aina hienoa. On tässä oltu ulkomaan vuosien jälkeen jo jonkin aikaa Suomessa, eli mukana on paljon pelaajia, joita olen päässyt valmentamaan. Toivottavasti ollaan valmennusryhmänä annetun vastuun arvoisia ja pystymme auttamaan pelaajia löytämään oman uuden tason sekä urheilun maailman vielä syvemmin kuin aikaisemmin.

Mallikkaasti alkanutta EFT:tä sekä lähitulevaisuutta maajoukkueen pääkäskyttäjä visioi lyhyesti.

– Seuraava iso kisa on jo heinäkuun lopulla, eli EFT:stä pyritään ottamaan irti kaikki mahdollinen hyöty. World Gamesin iso ryhmä on pitänyt valita jo maaliskuun lopulla ja se on vähän nurinkurista, mutta nyt mukana siitä ryhmästä 14 pelaajaa ja 2 maalivahtia antamassa näyttöjä. Jäljellä ei ole montaa peliä, joskin jäljellä on vielä pari leiriä. Joka tapauksessa valinnat alkavat painaa päälle.

Maajoukkuepaidassa debyyttiottelunsa Tshekkiä vastaan pelasivat Ville Lastikka, Kevin Söderling ja Eemil Ukkonen. Nuorten miesten otteet Turun Marli Areenalla eivät olleet Nykystä lainkaan hassumpia.

– Lastikka arasteli alkuun, mutta tekee selkeitä sekä hyvin luettavia liikkeitä ja kävi loppuun kuittaamassa maalinkin. Söderling joutui pelaamaan hajavaihtoja, mutta kelvollisesti tuli mukaan ja hyvä esitys. Ukkoselta olisin toivonut enemmän äänen käyttämistä, josta puhuttiin ennen ottelua, mutta muuten suoriutui hyvin.

17 comments

  1. Kyllähän nykky on yksi parhaista sählykoutseista mitä on olemassa vaikka täälläkin löytyy hänen haukkujiaan. Kovaa tulosta tehnyt aina joka paikassa missä on valmentanut.

  2. Nykkyllä ollut yleensä huippu materiaali ja valmennusryhmä, jolla operoida, mutta ei hänkään mitään kovaa jälkeä AC Hakin materiaalilla saanut aikaan.

  3. Ei yksi parhaista, vaan paras. Ja piti Nykky Ac Hakinkin liigassa, vaan missäs on Haki nykyään?

  4. Hieno come back Nykyltä, lupaavalta näyttää, Ruotsi-ottelu on sitten selkeämpi mittari. Jo nyt näyttää että joukkuessa on freesimpi ilme kuin Kettusen aikana.

  5. Kieltämättä hyvä koutsi, vaikka käyttöä vain täsmävalmentajana valmiissa joukkueessa. Jos käytettävissä olevat palikat kohdillaan, tulosta tulee. Jos palikat eivät ole kohdillaan, vedetään ihan läskiksi ja lomaillaan muiden piikkiin (Sveitsin miesten mj.). Sen verran alkaa jo olemaan meriittejä, että kansalliseen televisioverkkoon voi antaa kommentteja nakit silmillä. Nuori laji mahdollistaa monenlaista valmentajista, ja ainakin vielä tämä tyylu näyttää toimivan.

  6. Jännä homma, että pronssimitalistista ei taas kerran mahtunut kukaan Nykyn joukkueeseen. Nykyn kommentit maakuntalehdessä ”se pelitapa, jolla he ovat pelanneet vaikuttaa tietysti osittain siihen” ja ”pidetään palloa, ei siellä oikein liikuta”. Että silleen, en arvosta.

  7. Voitto oli hieno, ei siinä mitään. Pronssimitalistien jäätyneellä pelityylillä voitettiin classic 2 kertaa runkosarjassa. Jari Hankkio teki noissa peleissä 5+1. Kyllä tässä on joku henkilökemia taustalla.

  8. Otteko Pohjalaaaset käynnyt kysyyn siltä ”Ylijumala” Hankkiolta tuliko kutsu? Mitäs jos onkin kieltäytynyt? Loukkeja näytti olevan. Toisekseen, tässä tähdätään World Gamesiin heinäkuussa. Vain 12 pelaajaa mahtuu, mahdollisen monen pitää pystyä pelaan paikkaa kun paikkaa. Sinne on turha ottaa mm-kisojen ulkopuolelta pelaajia. Tämä Hankkio ei ikävä kyllä mahdu tohon 12 pelurin joukkoon millään. Kahden runkosarjan pelinkö mukaan sinne pitää koko Speve pistää?:D

  9. No itse asiassa kysyin kun näin miehen, ei oo kuulemma kutsua tullu. Holopaisen pitäisi mahtua tuohon pakkikalustoon vaikka kuinka päin.

  10. Pronssiin tarvittiin vaan 1 peli. Eli yhden pelin perusteella mielellään kaikki. 🙂 Holopainen tosiaan vieläkin selvempi tapaus. Eli kun kysyy ovatko vastuun arvoisia, niin vastaus on ei.

  11. Holopainen hyvä, mutta nää ainakin menee edelle: leikkanen, savonen, tiitu, väänänen, s.lindfors, stenfors

  12. Maajoukkuepelit kun ovat turnauspelejä, olisi syytä tarkastella myös ja erityisesti turnauspelaajia.

    Jos SPVtä ajatellaan niin sellaisia isoissa peleissä syttyviä ja tasoaan nostavia pelaajia ovat mielestäni Kuusela, Kiviranta, Kohonen.

    Maajoukkueen pelaajien valitseminen on haastava homma. Mutta sanoisin , että tämä ns. sankaridimensio olisi hyvä huomioida.

    Kailiala on selkeästi sankariainesta. Samoin Mikael Järvi.

    Ottaakko hyvä ja tasaisen varma kahdensuunnan runkosarjasuorittaja vai kovien pelien sankari , joka syttyy vasta kovemmassa paineessa ?

    Siinä hyvä kysymys. Mieluiten tietysti molemmat jos saisi samassa paketissa. Mutta entä jos pitää valita ?

  13. On kyllä käsittämätöntä ettei Hankkio ole mukana, varsinkin jos olisi ollut muuten pelikunnossa.

    Runkosarjan ja playoffien kolmas joukkue loistaa poissaolollaan maajoukkueesta. Ja tosiaan SPV oli ainut joukkue joka kukisti Classicin peräti kahdesti runkosarjassa. Cupissa tosin hävisi niukasti. Ehkä joku on tässä sitten viisaampi kuin minä?

    Katsotaan nyt miten käy syksyn Champions Cupissa kun sekä Classic että SPV ovat mukana maailman parhaiden joukkueiden ja erityisesti Falunin kanssa.

  14. Nykky ei Seinäjoen itkijä ämmiä joukkueeseensa ota. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja niin kauan kun Jukka-Pekat jatkaa itkemistään peleissä ja pelien jälkeen ei ole asiaa maajoukkueeseen.