Liigat

Superfinaalin lipunmyynnissä meneillään loppukiri – ”Liput liikkuu tällä hetkellä todella hyvin”

18.04.
2017
11 Kommenttia
5
Liigat

Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliigan kausi saavuttaa lakipisteensä ensi lauantaina, kun Helsingin Hartwall Arenassa mitellään miesten ja naisten Superfinaalit. Miesten ottelussa kohtaavat EräViikingit sekä Classic ja naisten finaalissa SB-Pro sekä Classic.

Viimeisetkin finalistit selvisivät viime viikolla ja tapahtuman kokonaispaketti on selvillä. Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun kertoo Pääkallo.fi:lle, että lipunmyynti sai lisäpotkua viimeistenkin finalistien selvittyä.

– Liput liikkuu tällä hetkellä todella hyvin. Tähän asti taisi olla vähän odottelevat tunnelmat, kun viimeisetkin joukkueet selvisivät. Pääsiäisen aikana lipunmyynti on lähtenyt tosi hyvin rullaamaan. Alakatsomossa ei ole tilaa enää ihan hirveästi. Parhaat paikat on viety ja joitain kymmeniä paikkoja on jäljellä. Seuraliput ja kaarteet on myyty jo loppuun. Uskotaan ja oletetaan, että ovelta lippuja ei enää pahemmin myydä alakatsomoihin, Bruun sanoo.

Mikä on fanikatsomoiden lipunmyyntitilanne?

– Fanikatsomot myytiin lähestulkoon loppuun heti kun joukkueet selvisivät. Classicin suhteen lippuja on toki vielä jäljellä, sillä heillä on enemmän lippuja myynnissä, kun molemmissa finaaleissa nähdään Classic. Lippuja on jäljellä kymmenkunta ja niitä saa ostettua verkkokaupan tai seurojen kautta.

Superfinaalin lippuja myydään suoraan tapahtuman ovelta, mutta ennakkolipuissa on omat hyötynsä.

– Lähes kaikki lipputyypit ovat ennakkoon halvempia ja ovimyynnistä tulee aina pienoinen korotus hintaan. Katsomopaikasta riippuen ennakkolipulla voi säästää parhaimmillaan 15 % lipun hinnasta, Bruun valaisee.

Erihintaisilla lipuilla saa tietysti erilaisen paikan tai mahdollisesti VIP-kohtelua, jos sellaista haluaa. Kaikki lipun maksavat pääsevät kuitenkin nauttimaan tietyistä palveluista.

– Lipulla pääsee molempiin matseihin ja kaikki hallin oheistoiminnot ovat tietysti käytettävissä. Ei sovi unohtaa Superfinaali-showta, jossa Roope Salminen & Koirat sekä Evelina esiintyvät. Pääsylipulla pääsee ilmaiseksi Apollon jatkobileisiin, joissa on ikärajana 24 vuotta. Sisäänpääsyn arvo on noin 10 euroa.

Miesten Salibandyliigan yleisöennätys rikottiin vuosi sitten pelatussa Superfinaalissa, kun Classicin ja Oilersin välistä finaalia seurasi 10 087 katsojaa. Ennätys saattaa mennä rikki ensi lauantaina, mutta Bruun ei ole halukas ennustamaan lipunmyynnin kokonaistulosta.

– Sitä on hirveän vaikea ennustaa. Tilanne on sama kuin viime vuonna, eli viimeisten päivien ostokäyttäytyminen ratkaisee. Ollaan siinä tilanteessa, että kaikki mahdollisuudet uuteen ennätykseen on, mutta viimeisten päivien ostokäyttäytyminen ratkaisee. Edelleen uskotaan siihen, mutta varmuudella ei voi vielä sanoa, että niin käy, Bruun päättää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kauppiksen Kingit
18/04/2017
Toivottavasti saataisiin ees se uus ennätys mut onhan tää nyt ihan naurettavaa et ei saada edes yhteen peliin hallii täyteen joten kannatan jopa paras seitsemästä mutta toisaalta tämä tua lajille julkisuutta jne jne mutta ihan urhelun kannalta se paras seitsemästä olisi paras koska nytten se on melkein sama kun arvottaisiin voittaja. Ite olen kyllä menossa paikal ja tapahtumassa ei mitään vikaa ole joten ei siin mittään;D Veikkaan, että Classic voittaa miehissä 5-3 ja naisissa 7-4.
Jonsku
18/04/2017
Kyllä se ennätys tulee, kun vaan ilmoitetaan niin. Saadaan sitten näyttävä otsikko "Superfinaalissa yleisöennätys !!!"
Ihmettelijä
19/04/2017
Se oikea tunnelma tuosta superfinaalin pelistä on kaukainen haave vain. Ei hetkauta salibandykansaa, vaikka kuinka Roope Salminen on juontamas. Itse hymyillen muistelen mahtavia finaalisarjoja omassa kotiluolassa, katsomot täynnä oikeita faneja, eikä kurren tai salibandyliiton jakamia ilmaislippufaneja. Surulliseen suuntaan mennään vielä ensivuosikin, mutta johko sitten jollakin nimimiehellä olisi munaa sanoa totuus tuosta yhdenpelin finaalista.
Areena vs. Halli
19/04/2017
Jos haluaa katsoa salibandyä vaan pienissä halleissa joissa puolapuut somisteena niin sitäkin saa kokea runkosarjan peleissa joissa hyvä paikallinen ja intiimi tunnelma.
Hartwall Areena on erillainen show-areena jossa on mahdollista kokea erityyppinen elämys kuten jo viime kerralla nähtiin. Katsomoon mahtuu muutkin kun salibandyn lajiniilot, viime kerralla tapasin kavereta jotka olivat ensimmäistä kertaa katsomassa säbää porukalla ja olivat postiivisen yllättyneitä tapahtuman tasosta. Suurin osa katsojista on kuitenkin sidoksissa salibandyyn joko katsojina tai pelaajina, paljon keskustelua syntyi areenan käytävillä lajin tulevaisuudesta ja tietysti myös itse pelistä.
Me lähdetään areenalle tänäkin vuonna ja nyt vielä aikaisemmin, ehditään näkemään naisten matsia ja Roope Salminen tuntuu kiinnostavan naisia joten sekin sopii. Meillä on myös aikaa käydä syömässä ja ollaaan jo sovittu tapaamisia tuttujen kanssa.
Hyvä kauden päätös tulossa vaikka oma joukkue ei tällä kertaa palaa finaalissa niin jo nyt odototetaan lauantaita.
Amppari
19/04/2017
Mikä mahtaa olla ideana järjestää Superfinaali ja junnujen aluelopputurnaukset päällekkäin? Useamman sadan katsojan lovi tulee tällä järjestelyllä. Sen lisäksi ainakin 05 ja 04 ikäluokat pelaa lopputurnauksen samaan aikaan joten ei liitto ainakaan kannusta lahjakkaita pikkupelaajia pelaamaan useampaa sarjaa. Mietinnän paikka sanoisin..
Just
19/04/2017
Kompataan Ampparia: Liitto ampuu itseään pahasti jalkaan kun samana viikonloppuna 03-05 ikäluokat (ainakin nämä) pelaavat etelä-suomen aluelopputurnausta. On se nyt ihme, ettei sarjoja saa lopetettua ennen superfinaalia. Jos liitto oikeasti haluaa tästä kauden päätöstapahtuman, on sen oltava oikeasti kauden viimeinen virallinen tapahtuma, kaikki ikäluokat mukaanlukien.

Ja kyllä, itse osallistun superfinaaliin, vaikka omalla joukkueella lopputurnaus, eikä oma liigajengi pelaa. Sen verran sählyääliö tässä ollaan. Muuten tapahtumasta ei valittamista, mutta tuo junnupelien päällekkäisyys on käsittämätöntä!
Koivunen Vellu
19/04/2017
Pojat 40 pelaa oman vinaalihässäkän seuraavana aamuna. EI NÄIN
nikkeri
20/04/2017
AREENA VS. HALLI:lle oon samoilla linjoilla sun kanssa. en oikeen täysin ymmärrä tätä superfinaalin dissaamista ja negaa. ite olin viime vuonna mestoilla, ja oli kivaa! tänä vuonna myös paikalla ja eiköhän nyt ole tapahtuma kehittynyt vaan vielä parempaan suuntaan!
Kokeilu?
20/04/2017
Tämän piti olla vain kokeilu, jonka tulosten perusteella päätetään jatkosta. Missä siis ovat tulokset viime vuodelta? Paljonko lysti maksoi ja kenen rahoilla maksettiin? Ja kenelle maksettiin?

Aika suuri panostus Superfinaaliin liitolta, jolla ei ole varaa edes lehteä tehdä!

Vain yksi liigaseura kannatti Superfinaalia! Kaikki muut olivat finaalisarjan kannalla.

Classicilla on nyt urheilullisesti hieno joukkue. Tämä joukkue olisi Tampereella pelatuissa finaalisarjoissa sitouttanut monet perheet pysyviksi Classic-faneiksi. Superfinaalissa sitä ei tapahdu. Classic häviää tässä kokeilussa varmasti!
Ihmettelijä
21/04/2017
Toivon mukaan saadaan huomenna halli täyteen. Viime vuoden tapahtuma oli kyllä jonkinasteinen pettymys. Yllättävän paljon tyhjää ja tunnelma jäi vaisuksi. Ilman muuta pitäisi olla rohkeutta pelata ottelusarja neljästä voitosta superfinun sijaan.
Superia
21/04/2017
Kyllä salibandy hienona lajina ansaitsisi loppuunmyydyn Hartwall Areenan, nyt näyttää että n.10-11 000 katsojaa tulee huomenna paikalle.
Tulos on hyvä mutta ei erinomainen. Katsojat ovat pääsin säbän omaa porukkaa ja todennäköisesti vähemmän lajin ulkopuolisia.
Markkinointi on kohdistunut vain salibandyn omaan kannattajakuntaan ja tässä suurin syy miksi Areenaa ei saatu loppuunmyydyksi kuten nyt näyttää.
Toivotaan että olen väärässä ja vielä tulee loppurynnistys lippunmyyntiin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.