Liigat

Pääkalloennakko: Classic kruunataan mestariksi titaanien taistosta

21.04.
2017
2 Kommenttia
1
Liigat

Parempi maalivahtipeli voi nousta avainasemaan lauantaina Superfinaalissa. Kuvat: Juhani Järvenpää

Salibandyn päääsarjakausi huipentuu lauantaina pelattavaan miesten Superfinaaliin. Siinä kamppailevat hallitseva Suomen mestari Tampereen Classic ja ensimmäistä kauttaan liigassa pelaava fuusiojoukkue EräViikingit. Luvassa on huipputasainen näytös.

Lähtökohdat:
Runkosarjan voittaneen Classicin ailahtelevat otteet puhuttivat vielä ennen pudotuspelien alkua. Puolivälieräsarja alkoikin vaikean kautta, kun joukkue hävisi altavastaaja Indiansille kotonaan. Sen jälkeen Classic on kuitenkin kulkenut voitosta voittoon, ja voidaan sanoa, että mestarin moottori on käynnistynyt toden teolla. Siitä kertoo se, että Happee kaatui suoraan neljässä ottelussa.

Viime kaudella Classicin mestaruuteen luotsannut Petteri Nykky tunnetaan siitä, että hän osaa ladata joukkueen juuri oikeaan henkiseen valmiustilaan isoja otteluita varten. Nyt haaste on kuitenkin aiempaa kovempi, kun pelitauko edellisen välierän ja Superfinaalin välillä on peräti kaksi viikkoa.

Tehojen valossa tamperelaisten ketjuista parhaiten on onnistunut Jussi Pihan johtama kakkoskenttä. Piha pelaa elämänsä kevättä ja on muodostanut vaarallisen tutkaparin Sami Johanssonin kanssa. Joonas Pylsy täydentää tehokolmikon.

EräViikinkien peli ailahteli puolestaan välierävaiheessa. Runkosarjan kakkosella oli vaikeuksia saada kahta perättäistä ehjää 60-minuuttista SPV:tä vastaan, ja finaalipaikan ratkaisu venyi aina seitsemännen pelin jatkoajalle asti. Heidän edukseen voi toisaalta laskea sen, että edellinen peli oli viikko sitten, joten odotteluaika ei ole ollut niin pitkä.

EräViikingeillä oli runkosarjassa vaikeuksia voittaa Classicia, mutta Suomen Cupissa se osoitti, että voi yksittäisessä isossa ottelussa kaataa hallitsevan mestarin. Ennakkoon ajateltuna EräViikinkien puolustusmateriaali ei ole yhtä laaja kuin vastustajalla, joten oma pää täytyy pystyä tilkitsemään Classicin tulivoimaisen hyökkäyksen edessä.

Classicin tapaan myös helsinkiläisten kakkoskenttä on pelannut vakuuttavasti läpi kevään. Janne Hyvösen pelikunto voi olla avainasemassa lauantaina, sillä sentterin merkitys joukkueelle on iso niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Katseet kohdistuvat myös 18 maalia pudotuspeleissä iskeneeseen Miko Kailialaan, jonka täytyy kyetä olemaan joukkueensa kantavia voimia kauden tärkeimmässä ottelussa.

Taistelupari:
Lassi Toriseva, Classic – Santtu Strandberg, EräViikingit

Vaikka Lassi Toriseva oli juhlimassa mestaruutta viime kauden päätteeksi, voi häntä pitää tällä hetkellä samantasoisena maalivahtina kuin kollega Santtu Strandbergiä EräViikinkien tolppien välissä. Niin karulta kuin se kuulostaakin, niin toisen maalivahdin heikompi päivä saattaa ratkaista näin tasaisessa ottelussa mestaruuden. Näytönhalu on molemmilla varmasti äärimmäisen kova.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
23.9.2017 EräViikingit–Classic 2–5
10.1.2017 Classic–EräViikingit 9–5
21.1.2017 Classic–EräViikingit 4–5 (Suomen Cupin finaali)

Tilastohistoriasta tarkemmin tämän linkin takana

Miten päättyy:
Ottelu on lähtökohtaisesti erittäin tasainen. Molemmat joukkueet tulevat pitämään ottelussa palloa ja myös kääntämään paikan tullen. Classicin laaja materiaali yhdistettynä kokemukseen ja ”alkemisti” Nykyn lataukseen riittää toiseen perättäiseen mestaruuteen maalein 6–4.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Veeti
21/04/2017
Parempi maalivahti peli pyh
Jonninmoinen friikki
22/04/2017
Yhden ottelun metodin takia Ervi vie. Sarjan veisi Classic 4-1.
Ervi tekee kaksi yv maalia kyseenalaisten et-ratkaisujen takia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.