Liigat

Puheenaihe: Kenestä suomalaisen salibandyn huippu-urheilujohtaja?

07.04.
2017
17 Kommenttia
0
Liigat

Petri Kettunen toimi Salibandyliiton huippu-urheilujohtajana ennen kuin siirtyi Tshekin miesten maajoukkueen päävalmentajaksi. Kuva: Mika Hilska

Suomalaisen salibandyn tärkein pesti ei ole miesten tai naisten maajoukkueen päävalmentajan paikka, vaan Salibandyliiton huippu-urheilujohtajan vakanssi. Petri Kettusen lähdettyä Tshekin päävalmentajaksi tämä paikka on nyt avoinna.

Huippu-urheilujohtaja johtaa lajin kehitystä Salibandyliitossa, kehittää valmennusta ja toimii lajin kasvona. Johtajan tulee siis olla perillä valmennuksesta, osata rakentaa valmennusjärjestelmät sekä myydä ja edustaa lajia.

Pitäisikö liiton etsiä johtajaa lajin sisältä vai muista lajeista? Toisiko lajin ulkopuolinen henkilö jotain uutta lajiin vai tarvitseeko suomalainen salibandy ylipäänsä mitään uutta? Urheilullista menestystä on kuitenkin tullut viime vuosina.

Tuleeko liiton palkata tehtävään henkilön, joka on riippumaton muista salibandyvelvoitteista? Johtajahan on myös maajoukkuevalmentajien esimies, joten viime kädessä on hänen päätettävissään onko valmennus onnistunut tehtävissään. Tulisiko huippu-urheilujohtajan toimeen suhtautua sellaisella vakavuudella, ettei siitä kehitetä hybridiä, jossa samalla johdetaan joukkueita tai täytellään juomapulloja?

Suomalaisessa palloilussa on saatu nauttia viime aikoina menestystä myös maailman mittakaavassa isoissa palloilulajeissa kuten lento- ja koripallossa. Näissä lajeissa on rakennettu kansainvälisesti kilpailukykyiset huippu-urheilujärjestelmät/-ohjelmat suomalainen toimintaympäristö huomioiden. Miten tässä on onnistuttu?

Pääasiallinen kysymys kuuluukin: Kenestä pitäisi tulla suomalaisen salibandyn seuraava huippu-urheilujohtaja?

Salibandyliiton hakuilmoitus

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Naama
07/04/2017
Jos pystytään tuomaan esille mitä hyvää aiemmat salibandyn huippu-urheulijohtajat ovat saaneet lajin hyväksi aikaiseksi niin tämän jälkeen voitaisiin aloittaa keskustelu uuden heran tarpeesta.
Sjarmo
07/04/2017
Mikä oli tämän jutun tarkoitus? Esititte puheenaiheen, ja siitä johdettuja alakysymyksiä. Pahoin pelkään, että kokeilu tällaisesta alustuksesta ei onnistu aiheuttamaan keskustelua.
60100
07/04/2017
Ehdottomasti lajin sisältä. Tuntuisi vähintäänkin oudolta jos salibandyn huippu-urheilujohtaja tulisi vaikkapa jääkiekon puolelta. Hakuilmoituksen mukaan työtehtäviin kun kerran kuuluu mm. maajoukkuetie (sori, caps lock ei toimi), mj-valmentajien esimiestehtävät, strategiasta vastaaminen jne. niin vahva lajitausta on mielestäni ehdoton.

Ehdotus ilmoille; Miikka Lamu.
Alakatsomo
07/04/2017
Otetaan siihen mika kohonen. Huipulla olemisesta ainakin kokemusta.
Äänestän
07/04/2017
Ahtiainen
Jonninmoinen friikki
07/04/2017
Akseli Ahtiainen ehdoton #1
Iiro
07/04/2017
Parviainen. Vois tulla kunnon settiä tossa pestissä :-D
vapailla markkinoilla
07/04/2017
Petri Huttunen
Terhi
07/04/2017
Ei kenestäkään. Aivan turha virka. Koko paska on ihan turhaa sanahelinää "Huippu-urheilujohtaja johtaa lajin kehitystä Salibandyliitossa, kehittää valmennusta ja toimii lajin kasvona." Eli siis mitä? No just sitä samaa mitä Kettunen teki, eli ei mitään.
Tieto
07/04/2017
Stadilaistunut Henry Myyryläinen on vahvoilla.
Muut pitivät näppinsä erossa Sami Koski
07/04/2017
Pulkkisen Seppo hoitaa tämänkin homman hyvin jämptisti.
iiroko
07/04/2017
Jos Iiro Parviainen valitaan tuohon pestiin, niin lopetan kaiken salibandyn parissa. Ja samalla kehotan muutaman seurankin siirtymään lacrosseen ja maahockeyhin ennemmin.
Timppa
07/04/2017
Ihan turha keskustelu. Passo Peltola on valinnan jo tehnyt: Jani Hakkarainen
Torip
07/04/2017
Ei johtajia tarvita. Palkatkaa mieluummin osaaja kehittämään ja tukemaan valmennusta. Hyvä asiantuntija hoitaa sitten myös itsensä johtamisen.
qp
08/04/2017
Kyllä tuollaiseen maajoukkueen päävalmentajien valmentamiseen tarvitaan melko kokenut henkilö. Eli valinta voisi olla.. hmmm.. kuka vaan Classic-organisaatiosta. Ei sillä nimellä niin väliä, kunhan ajatukset on oikeanlaisia.
Nimenhuuto
08/04/2017
Niemisen Jarkko lopettaa menestyksekkään pelaajauransa ja vielä "basson" miehenä sopii pestiin kuin vappunenä päähän.
Timo
08/04/2017
Päättiköhän Petri Kettunen aiempana pestin hoitajana että maailmanmestarivalmentaja Petri Kettunen epäonnistui päävalmentajana?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.