Maajoukkueet

Nykylle väkevä startti Suomen peräsimessä – Tshekki kaatui maalein 8-1

27.04.
2017
8 Kommenttia
5
Maajoukkueet

Jussi Piha oli vahvassa iskussa Tshekkiä vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Tshekki kohtasivat torstaina Turun Marli Areenassa pelatussa EFT-kamppailussa. Suomi jyräsi Tshekin loppulukemin 8-1.

Petteri Nykyn paluuottelu Suomen peräsimessä käynnistyi pyörremyrskymäisellä esityksellä. Mika Kohonen vei Suomen 1-0-johtoon 175. maaottelunsa kunniaksi Eemeli Salinin maukkaasta syötöstä ajassa 10.21. Salinin taitava esityö johti myös Suomen toiseen maaliin, kun Sami Johansson leipoi sinivalkoisten 2-0-maalin ajassa 13.49.

Seuraavan osuman arkkitehti oli Jussi Piha, jonka taidokas rystysyöttö puhkoi Tshekin puolustuksen ja jätti Mikko Leikkaselle helpon työn iskeä pelin kolmannen osuman. Classicin tuoreet Suomen mestarit olivat kovassa lyönnissä ja Nico Salo naulasi ensimmäisen osumansa Janne Hoikkasen hyvästä tarjoilusta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis luvuissa 4-0.

Suomi aloitti toisen erän niillä säkeillä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Piha löysi jälleen Leikkasen, joka iski Suomen viidennen ajassa 21.49. Tshekki sai paremman otteen pelistä varsinkin erän jälkimmäisellä puoliskolla. Maalitili aukesi ajassa 38.36, kun Milan Tomasik osui Suomen veräjään. Viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin 5-1 -lukemissa.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä saumoja oli molemmissa päädyissä, mutta verkko ei helissyt. Ajassa 50.31 Peter Kotilaisen tarkka kuti upposi Tshekin maaliin. Syötön maaliin antoi Krister Savonen. Kotilainen vastasi myös seuraavasta osumasta ajassa 53.36. Syöttäjäksi merkittiin Nico Salo.

Sveitsin mestaruuden viime lauantaina voittanut Ville Lastikka osui uransa ensimmäisessä miesten maaottelussa Juha Kivilehdon syötöstä ja vei Suomen 8-1-johtoon ajassa 53.52.

Maailmanmestareiden mittelöä seurasi paikan päällä 657 katsojaa.

Ottelutilastot

Anssi Koskisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Haloo
27/04/2017
Mikkä ketjut Suomella
ööö
27/04/2017
Kyllä ihmetyttää kun Nykky roudaa noita Classicin pelaajia mukana eihän ne saa mitään aikaiseksi.
Hämeestä
27/04/2017
Hyvä Ville!
#51
27/04/2017
Onko tuota kenttää pienennetty tähän eft turnaukseen, kun vertaa esim Tepsin peleihin?
Kaikki pelaa paitsi Luukkonen
28/04/2017
Salin - Kohonen - Johansson
Kotilainen - Salo - Kailiala
Pfitzner - Piha - Lastikka
Söderling - - Hoikkanen

Kivilehto - Lamminen
Junkkarinen - Ukkonen
Savonen - Leikkanen
51 selle
28/04/2017
Matto uusittu.
Nykyn
28/04/2017
Nuorennusleikkaus, vai miten täällä puhuttiinkaan? No tossa teille, jotka näin luulivat, kohonen on ykkössentteri ja world cupissakin!
Kelju
28/04/2017
Huonoa ja osaamatonta hyökkäämistä. -Jani Hakkarainen, analyytikko-

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.