Liigat

Uransa jatkoa pohtiva konkari nousi ratkaisevaan rooliin – ”Minun oli tarkoitus aloittaa penkiltä”

14.04.
2017
6 Kommenttia
5
Liigat

Tom Strömsten ei yleensä keiku pistetilastojen kärjessä. Kuva: Juhani Järvenpää.

EräViikingit kampesi tänään SPV:tä vastaan pelatussa seitsemännessä välieräottelussa paikan Superfinaaliin. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen helsinkiläisille lukemin 6-5. Ottelun jälkeen tuntemuksiaan Pääkallo.fi:lle purki isäntien kokenut Tom Strömsten.

– Olihan siinä hyvä fiilis, kun pallo meni maaliin. Sanotaanko näin, että loppu ei ollut sellainen kuin halusimme, mutta uskoimme, että jatkoajalla käännetään vielä. Melkoinen lataus siinä joukkueella purkautui, kun maalin teimme ja tajusimme päässeemme finaaliin, Strömsten kertaili tilannetta.

Konkaripelaaja ei yleensä heilu pistetilastojen kärjessä. Kolmoskentän sentterinä enimmäkseen pelannut Strömsten loisti tänään kuitenkin pistein 2+1 ollen koko ottelun tehokkain. Hänen ei muuten ennen ottelua pitänyt olla edes pelaavassa kokoonpanossa, mutta Janne Hyvösen tipahtaminen alkulämpöjen jälkeen avasi paikan kolmosketjun keskushyökkääjänä.

– Minun oli tarkoitus aloittaa tänään penkiltä. Vasta vähän ennen peliä selvisi, että olen kolmessa pelaavassa kentässä. Noita maaleja harvemmin tulee omalle kohdalle, niin kyllähän se tuntuu hyvältä kun saa pari onnistumista näin tärkeässä pelissä. Ei ole sitä ominta hommaani, mutta kaikkihan maaleja haluavat tehdä. Eikä se aina voi olla niin, että ykkös- tai kakkosketju tekee kaikki tehot, Strömsten totesi.

Strömstenin mukaan tämän päivän pelissä ratkaisi lopulta se, että viisi vastaan viisi -pelissä EräViikingit oli vahvempi.

– SPV:lle pitää ensinnäkin antaa krediittiä siitä, että he pelasivat omilla vahvuuksillaan hyvin. Ehkä me viisi vastaan viisi -pelissä olimme isossa kuvassa vähän parempia. Kaikki tilanteet toki lasketaan, mutta tänään pelasimme ehjän pelin tasaviisikoin ja voitimme 5vs5-pelin 5-0. Muutenhan tämä sarja oli aikamoista vuoristorataa molempien osalta, Strömsten pohti.

Minkä vuoksi sarja sitten rönsyili tuloksellisesti niin paljon?

– Neljännessä pelissä meillä oli jotain luulotautia, kun olimme pari peliä olleet selvästi parempia, ja se ratkesi jo ekassa erässä SPV:lle. Sen jälkeen voisi sanoa, että molemmat tekivät hyvin kotiläksynsä. SPV selkeästi opiskeli meidän karvausta ensin ja sen jälkeen me heidän avaamistaan. Meidän kohdallamme oikeastaan 9-0-peli oli ainoa sellainen koko joukkueen vahva onnistuminen. Muissa peleissä onnistui jokin tietty kentällinen esimerkiksi erityisen hyvin.

Nyt EräViikingit palauttelee pari päivää, ja sen jälkeen edessä on kauden viimeinen viikko.

– Koutsit varmaan katselevat videoita ja alkuviikosta tarkistamme niistä vähän, mitä se Classic tekee. Muutenhan se on pitkälti muutama terävä treeni ja henkistä latautumista, että olemme valmiita, kun viikon päästä lauantaina peli alkaa.

Edessä on siis joukkueen kauden viimeinen viikko, mutta mahdottomuus ei ole sekään, että se on Strömstenin uran viimeinen viikko.

– Lopullisia päätöksiä jatkosta en ole tehnyt. Sellainen fiilis on, että todennäköisemmältä näyttää, että tällä tasolla pelit eivät jatku. Parempi kuitenkin, kun ei tee näissä tunnetiloissa niitä päätöksiä, vaan antaa ajan vähän kulua ja katselee sitten mennyttä kautta. Pitää pohtia onko valmis enää lähtemään mukaan ja onko seuran puolelta kiinnostusta. Olen nyt vain yrittänyt nauttia joka päivä tällä kaudesta ihan siksikin, että tämä voi olla se viimeinen kausi, Störmsten kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Lue myös:
Jatkoaikaratkaisu huojensi Korsmanin: ”He, jotka näkivät reaktioni, ymmärsivät mistä on kyse”
EräViikingit kesti shokkitasoituksesta huolimatta – Kailialan maali ratkaisi jatkoajalla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
5v5
15/04/2017
Hyviä gubbeja. 5v5 peli 6-0 ja yksi tehty AV-maali :D
FBI
15/04/2017
Eli valmennuksella kävi säkä kun eivät olisi osanneet laittaa oikeaa miestä kentälle.
Talipallo
15/04/2017
Tippuuko Hyvönen nyt maajoukkueesta (kun ei alunperinkään sinne olisi edes kuulunut) ja Lobis tilalle? Eihän Lobiskaan sinne kuulu, mutta paremmin se kuin Hyvönen.
Talista
15/04/2017
Tulee näköjään melkoisia taliaivoja mielipiteineen, pitäytykää tenniksessä ja golfissa.
Talipallo
15/04/2017
Heh heh. Totuus loukkaa. And the truth shall set you free.
Hartsa
15/04/2017
Tuollaisella esityksellä ei ole Strömstenin mitään tarvetta ryhtyä jäähdyttelemään. EräV tarvii kokenutta miestä jatkossakin. Tsemii EräV Superfinaaliin

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.