Divarit

Pääkalloennakko: Jyväskylässä ja Lahdessa juhlitaan kauden päätteeksi nousua Divariin

08.04.
2017
5 Kommenttia
1
Divarit

Mustapaitainen PHSB pelaa Divarin karsintojen päätöskierroksella Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Kuva: Mikko Markkanen / PoNoVo.

Divarin karsintojen toinen ja viimeinen kierros alkaa lauantaina. Otteluparit ovat Apassit-O2-Jyväskylä ja PHSB-Tiikerit. Otteluparien voittajat nousevat Divariin ensi kaudeksi. Nousuun vaaditaan kaksi voittoa.

Apassit-O2-JKL

Tässä otteluparissa vastakkain asettuvat Savo-Karjalan ykkönen ja Sisä-Suomen ykkönen. Savo-Karjalan lohkon voittanut Apassit kaatoi ensimmäisellä kierroksella Länsirannikon lohkosta tulleen Ruoskan voitoin 2-1. Sisä-Suomen lohkosta karsimaan yltänyt O2-JKL puolestaan kaatoi Pohjanmaan lohkon voittaneen Nibacoksen niukasti niin ikään voitoin 2-1.

Apassit on kokenut nilsiäläisryhmä, jonka syömähammas oli avauskierroksella, kuten sarjassakin Juha Airaksinen, joka iski kolmeen edelliseen peliin tehot 3+5=8. Joukkueesta löytyy kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta muun muassa Welhojen riveissä pelanneilta pelaajilta. Kärkiyksilöiltä löytyy varsin mukavasti pallollista taitoa ja maalinsuulla Marko Möykkynen napsi avauskierroksella palloja kiinni hyvällä prosentilla.

Vaan kokemusta löytyy vastustajaltakin. O2-Jyväskylä on kolkutellut Divarin portteja monesti aiemmin, sillä vuosi toisensa jälkeen se on kammennut itsensä Divarin karsintoihin. Viimeisessä vaiheessakin joukkue on ollut monesti, mutta se lopullinen silaus on jäänyt uupumaan. ”Ei nouse koskaan” -kommentteja on viljelty vuosien saatossa jyväskyläläisistä puhuttaessa, mutta nyt joukkueella on jälleen uusi mahdollisuus.

Liigakentillä viime kaudella nähdyt Iiro Kinnunen ja Sampo Laukkala ovat olleet oivia vahvistuksia ja seuraa pitkään edustaneet nimet, kuten Vesa Hytönen ja kapteeni Joni Lempinen ovat edelleen tälle tasolle mainioita pelimiehiä. Myös maalivahti Henri Tikkanen on mies paikallaan. Joukkueesta löytyy varmasti riittävästi taitoa ja kovuutta.

Näin pelataan:
8.4. 17:00 Apassit-O2-JKL Tahko Spa Nilsiä
9.4. 16:00 O2-JKL-Apassit Jyväskylän MT
11.4. 18:30 Apassit-02-JKL Tahko Spa Nilsiä (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
O2-Jyväskylä juhlii nousua pitkällisen odotuksen jälkeen voitoin 2-1.

PHSB-Tiikerit

Kaakkois-Suomen lohkon voittanut lahtelainen PHSB voitti avauskierroksella jopa hieman yllättäen Etelä-Suomen kakkoslohkon voittaneen Porvoon Salibandyseuran suoraan kahdessa ottelussa selkein numeroin. Joukkueen ykköspyssy oli kahteen peliin 10 pistettä iskenyt Jesse Arola. Tärkeitä pelaajia joukkueelle ovat myös Arttu Koivisto ja J-P Utriainen, jotka pelasivat runkosarjassa vain osan peleistä, mutta nyt paukuttivat kolme pistettä per peli avauskierroksella. Jukkapekka Auroila iski niin ikään kuusi pistettä kahteen peliin PSS:aa vastaan.

Vastaansa ensi kaudella Lahden Pelicansiksi muuttuva PHSB saa Etelä-Suomen kakkoslohkon kakkoseksi sijoittuneen Tikkurilan Tiikerit. Tiikerit yllätti Etelä-Suomen lohkojen välisissä pudotuspeleissä Kirkkonummen Rangersin ja voitti karsintojen avauskierroksella Merikoski SBT:n todella niukasti voitoin 2-1.

Näissä peleissä ei voi laskea siten, että jos PHSB klaarasi sarjataulukossa Tiikereitä edellä olleen PSS:n, niin Tiikereiden pitäisi olla suupala. Tiikereiltä löytyy tälle tasolle kovia nimiä, kuten Tomi Palin, Timo Hinttaniemi, Olli Rinne ja Lauri Lehtonen, eikä taidosta varmasti jää kiinni lahtelaisten haastaminen. PHSB:n vauhtisalibandy oli myrkkyä PSS:lle, mutta miten käy, kun vastaan asettuu hieman erilainen Tiikerit.

Näin pelataan:
8.4. 17:00 PHSB-Tiikerit Lahden Suurhalli
9.4. 17:00 Tiikerit-PHSB Tikkurilan UT
11.4. 18:30 PHSB-Tiikerit Lahden Suurhalli (tarvittaessa)Kumpi voittaa:
Ensi kaudella miesten Divarissa nähdään Lahden Pelicans. PHSB nousee voitoin 2-1.

Lue myös:
Video: Divarin karsintaottelua seurasi hurja yleisömäärä – ”Tällaisia ottelutapahtumia pitäisi saada lisää salibandyyn”
ESS: Karsinnoissa mielenkiintoinen panos – nähdäänkö Pelicans ensi kauden Divarissa?

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ööh
08/04/2017
Onko phsb muka pelicans?
James
08/04/2017
"ensi kaudella Lahden Pelicansiksi muuttuva PHSB"
Kokkola
08/04/2017
Tsemppiä peleihin 02!
JKL
08/04/2017
Peukut O2:lle peleihin !
FLS
08/04/2017
Taisi o2 jo kohdata vaikeammat vastustajat aiemmilla kierroksilla..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.