Liigat

Pääkalloennakko: Classic voittaa kauden kaikki pelit ja pääsee juhlimaan mestaruutta

21.04.
2017
8 Kommenttia
1
Liigat

Nina Rantala ja Elina Kujala ovat joukkueidensa tärkeimpiä pelaajia. Taidoiltaan Classicin pistekärki Rantala on himpun verran parempi. Kuvat: Esa Takalo ja Juhani Järvenpää

Classic ja SB-Pro mittaavat toisiaan lauantaina naisten Superfinaalissa. Classic pelasi Superfinaalissa jo viime vuonna, kun taas SB-Prolle kyseessä on ensimmäinen yksittäinen finaaliottelu.

Lähtökohdat:
Classic on ollut tällä kaudella kirjaimellisesti lyömättömässä vireessä. Joukkue on voittanut toistaiseksi kaikki kauden 28 Salibandyliigan ottelua ja marssii kohti mestaruutta vakuuttavin elkein. Toistaiseksi vastustajat eivät ole oikein löytäneet heikkouksia huippujoukkueen pelaamisesta ja materiaalin laatu on huippuluokkaa monilla eri osa-alueilla.

Classicin kruununjalokivi on tietysti Nina Rantala, joka voitti runkosarjan pistepörssin ja johtaa pudotuspelien vastaavaa. Rantala on iskenyt kuudessa pelissä tehopisteet 9+8=17. Hyökkäyspään vahvoja ratkaisijoita ovat myös Eliisa Alanko, Ella Alanko ja kovissa paikoissa edukseen esiintynyt Alisa Pöllänen. Hanna Sipiläinen on luutinut vakuuttavasti takalinjoilla ja on onnistunut samalla myös pisteiden valossa. Laura Loisa on maalin suulla vakuuttava. Kaikkinensa Classicin materiaali on selkeästi kilpakumppania leveämpi, mikä ei kuitenkaan yksittäisessä pelissä hirveästi ratkaise.

SB-Pro oli runkosarjan kakkonen ja jatkoi hyviä otteita pudotuspeleissä. NST kaatui ensin vakuuttavasti suoraan kolmessa pelissä ja sama tahti jatkui SSRA:ta vastaan, joka joutui myös taipumaan kolmessa pelissä. Pron kausi on ollut vahvan nousujohteinen ja keväällä pelin taso on pysynyt vakaana.

Sekä ykkös- että kakkosvitja ovat olleet pisteiden valossa hyviä. Kakkosessa Hietamäen siskokset Mirja ja Laura ovat takoneet pisteitä Daniela Westerlundin kanssa. Ykkösen tehopelaaja on ollut toistaiseksi Jaana Lirkki, jonka lisäksi Karoliina Kujala on onnistunut pistetehtailussa. Elina Kujala on pelannut sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja tuo tärkeän avun oli paikka kumpi hyvänsä. Pro on puolustanut tarkasti koko kauden ja siinä on yksi keino millä joukkue voi horjuttaa Classicin kovaa hyökkäysarmadaa. Maalivahti Tiltu Siltanen on ollut pudotuspelien ykköstorjuja.

Taistelupari:
Nina Rantala, Classic – Elina Kujala, SB-Pro

Parivaljakko tuntee toisensa maajoukkuekuvioista vuosien varrelta. Rantala on maailman kärkeä hyökkäyspäässä ja on ollut koko kauden vakuuttava. Hyökkääjällä ei juuri heikkouksia ole, ja hän on erittäin vaikea pideltävä. Kujala on kokenut konna, ja on istunut hyvin nyt myös puolustajan tontille. Kujala on ehkä jossain määrin fyysisesti etevämpi kuin Rantala, mutta taitotasossa Classic-hyökkääjä on edellä. Joka tapauksessa molemmat ovat tärkeitä palasia joukkueilleen.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
25.9.2016 Classic-SB-Pro 12-6
14.1.2017 SB-Pro-Classic 4-5

Tilastohistoriasta tarkemmin tämän linkin takana

Miten päättyy:
Classicin mestaruusjuna ei pysähdy millään. Pro pistää hyvin kampoihin viimeiselle kympille saakka, mutta sitten tulos hiukan repeää. Classic ottaa kauden 29. voittonsa maalein 7-3 ja pääsee juhlimaan mestaruutta voittamattomana.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
fanitus
21/04/2017
juu, ei mitään paineita classic, marssitte vaan mestaruuteen
ihmettelijä
21/04/2017
Mitä tapahtuu ensi kaudella jos Tampereen fuusiosta olevat huhut ovatkin totta ??
Ou nou!
21/04/2017
Fuusio? KooVee ja clasu - ei taida pelipaikkoja löytyä monellekaan KooVeen palaajalle! Älä unta näe, että tätä tapahtuu ikinä!
sepe
21/04/2017
Classicin vierailu Pron luona viimeksi tosi vaikea. Tsäkämaalilla veivät kuitenkin voiton.
jep
21/04/2017
Jos viimeiselle kympille mennään, niin epäilen pron olevan vahvempi?
Hmm
21/04/2017
Niinpä! Nämä ovat taisteluita ja korvien väli ratkaisee ja kliininen suorittaminen ei ehkä riitäkään! Hopeaa on jo, SB Pro taistelee kullasta!
JANIINPÄ
21/04/2017
Jos Rantalaa ei telota pelikyvyttömäksi, Clasu voittaa.
fakta
22/04/2017
JANIINPÄ. Pistit mut ja varmaan muutaman muunkin sanattomaksi. Keräys pystyyn et saadaan tälle lääkkeisiin rahaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.