Liigat

Vahva kolmas erä nosti porilaiset voittoon – 17-vuotias hyökkääjä oli ratkaisevassa roolissa

05.04.
2017
51 Kommenttia
2
Liigat

Kuva: Elmeri Elo

Porin Karhut ja Rauman SalBa kohtasivat keskiviikkona toisessa Salibandyliigan karsintapelissä. Vahvan kolmannen erän pelannut porilaisjoukkue voitti pelin maalein 6-3 ja tasoitti otteluvoitot lukemiksi 1-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli ensimmäiseen osaotteluun verrattuna tasaista vääntöä. Ainoasta maalista vastasi SalBan Antti Vuorinen Miikka Sokan syötöstä. Sokka pääsi myöhemmin kokeilemaan ratkaisua rankkarista, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt maaliin.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta vahvasti. Petteri Santi toi Karhut tasoihin ensimmäisen vitosen lopulla. Tasainen vääntö jatkui kunnes Tomi Lahti vei vieraat 2-1-johtoon vahva laitanousun myötä ajassa 34.33. Maali jäi erän viimeiseksi, vaikka paikkoja lisämaaleihin oli molemmissa päädyissä. Karhujen Rasmus Österman pysäytti maalillaan 10 laukausta ja Teemu Kortelainen raumalaisten maalilla kaikkiaan yhdeksän kutia.

Karhut aloitti kolmannen erän räväkästi, kun Markus Hautaoja toi kotijoukkueen tasoihin 26 sekunnin pelin jälkeen. Karhujen nuoriso-osasto jatkoi tämän jälkeen vahvasti, kun Aaro Ollikainen oli hereillä maalin takaa kimmonneessa pallossa ja löi Karhut ensi kertaa johtoasemaan ottelusarjassa ajassa 43.42.

SalBan Tatu Ruohosen jouduttua istunnolle kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Kalle Santasen laadukas kuti vei Karhut kahden maalin johtoon ajassa 47.04. Vuonna 2000 syntynyt Ollikainen iski ottelun toisen maalinsa ylivoimalla ajassa 56.50. Tästä ehti kulua ainoastaan 28 sekuntia, kun vieraiden Joni Rokosa kavensi tilanteeksi 5-3. Puoli minuuttia ennen loppua Hautaoja iski kuitenkin viimeisen niitin tyhjään maaliin.

Hautaoja oli ottelun tehopelaaja pistein 2+1. 17-vuotias Ollikainen iski ottelussa kaksi tärkeää osumaa. Lepola syötti kaksi Karhujen maalia. Porissa oli paikan päällä kaikkiaan 760 katsojaa.

Sarja jatkuu lauantaina Raumalla. Salibandyliigan ensi kauden sarjapaikan saavuttaminen vaatii kolme voittoa.

Ottelutilastot
Kari Sahan ottelukuvat (UrheiluSuomi.com)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jack
05/04/2017
Salibandyn keisarinna joni rokosa tänään tulessa
Junnu#8
05/04/2017
Hyvä että tuli vähän rytkettä sarjaan! Karhujen voiton muodossa.
Joni
05/04/2017
Nyt korostuu hyvin se tosiasia miksi salba vuodesta toiseen rimaa hipoen säilyy salibandyliigassa . Kauppiksen alimittainen kenttä pitäisi lailla kieltää, tai siirtää kotietu divarin porukalle.
Länsiranta
05/04/2017
Tosi on, että puitteet Porin melko vanhalla Urheilutalolla tänään kuitenkin eri luokkaa kuin " meidän hautiksella ". Täysin eri peli tänään, kun kenttä oli tällä kertaa lajille oikean kokoinen. Onnittelut Porilaisille voitosta.
Koditon raumalainen
05/04/2017
Yhden kerran voit hävitä b-junnuille, toisen kerran et.
Kaakku
05/04/2017
Nahkapää Lewis veti kyllä niin huonosti tänään että mahtaa olla karhut maksanut paljon kun rahaa tuntuu olevan kun hiuksetkin on nahkaa!
Levyseppähitsaaja22
05/04/2017
Olen tällä hetkellä luvian kohdalla menossa kotiin!
Iso #7
05/04/2017
Hei @levyseppähitsaaja22 missä päin asut? Keitätkö kaffenplöröt jos tulen käymään?
Divari
05/04/2017
Lepolasta ei ole liigaan ihan paperia koko äijä!
Junttikansa pori
05/04/2017
Joku porilainen perusjuntti tiputti ensimmäisessä erässä kentälle esineen estääkseen Salban maalin hävetkää pori
Timo
05/04/2017
Raumallakin joku porilainen koitti takarivistä heittää sämpylää kentälle mutta kunnei nähnyt koko kenttää ni kysy kohteliaasti järjestysmieheltä että missäpäin on kenttä. Järkkäri pyöritteli päätään ja sanoi , tuolta ainakin pillin vihellys kuuluu niin olisikohan siellä.
Länsiranta
05/04/2017
No nyt on Raumalaiset järjenjättiläiset vallaneet kommettiosion. Myötähäpeä Raumalaisena kohtuu kova.
Kaakku
05/04/2017
Loppuu se riidan haastaminen tämä ei palvele lajia mitenkään ootte te porilaiset tyhmiä kun haastatte jatkuvasti tappeluun raumalaisia!
Vitosketju
05/04/2017
Vielä kannu nostetaan
Länsiranta
05/04/2017
Läpällä tai ei. Pieleen menee.
Iso #7
05/04/2017
Mä pitkin piennarta kävelen
tuttu tuoksu tuo mieleeni sävelen
Keli alkaa hyvältä näyttää
tänään pääsen grilliä käyttää

Kyläkauppa jo siintää edessä
maustekurkut mua oottaa vedessä
Juustohylly vain tyhjältä näyttää
aina voi arkijuustoa käyttää

Mä odotan vain vierasta yhtä
enkä ala tätä possua nyhtää
kyllä foliossa kimpale kypsyy tää

En kaipaa sahramia hunajaa
En halua hodariini srirachaa
Usko pois, että onnellinen olen vaan
kun saan lihaa ja perunaa
En kaipaa vierelleni prinsessaa
Mä tiedän, ongelmia niistä saa
Usko pois, että onnellinen olen vaan
kun saan lihaa ja perunaa
Takapiru
05/04/2017
Joo o, b junnu ikäiset pisti liiga joukkueen kotimatkalle, selittäen ja itkien. Ja missä oli Prokki. Ei juoksuaskeltakaan koko pelissä. Ei tuollaista voisi ottaa mihinkään joukkueeseen pelaamaan kun mies luulee ettei puolustus velvoite koskee häntä. Kun mieheen iskettiin kiinni, niin ainut mitä pystyi oli katse tuomarointi. Pitäkää raumalaisen hyvänänne.
Keijo Pekkarinen
05/04/2017
Jos tämä tuomaripari ei lennä suoraan Siperiaan, niin sitten ei ole liitossa kaikki kotona. Aivan käsittämättömiä vihellyksiä ja jäähyt varsinkin todella, todella kyseenalaisia. En tiedä, oliko niin kova meteli, ettei uskallettu raumalaisille edes viheltää vapaalyöntejä saatika jäähyjä porilaisille. Vaikkei peli tuomareihin ratkennutkaan, niin kyllähän se vaikuttaa kaikkeen, jos tuomarit eivät ole yhtään pelissä mukana. Miten tällä tasolla on mahdollista, että tuomarit esimerkiksi viheltävät useaan otteeseen sisäänlyönnin, kun luulevat, että pallo menee laidan yli. Mutta eihän se mennytkään. Pitäisi ymmärtää, että tässäkin pelataan isoista asioista, eikä tuomarit voi tulla vetäämään totaalisesti vihkoon.
Länsiranta
05/04/2017
Ja tämä tuomaripari selvisi hommastaan paljon paremmin, kuin Raumalla maanantaina vihellellyt pari. Molempiin suuntiin ihan ok.
Karhu
05/04/2017
SalBa oli kyllä surkee!
Tulee lähtö divariin ja ei tuolla pelillä pärjätä edes siellä...
Olis pitäny SalBan maksaa katsojille rahat takas tosta peruuttelusta!
Länsirannalle
05/04/2017
Molemmille ok? Eivät viheltäneet karhujen roikkumisia pois, Sokan ja Ruohosen jäähyt täysin huudoista ja viimeisestä jäähystä en edes sano mitään. Peli ei tuomareihin ratkennut mutta eivät he todellakaan viheltäneet "ihan ok"
Karhulle
05/04/2017
Ei Salballalla ole mitään aseita. Tuolla pelillä ne on liigassa pelannut muutaman vuoden. Kytketään ja näennäisesti hallitaan palloa.
Taitaa olla aika kova peli tulossa lauantaina. Paineet nousee. Kumpi hallitsee ne on vahvoilla.
Länsiranta
05/04/2017
Ruohosen pallonsuojaus yritys oli myöhässä. Tamminen oli jo laidan välistä tulossa. Ruohonen löi kropan eteen, mutta oliko vähän myöhässä? Kyllähän näistä on koko kausi vihelletty. Sama se Sokan keskikentän törmäyspommi. Varmaan puolittainen vahinko, mutta aiheellinen Boksi ja pakko viheltää.
Karhu
05/04/2017
Sääli, että pelaavat Raumalla siellä minipoikien kentällä.
Miten ihmeessä sellaisessa läävässä sai pelata liigassa?
Paavo
05/04/2017
Missä SalBan Lehtoniemi?
Fanseat-katsoja
05/04/2017
#meidänkauppis #poikkeuslupa koskee kyllä enemmän myös katsomon katsojamäärää. Kentän kokohan taitaa olla vaan metrin pienempi 39*20? Katsomoon mahtuu nyt se ~500... Mutta, 50 näkee kentän?
Jesari
05/04/2017
No näin Salba kotikentän koko ilmoitetaan muistaakseni seuran sivuillakin. 40x20 metriä. Kyllähän kenttä kuitenkin melkoisen kapealta tunnelilta tuntuu.
Länsiranta
05/04/2017
"Meidän Hautis" ei ikinä voi olla 20 metriä leveä. Tarkempaa tietoa ei ole, mut oudolta tuntuu, jos muka 20 leveä.
Mitäs tämä on
05/04/2017
Länsirannalle tiedoksi, että se on Meidän Kauppis...
Paavolle
05/04/2017
Flunssassa. Ei kerrottu missä flunssassa.
Länsirannalle
05/04/2017
En ole kyllä kenenkään aikaisemmin kuullut valittavan siitä, että kauppiksen kenttä olisi pieni. Ja "raumalaisena" kommenttisi kuullostavat kyllä melko raumavastaisilta. Salba oli tänään huono mutta lauantaina on uusi peli ja uusi mahdollisuus....
Ja takapirulle vielä
05/04/2017
Voisitko jo jättää Prokin rauhaan vaikka sinua suunnattomasti tuntuukin ärsyttävän, että mies pelaa nykyään Raumalla...
SinistValkost
05/04/2017
Hyvin Karhut oli petrannut peliään toiseen osaotteluun. Pikkasen kyllä ketuttaa, kun nämä taitavat pikkupojat pelaavat miesten pelejä ja kaatuilevat jokaisesta pienestäkin kontaktista. Mielestäni miesten pelissä pitäisi saada kontaktia antaa miesten lailla. Puhtaasti mutta kovaa. Näistä tuli poikkeuksetta Karhuille vaparia kun pienet pojat keräilivät suojalasejaan lattialta.
jamo
05/04/2017
Nyt raum boja huutelee isoon ääneen et peli kaatu tuomaritoimintaan. Raumalaiset oli pelkkä vastaantulija.
Länsiranta
05/04/2017
Mitkä kommenttini on Raumalaisvastaisia? En pidä kauppiksesta pelipaikkana. Totta! En pidä siitä, että Salba pelaa liigassa vuodesta toiseen, vaikka parempi sarjataso olisi tuo Divari. En pidä siitä, että junioripuoli on aika pahasti kuralla. Muutama valopilkku junnupuolen tekijöissä sentään löytyy. On totta, etten pidä tämän hetken Salban pelitavasta. Melko seisovaa Alakolmio jyystöö tänäänkin. Ei tarkoita että olisin kotikaukunkini vastainen, en vain pidä seuran linjasta. Valitan.
Parvelta
06/04/2017
No ne miehet ei tänään pärjännyt. Suojalasipojat kyykytti liigapohkeita. Kuinkahan monta junnunkaatumista tänään nähtiin, joka johti karhut vapariin. No ei kyllä montaa.
Timi
06/04/2017
Hieman meni itsellä veikkaukset mönkään tämän päivän osalta, kun maalin peliä ennakoin. Kaksi erää todella tasaista, mutta kolmannessa erässä Karhut oli selvästi vahvempi ja viimeinen erä Karhuille 5-1! Pitää paikkansa, että Silvolla ja Lewisillä tuli vääriä vihellyksiä puoleen jos toiseen, mutta tuokaapa esille yksikin tuomaripari, jolta niitä ei tulisi. Lauantaina varmasti tiukka vääntö ladossa, mutta uskoisin Salban sen vievän kotiedun turvin.

Joku täällä puhui, että mikäli Salba pelaa ensi kaudella liigaa, niin kotiareena vaihtuu. Onko tästä jotain tarkempaa faktaa?
FHJ
06/04/2017
Hauska lukea näitä kommentteja huonoista tuomareista, kaatuilevista junnuista, huonosti käyttäytyvästä kotiyleisöstä.... Itse ainakin myönnän karhulaisena, että Karhut oli huonompi kokonaisuutena ekassa pelissä enkä hae syitä mistään muualta. Karhut oli vain tällä kertaa löytänyt lääkkeet Salban kaatamiseen, joka näkyi kolmannessa erässä. Salbalaiset turhautuivat ja keskittyivät soittamaan suutaan (Tatu Ruohosen toteamus haastattelussa), kun Karhut tuli kovalla karvauksella päätyyn asti ja tämän kautta Karhut veivät peliä. Salballa etu puolellaan seuraavassa kotikenttällä. Kauppiksen kentän kokoa en ole tullutkaan ajatelleekseni, vaikka olen useita kertoja "penkin takana" tuolla seissyt, mutta jos se on pienempi normista en usko sen olevan ratkaisevassa roolissa. Parempi voittakoon jatkossa. Tiukkaa vääntöä varmaan tulee olemaan ja täälläkin tullee kommentit ja syytökset kovenemaan jatkossa.
Takapiru
06/04/2017
Tämä alkaa tuntua kunnon Pori vs Rauma peliltä. Huutoa ja pieniä solvauksia lentelee. Tällaista sen kuuluukin olla. Jännä ottelusarjan ja tunteet pelissä. Voitti tämän kumpi tahansa niin hyvä fiilis jää Tästä.
Jotain siitä väliltä
06/04/2017
Uskon vahvasti, että salba tulee sarjan viemään 3-1 tai 3-2 . Ihan johtuen siitä etten usko karhujen voittavan kauppiksella. Karhuilla on kuitenkin odotuksiin nähden kausi mennyt yläkanttiin ja monelle junnupelaajalle kuormitus varsinkin keväällä on ollut kova. On ollut A-junnujen ja B-junnujen pelejä miesten lisäksi. Tähän kun lisätään vielä raskas welhosarja matkustamisineen niin jo yhden voiton ottaminen salbasta oli mielestäni positiivinen yllätys. Sen sijaan tulevilla kausilla suuntaa lienee joukkueilla eri suuntiin. Karhujen junnupohja on hyvällä tasolla ja tuohon on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Lisäksi lähes kaikkien junnujoukkueiden pääseminen/jatkaminen FBAssa ja maajoukkuetie tapahtumissa takaa laatua. sen sijaan rauma on täysin riippuvainen muista seuroista tulevaisuudessa pelaajien suhteen. Kuten täällä on jo aiemmin todettu on heidän junioritoiminta suhteellisen huonolla tasolla. Toki yksittäisiä pelaajia löytyy, mutta niitä löytyy lähinnä joka paikkakunnalta. Koska muuten raumalla on viimeksi junnuissa pelattu valtakunnallista sarjaa?
Jesari
06/04/2017
Loistavaa "jotain siitä väliltä" . Asiat on juuri näin, niinkuin kirjoitit. Ei Raumalla nyt vaan voida kuvitella et homma voi jatkossakaan toimia, jos ei saada omasta junnumyllystä pelaajia käyttöön. Perustat kuntoon Salba. Edelleen epäilen myös, ettei Karhuilla ole edes halua nousta. Tuskin voivat poikia kieltää pelaamastakaan.
Satakunnan kovimmat
06/04/2017
Olis hienoa kun noista molemmista saisi pari kentällistä pelaajia per joukkue yhteen nippuun. Olisi ihan oikeasti melko hyvä joukkue. Onko järkevää jakaa muutenkin jo pienemmän alueen pelureita kahtia?
Fiilistelijä
06/04/2017
Ilves liigaan
Fiilistelijä
06/04/2017
Ilves liigaan kabinetilla
Pori
06/04/2017
Paikkakuntalaisena toivon että karhut ei voita sarjaa ja mene heittopussiksi liigaan vaan kasvattaa nuoriaan vielä divarissa jossa poikia uskaltaa peluuttaa isossa roolissa
Jotain siitä väliltä
06/04/2017
Satakunnan kovimmat, vastaan sinulle. Noista kahdesta edustusjoukkueesta yhdistämällä saisi kelpo liigajoukkueen, mutta ei tule onnistumaan. En usko, että kumpikaan joukkue on kiinnostunut yhteistyöstä aikuistasolla, tämä olisi silti ainoa mahdollisuus saada alueelle yksi laadukas liigajoukkue. Satakuntaan ei mahdu kuin yksi joukkue liigaan ja sekin on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän selviytymistä, kun pelataan omilla nappuloilla. Maantieteellisestikin Pori ja Rauma on huonosti sijoittuneet ja omilla pitäisi tulla toimeen. Kuten aiemmin totesin porissa junioreissa on nyt hyvä draivi päällä. Sen sijaan Rauman junioriorganisaation täytyisi herätä ja tehdä yhteistyötä Porilaisten kanssa junnutasolla. Kentällinen parhaita pelaajia aina Poriin, jotta saisi niitä ikäluokan kovimpia pelejä alle. Raumalla kun ei ihan hetkeen olla eikä tulla pelaamaan edelleenkään siellä valtakunnan kärkisarjoissa. Porissa sen sijaan lähes poikkeuksetta pelataan junioreiden sm sarjoja tai divaria. Sinne kun salba lähettäisi ikäluokan parhaat (3-5) pelaamaan niin saisivat ainakin heidän kärkipelaajat kehitystä pelaajina ja tätä kautta aikanaan laadukkaampia pelaajia aikuistasolle.
Parvelta
06/04/2017
Tiedän, että Karhujen suunnalta on näitä mahdollisuuksia Salban junnuille tarjottu. Lopputulos on ollut kaikkea muuta kuin juniorin kantilta mietitty hedelmällinen yhteistyö.
FHJ
06/04/2017
Tätä yhteistyötä on tosiaan yritetty, mutta se kaatui perinteiseen Pori-Rauma kissanhännän vetoon.
Porin karhut
06/04/2017
Vielä kun Tikka ja Lahtinen pelais nii olis karhut lähellä nuosua.
Timi
06/04/2017
Pitää paikkansa. Karhuilla kaksi ykköskorin pelaajaa pois rosterista. Tämä on Salban onni. Uskaltaisin väittää, että jos nämä herrat olisi askissa, niin kertoimet joukkueiden välillä olisi lähes tasan.
Länsiranta
06/04/2017
Itsellä pieni pelko et lauantaina läikkyy yli.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.