Juniorit

TPS:n historian ensimmäiseen SM-kultaan luotsannut päävalmentaja: ”Ehkä viime kausi kasvatti meitä”

14.04.
2017
2 Kommenttia
5
Juniorit

Lari Molkka kirkasti joukkoineen viime kevään hopean kullaksi TPS:ssä. Kuva: Esa Takalo

A-nuorten finaalisarja oli turkulaisten näytöstä. Turun Palloseura eteni historian ensimmäiseen mestaruuteensa suoraan kolmessa ottelussa. TPS:n päävalmentaja Lari Molkka hehkutti pelaajiensa henkistä kanttia ja samalla hieman ihmetteli Classicin vaisuutta.

Mestaruuden ratkaisseen kolmannen ottelun alku oli Tampereen Classicin kannalta shokeeraava. 0–1-johtomaalin jälkeen omissa kolisi peräti viisi kertaa ensimmäisessä erässä. 40 peliminuutin jälkeen tilanne oli jo 9–1 TPS:lle, ja loppulukemiksi jäivät 11–4.

Huippufiiliksissä sanojensa mukaan ollut Molkka tuumi Pääkallo.fi:lle puhelimitse, että ottelun alku saattoi katkaista Classicin selkärangan.

– Meidän viiden nopean maalin jälkeen tuntui vähän, että peli ratkesi. Vähän puolihelpolla saimme maalipaikat, ja Classic lähti toisessa erässä ylhäältä karvaamaan. He tuntuivat olevan vähän aseettomia. Olimme numeroiden verran parempia, Molkka pohti.

Runkosarjan kärkikaksikon finaalikohtaamisista povattiin jo aiempien keskinäisten pelien tuloksiin peilaten tasaista. Mestariluotsi hieman ihmetteli, että sarja katkesi näin nopeasti.

– Ihmetyttää vähän, miten olimme näin selkeästi edellä. Tiedossa oli, että kova sarja varmasti tulee.

– Meillä oli kokonaisuutena ollut jo aiemmissa vaiheissa vaikeita hetkiä. Ehkä heillä alkoi vaikeudet vasta tässä vaiheessa, eivätkä he olleet päässeet käsittelemään niitä aiemmin.

Viime vuonna Molkan valmentama TPS oli jo lähellä kirkkaimpia mitaleja, mutta silloin Tapanilan Erä vei potin nenän edestä viidennessä finaalissa. Viime kevään pettymys kääntyi tänä vuonna voimavaraksi.

– Meillähän oli aika vähän muutoksia täksi kaudeksi. Ehkä viime kausi kasvatti meitä. Suurin asia on se, että meillä on huippuvaatimustaso – pelaajat vaativat toisilta sekä itseltään valtavasti joka päivä, Molkka hehkuttaa suojattejaan.

TPS oli vaikeahkoa alkua lukuunottamatta tasaisen hyvä. Päävalmentaja antaa myös painoarvoa sille seikalle, että vastustajat pelasivat lähes aina parhailla miehistöillään TPS:aa vastaan, ja näin ollen joukkue sai kovia pelejä jo runkosarjassa.

Pudotuspeleissä joukkueen kantavaksi voimaksi nousi muun muassa maalivahti Olli Kuisma, joka oli nuorten maajoukkuekollega Riku Saarentolaa tasaisempi finaaleissa.

Turkulaisyleisö eli vahvasti joukkueen mukana kevään aikana. Kuva: Anssi Koskinen

Molkka nostaa esiin myös peräti 11 maalia laukoneen Matias Kallion.

– Meillä nousi vahvasti esiin sellaiset pelaajat, joilta odotimme tulosta. 98-ikäluokan Matias Kallio paransi playoffeissa entisestään hyvää suorittamistaan ja Töyrylän Jussi nousi ratkaisupelaajaksi. Liigavahvistukset Olli Laine ja Eero Jalo olivat niin henkisesti kuin taidollisesti kovia.

Raisiossa sijaitseva Kerttulan liikuntahalli oli torstai-iltana täynnä tunnelmaa, kun ”tepsiläiset” pitivät ääntä. Muun muassa Laine piti ottelun jälkeen yleisölle puheen, jossa hän kiitti erityisesti pelaajien vanhempia.

Kotietu nousi lopulta isoon arvoon Molkan mukaan.

– Raision halli on hieno paikka pelata. Täysi tupa, yli 750 katsojaa ja kotijoukkueena saimme hienon kannatuksen. Kotiedulla on iso merkitys, kuten myös viime kevät osoitti Mosahallin ratkaisevassa finaalissa.

Kuinka merkittävä A-junnujen ensimmäinen mestaruus on TPS:lle?
– Haluaisin sinullekin sanoa, miten mahtava tiimi meillä on. Aki Vilanderin, Jukka Ruotsalaisen, Atte Juutin ja fysiikkavastaava Artis Raitumsin kanssa on tehty paljon yhteistyötä.

– A-junnut on junnujen lippulaiva seurassa, joten hienoa, että saimme sen mestaruuden viimein. Nuoremmissa on mestaruksia aiemmin jo tullut. Tämä antaa uskoa jatkoon.

Mestaruuskuvaan pääsivät niin pelaajat kuin myös kannattajat. Kuva: Anssi Koskinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Terhi
14/04/2017
Vihdoin löytyi Larille mestaruuden voittava joukkue. Onnea Larille!
ONNITTELUT TEPSILLE !
15/04/2017
Varsinkin 96-ikäluokalle. Historia toistaa itseään. Kävi taas samoin Classicille kuten viime keväänä. Kova, raastava, puolustava taktiikka Indianssia vastaan toi tulosta mutta vie mehut jatkoa ajatellen. Sekä Erä:ä, että TPS:ää vastaan, kuin toinen joukkue!? Ei oikeen mikään toiminut. Maalivahtia myöten??

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.