Divarit

Pääkalloennakko: Nämä joukkueet ennakkosuosikkeina Divarin karsintojen avauskierrokselle

01.04.
2017
30 Kommenttia
5
Divarit

Nibacos kohtaa kovan haasteen Divarin karsintojen avauskierroksella. Kuva: Salibandyliiga.

Salibandyn miesten kakkosdivarista Divariin hamuavien joukkueiden kevät huipentuu, kun karsinnat ylöspäin alkavat tulevana viikonloppuna.Ensimmäisen kierroksen karsintaparit ovat Nibacos-O2-JKL, Apassit-Ruoska, Tiikerit-Merikoski SBT ja PSS-PHSB. Karsinnan 2. vaiheessa kohtaavat otteluparien Nibacos-O2-JKL ja Apassit-Ruoska voittajat ja toisessa parissa otteluparien Tiikerit-Merikoski SBT ja PSS-PHSB voittajat. Toisen karsintakierroksen voittajat nousevat kaudeksi 2017-18 Divariin.

Valkopaitainen O2-JKL lähtee ennakkosuosikkina sarjaansa.

Nibacos (Pohjanmaa) – O2-JKL (Sisä-Suomi)

Sekä Kokkolan Nibacos että O2-Jyväskylä ovat tuttuja joukkueita kakkosdivarin nousukarsinnoissa. Nibacos ylsi viime vuonna toiselle kierrokselle, mutta joutui siinä vaiheessa nöyrtymään tamperelaiselle Soittorasialle voitoin 2-1. Nibacosin ykköspyssyinä ovat toimineet tällä kaudella Tuomas Palovaara (21+15=36) ja Timo Salo (17+11=28). Pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen on puolustuspäässä isossa roolissa ja on tehnyt mukavasti tehoja myös hyökkäyspäässä aina, kun on ollut pelikunnossa. Lohkon sisäisissä pudotuspeleissä Nibacos tiputti SB Kauhajoen voitoin 2-0 ja lohkokakkosen, Mailattomat, voitoin 2-1.

O2-Jyväskylä taipui viime vuonna niin ikään toisella kierroksella, kun HIFK oli etevämpi voitoin 2-0. Jokunen vuosi takaperin kolmena keväänä peräkkäin viimeisellä kierroksella olleen O2:n joukkue on täksi kaudeksi vahvistunut muun muassa M-Teamissa liigaa pelanneilla Iiro Kinnusella ja Sampo Laukkalalla. Joukkueen paras pistemies runkosarjassa oli Joni Lempinen 50 tehopisteellään. Jyväskyläläiset voittivat Sisä-Suomen playoff-peleissä ensin Soittorasian niukasti, mutta kahdessa ottelussa ja sen jälkeen selvemmin Pirkkalan Pirkat niin ikään kahdessa pelissä.

Pelillisesti O2 on monipuolisempi joukkue kuin nopeisiin hyökkäyksiin ja vastaiskuihin luottava Nibacos. Nibacos onnistui kuitenkin esimerkiksi kauden aikana Suomen Cupissa punnertamaan aina pikkufinaaliin saakka, jonka se toki hävisi aavistuksen yllättävästi SB Naantalille. Tiedossa on mielenkiintoinen sarja, jossa O2 on ennakkosuosikki. Taso Sisä-Suomen kakkosdivarissa on kenties piirun verran kovempi kuin Pohjanmaalla, mikä edesauttaa kevään peleissä.

Näin pelataan:
La 1.4.2017 17:00 Nibacos – O2-JKL Kampushalli Kokkola
Su 2.4.2017 14:00 O2-JKL – Nibacos JKL Jyväskylän monitoimitalo
Ti 4.4.2017 18:30 Nibacos – O2-JKL Kampushalli Kokkola (tarvittaessa)Kumpi voittaa:
O2-Jyväskylä jatkoon voitoin 2-0.

Paimion Ruoskalla on kova työ kammeta seuraavalle kierrokselle. Kuva: Jarmo Jokila.

Apassit (Savo-Karjala) – Ruoska (Länsirannikko)

Apassit oli omassa Savo-Karjalan lohkossaan selvästi paras häviten vain kaksi kamppailua runkosarjassa. Welhoissakin aikanaan Divaria pelanneet Tero Korhonen ja Juha Airaksinen nakuttelivat runkosarjassa eniten pisteitä ja joukkueessa riittää muutenkin rutkasti kokemusta. Apassit pelasi myös vakuuttavasti lohkon sisäisissä playoffeissa, sillä he voittivat niin LeBa96-KCK:n kuin VehVenkin suoraan kahdessa ottelussa ja vieläpä suhteellisen selkein lukemin.

Ruoska sen sijaan oli Länsirannikon kakkosdivarissa toinen ja selviytyi niukasti jatkoon lohkon sisäisistä pudotuspeleistä. Ensin kaatui Säkylän Karhukopla voitoin 2-1. Sen jälkeen SBS Wirmo asetti paimiolaiset jo selkä seinää vasten, mutta niin vain Ruoska onnistui nousemaan kahdella selvänumeroisella voitolla Länsirannikon nousukarsijaksi. Ville Mäkelä on ollut koko Länsirannikon lohkon ja Ruoskan selvä ykköspyssy läpi kauden. Runkosarjassa hän nakutteli pisteet 45+15 ja voitti pistepörssin yhdeksän pisteen erolla seuraavaan.

Apassit lienee pallollisesti hieman taitavampi joukkue, kun taas Ruoska on suoraviivaisempi. Apassit siis pitänee palloa ja Ruoska iskee vastaan hanakasti. Ruoskan tehopisteistä on vastannut pienempi määrä pelaajia kuin Apassien.

Näin pelataan:
La 1.4.2017 17:00 Apassit – Ruoska Tahko Spa
Su 2.4.2017 16:00 Ruoska – Apassit SB Areena
Ti 4.4.2017 18:30 Apassit – Ruoska Tahko Spa (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Apassit jatkaa voitoin 2-1.

Tiikerit (Etelä-Suomi 2) – Merikoski SBT (Pohjois-Suomi)

Tiikeritkin on nähty karsinnoissa useampana vuotena. Keväällä 2012 Divarista tippunut vantaalaisjoukkue sijoittui tällä kaudella omassa kakkosdivarilohkossaan toiseksi, mutta tiputti Etelä-Suomen ykköslohkon voittaneen Rangersin voitoin 2-1 lohkojen välisissä pudotuspeleissä. Rangersin tiputtaminen oli monille melkoinen yllätys. Tiikereiden ykköspistelinkona on kaudella toiminut Olli Rinne tehoin 34+18. Yli 30 pistettä runkosarjassa paukuttivat Miika Tervonen, Teemu Hartikainen, Timo Hinttaniemi ja Tomi Palin.

Merikosken visiitti Divarissa nähtiin kaudella 2012-13, mutta se jäi yhden kauden mittaiseksi. Tänä vuonna joukkue sijoittui Pohjois-Suomen lohkossa vasta kolmanneksi, mutta punnersi lohkon sisäisten playoffien kautta nousukarsintoihin. Joukkueen riveistä löytyvät muun muassa viime vuosien aikana OLS:n paidassa liigakentilläkin nähty Atte Paloste, sekä viimeksi Divarissa KeLyä viime kaudella edustanut Niko Shnoro. Ykköspistemies runkosarjassa oli kuitenkin tehot 12+36 nakutellut Vesa Heikkinen, ja hän muodostaa hyvän tutkaparin Mika Heiskasen kanssa. Merikoski tiputti lohkon playoffeissa sekä lohkon voittaneen Santa’s Unitedin, että viime kaudella nousukarsinnoissa olleen SBT Suolan voitoin 2-0.

Pelillisesti odotettavissa on tasainen sarja ja varmasti se, kumpi kärsii vähemmän pitkistä reissuista, on vahvoilla. Tiikereiden materiaali lienee aavistuksen laajempi. Molemmilla on allaan tilanne, jossa he ovat onnistuneet yllättämään lohkojen kärkijoukkueet ja ovat varmasti saaneet siitä uutta virtaa. Mielenkiintoinen pari edessä.

Näin pelataan:
La 1.4.2017 18:00 Tiikerit – Merikoski SBT Tikkurilan UT
Su 2.4.2017 15:00 Merikoski SBT – Tiikerit Kastelli
Ti 4.4.2017 18:30 Tiikerit – Merikoski SBT Tikkurilan UT (tarvittaessa)Kumpi voittaa:
Tiikerit jatkoon voitoin 2-1.

Mustapaitainen PHSB kohtaa uutta nousua tekevän PSS:n. Kuva: Mikko Markkanen.

PSS (Etelä-Suomi 2) – PHSB (Kaakkois-Suomi)

Toissa kauden päätteeksi Divarista tippunut PSS on tällä kaudella tehnyt hiljalleen uutta nousua. Viime kausi kakkosdivarissa ei vielä ollut sellaista ruusuilla tanssimista kuin tämä sesonki. Porvoolaiset nimittäin hävisivät kakkosdivarilohkossaan ainoastaan yhden ottelun. Joukkueen paras pistemies oli 22 ottelussa tehot 22+31 nakutellut Miro Anttila, joka viime kaudella edusti Divarissa Loviisan Toria. Robert Sainio ja Jan Brandt säestivät kumpikin yli 40 tehopisteellään. Maalilla Sakari Halttunen pelasi vakuuttavan kauden torjuntaprosentilla 82,27. PSS tiputti Etelä-Suomen ykköslohkon kakkosen, SB Vantaan, vakuuttavasti suoraan kahdessa pelissä lohkojen välisissä pudotuspeleissä, eikä edes kapteeni Aku Aarnion lähtö Indiansiin ei ole näyttänyt hidastavan joukkueen menoa.

PHSB:n taival katkesi viime kaudella VehVen käsittelyssä suoraan kahdessa ottelussa, mutta tänä vuonna lahtelaiset lienevät aavistuksen valmiimpia kevään karkeloihin. Runkosarjassa PHSB voitti Kaakkois-Suomen lohkon, eikä hävinnyt kaudella kuin kaksi kamppailua. Sen ykköspistenikkarina toimi Jesse Arola tehoin 28+16 ja häntä säesti Jukkapekka Auroila pistein 18+20. Vain vähän pelejä pelanneet J-P Utriainen ja Arttu Koivisto olisivat tärkeitä pelaajia joukkueelleen näissä peleissä, joten paljon riippuu varmasti heidänkin läsnäolostaan, miten sarja muotoutuu. Kumpikin oli mukana lohkon sisäisissä playoffeissa viidestä pelistä neljässä. PHSB tiputti ensin SB Heinolan voitoin 2-0 ja sen jälkeen Hatsinan voitoin 2-1.

Pelillisesti joukkueet ovat hyvin eri tyylisiä. PSS:n joukkueesta löytyy kenties aavistuksen enemmän taitoa, kun taas PHSB luottaa enemmän suoraviivaiseen vauhtisalibandyyn.

Näin pelataan:
La 1.4.2017 18:30 PSS – PHSB Porvoon SBH
Su 2.4.2017 15:00 PHSB – PSS Lahden Suurhalli
Ti 4.4.2017 18:30 PSS – PHSB Porvoon SBH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
PSS jatkaa voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Karppatietaa
01/04/2017
Tiikerit divariin
LASB
01/04/2017
Viime kaudella LasBin liiganousun tärkeänä palasena ollut Arttu Koivisto tulee olemaan iso osa PHSB:n peliä ja hänen ja kenttäkavereiden Arola-Auroila pitää onnistua jos PHSB tuosta otteluparista haluaa jatkoon mennä.
Vinkki
01/04/2017
Salibandynälkäisille vinkki. La 1.4. klo 17:00 pelattavasta Nibacos - O2-JKL ottelusta tulee suora TV-lähetys netissä (Kepit.tv). Kyseessä ei ole pelkkä nettistriimaus, vaan lähetyksessä on infografiikat, selostajat, kommentattorit ja hidastukset. Lisätietoa löytyy Nibacoksen netti- ja Facebook-sivuilta.
FBIkaukis
01/04/2017
Onko tietoa joukkueiden taustoista onko kaikilla riittävät eväät divariin? Vai tuleeko outoja sulamisia johtoasemista...
Jyväskylä
01/04/2017
O2 nousee #joko2017
Suomi24
01/04/2017
Ruoska hävettävän huono! Tämäkö suomessa taso nykyään???
jooh
01/04/2017
miten tästä nyt ottaa selvää mikä on aprillipilaa ja mikä ei? vai onko koko juttu? onko tuo Rausku oikea salibandyseuran nimi?
Vinkki -> Jooh
01/04/2017
Tuo Nibacos - O2-jkl suora tv-lähetys netissä ei ole aprillipila.
Arto Kilponen
01/04/2017
Nyt ei mene kyllä läpi nämä arviot :D Ovela juttu piilottaa aprillipilat tänne :D
Camoon!
01/04/2017
Kiekko-Vantaa Liigaan ja Tiikerit Divariin!!

(Paitsi että KVantaalla ei ole mahdollisuuksia tai resursseja Liiganousuun ja Tiikeripelaajat eivät huhujen mukaan halua pelata divaria matkailun takia)
Jepjep
01/04/2017
Hohhoijaa mitä analyytikkoja täällä taas :D voisin väittää ettei ykskään näistä jengeistä ois tässä vaiheessa, jossei oikeasti ole haluja nousta
tasuripappa
01/04/2017
Tiikerit ei etene jatkoon 2-1 otteluvoitoin. Merikoski etenee jatkoon otteluvoiton 2-0 Atte Palosteen johdolla. Paloste on täysin suvereeni pelaaja tuohon sarjaan ja näihin divarikarsintoihin. Liigakenttiä dominoinut öljylanteinen taitohyökkääjä, jonka perässä tiikeripuolustus ei tule pysymään.

Palosteella on pelistä toiseen enemmän peittoja kuin maalivahdilla torjuntoja. Joukkuepelaaja viimeiseen asti ja yhteinen etu menee aina omien tehojen edelle. Mies on varmasti valtakunnan tasolla yksi ainoista, joka tienaa salibandyllä kakkosdivarissa. Tiikereiden olisi elintärkeää saada Paloste pimentoon, mutta en usko sen onnistuvan ja näin ollen Palosteen rystylätyt tulee löytämään joukkuekavereiden lavat uskomattomalla tarkkuudella. Nimi ja numero mieleen..... Atte Paloste #31, Merikoski SBT! Vamos!
Krwi
01/04/2017
Kuitenkin nämäkin arvostelut vedetty päin vihkoa ja huomenna kerrotaan tämän olleen aprillipila :D
Lahtelainen
01/04/2017
Porvoossa ensimmäisen erän perusteella tulossa tasainen sarja. Varovaista peliä, jossa PHSB jonkin verran edellä yksilöiden osaamisen avulla. Paitsi tietenkin Porvoon R.Sainio, joka näyttää sen, että kakkosessa pärjää pelkästään huimalla pelikäsityksellä. Maagiset kädet. Ekan erän jälkeen tilanne siis 2-3.
TASURIPAPALLE
01/04/2017
Mainostamasi "Paloste" ehkä surkein hehkutettu yksilö, jonka itse katsomosta nähnyt. Jalka liikkuu kuin hidastetussa elokuvassa ja kuuppa ei kestä. Merikosken täytyy olla huomattavasti kovempi, jos meinaa sarjasta saada vielä tiukan. Eka ottelu Tiikereille kävellen.
Lahtelainen
01/04/2017
Ensimmäinen kiinnitys Porvoon pelistä Lahteen. Koivisto ja Utriainen toivat kokemuksellaan PHSB:n peliin selvän edun verrattuna Porvoon nimimiehiin. Porvoo oli melko kliininen ja ehkä hieman pelokas ja sai maalit enemmän Lahen virheistä kuin omaa hyvyyttään. Mutta ei pari vielä selvä ole. Porvoon pelaamiseen hivenen rohkeutta lisää, niin voivat Lahessa huomenna voittaakin. Ja hyvin tyypillisesti tuomarit suosivat tuomioissaan hieman enemmän kotijoukkuetta...
Kallo
01/04/2017
Nibacos-o2 oli kyllä todella hyvä tasoinen ottelu 2divari tason peliksi. Uskon että kumpi tahansa tuosta parista menee jatkoon tulee nousemaan.
nickel
01/04/2017
PHSBn "vauhtisalibandy" näyttäisi toimivan pelatessa vastaan joukkuetta, jonka rosterissa kentällisen verran pulleita poikalapsia joilla jenkkakahvat on komeammat kuin meikäläisen anopilla. Urheilullisuus rules!
Palo
01/04/2017
Paloste olisi tuota kaikkea, jota pappa kirjoitti, JOS treenaisi itsensä rautaiseen kuntoon. Kuntopohja on liian heikko edetäkseen huipputasolleen.
Simo
02/04/2017
Atte "öljylanne" Paloste, 0+0=0 ja kevyet pakkaslukemat -3. No eiköhän se siitä :DD
Tiikerit
02/04/2017
Haluaa varmasti nousta, löytyy pelaajia joita divari kiinnostaa ja seuralla on toinen jengi kakkosessa, mihin voi ne mennä joita ei kiinnosta. Tämä etenkin siksi koska tippuivat ajunnuissa pois sm sarjasta
Lahtelainen
02/04/2017
5-0 Lahessa ekan erän jälkeen. Taitaa Porvoo olla puitua kauraa, kypsää viljaa jne.
Toinen Lahtelainen
02/04/2017
PHSB-PSS 15-2.. Tänään oli vain toinen joukkue pelillä! Ei ollut Porvoolaisilla mitään palaa missään vaiheessa otteluta.
Suomi25
02/04/2017
Kiitos hävettävän huonosta arviosta Suomi24! Ruoskaa ei tarvitse hävetä yhtään?
Hohhoijaa
02/04/2017
Suomi25, kyllä minua ainakin hävettää jo kotiyleisönkin puolesta ku Ruoskan pojilla ei ole peli teknisesti hallussa sitten millään.. Tänäänkin pyöritellään palloa omassa alakolmiossa ja ei osattu ku roikkupalloja lyödä? Tämäkö on teidän mielestä hyvää peliä?
Suomi26
02/04/2017
Ei hyvää, mutta tarpeeksi tehokasta. Ei kai sinne divariin hienolla pelillä nousta, vaan voitoilla. Liigassakaan ei kaikki pelaa hienoa peliä, vaan joukkueelle sopivaa. Hieno lajitietämys siellä.
Leicester
02/04/2017
Tulos ratkaisee.
Pitkät sarjat
02/04/2017
Mielenkiintoiset nousukarsinnat! Kolme paria neljästä on nyt otteluvoitoissa 1-1, jotka ratkeavat tiistaina. Varsin iso yllätys oli kyllä runkosarjassa dominoineen PSS:n totaaliromahdus PHSB:tä vastaan. PHSB pelasi kyllä itselleen jo ennakkosuosikin viitan 2. kierrokselle.

Hyvä nettilähetys oli tänään Jyväskylästä ja todella jännittävä ottelu tuo O2-Nibacos! Kommentaattorit olivat erittäin hyviä ja tilanteen tasalla. Kiitoksia tästä lähetyksestä! Kolmannesta Nibacoksen ja O2:n kohtaamisesta saataneen myös kolmas televisiolähetys Kepit-tv:n kautta aikaiseksi.
Jaahas
03/04/2017
Mukava nähdä välillä Kaakkois-Suomestakin lupaava porukka, PHSB taisi ylittää jokaisen odotukset voittamalla PSS:n noin selkeästi. Taitaa olla apua kun Utriainen ja Koivisto ovat mukana.
Huomenna sitten jännätään loput divarikarsintojen otteluparit.
Porvoon tippuminen
04/04/2017
Se että Pss oli noinkin selvä vastaantulija, kertoo omaa kieltään siitä että oikeasti e-suomen kakkosdivarille pitäisi tehdä jotain. Pss ei joutunut runkosarjassa koville, ja vei pelejä lähinnä kärkikolmikkonsa Sainio-Brandt-Anttila johdolla. Sitten kun alkoi tosipelit niin nämä kaverit ei enää pystyneet kannattelemaan joukkuettaan. Tiikerit on huomattavasti tasaisempi ja urheilullisempi nippu, jäivät Pss:n taakse runkosarjassa siksi että kyykkäsivät pari yllätystappiota runkosarjassa. Tiikerit tosiaan varmasti haluaa Divariin, kun jouluna seuran toisesta kakkosdivarijengistä siirtyi kolme parasta pelaajaa tähän, ja nyt on A:n sm:ää pelanneet ukotkin mukana (ne ketä ei ole kauden aikana ollut akatemian kanssa pelaamassa kakkosta).

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.