Pelikiellossa Superfinaalia seurannut EräViikinkien hyökkääjä: ”Aika koville on suoraan sanottuna ottanut”

Tommi Rosendahl (takana toinen vas.) joutui seuraamaan Superfinaalia katsomosta käsin. Kuva: Juhani Järvenpää

Tommi Rosendahl (takana toinen vas.) joutui seuraamaan Superfinaalia katsomosta käsin. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikinkien hyökkääjä Tommi Rosendahl joutui seuraamaan sivusta lauantain Superfinaalia. Pelikiellosta kärsineen Rosendahlin kuluva viikko on ollut sanalla sanoen raskas.

Pelirangaistus 3:een johtanut rike tapahtui seitsemännessä välieräpelissä Seinäjoen Peliveljiä vastaan. Rosendahl siivosi maalivahtia sormille osuneen Jari Hankkion pois maalilta poikittaisella mailalla.

Rosendahl käveli kentältä pukusuojiin seuran verkkarit päällä, ja tunteet olivat selkeästi pinnassa.

– Raskasta oli seurata sivusta. Oli aika avuton olo. Yritin olla katsomovalmentajien kanssa apuna, mutta ei minusta varmaan ihan liikaa käyttöä ollut siihen. Ehkä enemmän olisi ollut kentällä apua, Rosendahl tuumi.

Tuoreeltaan ottelun jälkeen oli vaikea löytää syitä sille, miksi Classic oli kauden huipennuksessa parempi.

– Vaikea sitä on sanoa. Classic oli vain parempi, eikä auta selitellä.

Heti välierässä saadun pelirangaistuksen jälkeen oli tiedossa, ettei hän pääse pelaamaan Superfinaalissa.

Valmistava viikko joukkueen kanssa on ollut hänelle vaikea, ja tunteet ottivat miehestä vallan.

– Tämä on ollut aika tunteikas viikko itselle – ristiriitaiset fiilikset. Joukkue on Superfinaalissa, itse olen pelikiellossa.

– Aika koville on suoraan sanottuna ottanut tämä viikko, Rosendahl kuvaili tunteet pinnassa.

Spekulaatioissa on ollut myös se, jatkuuko pelaajaura ensi kaudella. Siitä huolimatta Rosendahl ei halunnut vielä lyödä mitään lukkoon.

Ison päätöksen aika on myöhemmin.

– En ole tehnyt mitään päätöksiä vielä. Otetaan ihan rauhassa.

15 comments

  1. Hyvä tyyppi, ymmärrän täysin totaalisti fiilikset. Ja hienoa, että ei nostannut tilanteessa filmannutta Hankkiota mitenkään tikunnokkaan, vaikka aivan varmasti kiehuttaa.

  2. voisi *osittain* sanoa, että tapaus rosendahl on collateral damage siinä tarinassa, miten superfinaalista tuli kova vääntö mutta kuitenkin ilman ylilöyöntejä. että nyt oli peli ja taito paljon enemmän esillä, kuin väkivaltaisuus ja rangaistukset. että sillä lailla ihan kiitollinen sekä tikan että rosendahlin rangastuksista.

  3. Ei tilanteessa ollut mitään epäselvyyttä väkivaltaisuudesta. Nämä pitääkin viheltää tai laji muuttuu aivan toiseksi. Tyhmyydestä sakotetaan.

  4. Mitä tästä opittiin? Ei kannata ajella toisia poikkareilla. Varmaan harmittaa.

  5. Kyllähän se harmittaa kun saa pelikiellon tilanteessa, jossa kävelee rauhallisesti Hankkion vierestä ja tämä päättää yhtäkkiä filmata ja kaatua maahan. Menikös se niin? Ei tainnut mennä. Aika naurettava äijä tämä Ruusumies

  6. Hankkio filmasi tilanteessa kyllä mutta Rosendahlin teko oli silti täysin päivänselvä PR3. Salibandyssa rankaistaan tekoa, ei seurauksia. Jos tuppi edelle poikkarintapasella vetäset kaveria rintaan tuolla voimalla niin varmasti kortti nousee.

  7. Tosta tilanteesta voi olla montaa mieltä, mutta kyllä rosendahl antoi toiminnallaan tuomarille mahdollisuuden viheltää iso rangaistus.

  8. ”Kyllä naurattaa” En ole itse nähnyt Rosendahlin missään purnaavan ko. tuomiosta saati Hankkion filmistä. Hyvin rauhallisesti mies on tuntunut asian ottavan vaikka pettymys takuulla valtava.

  9. No eipä Rosendahl nyt hirveästi ole kommenteissaan tilannetta omaan piikkiin ottanut. Kyllä sellaisen kuvan saa, että hirveästi ottaa kupoliin kun syyttömänä joutui olosuhteiden (Hankkion filmaamisen ja tuomarivirheen) johdosta pelikieltoon. Olisi mies ja myöntäisi, että harmittaa kun niin hölmöilin.

  10. Mitäpä siinä turhaan omaan piikkiin ottamaan, tuomarivirhe tilanne oli. Eihän Rosendahl edes anna poikittaista mailaa/osu Hankkiota kasvoihin. Paljon kuvottavampana nään juuri Hankkion filmin ja sormille lyömisen, klassista seinäjokea.

  11. No, tilanteesta voi olla montaa mieltä. PR3 on aina kova rangaistus, mutta kyllä olen sitä mieltä, että pelikielto oli oikea rangaistus. Toki kyllä Hankkiokin filmasi 2 min jäähyn arvoisesti. Mutta: ei kyllä salibandyssä saa tulla ketään päin poikkarilla, filmasi tai ei vastustajajoukkueen pelaaja.

  12. On siistiä lukea kaikkitietävien kommentteja aiheesta. Sen sanon, että toivottavasti säbästä ei tuu futista uimahyppyjen merkeissä.

  13. Ylläolevaan kommenttia.

    Niin kauan kuin Pylsy, Strömsten ja muut veikeat kalastelijat on kentällä, tapahtuu Salibandyssä uimahyppyjä ja sukeltamisia.