Liigat

Suomen naisten EFT-joukkue näyttää tältä – loukkaantuneita pelaajia takaisin maajoukkuepaitaan

05.04.
2017
3 Kommenttia
10
Liigat

Alisa Pöllänen palaa maajoukkuepaitaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen naisten maajoukkue matkaa huhtikuun lopussa kauden päättävään EFT-turnaukseen Tsekin Olomouciin. Maajoukkueen kokoonpanoon palaa turnauksessa kolme kovaa hyökkääjää pitkien loukkaantumisten jälkeen, kun Suomi-paidan pukevat päälleen tehohyökkääjät Veera Kauppi, Alisa Pöllänen ja Mira Wickman.

Maajoukkue matkaa Tsekkiin keskiviikkona 26.4., ja joukkue harjoittelee paikan päällä Olomoucin Palacky University Arenalla kolme kertaa ennen EFT-turnauksen alkua. Turnaus startataan heti kovimmalla mahdollisella vastuksella, kun ensimmäisessä ottelussa perjantaina 28.4. vastaan astelee rakas vihollinen Ruotsi. Lauantaina 29.4. pelit jatkuvat TV-ottelulla emäntämaa Tsekkiä vastaan ja tähän otteluun Suomi lähtee hakemaan revanssia viime marraskuun 3-4-tappiolle. Turnaus päättyy sunnuntaina 30.3. Sveitsiä vastaan.

Päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo, että EFT-turnauksen kovat pelit ovat mieluisia.

– Todella mukava päästä pitkästä aikaa kunnolla pelille ja mittaamaan tasoamme huippumaita vastaan. Edellisestä pelillisestä testistä onkin jo liki puoli vuotta. Tietysti tämä turnauksen ajankohta on hieman haasteellinen heti Superfinaalin perään, mutta sekin on kaikille huippumaille sama, Kurronen toteaa.

Kurronen yhdessä valmennustiiminsä (Markus Huhtimo, Irina Peltola ja Tommi Seikkula) kanssa valitsi mukaan kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa. Maalivahdit ja kaikki puolustajat olivat mukana jo helmikuun MM-karsinnoissa, mutta hyökkäyspäässä nähdään viisi uutta pelaajaa. Paluun maajoukkueeseen tekevät polvivammoistaan toipuneet Kauppi, Pöllänen ja Wickman sekä helmikuussa loukkaantumisiaan parannelleet Ella Alanko ja Kristiina Kauppila.

– Olemme saaneet sairastuvalta pitkäaikaisloukkaantuneita takaisin kokoonpanoon, ja siinä valossa tämän joukkueen kokoaminen oli tähänastisen projektin haasteellisin harjoitus. Todella hyviä pelaajia jouduttiin jättämään pois. Se on tietysti vain hyvä asia, että kilpailu kiristyy, Kurronen kuvailee valintaprosessia.

– Alisa, Mira ja Veera ovat kaikki lupaavia tulevaisuuden pelaajia. Olen todella innoissani, että kaikki ovat toipuneet pelikuntoon ja ovat taas maajoukkueen käytettävissä.

Naisten maajoukkueen kisaprojekti kohti joulukuussa Bratislavassa järjestettäviä MM-kisoja etenee, ja myös maajoukkueen kokoonpano alkaa löytää uomiaan, sillä tällä kertaa mukana ei ole yhtään ensikertalaista. Kokenutta kaartia edustavat jo yli sata maaottelua pelanneet Elina ja Karoliina Kujala sekä hirmutahdilla ennätyksiä MM-karsinnoissa murskannut Eliisa Alanko (kuvassa). Alanko rikkoi MM-karsintojen viimeisessä ottelussa 100 henkilökohtaisen tehopisteen rajan historian ensimmäisenä naisten maajoukkuepelaajana. Eliisan tehot 94:ssä maaottelussa ovat nyt 77+27=104. Mukana joukkueessa ovat myös pudotuspelien pistepörssin kärkinimet Hanna Sipiläinen ja Nina Rantala.

Turnauksen otteluohjelma ja tilastot täällä

Maalivahdit ikä seura ottelut maalit syötöt yht.
Laura Loisa 25 Classic 61 0 0 0
Tiltu Siltanen 27 SB-Pro 6 0 0 0

Puolustajat
Mia Karjalainen 29 PSS 74 12 19 31
My Kippilä 20 Rönnby IBK (SWE) 29 3 17 20
Elina Kujala 30 SB-Pro 115 53 42 95
Laura Manninen 23 Pixbo Wallenstam (SWE) 40 2 10 12
Sanni Nieminen 25 Classic 25 14 4 18
Hanna Sipiläinen 27 Classic 28 8 15 23
Trine Sällström 18 M-Team 6 1 2 3

Hyökkääjät
Eliisa Alanko 28 Classic 94 77 27 104
Ella Alanko 27 Classic 45 12 13 25
Veera Kauppi 19 Koovee 16 12 1 13
Kristiina Kauppila 24 Classic 65 13 17 30
Karoliina Kujala 30 SB-Pro 105 44 36 80
Katri Luomaniemi 32 Classic 69 29 25 54
Alisa Pöllänen 23 Classic 28 18 6 24
Nina Rantala 28 Classic 58 34 41 75
Laura Rantanen 24 TPS 11 6 3 9
Daniela Westerlund 19 SB-Pro 4 2 6 8
Mira Wickman 22 KAIS Mora (SWE) 7 6 3 9

Joukkueenjohto
Lasse Kurronen päävalmentaja
Markus Huhtimo valmentaja
Irina Peltola valmentaja
Tommi Seikkula valmentaja
Kaarina Salomaa joukkueenjohtaja
Jussi Kurronen fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen hieroja
Heidi Kurronen hieroja

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ei oo todellista!
05/04/2017
Hei haloo! Missä Huotari?
BGBJ
05/04/2017
Hienoa Mira! Ihan mahtavaa nähdä sinut kokoonpanossa! Samoin Veera!
Jee
07/04/2017
Upeeta Mira!!!
Eiköhän tästä Wickman-Alanko-Luomaniemi-Westerlund-Kauppi-Sipiläinen-Kujala -setistä ala löytyä loistosentteriä jo ihan enemmänkin kanssa!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.