Liigat

Nykyllä selkeä sapluuna toiseen Superfinaaliin: ”Kaikki lähtee siitä, miten urheilija valmistaa itsensä”

20.04.
2017
4 Kommenttia
2
Liigat

Petteri Nykyn (vas.) mukaan puolivälierätappio Indiansille herätti Classicin kevään tosipeleihin. Kuva: Mika Hilska

Petteri Nykyn luotsaama Classic on lauantaina tutussa paikassa. Vuosi sitten Nykky juhli Suomen mestaruutta tamperelaisjoukkueen kanssa Hartwall Areenan valoissa. Nyt haaste on uusi, kun vastaan asettuu fuusiojoukkue EräViikingit.

Pääkallo.fi tavoitti finaaliviikon iltana Nykyn puhelimitse ja kyseli joukkueen tunnelmia ennen kauden tärkeintä ottelua. Viikon ohjelma on hyvin tarkasti selvillä.

– Joukkueessa on levollinen ja rauhallinen tunnelma – hyvää huumoria ja tekemisen meininkiä. Muutamat jätkät ovat paikkailleet vähän vanhoja vammoja, Nykky avaa.

– Painotukset on tehty jo ennen playoffseja, joten tässä vaiheessa olemme katsoneet lähinnä vastustajan pelaamista. Perjantaina tehdään loppusilaukset ja lauantaiaamuna tutustutaan kenttään ennen itse peliä.

Välieräsarja Happeeta vastaan päättyi jo 8. huhtikuuta. Tauon aiheuttamaa vireen katoamista on myös pyritty ehkäisemään.

– Parin viikon tauko peleistä asettaa oman haasteensa. Tiistaina pelasimme viisi vastaan viisi -pelejä koko harjoitusten ajan, jolla yritimme taas päästä lähemmäs pelivauhtia. Eihän se kuitenkaan samalle tasolle pääse koskaan kuin itse pelissä, Nykky pohtii.

Classicin runkosarjan voitosta huolimatta pelillisiä esityksiä varjosti ajoittainen ailahtelevaisuus. Muun muassa tähtipuolustaja Krister Savonen kuvasi playoffien avaustilaisuudessa joukkueen suoritusten olleen kaksijakoisia.

Kevään tosipeleissä Classic on kuitenkin näyttänyt päässeensä jälleen siltä odotetulle tasolle. Ainoa tappio on tullut puolivälierissä, silloinkin avausottelussa Westend Indiansia vastaan.

Se toimi Nykyn mukaan herätyksenä pelaajille.

– Oli selvää, että ailahtelevaisuutta tulee, kun meillä oli erinäköisiä pelaajamuutoksia kauden aikana. Pleijareiden ensimmäisessä vaiheessa koheesio alkoi kuitenkin löytyä. Hyvä, että hävisimme sen ensimmäisen ottelun. Porukka alkoi muistaa, että nimi selässä ei merkitse mitään, vaan se logo rinnassa.

Nykky näkee eroavaisuuksia vertaillessaan nyky-Classicia viime kevään mestarijoukkueeseen.

– Ehkä viime kaudella olimme vielä enemmän kahden tai jopa yhden kentällisen varassa. Tänä vuonna olemme pystyneet pelaamaan läpi kauden kolmella, vaikka kolmas viisikko ontuikin hieman alussa. Loppukaudesta on ollut tasapainoisempaa.

Iso osa nykyjoukkueesta pääsi nostamaan mestaruuskannua jo vuosi sitten. Päävalmentaja näkee asiassa positiivisia puolia, mutta ei lähde spekuloimaan sillä liikaa.

– Tietysti siinä mielessä se on positiivista, että joillakin on kokemusta jo siitä pelistä. Nyt eletään kuitenkin tätä vuotta ja täytyy tapella täysillä.

”Alkemisti” lähestyy ottelua ja vastustajan voittamista oman tutun tyylinsä kautta: yksilölähtöisesti. Voittamiseen ei löydy sen erikoisempia käärmekeittoja, eikä hän edes ole varma, kumpi joukkue kruunataan Suomen mestariksi lauantaina.

– Kaikki lähtee siitä, miten yksittäinen urheilija valmistaa itsensä peliin. Sitä on vaikea sanoa, että kaatuuko EräViikingit, mutta kunnioitamme peliä ja laitamme kaiken likoon 60 tai 70 minuutin ajan.

– Kentällä on kaksi hyvin pelaavaa joukkuetta. Jos pystyt pelin jälkeen tulemaan kentältä kaikkesi antaneena, niin silloin ei ole väliä, miten peli päättyy, Nykky toteaa päättäväisesti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
#51
20/04/2017
Toivottavasti liitto on hereillä ja ei myönnä Jarkko Niemiselle mitalia!
sxiappiapianasaxzzxv
20/04/2017
Tehtävä helppo, kun ei tullut SPV vastaan?
Jakkeko
20/04/2017
Käsittääkseni pitää olla tietty määrä pelejä/kokoonpanossa, että mitalin saa. Ne 2-3 ei pitäs riittää ja tuskin haluaa herra sitä vastaan ottaakkaan.
#51.lle
21/04/2017
Eikö tuollainen katkeruus käy jo henkisesti raskaaksi?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.