Liigat

Totaalinen välieränöyryytys – EräViikingit 9, SPV 0

10.04.
2017
43 Kommenttia
3
Liigat

EräViikingit pyyhkivät SPV:llä Vantaan Energia Areenan lattiaa. Kuva: Markku Taurama.

EräViikingit oli tänään todella tyly isäntä SPV:lle joukkueiden välisessä miesten Salibandyliigan viidennessä välierässä. Kotijoukkue luuttusi seinäjokelaisilla lattiaa hurjin 9-0 -lukemin ja johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3-2.

Ottelun avauserässä EräViikingit oli vähintään kaksi askelta SPV:tä edellä, sillä ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 4-0 -johdossa. Maalintekijöinä ensimmäisen 20 minuutin aikana toimivat kahdesti osunut Miko Kailiala, sekä kertaalleen onnistuneet Roni Laasonen ja Tuomas Iiskola.

Toisessa erässä SPV sai ajoittain pelin juonesta paremmin kiinni, mutta EräViikinkien karvaamisen puhkaiseminen ja sitä kautta maalipaikoille pääsy oli edelleen hankalaa. Seinäjokelaiset eivät erän aikana maalinteossa onnistuneet, mutta isännät nakuttivat kaksi osumaa. Ajassa 26:36 Laasonen teki illan toisensa Kevin Söderlingin oivaltavasta syötöstä. Vain 18 sekuntia myöhemmin Tommi Rosendahl ampui helposti Hannes Hannulan kainalosta EräViikinkien 6-0 -johtoon.

Kolmannen erän alussa Ossi Jalonen iski röyhkeän nousun päätteeksi 7-0 -lukemat ja erän puolivälin tienoilla Janne Hyvönen taiteili upealla yksilösuorituksella taululle jo 8-0. Ajassa 54:26 Kailiala viimeisteli hattutemppunsa 9-0 -maalin muodossa. Enempää maaleja ei nähty, vaikka SPV haki kavennusta viimeisen viiden minuutin aikana kuudella viittä vastaan.

EräViikinkien tehokkain oli 3+1 -tehot tehtaillut Kailiala, sekä 2+1 -pistein onnistunut Roni Laasonen. Vaikkei tilanteita liiaksi Santtu Strandbergin maalille tullut, on nollapeli salibandyssa aina hyvä suoritus. SPV:n peli-ilmeen ero edelliseen otteluun, jonka he voittivat, oli kuin yöllä ja päivällä.

Sarja on katkolla keskiviikkona Seinäjoki Areenalla EräViikingeille.

Juhani Järvenpään kuvat ottelusta

Miesten Salibandyliigan välierät:
18:30 EräVIikingit-SPV 9-0 Ottelutilastot Otteluvoitot 3-2

Korjaus 10.4. klo 22.18: Kuudes ottelu pelatan Seinäjoki Areenalla, eikä Urheilutalolla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Naama
10/04/2017
Seuraava sitten vieraissa turpaan ja ratkaisupelin kohdalta voidaankin heittää jo lanttia.
Herra 47
10/04/2017
Voi itku.... olipahan teurastus! Kyllä näissä peleissä pitäisi olla edes tavoitteena maksavan yleisön kunnioitus. SPV oli kuin Pääsiäisen kärsimysnäytelmä. Eiköhän tämä ollut tässä ja toivottavasti uuden valmennuksen johdolla voitaisiin aloittaa ensi kauteen valmistautuminen hyvissä ajoin! Töitä riittää niin taktisesti kuin urheilullisestikin. Tässä ei enään rukouksetkaan auta. Onnea Erville superfinaaliin!
Nollako tosiaan?
10/04/2017
Olihan näytös! Isät vastaan pojat! Onhan näitä ollu kiva kattoa, mut toki toivois et SPV sais kans jotain aikaan. 5 peliä pelattu ja SPV pelannu hyvin 2 erää edellisessä pelissä. Ihme on jos tosta vielä jatkoon menevät, niin paljon pitäis parantaa.
60100
10/04/2017
Miten ihmeessä voi taso heitellä näin kahdessa yössä??
Ei varmaan tarvi muidenkaan seinäjokisten mitään tähän selitellä, se meni päin peetä alusta asti. ErVi toki osasi pelata kaikki SPV:n vahvuudet pois, joten reilusti onnea täysin ansaitusta voitosta!
Joo o
10/04/2017
Siis, veikkasin kauden keskivaiheessa SPV een voittamaan kultaa, mut ei voi olla näin ailahtelevasti siis kuinka huonosti siellä valmistaudutaan vai mitä? Naurettava suoritus taas.
Kriitikko
10/04/2017
EV on onnistunut erinomaisesti joukkueen kasaamisessa, joukkue halutessaan pistää jopa Classicin ahtaalle.
Urheilullinen puoli siis kunnossa mutta myynti ja markkinointi unohdettiin fuusiossa.
Voisi verrata esimerkiksi tuotteeseen joka on huippua Suomessa mutta sitä ei edes yritetä myydä ja markkinoida. Rahat luppuisi nopeasti tälläiseltä yritykseltä aika nopeasti..
Jonninmoinen friikki
10/04/2017
Tapanilan Erän legendaarisen seuran salibandyosaston muistoa kunnioittaen.
Hahu
10/04/2017
Kyllä EräV tälksisella pelillä vie Superfinaalipaikan ja jos näin hyvin pelaa Mestaruuden. Kaikki kentät tasaisen vahvoja. En jaksa uskoa että SPV tästä nousee...
ET soittaa kotiin
10/04/2017
SPV näytti ottaneen maalivahdin ekan kerran pois 5 minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen ei omiin enää mennyt yhtään. Olisi kannattanut aloittaa aikaisemmin.
Katsoja
10/04/2017
6 peli pelataan Seinäjoki Areenalla. EI UIMAHALLI URHEILUTALOLLA...
Totahan
10/04/2017
Samaa se ollut Helsingissä jo pitkää, kai yritetty markkinoida, mutta ei vaan säbää ole vielä saatu kiinnostamaan ihmisiä. Isot lajit ja jengit, hifk fudis ja lätkä, jokerit ja HJK näyttää vievän fanit. Ja näköjään kahta lajia(jopa kolmea) ei täällä saa kannattaa :-)
Sjarmo
10/04/2017
Keskiviikkona klo. 18:30 peli pyörähtää taas kerran käyntiin tilanteesta 0-0.
Timo
10/04/2017
Oliko Spv:ltä hyvä ottaa aikoinaan Mika Kohonen jos menetti samalla Janne Hulmin?
Kriitikko
10/04/2017
Helsinkiläisenä salibandyn ystävänä en ole saanut yhtään markkinointiviestiä silmiini, viimeisen viiden vuoden aikana, eikä minulle ole yritetty mitään salibandyyn liittyvää milloinkaan.
Jokerit, IFK, HJK, Seagulls olleet aktiivisia vuosittain, voisiko kyseisistä seuroista ottaa mallia?
Niinpä
10/04/2017
Kauden huonoin peli SPV:ltä kauden toistaiseksi tärkeimmällä hetkellä. EV taas pelasi pudotuspelien parasta peliään. On vaikea uskoa SPV:n tuosta enää nousevan superfinaaliin. Toisaalta kuinka moni uskoi ennen kauden alkua SPV:n menevän playoff-peleihin runkosarjan kolmosen, moni ei tainnut uskoa heidän selvittävän edes Oilersia puolivälierissä. Juuri kukaan Seinäjoen ulkopuolella ei uskonut SPV:n saavan peliäkään Eräviikingeiltä ennen välieräsarjaa. Ekan voiton uskottiin olevan tuuria. Sunnuntain peli oli pari erää sellaista näytöstä ettei kukaan varmaan uskonut tänään tulevan 9-0 tulosta. Nyt ei enää uskota SPV:n nousuun, mutta kaikkeen edellä kuvattuun vedoten; vannomatta paras....
Entinen fani
10/04/2017
Kävisin kattomassa pelit paikan päällä jos olisi vielä erä, mutta fuusioseura ei herätä tunteita, paitsi niitten maalibiisi joka on ihan hirveä. Katselen siis pelejä kotisohvalta eikä niin väliä kuka voittaa.
Kopone
10/04/2017
Tänään ei vaan yksinkertaisesti usko riittänyt voittoon. Jonkinlainen ihmeteko olisi vaadittu.
Timo
10/04/2017
Olisiko seinäjoellakin tullut kilpailua lajien kesken, vaikka futiksen suhteen? Onko enää ihan yhtä hyvä joukkue kuin mestaruuden aikaan?
Liikaa kilpailua
10/04/2017
Erän peleissä Energia-areenalla oli yhtä vähän porukkaa. Ei tuolla nyt siis mitenkään surkean vähän ollu tänäänkään jengiä, tarpeeksi, että aattelin, et Koponen ja Kohonen ei kuule ku huudan "Nollat!". :)

Peli on parhaimillaan todella hienoa katseltavaa, mutta koko salibandyliiga on niin huonosti myyty juttu, et pitää olla hurja tsäkä tai sit tuttuja pelaamassa, että eksyy katsomoon pääkaupunkiseudulla. Tilanne on toki Seinäjoella, jossa on kolmaskymmenesosa muita kilpailevia tapahtumia. Kisa on aivan liian kova lajille, jota yritetään markkinoida samanlaisena pelinä kuin kaikkia muitakin. Lajilla on niin hirvee alemmuudenkompleksi, et se ei edes näe miten voisi olla "the different one".

Ja pliis, hittoon noi heitäpalloakeskiympyrään-väliaikakisat. Ne ei ku korosta säälittävyyttä, tekevät vain hallaa koko tapahtumalle.
Stadi
10/04/2017
Tänään oli Nordiksella 8200 ja Telialla 3500 katsojaa. Ei ihme että Vantaalle ei riittänyt kuin tuo reilu 700. Täällä vaan on eri tavalla tarjontaa kuin Seinäjoella, missä salibandyn lisäksi voi käydä kirkossa. Ja pari kuukautta kun odottaa niin alkaa pesäpallo.
Minäpahoitinmieleni
10/04/2017
Yllättävän paljon heittelee ervin taso. Odotin että tuolla porukalla tällaiset pelit olisivat yleisiä mutta ovat olleet enemmän vaikeuksissa kuin ylivoimaisia.
Timo
10/04/2017
Hifk tosi hyvin kerännyt katsojia runkosarjassa jääkiekossa verrattuna vaikka Tampereen seuroihin. Hyötyykö siitä myös Hifk jalkapallo ja salibandy jne.?
Peku
10/04/2017
Heikkoa oli - siitä ei pääse mihinkään. Toisaalta - ennen kauden alkua muutama epäili, että onko SPV:stä edes pudotuspeleihin - sitä taustaa vasten ei ole ollut hassumpi kausi. Mutta silti taso heittelee liikaa. Toivottavasti taso heittelee oikein kunnolla, niin keskiviikkona nähdään taas oikea salibandy-ottelu. Ja Stadille tiedoksi - että on meillä kirjastokin :) - ei ole pakko mennä kirkkoon, jos ei halua....ja jäihän teillä noiden 11800 katsojan jälkeen vielä n 1 000 000 jäljelle - meillä jäisi vain 50 000......
Api
11/04/2017
Arvon Herra47. Minkä yleisön?
A niinku APIna
11/04/2017
Hahhhaaa, API vetää meirän kaikkien ilooks standuppia Nurmolaaseen tyyliin...
703
11/04/2017
Mitä hemmettiä, 703 katsojaa? Sivuilla ehkä 100-200 per sivu, päädyissä ja nojapuilla 100 päälle. Nyt jotain rotia!!!
Totuus numeroiden takana
11/04/2017
Vaikka Ervi nyt näyttäisi ihan ansaitustikin vievän finaalipaikan, on SPV tehnyt tästä keväästä miehekkään taistelun. Ja pelannut suurimman osan pudotuspeleistä ilman ykkösmaalivahtiaan.
Sivustakatsoja
11/04/2017
On kyllä järkyttävä ero vieraspelin ja kotipelin välillä SPV llä. En usko Kivimäen puuttumisen vaikuttavan mitenkään järkyttävästi. Vähän tottakai vaikutusta on. Välieräpareista itsellä oli tuntemus, että toinen pareista on odotettua tiukempi. Näin Jyväskyläläisenä se toive oli tietenkin Happeen suhteen. Tässä mielessä pisteet SPV lle, että ovat pystyneet kotona haastamaan fuusioseuran. Keskiviikkoa mielenkiinnolla odottaen.
LakeusPena
11/04/2017
SPV pelaa niin materiaalinsa äärirajoilla selkeänä altavastaajana ylivoimaista materiaalia vastaan, että tälläiset kyykyt on todennäköisiä. Edellinen ottelu Seinäjoella oli todella väkevä suoritus, kun katsoo sarjaa kokonaisuutena. Kun Hannula onnistuu ja viimeistelyssä on onni matkassa, niin edelleen voittaminen on mahdollista, ainakin Seinäjoella.

Mielestäni SPV:een mollaamisen sijaan voisi olla paikallaan kunnioittaa, kun sarja on edelleen vasta 3-2, vaikka palikat ovat EräV:n rosterissa ihan eri tasoa.

Mielestäni SPV:n loukkaantumisen kautta selkiintynyt maalivahtitilanne on parantanut Hannulan otteita, kun tietää, että vastuuta tulee illasta toiseen. Niissä peleissä, joissa SPV on voittanut, on Hannulla ollut erinomainen.
Viherjytky
11/04/2017
On kyllä järkyttävä ero vieraspelin ja kotipelin välillä SPV llä. En usko Kivimäen puuttumisen vaikuttavan mitenkään järkyttävästi. Vähän tottakai vaikutusta on. Välieräpareista itsellä oli tuntemus, että toinen pareista on odotettua tiukempi. Näin Jyväskyläläisenä se toive oli tietenkin Happeen suhteen. Tässä mielessä pisteet SPV lle, että ovat pystyneet kotona haastamaan fuusioseuran. Keskiviikkoa mielenkiinnolla odottaen.
...
11/04/2017
Järkyttävä peli SPV:ltä. Kivimäen puuttuminen vaikuttaa sillä tavalla että sais aikasemmin vaihtaa veskan, jos toinen ei saa mitään kiinni.
ei riitä ei
11/04/2017
spv:n roikutkaan ei menneet omille, tee siinä sitten peliä noilla käsillä
hah, joo veskan vika
11/04/2017
huvittavaa syyttää veskaa kun joukkue tekee 0 maalia
Lakeuspena
11/04/2017
Hivenen huvitti, kun selostaja tosissaan mietti IS-TV:llä, että aloittaako Lallukka maalissa keskiviikkona. Siinä meillä oikein asiantuntija...
ja vielä
11/04/2017
voittomaali ajassa 3.10, kyllä on jännä sarja, pääseeköhän korsmanin altavastaajat jatkoon...
Kriitikko
11/04/2017
Salibandykauden huipennus Vantaalla? No ei voi mitään tehdä tällä kaudella mutta herättää ajatuksia ensi kaudelle, toivottavasti.
Soperfinaalista on tulossa varsinainen huipennus, jäädään nyt odottamaan näkyykö se stadissa mitenkään?
Karsikas
11/04/2017
Haluaisiko Eräviikingit opastusta ottelutapahtuman kehittämiseen, Keski-pohjanmaalla on yksi aika velho tyyppi siihen.
Vuosaarelainen
11/04/2017
Olin katsomassa eilen ensimmäistä kertaa Salibandyliigaa. Muutama itseäni yllättänyt asia tapahtumasta ja ottelusta:

- Hallin ulkopuolella ei näkyviä viitteitä että Energia Areenalla pelataan semifinaaleja. Luulis olevan hankala houkutella muita kuin lajiniiloja.

- Promovideot mm. maalien yhteydessä oli heikot ja tyyli jostain 90-luvulta. Väittäisin että moni design puolen opiskelija pystyisi luomaan parempaa jälkeä pienellä budjetilla tai jopa ilmaiseksi. Huipputason joukkueeksi EV on huonosti brändätty.

- Vaikea käsittää miten SPV on onnistunut voittamaan kahdesti. Näytti olevan lähes mahdotonta päästä pelkästään karvauksen alta pois.

- Varsinkin kotijoukkueella monta maajoukkuepelaajaa rosterissa. Ei hirveästi hypetetty tai tuotu esille asiaa...
Asiaa Vuosaaresta!!
11/04/2017
Voisi kopioida lähes jokaisen joukkueen sivulle - niin naisten kuin miestenkin puolella! Campossakin porukka kyseli, että alkaako tuolla joku peli - naisten liigan välerä - no pieni katsomo oli onneksi täynnä! Nyt Nurmijärvelle kunnon meininki!
Tässä
11/04/2017
Ketjussa paljon hyviä asioita, mitä eräviikingien kannattaisi miettiä, esim kadunvarsi mainokset ovat vieläkin tätä päivää. Promovideoiden tekeminen ei todellakaan nykyään vaadi miljoona, yhteistyötä esim mediaopiskelijoiden kanssa, opiskelijat saa mielekästä tekemistä ja näkyvyyttä töilleen. Siitä vaan ensi vuonna toi homna paremmin maaliin
Lakeuspenalle
11/04/2017
Ihan hyvää spekulaatiota tuo mielestäni oli, että aloittaako Lallukka maalissa keskiviikkona. Tuskin aloittaa, mutta miksei, jos olisi nollat eilen pelannut?
...
11/04/2017
Ei kai tuota nyt veska piikkiin kukaan ole laittamassakaan, mutta ehkä 3-0 , 4-0 vois herätellä ja vaihtaa veskan. Nyt ei välttämättä ole siihen mahista...
AIKA AJAA MYÖS SPV:N OHI
12/04/2017
Aika ajaa jokaisen porukan ohi silloin kun pelaajat käyvät vanhoiksi. Spv nosti koko Suomen salibandyn urheilullisuuden tasoa kun voitti ensimmäisen mestaruutensa, Silloin pelasi hurjalla vauhdilla jopa neljällä ketjulla kun toiset kärjen haastajat luottivat kapean kärjen taitoneppailuun. Classic kasvatti kokonaan uuden sukupolven kunnes mestaruus irtosi. Spv:n valmennus tekee ihmeitä kun tuolla materiaalilla on viemässä välieräsarjan seiskapeliin. Mestaruuteen tai saatikka finaaliin asti ihmeetkään eivät taida riittää. Uudistusta tarvitaan: nuoria tarvitaan, kun nuoret nousevat niin vanhatkin nuortuvat ja osa heistä antaa tilaa nuoremmilleen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.