Liigat

Pronssi lämmitti SPV-kipparia: ”Pelimiehelle maistuu, kun pystyy mitalin ratkaisemaan”

19.04.
2017
6 Kommenttia
1
Liigat

SPV-kippari Ville Kuusela huudatti joukkuettaan ja kotiyleisöä Seinäjoella. Kuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigan pronssimitalit ripustettiin tänään SPV:n kaulaan. Peliveljet kaatoivat pronssiottelussa jatkoajalla jyväskylän Happeen lukemin 6-5.

Ottelun voittomaalin iski ajassa 64:54 SPV:n kapteeni Ville Kuusela. Pääkallo jututti tyytyväistä kipparia ottelun jälkeen.

– Oma peli oli tänään sellaista perustekemistä. Siinä sentterin paikalla luudittiin ja koitettiin jokunen paikka luodakin. Sitten kun tuli itselle tonttia, niin koitettiin toimittaa palloa maalia kohti. Tänään meni kaksi sisään ja toinen niistä ratkaisi ottelun. Kyllä se pelimiehelle maistuu, kun pystyy mitalin itse tehdyllä maalilla ratkaisemaan, Kuusela niputti tuntojaan.

Vaikka SPV:n leirissä koettiin tappion karvasta kalkkia seiskapelin jatkoajalla välierissä, osasi joukkue Kuuselan mukaan iloita pronssisesta mitalista.

– Totta kai pronssi lämmittää. Tavoitteena oli tämän päivän pelistä voitto ja sen saimme. Totta kai tavoitteet olivat kauden osalta piirun verran korkeammallakin, mutta kun kausi päättyy voittoon, niin hyvä fiilis siitä jää. Tässä on taas tehty paljon askareita ja saimme niistä tällä kertaa tällaisen palkinnon.

Lähtökohta valmistautumisessa ei kuitenkaan ollut herkullisin mahdollinen.

– Ottihan se aika paljon kupoliin. Niin karvasta kalkkia nielimme Vantaalla. Leuka pystyssä kuitenkin siinäkin sarjassa väänsimme loppuun asti. Seuraavana aamuna kasasimme kuitenkin rivit ja aloimme purkamaan ajatuksia. Yhdessä päätimme, että haluamme ehdottomasti voittaa pronssit, Kuusela pohti.

SPV:n kausi oli pitkäaikaisen Peliveljen mukaan positiivinen etenkin siihen nähden, että joukkue koki historiansa suurimman vaihtuvuuden pelaajien osalta. Ovi kävi ulos ja sisään useammankin pelaajan kohdalla.

– Uutta SPV:tä lähdimme rakentamaan ja paljon se vaati. Ensimmäisen kerran, kun hyppäsimme kaukaloon, niin vähän olimme vielä tuuliajolla, että mitä tästä tulee. Määrätietoinen työnteko ja selkeät tavoitteet aiheuttivat sen, että saimme uuden ilmeen luotua. Tuloksesta kun pelataan, niin saimme hyvin sitäki petrattua kauden mittaan. Otimme hyviä voittoja ja saimme vielä päättääkin sen voittoon.

Kuva: Juha Käenmäki.

Odotukset olivat viime kaudella kovat, mutta keväällä 2016 kausi päättyi puolivälieräpettymykseen. Tänä vuonna SPV lähti rakentamaan kauttaan siitä lähtökohdasta, etteivät odotukset kohonneet aivan korkeimmille sijoille.

– Varmaan se mieli sillä tavalla askartelee, että pienempien odotusten keskeltä on helpompi näyttää, että mekin osaamme. Itse kun kuitenkin tiesimme, että ryhmä on sellainen, että voimme mennä pitkällekin, jos siihen itse uskomme, Kuusela pohti.

Kesäloma ei varmasti SPV:llä järin pitkäksi venähdä, sillä jo seuraavan kauden alussa tulee olla kovassa iskussa, kun Seinäjoella pelataan lokakuussa Champions Cup.

– Plakaatithan tuossa hallilla ovat olleet esillä jo jonkin aikaa ja SPV haluaa totta kai siellä (Champions Cupissa) menestyä. Se tuo kesälle omat juttunsa, kun jo lokakuussa tapellaan pokaalista. Ei se vielä juurikaan ole tässä hetkessä mielessä, mutta äkkiä se tulee ja suunnitelmat kesän suhteen pitää olla nopeasti valmiina, Kuusela sanaili.

Kokeneen SPV-kipparin pelien loppumisesta ei vielä tarvitse murehtia, vaikka jatkoa ei varsinaisesti olekaan vielä lukkoon lyöty.

– En jaksa uskoa, että vielä malttaisin lopettaa. Laji kiehtoo ja pelit vievät mukanaan. Kyllä Champions Cupkin vaikuttaa, kun aikaisempi menestys niissä turnauksissa ei ole ollut sitä, mitä olemme hakeneet.

Lue myös:
Pronssiottelu venyi jatkoajalle – kapteeni ratkaisi mitalit SPV:lle

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
MAJU
19/04/2017
Kuusela hieno kapteeni joka ihmeen usein ottaa ratkaisijan viittaa hartioilleen kovissa paikoissa. Turnaus ja playoff pelaaja, jota kannattaisi sovittaa maajoukkueeseenkin.
Mestareiden cup
19/04/2017
Miksi SPV pelaa Champions Cupissa? Mitä mestareita ne on? Eikös SPV:n mistään pokaalista ole jo vuosia?
Sami
19/04/2017
Järjestävä joukkue. Siksi mukana.
Vuosia
19/04/2017
Aika menee hitaammin kuin luulisi. SPV:n viime mestaruudesta on nyt keväällä kulunut 2 vuotta. Vielä viime kaudella olivat hallitsevina mestareina mukana CC:ssä, mutta ensi vuonna siis järjestävänä seurana pelissä mukana.
Noh
20/04/2017
Oon usein miettinyt juuri sitä, että miksi Kuuselaa ei vaan näy mj listoilla. Ei edes reenipeleissä. Ei ole varmaan lajiniiloille/pomoille tuttu ja asuukin kaukana. Kaikella kunnioituksella esim maailman ehkä kaikkien aikojen parasta peluria kohtaan (Sr Kohonen). MM kisoissa pelasi maalin edessä ja Kuusela katsoi pelit sohvalta. Ei Kuuselan tsemppi ja liike riittänyt silloinkaan, ok.
Elina
20/04/2017
Hyvä alottaa seuraava kausi maailmanmestarina ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.