Ulkomaat

SalBa-hyökkääjä siirtyy Sveitsiin – seurassa ensi kaudella viisi suomalaista

18.04.
2017
15 Kommenttia
1
Ulkomaat

Miikka Sokka odottaa jo vesi kielellä lähtöä ulkomaille. Kuva: Elmeri Elo.

Rauman SalBassa viimeiset kaksi kautta pelannut Miikka Sokka jatkaa uraansa Sveitsin pääsarjaseura Klotenin riveissä. Sokka on jo seuran viides suomalainen.

Sokka liittyy jo aiemmin uutisoitujen suomalaispelaajien Markus Kulmala, Mikko Immonen ja Juuso Alin seuraksi Kloten-Bülach Jetsiin, jota valmentaa suomalaisluotsi Arto Riihimäki. Sokka on edustanut SalBan lisäksi liigatasolla neljän kauden ajan TPS:aa. Sokka on pelannut Salibandyliigassa 121 peliä ja tehnyt niissä 113 tehopistettä. Tällä kaudella keskushyökkääjä oli SalBan toiseksi paras pistemies.

Sokasta haetaan sveitsiläisseuran mukaan korvaajaa Matias Kaartiselle, joka jätti joukkueen kauden päätteeksi. Mielenkiintoinen detalji on, että sekä Kaartinen, että Sokka pelasivat aikanaan alle 19-vuotiaiden MM-kultaa Weissenfelsissa vuonna 2011 vuolleessa Suomen maajoukkueessa.

– En malta odottaa. Lasken päiviä jo. Olen todella motivoitunut, Sokka ilakoi Klotenin nettisivuilla.

Idea ulkomailla pelaamisesta lähti alunperin joulun aikoihin vitsistä, mutta sen jälkeen Sokka alkoi ajatella vakavasti ulkomaille siirtymistä vaihtoehtona. Lopulta asiat sujuivat nopeasti muutamien kontaktien kautta.

– Muutos tulee olemaan minulle täysin uudenlainen kokemus. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uuteen maahan, sen tapoihin ja ihmisiin. Joukkueesta en tiedä paljoa. Tunnen kaikki kolme suomalaispelaajaa, enkä malta odottaa, että pääsen tutustumaan joukkueeseen, Sokka kertoo Klotenin nettisivuilla.

Kloten pelasi tällä kaudella Sveitsin pudotuspeleissä, mutta tippui finaaliin yltäneelle Wiler-Ersigenille puolivälierissä voitoin 4-1.

Kloten-Bülach Jetsin uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
raum
18/04/2017
Parempi näin. Sokalle ei löytynyt enää Raumalta roolia niin hakee pelikokemuksia Sveitsistä ja palaa Raumalle vähän parempana. Eräs Sveitsissä pelannut siirtyy SalBaan 75% todennäköisyyeellä.
Kauppiksen Kingit
18/04/2017
Raumlle. Mitä veen prosentteja sä oikein oot laskenu!? Ja toivottavasti sieltä ei sit tuu mistään divarista niinku aikoinaan Lasse "pöllö Salminen... Mutta kyllä Sokka oli Salban parhaimpia pelaajia urheilijana. Vähän parempi joukkuehenki olisi pitänyt olla vain ol!
Terhi
18/04/2017
Nyt kannattais koiralauman olla hereillä. Tepsukassa moni nuorempi pelaaja kaivelee lähtökuoppia. Pelkillä km-korvauksilla sieltä vois löytyy hyvää täytettä 2-3 kenttiin. Osa taitaa lähtee Sveitsiin joka tapauksessa, mutta joku vois jäädä, jos ei tarvii edes muuttaa.
Raum
18/04/2017
SalBa pelasi hidasta säbää ja Sokka on enemmän vauhti saban pelailija.
Kauppiksen Kingit
18/04/2017
Täytääpä hohtua Salban hidas pelaaminen heikostamasta fysiikasta verrattanu muihiin liiga jengeihin... tosin huomasin että seppinen oli jo kesän aikana saanut jotain kyllä aikaan.
RaakaRaisio
18/04/2017
Seppinen bongattu Tepsin junnujen ratkaisevasta finaalista, ja huhujen mukaan tarjonnut jo pelipaikkaa 96-ikäluokan pelaajille Raumalta
Raakalammi
19/04/2017
Seppinen bongattu B-Nuorten finaaleissa Lammilla. Jutellut kuulemma Hätösen ja Järven kanssa.
KimmoQ
19/04/2017
Sokka on kyllä hyvä pelaaja lievästä ylimielisyydestään huolimatta. Ehdottomasti peukku tälle siirrolle!
Puikko
19/04/2017
Seppinen bongattu finaaliavauksesta Hakametsän jäähallista. Jutteli kuulemma vierustoverinsa kanssa.
Toivottavasti
19/04/2017
Hyvönen palaisi Raumalle ensi kaudeksi
SALBA
19/04/2017
Onko jollain Turussa/Raumalla tietoa Joni Peltolan ensikauden kuvioista Tepsissä vilttimies Salbassa ykköskorin äijä
Salballe
19/04/2017
Harjoittelee ainakin lähes naapurissani parin TPS:n ensi kauden pelaajan kanssa
Luvia
19/04/2017
SalBa neuvottelee tällä hetkellä useamman pelaajan kanssa. Suurin osa Pori-Turku-Tampere väliköstä. Myös muutama Helsingin alueelta, joihin kuuluu Hyvönen.
Luvialle
20/04/2017
Onko mitään nimiä tiedossa?
Luvia
20/04/2017
On tiedossa muutamia nimiä mutta salibandy kulttuuriin ei kuulu nimien vuotaminen julkisuuteen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.