Divarit

Pääkalloennakko: Raumalaiset puolustavat liigapaikkansa kuumassa paikallistaistossa

03.04.
2017
8 Kommenttia
0
Divarit

Tatu Ruohonen ja Kalle Santanen ovat joukkueidensa puolustuspelin sielut. Kuvat: Elmeri Elo ja Kari Saha/Urheilusuomi.com.

Porin Karhut ja Rauman SalBa iskevät yhteen miesten Salibandyliigan karsinnassa. Voittaja pelaa ensi kaudella siis liigassa, häviäjä Divarissa. Liigapaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Lähtökohdat:
Raumalaiset aloittivat kauden suhteellisen hyvin, minkä jälkeen edessä oli pitkä suvantovaihe. Runkosarjan lopussa SalBa kuitenkin pesi kasvonsa todella hyvillä otteilla. Lähellä oli, että se olisi säilynyt jopa suoraan, mutta lopulta se valahti viimeisen runkosarjakierroksen myötä playouteihin. Noissa peleissä se kohtasi LASB:n ja lähti hienoisena ennakkosuosikkina sarjaan. LASB kuitenkin klaarasi liigapaikan ensi kaudelle voitoin 3-1.

Porin Karhut sen sijaan pelasi suhteellisen stabiilin runkosarjan ja oli lopulta runkosarjan toinen. Playoffeissa se hoiti tieltään Loviisan Torin ja Nurmon Jymyn, mutta hävisi Divarin finaalit tiukkojen vaiheiden jälkeen voitoin 3-1 Kuopion Welhoille. Näin ollen kumpikin joukkue lähtee ottelusarjan hävinneenä pelaamaan seuraavan sesongin liigalisenssistä.

Pelillisesti Karhut on vahvimmillaan vastahyökkäyksissä, eikä niinkään pitkistä palloralleista rakennetuissa maalipaikoissa. Welhot-sarjassakin nähtiin, että pääosa joukkueen osumista syntyi riistoista tulleista nopeista vastaiskuista. SalBa on niin ikään vastaiskuihin luottava joukkue, mutta lähtökohtaisesti sen puolustuspelaaminen on porilaisia stabiilimpaa. Karhut kuitenkaan eivät ole joutuneet Divarissa niin kovassa paineessa tilkitsemään omaa karvausmuottiaan kuin SalBa miesten liigassa. Yleisesti kovempien pelien pelaaminen on kova etu näihin sarjoihin.

Oman mausteensa tuo toki Pori-Rauma -asetelma. Rakkaat viholliset herättävät tunteita ja kummallakin paikkakunnalla nähdään satavarmasti tulikuumia kamppailuja. Pelit lienevät loppuunmyytyjä ainakin 500 henkeä vetävällä Rauman Kauppiksella ja suurella todennäköisyydellä myös 1200 katsojaan varautuvalla Porin Urheilutalolla. Pelejä ei yleisön harmiksi olla viemässä jäähalleihin. SalBalla on sarjassa tärkeä kotietu, joskin se hävisi kummatkin kotipelinsä edeltävässä LASB-sarjassa.

Knopit:
Joukkueissa pelaa paljon pelaajia, jotka ovat edustaneet kumpaakin seuraa. Esimerkkeinä muun muassa seuraavat. SalBan Joni Rokosa edusti lähestulkoon koko junioriuransa porilaista salibandya ja on pelannut silloisen FBT Porin riveissä liigaakin. SalBa-puolustaja Tatu Ruohonen on Karhut-kasvatti ja Rami Prokki pelasi vielä viime kaudella porilaisten takalinjoilla. Karhujen Ville Salonen puolestaan on edustanut SalBaa kaudella 2014-15 Salibandyliigassa.

Seurat ovat edellisen kerran kohdanneet kaudella 2013-14. Tuolloin raumalaiset olivat paikalliskilpailijoista parempia, sillä keskinäiset kohtaamiset päättyivät SalBan 8-5-voittoon ja 7-7-tasapeliin. Tuolla kaudella raumalaiset nousivat Salibandyliigaan ja Porin Karhut tippui kakkosdivariin. Nyt porilaisilla on siis mahdollisuus maksaa aika herkullisella tavalla noita kalavelkoja.

Taistelupari:
Tatu Ruohonen (SalBa) – Kalle Santanen (Karhut)

Kummallakin joukkueella on puolustuksessa tasainen tukipilari, johon luottaa vahvasti. Kumpikaan pelaajista ei ole niitä aivan taitavimpia yksilöitä, mutta molemmilta löytyy silti ratkaisukykyä hyökkäyssuuntaan. Pääpaino kummankin vahvuuksissa löytyy puolustuspään pelaamisesta. Tatu Ruohonen pitää huolta SalBan puolustuspään organisoinnista ja Kalle Santanen kapteenina yrittää pitää Karhujen puolustusta vuotamasta. Äärimmäisen tärkeitä pelaajia, vaikkeivät pistetilastoissa kärjessä komeilekaan. Mielenkiintoista on sekin, että kumpikin pelaajista on kantanut kasvattajaseuransa Karhujen kapteeninnauhaa.

Näin pelataan:
03.04.2017 18:30 SalBa – Karhut Rauman Kauppaoppilaitos
05.04.2017 18:30 Karhut – SalBa Porin UT
08.04.2017 17:00 SalBa – Karhut Rauman Kauppaoppilaitos
10.04.2017 18:30 Karhut – SalBa Porin UT (tarvittaessa)
12.04.2017 18:30 SalBa – Karhut Rauman Kauppaoppilaitos (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Porin Karhujen uusi tuleminen liigatasolle tapahtuu vielä, mutta sen aika ei ole nyt. SalBa on viime vuosina kerätyllä liigakokemuksella ja paremmalla puolustuspelillä vahvempi voitoin 3-1 vahvempi. SalBa siis jatkaa liigassa ja Karhut Divarissa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Kauppiksen Kingit
03/04/2017
Juu Salba säilyy varmasti. karhut varmasti ens vuon divarin ennakkosuosikki.?
Marko Ruohonen
03/04/2017
Salba voittoon mutta olisko noi joukkueen tärkeimmät pelaajat rokosa ja keskitalo
Arto Kilponen
03/04/2017
25 minuutin perusteella sama homma kuin ennenkin. Liigajoukkue nuijii Divarijoukkueen ihan pystyyn. 2014 laskien Welhot on voittanut kerran OLS:n, muuten _jokainen_ peli on päättynyt liigajoukkueen voittoon.
Marko Jantunen
03/04/2017
Peli näyttää ystävyysottelulta, onko niin paljon kavereita kentällä ettei viitsitä pelata fyysisesti?
Junnu#8
03/04/2017
Juuri näin. Itekin epäilin että Liigajoukkueen kokemus ratkaisee. Taisi Karhujen paukut mennä kovaan D1varin finaalisarjaan...
Länsiranta
03/04/2017
Karhut nostellu lisää B junnuja kokoonpanoon. Mielestäni selvä viesti siitä, ettei Porissa olla valmiita liigaan. Laitetaan Junnut hakemaan kokemusta. Viisas päätös. ?
Arto Kilponen
03/04/2017
Ihan piruuttaan SalBa voittaa jokaisen eränkin 3-0 :D
Joopa
03/04/2017
Tänään nähdyn perusteella tasoero oli valtava. Isät vs pojat meiningillä. Salba piti palloa niin paljon, kuin halusi ja puolusti viisaasti pallolla. Karhut oli edellä vain jäähyjen määrässä. Derbyjen kiima kaukana..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.