Juniorit

Vahva toinen erä ratkaisi – EräViikingit on C2-poikien Suomen mestari

12.04.
2017
10 Kommenttia
4
Juniorit

EräViikingit juhli keskiviikkona C2-poikien Suomen mestaruutta. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja TPS mittasivat toisiaan C2-poikien kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa Mosahallissa. EräViikingit voitti pelin maalein 6-5 ja vei ottelusarjan voiton nimiinsä lukemin 2-1.

Molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä EräViikingit oli iskussa ja vei kaksikymppisen nimiinsä maalein 4-1. Vaikka TPS pelasi vahvasti viimeisessä erässä, niin kotijoukkue piti pintansa loppuvihellykseen saakka. Kaikki finaalipelit ratkesivat maalin erotuksella.

EräViikinkien tehopelaaja oli 1+2 iskenyt Arttu Rytkönen. Aleksis Hanhisalo maalasi kahdesti puolustajan tontilta. Saku Kontulainen pysäytti maalillaan 26 laukausta. TPS:n puolelta kahden pisteen pelaajia olivat Lenni Kemppainen (2+0), Tarmo Moilanen (2+0), Valtteri Koskinen (1+1) sekä Marius Suominen (0+2).

TPS:n Suominen oli pudotuspelien tehokkain kokonaispistein 15+6=21. Saman seuran Waltteri Vesterinen oli kokonaispörssin kakkonen tehoin 4+14=18.

EräViikingit nappasi nyt historian ensimmäisen SM-kultamitalinsa. Pronssimitalin kahmaisi Nokian KrP, joka kaatoi pronssipelissä Oilers NG:n maalein 10-5.

Ottelutilastot
Sarjan pudotuspelien kokonaistilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
...
13/04/2017
Ripulia
Minäpahoitinmieleni
13/04/2017
Eikös moni oo täällä haukkunut ettei ervillä ole hyvää juniorituotantoa :D
!!
13/04/2017
Ei ole tuotantoa ottaa lähialueen muiden joukkueiden kasvattamat pelaajat
??
13/04/2017
Mistä näitä kateellisia sikiää? Tuostakin joukkueesta suurin osa on pelannut Erässä alusta alkaen. Ja miten se tekee ottamiseksi, jos pelaaja x haluaa itse hakea jostain muusta joukkueesta?
Just nii
13/04/2017
On kyllä varmaan enemmän tiikeri kasvatteja kuin erän omia pelaajia, taitaa olla yhteensä 4 tai 5 erässä pelannut vaikka E junnuissa, paras joukkue voitti kultaa mutta älkää nyt todellakaan alkako puhua juniorituotannosta, lähinnä alkaa naurattamaan. :D
No just
14/04/2017
Joo, sovitaan niin, että tiikerit voitti C2 mestaruuden. Ei tule sitten paha mieli eikä kukaan naura sinulle.
#odottava
14/04/2017
Milloin tulee c2 sm sarjan yhteenveto?
Just nii
14/04/2017
Täydellinen argumentaatiotaidon puute sulla, en pahoittanut mieltäni ja jos joku nauraa mulle niin ei hetkauta, mut eihän tossa nyt erä-kasvatteja oo ku muutama :D ja tietenkin saa siirtyä minne haluaa enkä ole kuullut että ervi c2 olisi ketään kalastellut, vapaaehtoisesti sinne on siirrytty, sarjan paras jengi voitti, mut pointti mulla siinä että seuran efortti ton tähtikatraan valmentamisessa ei oo todellakaan pitkäjänteinen.
SP
15/04/2017
Onnea eräille. Taitaa olla niin, että yhdelläkään "suurseuralla" ei ole puhtaasti omia junnujen, vaan kyllähän isot seurat hakee pelaajia ja sinne hakeudutaan. Erän juniorimylly sitten koulii siitä pelimiehen. Ja pääsääntöisesti pieniltä paikkakunnilta on pakko lähteä isompiin seuroihin. Isoissa kaupungeissa on massaa hieman eri tavalla, mistä nuo pelaajat valkeata. Mutta ei mitään pois erviltä, onnea sinne
Kyllä
17/04/2017
Tiikerit kasvatteja ErVillä on 6. Arttu Rytkönen, Aarne Rissanen, Vertti Leppävuori, Veeti Mikkola, Max Lilja ja Jacob Kerola.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.