Nykylle väkevä startti Suomen peräsimessä – Tshekki kaatui maalein 8-1

Jussi Piha oli vahvassa iskussa Tshekkiä vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Tshekki kohtasivat torstaina Turun Marli Areenassa pelatussa EFT-kamppailussa. Suomi jyräsi Tshekin loppulukemin 8-1.

Petteri Nykyn paluuottelu Suomen peräsimessä käynnistyi pyörremyrskymäisellä esityksellä. Mika Kohonen vei Suomen 1-0-johtoon 175. maaottelunsa kunniaksi Eemeli Salinin maukkaasta syötöstä ajassa 10.21. Salinin taitava esityö johti myös Suomen toiseen maaliin, kun Sami Johansson leipoi sinivalkoisten 2-0-maalin ajassa 13.49.

Seuraavan osuman arkkitehti oli Jussi Piha, jonka taidokas rystysyöttö puhkoi Tshekin puolustuksen ja jätti Mikko Leikkaselle helpon työn iskeä pelin kolmannen osuman. Classicin tuoreet Suomen mestarit olivat kovassa lyönnissä ja Nico Salo naulasi ensimmäisen osumansa Janne Hoikkasen hyvästä tarjoilusta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin siis luvuissa 4-0.

Suomi aloitti toisen erän niillä säkeillä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Piha löysi jälleen Leikkasen, joka iski Suomen viidennen ajassa 21.49. Tshekki sai paremman otteen pelistä varsinkin erän jälkimmäisellä puoliskolla. Maalitili aukesi ajassa 38.36, kun Milan Tomasik osui Suomen veräjään. Viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin 5-1 -lukemissa.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä saumoja oli molemmissa päädyissä, mutta verkko ei helissyt. Ajassa 50.31 Peter Kotilaisen tarkka kuti upposi Tshekin maaliin. Syötön maaliin antoi Krister Savonen. Kotilainen vastasi myös seuraavasta osumasta ajassa 53.36. Syöttäjäksi merkittiin Nico Salo.

Sveitsin mestaruuden viime lauantaina voittanut Ville Lastikka osui uransa ensimmäisessä miesten maaottelussa Juha Kivilehdon syötöstä ja vei Suomen 8-1-johtoon ajassa 53.52.

Maailmanmestareiden mittelöä seurasi paikan päällä 657 katsojaa.