Liigat

Superfinaaliin haastajana lähtevän SB-Pron päävalmentaja: ”Kaikki keinot käytetään”

19.04.
2017
2 Kommenttia
7
Liigat

Harry Virtanen (vas.) SB-Pron penkin takana luotsaa joukkueensa ensimmäiseen Superfinaaliinsa. Kuva: Esa Takalo.

Naisten Superfinaalissa pelaavat tällä kaudella SB-Pro ja Classic. Pääkallo.fi jututti SB-Pron päävalmentaja Harry Virtasta ottelun alla.

Nurmijärveläisten pääkäskijän mukaan Pro lähtee otteluun altavastaajana, mutta näkee tilanteen nimenomaan mahdollisuutena.

– Haastajan asemassahan me olemme. Classic on ennakkosuosikki ja näemme, että meillä on mahdollisuudet korjata voitto, mutta se vaatii äärimmäistä onnistumista. Tietyllä tavalla meillä on helpompi rooli, kun ei ole suosikin viittaa harteilla. Jokainen haluaa voittaa, mutta ehkä pettymys ei altavastaajana ole tappion hetkellä niin suuri. Viime vuonna jäimme ulos Superfinaalista, joten näemmä tilanteen ehdottamasti nyt meille isona mahdollisuutena, Virtanen virkkoi Pääkallo.fi:lle.

Runkosarjakohtaamiset menivät molemmat Classicin nimiin, eikä voitosta voittoon liigassa koko kauden kulkeneen tamperelaisjoukkueen voittamista isompaa haastetta tämän kauden naisten Salibandyliigassa löydy.

Runkosarjapelit voi tässä vaiheessa kuitenkin heittää romukoppaan, sillä ne ovat ollutta ja mennyttä. Lisäksi joukkueet ovat muuttuneet hieman kauden aikana jonkin verran.

– Kauden aikana hävisimme molemmat pelit, toisen ihan pystyyn (12-6 -tappio) ja toisessa pystyimme vähän haastamaan (5-4 -tappio). Molempien peli on kehittynyt kauden aikana. Lisäksi kumpikin joukkue on saanut sairaslistalta pelaajia takaisin ruotuun ja on sitä kautta vahvistunut syksystä. Haaste on eittämättä kova, mutta turhaa tässä on häviämään lähteä. Kaikki keinot käytetään, jotta voitto irtoaisi, Virtanen kertoi.

Keinot liittyvät Virtasen mukaan nimenomaan pelitaktisten asioiden ulkopuolelle.

– Peli on sillä mallilla mihin se on muotoutunut kauden aikana ja sillä mennään. Ei tässä mitään ihmeellisyyksiä enää saada aikaan. Pääroolissa on nöyryys tekemiseen niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa. Työnteon asenne täytyy olla huipussaan ja maalipaikoissa tulee olla tehokkaita.

Kuva: Esa Takalo.

Pro on pelannut erinomaisen kauden, sillä runkosarjassa se hävisi vain kolme ottelua – kahdesti Classicille ja kertaalleen TPS:lle – ja pudotuspeleissä se voitti sekä puolivälierä-, että välieräsarjan suoraan voitoin 3-0. Puolivälierissä kaatui viime kevään mestari NST.

– Maalivahtipelimme on ollut hyvää ja olemme saaneet kauden aikana puolustuspään kuntoon. Enää ei tarvitse tehdä niin montaa maalia kuin alkukaudesta, jos haluaa voittaa. Puolustuksen kautta lähdemme tähänkin otteluun ja hyökätessämme pyrimme varmasti suoraviivaisesti maalintekoon, Virtanen analysoi.

Vaikka Pro on altavastaajan roolissa, ovat tunnelmat joukkueessa Superfinaalin alla erittäin hyvät.

– Jos se joukkueen hengestä on kiinni, niin Classic kaatuu kyllä. Pitää kuitenkin muistaa, että pelissä on aina kaksi osapuolta. Marginaalit ovat varmasti pienet ja silloin paljon merkitsee sekin, kumpi haluaa voittaa enemmän. Classicilla on enemmän kokemusta näistä peleistä, mikä on heidän etunsa. Me taas olemme ensimmäistä kertaa Superfinaalissa ja lähdemme innokkaasti, vähän kuin varsat kevätlaitumille, katsomaan mihin rahkeemme riittävät.

Kuva: Juhani Järvenpää.

Superfinaali yksittäisenä pelinä on luonteeltaan hyvin erilainen kuin ottelusarja. Toisia mahdollisuuksia ei tule. Tilanteesta tulee Virtasen mukaan nauttia täysin siemauksin.

– Suonpään Timo sanoi tuossa viime treenejä ennen kopissa, että nyt meillä on mahdollisuus nauttia tästä kokemuksesta ja koko viikosta valmistautumisineen päivineen. Nämä ovat pelejä, joita ei välttämättä joka vuosi koeta, joten siitä pitää ottaa kaikki irti.

Valmistautuessa on kiinnitetty huomiota etenkin siihen, että akut ovat ladattuina täyteen, kun pitkän kauden huipentuma koittaa.

– Sanotaanko näin, että tällä viikolla huilailemme hyvin ja teemme muutaman terävän harjoituksen. Herkistellään kohti kauden huipennusta, Virtanen sanaili.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Haba
19/04/2017
JESSS! Katsomosta täysi tuki ja kannustus SB Prolle! Nyt mennään!!
Fani
19/04/2017
Tsemppiä SB-Pro!!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.