Liigat

Salibandyliigan Superfinaali pelataan myös keväällä 2018 – ”Mennään pelikausi kerrallaan”

06.04.
2017
32 Kommenttia
1
Liigat

Salibandyliigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen toivoo, että Supefinaalista kehittyisi koko lajiväen yhteinen kauden huipentuma. Kuva: Mika Hilska

Järjestyksessään toinen Salibandyliigan Superfinaali lähestyy kovaa vauhtia, mutta lajin sisällä on viime aikoina keskusteltu myös liigakauden päätöstapahtuman tulevaisuudesta. Pääkallo.fi haastatteli Salibandyliigan toimitusjohtaja Kimmo Nurmista ja kysyi, minkälaiselta Superfinaalin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä.

Nurminen aloittaa kertomalla tuoreimmat tiedot Superfinaalista ja ensi kaudesta.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että Salibandyliiton hallitus hyväksyi taannoin liigan sarjajärjestelmän ensi kaudelle, ja keväällä 2018 Superfinaali pelataan kolmannen kerran.

– Vuosikierron mukaisesti keväisin järjestettävissä kokouksissa vahvistetaan sarjajärjestelmä, ja silloin pitää olla myös finaalisysteemi määritettynä. Mennään pelikausi kerrallaan. Kohta meillä on kokemukset toisesta Superfinaalista, jonka jälkeen voimme lähteä kehittämään konseptia entisestään, Nurminen kiteyttää.

Toimitusjohtajan mukaan tapahtuman tulevaisuus nousee puheenaiheeksi usein. Päätöksiä sen suhteen pyritään tekemään yhteistuumin niin, että jokaiset osapuolet hyötyisivät siitä.

– Superfinaalin jatkumisesta käydään keskustelua koko ajan – myös seurojen kanssa. Kun aikanaan päätös tähän siirtymisestä tehtiin, niin kokonaiskuvan kannalta nähtiin järkevänä lähteä kokeilemaan tämän tyyppistä tapahtumaa, jota ei ole kotimaisessa palloilussa aiemmin koettu.

– Edustan vain yhtä näkemystä tässä asiassa, koska kyseessä on meidän kaikkien yhteinen laji. Silloin pitää olla myös yhteinen vahva näkemys, jolla päätöksiä muodostetaan. Kokonaisuus pitää olla sellainen, joka vastaa lajiväen tarpeita. Se täytyy sanoa, että liigaseurojen helmikuun tapaamisessa oli äärimmäisen hyvä ilmapiiri, ja silloin käsiteltiin paljon muistakin asioista, joilla voidaan kehittää lajia ja liigaa.

Kerrasta poikki -systeemi on käytössä Suomen lisäksi Ruotsissa, Tshekissä ja Sveitsissä, eli kaikissa neljässä salibandyn suurmaassa. Nurmisen mielestä kolmas perättäinen vuosi tarjoaa jälleen yhden hyvän mahdollisuuden nähdä, minkälainen potentiaali tapahtumalla on kotoisessa liigassa.

– Ehkä kolmannen kerran jälkeen voi muodostua jälleen mielipiteitä siitä, onko tapahtuman tulevaisuus linjassa muiden suurien salibandymaiden kanssa, Nurminen pohtii.

Tämän vuoden Superfinaali kokoaa naisten ja miesten liigan parhaat Hartwall Areenalle 22. huhtikuuta. Nurminen kuitenkin toivoo, että tapahtuma saisi liikkeelle suuria massoja finaaleissa pelaavien joukkueiden ja niiden kannattajien lisäksi.

– Kyllä, olen innoissani tulevasta tapahtumasta. Tiedän, että sinne on tulossa makeita juttuja, vaikka jo viime vuoden tapahtuma oli huikea spektaakkeli. Aina tietysti toivoisin, että lajiväki ottaisi tapahtuman omakseen, ja siitä tulisi tapa päättää kausi lajiaktiivien kesken. Olisi hienoa, jos tapahtuma pystyisi kehittymään niin, että se ei olisi niinkään riippuvainen siitä, ketkä pelaavat finaalissa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
06/04/2017
Oliko niin, että kirosanat eivät ole sallittuja? Siinä tapauksessa en kommentoi päätöstä mitenkään.
Calervo
06/04/2017
On tämä superfinaali kyllä huonoin muutos salibandyssa vähään aikaan... Yksittäisessä pelissä pahimmassa tapauksessa peli on ohi jo ensimmäisen erän jälkeen. Finaalisarjat kunniaan, parhaat tarinat syntyvät niissä ns. "Game 7:ssä"
Voi voi
06/04/2017
Kyllä jotkut voi olla jääräpäitä... Toivottavasti tänä tai ensi vuonna koko tapahtuma floppaa että vihdoin ja viimein järki voittaisi. Paras seitsemästä, kiitos
t.
06/04/2017
Siis että mitä? Eikö pitänyt ensin katsoa miten toinen "superfinaali" toteutuu ennen kun päätetään jatkosta? Ihan vain katsojan roolissa kommentoin, ei ole oma lehmä ojassa. Eikä ole oikeastaan mielipidettä suuntaan tai toiseen.
Joo-o
06/04/2017
Vanha systeemi oli parempi. Ja eikös jatkosta pitänyt päättää vasta toisen superfinaalin jälkee? Taas puhutaan toista mitä tehdään..
Uskomatonta
06/04/2017
Miten näin tärkeässä asiassa voidaan kuunnella jotain joukkueita kun tapahtuma on faneille!! Amatöörien puuhastelua! Nyt pitäisi TJ:n näyttää oikeasti rautakanslerin puolensa ja jyrähtää! Huippu-urheilua tehdään faneille ja fanit EIVÄT HALUA SUPERFINAALIA! Seitsemän peliä kiitos ja mestaruus kauniin tarinan päätteeksi!
Supermietitty
06/04/2017
Jos esim SPV- EV sarjan eka peli olisi ollut superfinaali olisi SPV taas mestari.

Peleillä 2 ja 3 jne olisi turha jossitella.

Nyt SPV-EV .....SARJA..... Näyttää kuitenkin tällä hetkellä siltä, että EV olisi parempi.

Jos joku yksi iso tapahtuma on tavoitteena niin sitten superfinaali. Mutta jos tavoitteena on löytää Suomen paras salibandyjoukkue , niin paras seitsemästä. Tietenkin.

Mennäänkö nyt urheilu vai show edellä?

Ja minkälainen show..? Mitäs jos ei oikeasti kiinnosta (maksaa)superfinaaliin ympätyt esitykset vaan haluaisi seurata mieluummin useamman pelin finaalisarjaa...?

Lisäksi nyt kun on nähty tämmönen erotuomarihyllytys episodikin...niin voiko olla varma ettei superfinaaliin haeta bisnessyistä pääkaupunkiseudun joukkuetta.

Ja vielä...kuinka kalliksi tulee esim. Oululaisten kannattajien tulla yhteen matsiin jos Oulu olisi finaalissa...

Koittakaapa ottaa nyt siellä hallituksessa kentän ääni huomioon.
Nii just!
06/04/2017
Mestaruudet tulee ratkoa urheilu edellä! Poistetaan playoffit kokonaan ja kruunataan runkosarjan voittaja mestariksi! Saadaan koko kauden mittainen finaalisarja.
Teme
06/04/2017
Paras viidestä sarja olis toimiva systeemi.
Osku
06/04/2017
Yhdestä poikki -tyylillä nyt pelaisivat SPV, Inkkarit, Happee ja Nokia finaalipaikasta. Hienoa että uhrataan lajin kauden huipennus sille, että saadaan parikymmentä sekunttia lajista Urheiluruutuun. Ei kaikkea tyhmää tarvii pakolla matkia naapurista.
Minäpahoitinmieleni
06/04/2017
Toi oliskin hyvä että runkosarjan voittaja olis mestari niin saataisiin jännä sarja kun jokainen peli pitäisi pelata täysillä. Loppuisi se pelleily kesken sarjan.
Jeppe
06/04/2017
Viime vuonna katselin peliä telkkarista ja silloin ei ollut hallissa valot päällä kun kuva oli niin pimeä. Nyt ei ole päättäjillä valot päällä kun kolmas paskafinaali lyödään jo lukkoon ennekuin toista on edes pelattu. Kaikessa ei pidä matkia Ruotsia tai muita maita. Meillä on ollut hieno finaali sarjoja kute n SPV - Happee par vuotta sitten. Silloin oli joka pelissä ainakin tv:n välityksellä parempi tunnelta kun viime vuoden superfinaalissa.
Alakatsomo
07/04/2017
Nyt kun tässä näyttää tulevan farssia farssin perään niin tulee väistämättä mieleen, että superfinaali lihottaa oikeita lompsia..ehkä tässä on kuunneltu tapahtumassa esiintyvien bändien mielipidettä..
paraskovoittaa
07/04/2017
Olen aika varma, että ilman Superfinaalia olisi Classic naisten mestari. Nyt yksi ainut häviö kauden aikana ja Suomen mestaruus on mennyt. Mutta sillä pääsee historian kirjan sivuille mikäli on joukkue joka häviää ainoastaan yhden pelin koko kauden aikana eikä kuitenkaan ole Suomen mestari.
Jep jep
07/04/2017
Olisi jännää, jos OLS ja SPV olisi finaalissa. Kiva että on karnevaalia PK-seudulla. Seuroihin rakastutaan, ja omaa kannatetaan. Sirkukset voi pysyä sirkuksessa.
Jonninmoinen friikki
07/04/2017
Ei voi muuta kuin ihmetellä liiton hulluutta ja liigaseurojen lammasmaisuutta.
Kaiholla finaalisarjoja muistellen....
Supefinaali
07/04/2017
Vastakkainasettelu näyttää olevan myös salibandyn tapa nostaa omia mielipiteitään esille.
Harmi kun vastaavasti Ruotsissa, Sveitsissä ja Tsekeissä on hekutettu ja nautittu salibandyn yhteisön omasta superfinaalista, kauden huipentumasta jo vuosia.
Olen samaa mieltä että superfinaali voisi olla myös Helsingin ulkopuolella mutta ainoastaan Turussa on rittävän iso areena superfinaaliin. Talousalue on määräävä, Hartwall Areena n. tunnin matkan sisällä on yli 1,5 milj. katsojan potentiaali. Näin on tehty myös Ruotsissa kun kokeiltiin Malmön areenaa niin katsojamäärät tippuivat ja kun tulivat takaisin Tukholmaan niin 17 000 katsojaa tuloksena.
Pelkästään urheilullisin perustein voitaisiin pelata paras 7 sarjaa pienissä halleissa 80-90 luvun olosuhteissa. Näin onkin nyt väliereissä jossa katsojakeskiarvo alle 1000.
Tulevaisuudessa, joskus 5 vuoden kuluttua kun halliolosuhteet ovat paremmat kuten esimerkiksi Tampereella ja Jyväskylässä voitaisiin kierrättää supefinaalia tai mennä takaisin game7 malliin.
En oikein ymmärrä mitä salibandyn porukat voittavat valittamalla superfinaalista kun tapahtuma on kuitenkin suurin tapahtuma Suomalaisessa palloilussa, ollaan mielummin ylpeitä ja nautitaan nuoren lajimme puolesta joka on pystynyt tämän tapahtuman järjestämään.
EIJAKSA
07/04/2017
Viime vuonna olin paikanpäällä todistamassa Classicin mestaruutta, mutta tällä kertaa ei ole tarvetta lähteä Helsinkiin asti kun pelin näkee kotisohvaltakin. Eikä kyllä ensi vuonnakaan vaikka Classic pelaisikin finaalissa. Tapahtuma oli kyllä ihan hyvin järjestetty, mutta se on jo nähty. En ymmärrä ketä yksi finaali palvelee. Voisiko joku tutkia kuinka paljon enemmän näkyvyyttä viime vuoden finaali toi lajille vrt. aiemmat finaalisarjat? En muista nähneeni mitään faktoja tähän liittyen... Hetkellinen näkyvyys oli ehkä suurempaa, mutta finaalisarjat ovat pinnalla pidempään. Toiseksi puheet salibandyperheen yhteisestä tapahtumasta ovat hassuja. Kuinka montaa oikeasti kiinnostaa lähteä Helsinkiin katsomaan finaalia mikäli oma joukkue ei pelaa finaalissa? Kun Koovee pelaa superfinaalissa, lupaan lähteä paikalle seuraavan kerran.
Osku
07/04/2017
" Tapahtuma on kuitenkin suurin tapahtuma suomalaisessa palloilussa". Tätä argumenttia tosiaan käytetään superfinaalin yhteydessä. Mihin tämä oikein perustuu? Jopa yksittäisissä jääkendopeleissä on ollut enemmän katsojia kuin viime vuoden superfinaalissa (jonka katsojamäärä näytti TV:n välityksellä selvästi liioitellulta). HJK:n EL-karsintaottelussa oli yli 10000 katsojaa, jopa superpesiksen finaalisarjassa oli 15 000 katsojaa. puhumattakaan jalkapallon Helsinki Cupista. Siis millä perustein superfinaali on palloilun "suurin tapahtuma"? Olisi muuten kiva kuulla mikä on tapahtuman rahallinen tuotto, kun sen järjestämiseksi on palkattu oikein (lähes) kokopäiväinen tapahtumapäällikkö.
...
07/04/2017
Ihan mielenkiinnosta, tietääkö joku miten superfinaali palkitsee rahallisesti finaalijoukkueita? Finaalisarja omalla paikkakunnalla ajattelisi toimivan siinä suhteessa paremmin.
Tuija
07/04/2017
Toivottavasti kuvan laatu on tänä vuonna parempi.
Vertaus
07/04/2017
Silloin kun Happee voitti mestaruuden ja pelasi Jyväskylän jäähallissa niin seura teki sinä vuonna tappiota. Vastaavasti kun Classic voitti superfinaalin he saivat n. 40 000 ja Oilers n. 20 000. En ole varma onko luvut oikein mutta suuntaa antavia kuitenkin.
Moro
07/04/2017
Miten typeriä ja itseensä tyytyväisiä voivat Alakiventiellä olla. Johtajat vaihtuu mutta idioottimaisuus pysyy. Kuka siellä oikein narua vetelee ja asioita ohjaa, vai onko typeryys toimeenvalinnan edellytys.
Kommentoja
07/04/2017
Joku mainitsi että pitäisi valittamisen sijaan löytää asian positiiviset puolet ja olla ylpeä suomalaisen palloilun suurimmasta tapahtumasta. Kuvitellaan tilanne jossa tuotteen Y hinta nousee ja laatu laskee, ja runsaasta asiakaspalautteesta huolimatta valmistuttaja kehoittaa olemaan iloinen siitä siitä että kyseinen tuote on sentään olemassa. Joku tässä nyt mättää. Kuten edellä mainittiin, kyseessä ei ole myöskään Suomen suurin palloilutapahtuma. Valitukset ovat täysin perusteltuja ja aiheellisia. Liigakausi ansaitsisi arvoisensa huipentuman finaalisarjaan, jossa joukkueiden kotipaikkakuntien fanit täyttäisivät hallit, eikä urheilullisesti jäisi epäselvyyttä siitä kuka ansaitsi mestaruuden. Toivon että muutkin lajin ystävät äänestävät jaloillaan ja katsovat pelin kotisohvalta käsin.
Välitilinpäätös
07/04/2017
Aika huolella rapaa tulee niiltä joita tämä asia kiinnostaa sen verran, kirjoittaa aiheesta. Noin 1/10 Olis arvioilta superfinaalin kannatus tällä otoksella.
EIHÄNTÄMÄMIHINKÄÄNVAIKUTA
07/04/2017
...mutta ilmoitan jättäväni Salibandyliigakauden '17-18 kokonaan väliin tämän Superfinaalipäätöksen vuoksi. Tiedän ettei tällä ole mihinkään välttämättä vaikutusta, mutta oma kiinnostus Salibandyliigaan loppui viimeistään nyt. Käytän liigapeleihin sijoittamani rahat sitten vaikka Veikkausliigaan tai johonkin muuhun järkevään.
Kriitikko
07/04/2017
Erikoinen välitilinpäätös jos muutaman kymmenen otoksella tehtäisiin päätöksiä. Luotettavan tilaston saa jos otos on yli 1000 ja haastattelut tehty kattavasti koko maan salibandykaupungeissa.
Nyt pienen vähemmistön ääni saa itse asiassa suuremman huomion ja antaa väärän kuvan superfinaalin tarpeellisuudesta. Viimeiksi yli 10t kannatti tulemalla areenalle.
Täällä valittaa ne jotka ei jostain henkilökohtaisesta syystä halua että salibandyväki juhlii yhdessä kauden huipennusta.
Jonninmoinen friikki
07/04/2017
Superrfinaalin huikean menestyksen innoittamana SM-liiga siirtyy samaan malliin...sitten kun ns. "Helvetti jäätyy" eli ei koskaan!
Salibandyn suurin munaus ikinä mielestäni.
OODI
07/04/2017
Täältä ääni superfinaalille! Urheilullisesta näkökulmasta mestaruuden ratkaisu yksittäisellä ottelulla ei tietenkään ole välttämättä parhain mahdollinen. Jos taas tarkastellaan katsojamääriä ja näkyvyyttä lajin silmin, niin ehdottomasti tämä superfinaali vie lajia eteenpäin, suosion kasvaessa (eurojen lisääntyessä) tullaan varmasti pohtimaan tarkemmin tapaa, millä finaali ratkaistaan. #vuosikerrallaan
On siinä hyvääkin
07/04/2017
Samaa mieltä OODIN kanssa. Urheilullisesti ei varmaankaan parasratkaisu, mutta tapahtumana ainakin minä tykkäsin viime vuonna. Tänä vuonna olen uudestaan mukana ja toivon toki että viime vuodesta on otettu opiksi ja ns. puutteita / virheitä korjattu.

Harmi vaan että useat eri seurat ympäri Suomen eivät ole ajatelleet vaan ovat laittaneet turnauksen kyseiselle viikonlopulle. Tämä päällekkäisyys vähentää porukkaa molemmista tapahtumista.
JZ
07/04/2017
Jos tapahtuma paranee tänä vuonna ja yleisömäärä lisääntyy, niin homma voi shown puolesta toimia. Toisaalta epäilen vähän, saavatko esimerkiksi Classic ja varsinkaan EV luultavasti pääosin neutraaliin katsojakuntaan minkäälaista elämää aikaiseksi. Pahoin pelkään, että tunnelma on aika muovinen.

Toivotaan parasta. Sikäli olen samaa mieltä, että hätiköinti ei kannata ja kolme vuotta on ihan hyvä periodi katsella, miten superfinaali skulaa.

Kyllä mua edelleen eniten koko playoffkeväässä harmittaa se, että lajin kannattaja- ja varsinkin fanipohja näyttää edelleen olevan ruuhkasuomessa aivan olematon. Helsingin herratkin mättävät löylyä aivan tyhjille lautelle, eikä Tampere Areenallakaan ilman sirkustirehtööriä paljon ääntä olisi.

Krp kun kehitti itselleen noin 8 teinipojasta koostuvan "supportersin", niin se oli lajipiireissä jo lähes etusivun juttu.

Anteeksi negailu, mitkä lienee kuukautiset vaivaa.
#Heimo#
07/04/2017
Viime vuonna miesten mestari sai 40 000 euroa, miesten Hopea joukkue 25 000 euroa, naisen mestari 15 000 euroa ja naisen hopeajoukkue 10 000 euroa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.