Ulkomaat

Suomen maajoukkuevahdille kunnianosoitus – Eero Kososesta vuoden maalivahti Ruotsissa

20.04.
2017
2 Kommenttia
4
Ulkomaat

Eero Kosonen valittiin Ruotsin Superliigan kauden parhaaksi maalivahdiksi. Kuva: perwiklund.se

Ruotsalaislehti Innebandymagazinet on valinnut Växjön maalin suuta vartioivan Eero Kososen vuoden parhaaksi maalivahdiksi Ruotsin Superliigassa.

Lauantaina pelattavaan Ruotsin Superfinaaliin valmistautuva Kosonen oli luonnollisesti tyytyväinen valinnasta.

– Se tuntuu hyvältä. Fokus on luonnollisesti lauantain finaalissa, joten en kerkeä miettimään mitään muuta. Tällaiset asiat tuntuvat tietysti erityisen hienoilta vasta kauden jälkeen. On mukava kuulla, että minut valittiin, Kosonen kommentoi Innebandymagazinetille.

Växjö pelaa lauantaina historiansa ensimmäisen kerran Ruotsin finaalissa. Viimeisen koitoksen vuoksi Kosonen ei halua vielä liiaksi summailla kauttaan.

– Se on mennyt oikein hyvin. Meillä on yksi matsi jäljellä, se on se kaikkein tärkein ja meidän on tarkoitus voittaa ottelu. Viimeisen pelin jälkeen on helpompi summailla kauden kokonaiskuvaa.

Kososelta kysyttiin myös Växjön mahdollisuuksia Falunia vastaan, joka on otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki.

– Totta kai meillä on mahdollisuus. Meidän pitää vain pelata siten kuten osaamme ja meillä on sitä kautta iso mahdollisuus voittaa, Kosonen paalutti.

Vuoden maalivahti on valittu Ruotsissa 20 kertaa ja Kosonen on ensimmäinen suomalainen, joka saavutti kyseisen kunnian. Veräjänvartija juhli joulukuussa Suomen kanssa MM-kultaa ja hänet valittiin vuoden 2016 toiseksi parhaaksi salibandyn pelaajaksi koko maailmassa. Kososen vahvojen otteiden vaikutusta Växjön finaalipaikkaan on korostettu pitkin kevättä.

Innebandymagazinet: Årets målvakt: Eero Kosonen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Onnittelija
21/04/2017
Onnea Kosonen! Jos on ollut paras maalivahti Suomessa ja Ruotsissa niin on myös samalla ollut maailman paras maalivahti (väittäisin näin), maajoukkuetta unohtamatta. Taituruuttasi, harjoitteluasi ja persoonaasi salibandymaalivahtina tarvittaisiin konsulttikouluttajana monissa Suomen seura- ja maajoukkueissa, jotta jatkossakin saataisiin maailman parhaan maalivahdin ylistyksistä kuulla ja olla ylpeitä myös maamme salibandymaalivahdeista. Samoin olisi sinulle Eero, vaikka täällä pääkallossa tai muualla mediassa mahdollisuus analysoida omaa työskentelyä kokonaisvaltaisesti ja miksi ei yksilökohtaisesti siitä, miten olet ponnistanut juniorivuosista aikuisuuteen ja uskonut itseesi maalivahtina (avink. avink.). Uskon, että kaikki Suomen maalivahdit kunnioittavat sinua ja haluaisivat olla yhtä hyviä kuin Kosonen, mutta "vajaalla" ohjauksella, opastuksella, tietotaidolla ja itseluottamuksella ollaan kohta maailman keskikaartissa, jos liikaa omaan napaan tuijotetaan. Olisi hienoa oppia kaikenlaista uutta huipulta, jotta voisi olla joku päivä yhtä hyvä huippu, kuin sinä Eero olet huippumaalivahtina. Lisäksi tiedän sen että sinua arvostetaan kentän ulkopuolella ja pelin aikana vaikka olisit vastustajan hommissa, se kertoo luonnollisesta lahjakkuudesta, yleisestä arvostuksesta ja ammattiinsa panostamisesta, jota mielestäni tuomarien, pelaajien ja maalivahtien (nykynuorison ja penkkiurheilijoiden) tulisi kuulla enemmän joka medialaitteista jne. Niin ja miksi ei tosiaan erotuomareidenkin, kun joskus tuppaa maalivahdit olemaan ns. vapaata riistaa (jos kunnioitusta ei ole riittävästi jne). Onnea Eero vielä kerran, että ulkomailla ja myös kotimaassa pidät salibandyarvostustakorkealla olemalla oma itsesi ja hoitamalla todella todella vaikean tonttisi niin hienosti kuin olet tähän mennessä tehnyt.
Pohtija
21/04/2017
Onnea Eero! Taidan epätasaisen Suomen Superfinaalin (ja turhien väliaikaspektaakkelien) sijaan katsoa streamin kautta tasaisen ja laadukkaamman (kenties) Ruotsin Superfinaalin (jotta näen, kuinka hyvä Kosonen oikeasti tällä hetkellä on). Veikkaan että siellä meno on potenssiin kaksi tai kolme suhteessa Classic-Eräviikingit otteluun verrattuna. Eiköhän kuitenkin meidän liitto näytä tuon Ruotsin Superfinaalin streamina (kun Kosonenkin siellä pelaa), kun se ei kumminkaan vie "katsojia" Suomen Superfinaalilta enempää kuin salibandyliigan pronssipeli... eipä :) Kosonen on ansainnut meriittinsä ja onneksi Ruotsin finaalin pelistreami löytyy netin kautta ;) Ainoa asia mitä tänään pohdin oli, että miksi ihmeessä on Suomen ja Ruotsin "pakko" laittaa Superfinaali samalle päivälle (mielestäni ei mitään järkeä). Veikkaisin että, jos Ruotsin finaali pelattaisiin Tukholmassa eri päivänä kuin Suomen finaali, niin Suomesta lähtisi yksi laivallinen ainakin tai joku muu suuralus täynnä pelaajia, valmentajia ja tietenkin faneja katsomaan Ruotsin superfinaalitunnelmaa ja peliä. Toisaalta aina ei pienen ihmisen tarvitse ihmetellä liikoja vaan vain nostaa tällä kertaa hattua Kososelle

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.