Vahva kolmas erä nosti porilaiset voittoon – 17-vuotias hyökkääjä oli ratkaisevassa roolissa

Kuva: Elmeri Elo

Kuva: Elmeri Elo

Porin Karhut ja Rauman SalBa kohtasivat keskiviikkona toisessa Salibandyliigan karsintapelissä. Vahvan kolmannen erän pelannut porilaisjoukkue voitti pelin maalein 6-3 ja tasoitti otteluvoitot lukemiksi 1-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli ensimmäiseen osaotteluun verrattuna tasaista vääntöä. Ainoasta maalista vastasi SalBan Antti Vuorinen Miikka Sokan syötöstä. Sokka pääsi myöhemmin kokeilemaan ratkaisua rankkarista, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt maaliin.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta vahvasti. Petteri Santi toi Karhut tasoihin ensimmäisen vitosen lopulla. Tasainen vääntö jatkui kunnes Tomi Lahti vei vieraat 2-1-johtoon vahva laitanousun myötä ajassa 34.33. Maali jäi erän viimeiseksi, vaikka paikkoja lisämaaleihin oli molemmissa päädyissä. Karhujen Rasmus Österman pysäytti maalillaan 10 laukausta ja Teemu Kortelainen raumalaisten maalilla kaikkiaan yhdeksän kutia.

Karhut aloitti kolmannen erän räväkästi, kun Markus Hautaoja toi kotijoukkueen tasoihin 26 sekunnin pelin jälkeen. Karhujen nuoriso-osasto jatkoi tämän jälkeen vahvasti, kun Aaro Ollikainen oli hereillä maalin takaa kimmonneessa pallossa ja löi Karhut ensi kertaa johtoasemaan ottelusarjassa ajassa 43.42.

SalBan Tatu Ruohosen jouduttua istunnolle kotijoukkue pääsi ylivoimalle. Kalle Santasen laadukas kuti vei Karhut kahden maalin johtoon ajassa 47.04. Vuonna 2000 syntynyt Ollikainen iski ottelun toisen maalinsa ylivoimalla ajassa 56.50. Tästä ehti kulua ainoastaan 28 sekuntia, kun vieraiden Joni Rokosa kavensi tilanteeksi 5-3. Puoli minuuttia ennen loppua Hautaoja iski kuitenkin viimeisen niitin tyhjään maaliin.

Hautaoja oli ottelun tehopelaaja pistein 2+1. 17-vuotias Ollikainen iski ottelussa kaksi tärkeää osumaa. Lepola syötti kaksi Karhujen maalia. Porissa oli paikan päällä kaikkiaan 760 katsojaa.

Sarja jatkuu lauantaina Raumalla. Salibandyliigan ensi kauden sarjapaikan saavuttaminen vaatii kolme voittoa.

Ottelutilastot
Kari Sahan ottelukuvat (UrheiluSuomi.com)

51 comments

  1. Hyvä että tuli vähän rytkettä sarjaan! Karhujen voiton muodossa.

  2. Nyt korostuu hyvin se tosiasia miksi salba vuodesta toiseen rimaa hipoen säilyy salibandyliigassa . Kauppiksen alimittainen kenttä pitäisi lailla kieltää, tai siirtää kotietu divarin porukalle.

  3. Tosi on, että puitteet Porin melko vanhalla Urheilutalolla tänään kuitenkin eri luokkaa kuin ” meidän hautiksella ”. Täysin eri peli tänään, kun kenttä oli tällä kertaa lajille oikean kokoinen. Onnittelut Porilaisille voitosta.

  4. Yhden kerran voit hävitä b-junnuille, toisen kerran et.

  5. Nahkapää Lewis veti kyllä niin huonosti tänään että mahtaa olla karhut maksanut paljon kun rahaa tuntuu olevan kun hiuksetkin on nahkaa!

  6. Olen tällä hetkellä luvian kohdalla menossa kotiin!

  7. Hei @levyseppähitsaaja22 missä päin asut? Keitätkö kaffenplöröt jos tulen käymään?

  8. Joku porilainen perusjuntti tiputti ensimmäisessä erässä kentälle esineen estääkseen Salban maalin hävetkää pori

  9. Raumallakin joku porilainen koitti takarivistä heittää sämpylää kentälle mutta kunnei nähnyt koko kenttää ni kysy kohteliaasti järjestysmieheltä että missäpäin on kenttä. Järkkäri pyöritteli päätään ja sanoi , tuolta ainakin pillin vihellys kuuluu niin olisikohan siellä.

  10. No nyt on Raumalaiset järjenjättiläiset vallaneet kommettiosion. Myötähäpeä Raumalaisena kohtuu kova.

  11. Loppuu se riidan haastaminen tämä ei palvele lajia mitenkään ootte te porilaiset tyhmiä kun haastatte jatkuvasti tappeluun raumalaisia!

  12. Mä pitkin piennarta kävelen
    tuttu tuoksu tuo mieleeni sävelen
    Keli alkaa hyvältä näyttää
    tänään pääsen grilliä käyttää

    Kyläkauppa jo siintää edessä
    maustekurkut mua oottaa vedessä
    Juustohylly vain tyhjältä näyttää
    aina voi arkijuustoa käyttää

    Mä odotan vain vierasta yhtä
    enkä ala tätä possua nyhtää
    kyllä foliossa kimpale kypsyy tää

    En kaipaa sahramia hunajaa
    En halua hodariini srirachaa
    Usko pois, että onnellinen olen vaan
    kun saan lihaa ja perunaa
    En kaipaa vierelleni prinsessaa
    Mä tiedän, ongelmia niistä saa
    Usko pois, että onnellinen olen vaan
    kun saan lihaa ja perunaa

  13. Joo o, b junnu ikäiset pisti liiga joukkueen kotimatkalle, selittäen ja itkien. Ja missä oli Prokki. Ei juoksuaskeltakaan koko pelissä. Ei tuollaista voisi ottaa mihinkään joukkueeseen pelaamaan kun mies luulee ettei puolustus velvoite koskee häntä. Kun mieheen iskettiin kiinni, niin ainut mitä pystyi oli katse tuomarointi. Pitäkää raumalaisen hyvänänne.

  14. Jos tämä tuomaripari ei lennä suoraan Siperiaan, niin sitten ei ole liitossa kaikki kotona. Aivan käsittämättömiä vihellyksiä ja jäähyt varsinkin todella, todella kyseenalaisia. En tiedä, oliko niin kova meteli, ettei uskallettu raumalaisille edes viheltää vapaalyöntejä saatika jäähyjä porilaisille. Vaikkei peli tuomareihin ratkennutkaan, niin kyllähän se vaikuttaa kaikkeen, jos tuomarit eivät ole yhtään pelissä mukana. Miten tällä tasolla on mahdollista, että tuomarit esimerkiksi viheltävät useaan otteeseen sisäänlyönnin, kun luulevat, että pallo menee laidan yli. Mutta eihän se mennytkään. Pitäisi ymmärtää, että tässäkin pelataan isoista asioista, eikä tuomarit voi tulla vetäämään totaalisesti vihkoon.

  15. Ja tämä tuomaripari selvisi hommastaan paljon paremmin, kuin Raumalla maanantaina vihellellyt pari. Molempiin suuntiin ihan ok.

  16. SalBa oli kyllä surkee!
    Tulee lähtö divariin ja ei tuolla pelillä pärjätä edes siellä…
    Olis pitäny SalBan maksaa katsojille rahat takas tosta peruuttelusta!

  17. Molemmille ok? Eivät viheltäneet karhujen roikkumisia pois, Sokan ja Ruohosen jäähyt täysin huudoista ja viimeisestä jäähystä en edes sano mitään. Peli ei tuomareihin ratkennut mutta eivät he todellakaan viheltäneet ”ihan ok”

  18. Ei Salballalla ole mitään aseita. Tuolla pelillä ne on liigassa pelannut muutaman vuoden. Kytketään ja näennäisesti hallitaan palloa.
    Taitaa olla aika kova peli tulossa lauantaina. Paineet nousee. Kumpi hallitsee ne on vahvoilla.

  19. Ruohosen pallonsuojaus yritys oli myöhässä. Tamminen oli jo laidan välistä tulossa. Ruohonen löi kropan eteen, mutta oliko vähän myöhässä? Kyllähän näistä on koko kausi vihelletty. Sama se Sokan keskikentän törmäyspommi. Varmaan puolittainen vahinko, mutta aiheellinen Boksi ja pakko viheltää.

  20. Sääli, että pelaavat Raumalla siellä minipoikien kentällä.
    Miten ihmeessä sellaisessa läävässä sai pelata liigassa?

  21. #meidänkauppis #poikkeuslupa koskee kyllä enemmän myös katsomon katsojamäärää. Kentän kokohan taitaa olla vaan metrin pienempi 39*20? Katsomoon mahtuu nyt se ~500… Mutta, 50 näkee kentän?

  22. No näin Salba kotikentän koko ilmoitetaan muistaakseni seuran sivuillakin. 40×20 metriä. Kyllähän kenttä kuitenkin melkoisen kapealta tunnelilta tuntuu.

  23. ”Meidän Hautis” ei ikinä voi olla 20 metriä leveä. Tarkempaa tietoa ei ole, mut oudolta tuntuu, jos muka 20 leveä.

  24. Länsirannalle tiedoksi, että se on Meidän Kauppis…

  25. En ole kyllä kenenkään aikaisemmin kuullut valittavan siitä, että kauppiksen kenttä olisi pieni. Ja ”raumalaisena” kommenttisi kuullostavat kyllä melko raumavastaisilta. Salba oli tänään huono mutta lauantaina on uusi peli ja uusi mahdollisuus….

  26. Voisitko jo jättää Prokin rauhaan vaikka sinua suunnattomasti tuntuukin ärsyttävän, että mies pelaa nykyään Raumalla…

  27. Hyvin Karhut oli petrannut peliään toiseen osaotteluun. Pikkasen kyllä ketuttaa, kun nämä taitavat pikkupojat pelaavat miesten pelejä ja kaatuilevat jokaisesta pienestäkin kontaktista. Mielestäni miesten pelissä pitäisi saada kontaktia antaa miesten lailla. Puhtaasti mutta kovaa. Näistä tuli poikkeuksetta Karhuille vaparia kun pienet pojat keräilivät suojalasejaan lattialta.

  28. Nyt raum boja huutelee isoon ääneen et peli kaatu tuomaritoimintaan. Raumalaiset oli pelkkä vastaantulija.

  29. Mitkä kommenttini on Raumalaisvastaisia? En pidä kauppiksesta pelipaikkana. Totta! En pidä siitä, että Salba pelaa liigassa vuodesta toiseen, vaikka parempi sarjataso olisi tuo Divari. En pidä siitä, että junioripuoli on aika pahasti kuralla. Muutama valopilkku junnupuolen tekijöissä sentään löytyy. On totta, etten pidä tämän hetken Salban pelitavasta. Melko seisovaa Alakolmio jyystöö tänäänkin. Ei tarkoita että olisin kotikaukunkini vastainen, en vain pidä seuran linjasta. Valitan.

  30. No ne miehet ei tänään pärjännyt. Suojalasipojat kyykytti liigapohkeita. Kuinkahan monta junnunkaatumista tänään nähtiin, joka johti karhut vapariin. No ei kyllä montaa.

  31. Hieman meni itsellä veikkaukset mönkään tämän päivän osalta, kun maalin peliä ennakoin. Kaksi erää todella tasaista, mutta kolmannessa erässä Karhut oli selvästi vahvempi ja viimeinen erä Karhuille 5-1! Pitää paikkansa, että Silvolla ja Lewisillä tuli vääriä vihellyksiä puoleen jos toiseen, mutta tuokaapa esille yksikin tuomaripari, jolta niitä ei tulisi. Lauantaina varmasti tiukka vääntö ladossa, mutta uskoisin Salban sen vievän kotiedun turvin.

    Joku täällä puhui, että mikäli Salba pelaa ensi kaudella liigaa, niin kotiareena vaihtuu. Onko tästä jotain tarkempaa faktaa?

  32. Hauska lukea näitä kommentteja huonoista tuomareista, kaatuilevista junnuista, huonosti käyttäytyvästä kotiyleisöstä…. Itse ainakin myönnän karhulaisena, että Karhut oli huonompi kokonaisuutena ekassa pelissä enkä hae syitä mistään muualta. Karhut oli vain tällä kertaa löytänyt lääkkeet Salban kaatamiseen, joka näkyi kolmannessa erässä. Salbalaiset turhautuivat ja keskittyivät soittamaan suutaan (Tatu Ruohosen toteamus haastattelussa), kun Karhut tuli kovalla karvauksella päätyyn asti ja tämän kautta Karhut veivät peliä. Salballa etu puolellaan seuraavassa kotikenttällä. Kauppiksen kentän kokoa en ole tullutkaan ajatelleekseni, vaikka olen useita kertoja ”penkin takana” tuolla seissyt, mutta jos se on pienempi normista en usko sen olevan ratkaisevassa roolissa. Parempi voittakoon jatkossa. Tiukkaa vääntöä varmaan tulee olemaan ja täälläkin tullee kommentit ja syytökset kovenemaan jatkossa.

  33. Tämä alkaa tuntua kunnon Pori vs Rauma peliltä. Huutoa ja pieniä solvauksia lentelee. Tällaista sen kuuluukin olla. Jännä ottelusarjan ja tunteet pelissä. Voitti tämän kumpi tahansa niin hyvä fiilis jää Tästä.

  34. Uskon vahvasti, että salba tulee sarjan viemään 3-1 tai 3-2 . Ihan johtuen siitä etten usko karhujen voittavan kauppiksella. Karhuilla on kuitenkin odotuksiin nähden kausi mennyt yläkanttiin ja monelle junnupelaajalle kuormitus varsinkin keväällä on ollut kova. On ollut A-junnujen ja B-junnujen pelejä miesten lisäksi. Tähän kun lisätään vielä raskas welhosarja matkustamisineen niin jo yhden voiton ottaminen salbasta oli mielestäni positiivinen yllätys. Sen sijaan tulevilla kausilla suuntaa lienee joukkueilla eri suuntiin. Karhujen junnupohja on hyvällä tasolla ja tuohon on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Lisäksi lähes kaikkien junnujoukkueiden pääseminen/jatkaminen FBAssa ja maajoukkuetie tapahtumissa takaa laatua. sen sijaan rauma on täysin riippuvainen muista seuroista tulevaisuudessa pelaajien suhteen. Kuten täällä on jo aiemmin todettu on heidän junioritoiminta suhteellisen huonolla tasolla. Toki yksittäisiä pelaajia löytyy, mutta niitä löytyy lähinnä joka paikkakunnalta. Koska muuten raumalla on viimeksi junnuissa pelattu valtakunnallista sarjaa?

  35. Loistavaa ”jotain siitä väliltä” . Asiat on juuri näin, niinkuin kirjoitit. Ei Raumalla nyt vaan voida kuvitella et homma voi jatkossakaan toimia, jos ei saada omasta junnumyllystä pelaajia käyttöön. Perustat kuntoon Salba. Edelleen epäilen myös, ettei Karhuilla ole edes halua nousta. Tuskin voivat poikia kieltää pelaamastakaan.

  36. Olis hienoa kun noista molemmista saisi pari kentällistä pelaajia per joukkue yhteen nippuun. Olisi ihan oikeasti melko hyvä joukkue. Onko järkevää jakaa muutenkin jo pienemmän alueen pelureita kahtia?

  37. Paikkakuntalaisena toivon että karhut ei voita sarjaa ja mene heittopussiksi liigaan vaan kasvattaa nuoriaan vielä divarissa jossa poikia uskaltaa peluuttaa isossa roolissa

  38. Satakunnan kovimmat, vastaan sinulle. Noista kahdesta edustusjoukkueesta yhdistämällä saisi kelpo liigajoukkueen, mutta ei tule onnistumaan. En usko, että kumpikaan joukkue on kiinnostunut yhteistyöstä aikuistasolla, tämä olisi silti ainoa mahdollisuus saada alueelle yksi laadukas liigajoukkue. Satakuntaan ei mahdu kuin yksi joukkue liigaan ja sekin on tällä hetkellä enemmän tai vähemmän selviytymistä, kun pelataan omilla nappuloilla. Maantieteellisestikin Pori ja Rauma on huonosti sijoittuneet ja omilla pitäisi tulla toimeen. Kuten aiemmin totesin porissa junioreissa on nyt hyvä draivi päällä. Sen sijaan Rauman junioriorganisaation täytyisi herätä ja tehdä yhteistyötä Porilaisten kanssa junnutasolla. Kentällinen parhaita pelaajia aina Poriin, jotta saisi niitä ikäluokan kovimpia pelejä alle. Raumalla kun ei ihan hetkeen olla eikä tulla pelaamaan edelleenkään siellä valtakunnan kärkisarjoissa. Porissa sen sijaan lähes poikkeuksetta pelataan junioreiden sm sarjoja tai divaria. Sinne kun salba lähettäisi ikäluokan parhaat (3-5) pelaamaan niin saisivat ainakin heidän kärkipelaajat kehitystä pelaajina ja tätä kautta aikanaan laadukkaampia pelaajia aikuistasolle.

  39. Tiedän, että Karhujen suunnalta on näitä mahdollisuuksia Salban junnuille tarjottu. Lopputulos on ollut kaikkea muuta kuin juniorin kantilta mietitty hedelmällinen yhteistyö.

  40. Tätä yhteistyötä on tosiaan yritetty, mutta se kaatui perinteiseen Pori-Rauma kissanhännän vetoon.

  41. Vielä kun Tikka ja Lahtinen pelais nii olis karhut lähellä nuosua.

  42. Pitää paikkansa. Karhuilla kaksi ykköskorin pelaajaa pois rosterista. Tämä on Salban onni. Uskaltaisin väittää, että jos nämä herrat olisi askissa, niin kertoimet joukkueiden välillä olisi lähes tasan.