Liigat

VeikkausTV-ennakko: Kohukaksikko Classic-Happee astelee kolmatta kertaa kaukaloon – mistä tämän illan jälkeen puhutaan?

05.04.
2017
14 Kommenttia
1
Liigat

Tämä on ollut kupletin juoni toistaiseksi. Classic on latonut jo 17 palloa Happeen verkkoon välierissä. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan välieräsarjaa voitoin 2-0 johtava Classic kohtaa Happeen kolmannen kerran Tampereella tänään klo 18.30. VeikkausTV on paikalla näyttämässä, pääseekö hirviryhmä vielä melko lämpöisenä käyvään sarjaan kiinni, vai meneekö hallitseva mestari menojaan.

Lähtöasetelmat:

Classic on voittanut selkeästi kaksi ensimmäistä välierää 9-6 ja 8-2, ja Happee on ollut pääosin perässäjuoksijan roolissa. Ensimmäisessä ottelussa hallitseva mestari pelasi johtoasemassa heikosti, ja hirvijengi onnistui kirimään isoksi kasvanutta eroa umpeen. Sunnuntain toinen ottelu taasen oli melko napakasti ”Familyn” hallussa alusta loppuun saakka, vaikka toisen erän alussa isännät hetkeksi rinnalle nousivatkin. Tamperelaisilla on jo tässä kohtaa erittäin tukeva ote paikasta Superfinaalissa, vaikka joukkue vielä toiset kaksi voittoa tarvitseekin.

Petteri Nykyn joukkue on kurittanut hirvipaitojen heikkouksia kovalla kädellä, ja sunnuntaina jyväskyläläisten hyökkäyspään puolustusvalmius oli heikoissa kantimissa. Classic pääsi kääntämään peliä nopeasti, ja etenkin viidesti osunut tulikuuma Sami Johansson hyödynsi auennutta tilaa tarkoilla laukauksillaan. Happeen täytyy löytää tiiviys omaan viisikkoonsa kentän jokaisella osa-alueella, muuten pronssipeli kutsuu jo sunnuntain neljännen ottelun jälkeen. Edes täydellinen suorittaminen ei välttämättä riitä Classicin kaatamiseen, sillä niin kovalla tasolla ryhmä suorittaa.

Välieräpari on ollut odotetun lämminhenkinen, ja jokseenkin rumiakin otteita on nähty. Sunnuntain ottelussa puhuttivat etenkin Otto Tikan ja Lassi Vänttisen ottelun alussa samanaikaisesti saadut vitoset sekä Petri Kaukon törmäys Mikko Leikkasen kanssa. Molemmat tilanteet on nähtävissä maalikoosteella. Ensimmäinen tilanne poiki Tikalle lopulta kolmen ottelun pelikiellon, joten hänen kautensa saattaa jopa olla ohi.

Mielenkiintoisen käänteen sarjaan toi myös tiistainen tieto tuomariparin vaihtumisesta. Kiitosta niin otteluvalvojalta kuin valmentajiltakin toisen ottelun jälkeen saaneet Lasse Vuola ja Tero Fordell siirrettiin sivuun, ja Vuola ilmoitti kirjoituksessaan kaksikon lopettavan tuomaroinnin välittömästi. Asiaa ja sarjan henkeä ylipäätään kommentoivat Pääkallo.fi:lle eilen niin Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen kuin Classicin virkaveli Pasi Peltolakin. Tänään oikeutta ovat jakamassa Ari Lähteenmäki ja Miikka Lähdesmäki.

Happee saa peliin takaisin Peter Kotilaisen, joka varmasti uhkuu pelihaluja, ja joka oikealla pelipäällä ollessaan voi siivittää koko joukkuetta sarjassa vielä uudenlaiseen lentoon. Mikäli Happee kuluttaa liikaa aikaa istumalla jäähypenkillä, ja oma ylivoimapelaaminen ei ole nähtyä tehokkaampaa, vierasvoitto tuntuu kaukaiselta ajatukselta.

Kuumat ja kylmät:

Jo mainittu Johansson tuuletteli kainaloitaan Hirviteatterissa viidesti, ja vierellä koko Jussi Pihan kakkosviisikko pelaa upeaa, nopeaa ja liikkuvaa salibandya. Lassi Vänttinen sai pudotuspelien maalihanan auki, ja poikkeuksellisesti mieheltä nähtiin jopa pieni ilmanyrkkituuletus. Konkarin näkeminen tuuletuspuuhissa kertoo siitä, että nyt ollaan tosissaan, ja maali tosiaan maistui.

Happeen ykkösviisikko vastasi molemmista osumista sunnuntaina, kun laiturit Veli-Matti Hynynen ja Juuso Heikkinen osuivat, mutta kakkosviisikossa nuorimman Kotilaisen puuttuminen näkyi veljien rinnalta. Muutenkin Classicin kärkipelaajat pesevät tällä hetkellä Happeen vastaavat aika lailla tennislukemin 6-0.

Yhteinen historia:

Takana on tältä kaudelta neljä kohtaamista, ja kolmen Classic-voiton lisäksi kerran on pelattu tasan.

Taistelupari:

Janne Lamminen, Classic – Jonne Junkkarinen, Happee

Maailmanmestaripuolustajista Lammisen liekki on palanut toistaiseksi huomattavasti kuumemmin, ja 31-vuotias luottopuolustaja rikkoi jo yhden kauden piste-ennätyksensä pudotuspeleissä (5+6, +13). Hän johtaa myös puolustajien pistepörssiä pudotuspeleissä. Happeelle todella tärkeä Junkkarinen on kerännyt kuudessa pelissä tehot 2+2, mutta tehoja tärkeämpää olisi terävöittää pelaamista kokonaisvaltaisesti, jotta joukkue voisi nousta vielä voimakkaammin mukaan sarjaan taistelemaan ennakkosuosikkia vastaan.

Kokoonpanot:

Happeen Otto Tikka on siis asetettu pelikieltoon, mutta Peter Kotilainen ja Lauri Liikanen palaavat kokoonpanoon. Hirvipaitojen maalivahtivalinta on mielenkiintoinen, sillä sekä Tuomas Turunen että Miro Tuomala on nähty sarjan aikana tolppien välissä. Kokoonpanot löytyvät täältä viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

2.4. Happee-Classic 2-8
31.3. Classic-Happee 9-6
25.3. Classic-Indians 5-1

2.4. Happee-Classic 2-8
31.3. Classic-Happee 9-6
22.3. Happee-TPS 10-6

Tulosvetovihje:

Classic jyräys näyttää pysäyttämättömältä

Happee on pahasti köysissä sarjassa, ja Classic on jokaisella pelin osa-alueella edellä, mutta hirvillä on myös potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Happeen täytyy voittaa tänään, jos se vielä mielii sarjaan mukaan, mutta nähdyn perusteella muutoksen aiempiin peleihin nähden täytyisi olla melkopuoleisen suuri. Mikäli Classic pelaa omalla parhaalla tasollaan, sitä ei voita tässä maassa kukaan. Jos Happee skarppaa, potentiaalia tasaisempaan peliin on olemassa, mutta se vaatii ankaraa ”ryynäämistä” ja keskittymistä puhtaasti salibandyn pelaamiseen.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 6,7,8 – Happee 3,4,5
Peliaika ja -paikka: Ke 5.4. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Edit 5.4. klo 10.14: lisätty tämänpäiväinen tuomaripari.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Observer
05/04/2017
Salibandya 15 vuotta seuranneena on pakko todeta, että laji on menossa taitolajista liikaa kontaktilajin suuntaan. Tämä madaltaa pelaajien taitotasoa ja tulee suosimaan pelkästään fyysisempiä pelaajia ilman lajissa tarvittavaa taituruutta. Tämä suunta tulee myös murentamaan taktista osaamista. Jos näin halutaan lajia kehittää, niin se on ok, mutta suunta on nyt valittava, ettei se lähde kokonaan "lapasesta". Toivottavasti liitossa ollaan asiaa mietitty.
Kenguruiden maa
05/04/2017
Sarja on ilmeisesti jopa niin kuuma, että ennakkoasetelmista on parempi raportoida Australiasta asti ;)
Minäpahoitinmieleni
05/04/2017
Niin jos happea keskittyy pelaamaan eikä ota kapteenista mallia niin hyviä asioita voi tapahtua ja voitto voi tulla. Jos jatketaan samaa niin eiköhän se jo tiedetä mistä sitten tulla puhumaan. Tietääkseni Happeen pitkäaikainen koutsi on lopettamassa niin kannattaisiko pelata hänelle ja keskittyä nöyrään ja kurinalaiseen peliin eikä pelleillä omiaan.
Jasitten
05/04/2017
Vuola-Fordell on netin mukaan vaihtunut pariin Lähdesmäki-Lähteenmäki. Veikkauksia monenko minuutin kohdalla lähtee lapasesta?
NAISKATSOJA
05/04/2017
Ai valmentajalleko tässä pelataankin kun mä luulin että yleisölle :). Mutta toivottavasti pojjaat osais ottaa ilon pelaamisesta eikä ajattis liikaa lopputulosta.
Peräkylän Jussi
05/04/2017
Liitto rikkoo taas omia sääntöjään. Tuomarille on iömoitettava otteluasettelusta 3 vrk ennen ottelua. Näinhän ei käynyt. Juna kulkee kohti kivikautta.
Observer
05/04/2017
Tuomarit olivat tuuliajolla eilen Turussa. B-junnujen pelijareissa TPS- Eräviikingit vierasjoukkue tasoitti pelin ottelun lopussa. Pelikellossa oli aikaa jäljellä. Tuomarit hyväksyivät maalin, kuten pitikin. Yht'äkkiä toimitsijapöydästä tuli ohjeet maalin hylkäämiseen. Tuomarit hylkäsivät maalin. Tämä on taso, kun vedetään kotiinpäin.
Minäpahoitinmieleni
05/04/2017
Naiskatsoja: eiköhän eniten kuitenkin aina pelata itselleen :) tuskin tuolla kukaan olisi pelaamassa jos ei siitä tykkäisi vaan tekisi sitä vaan fanien takia.. :D
Lapasesta veikkaus
05/04/2017
11 min...
OBSERVERILLE
05/04/2017
Ei mitenkään yllättävää toimintaa Turussa siellä voi paikalliset aina luottaa siihen että ellei muuten onnistu niin tuomarit auttaa.
Observatoriosta..
05/04/2017
..kysellään että kerros nyt miten se maali ensin hyväksyttiin, ja sitten hylättiin?
MIELIKÄINEN
05/04/2017
EräViikinkien B-poikien viimesekunnilla tehty tasoitusmaali ja sen hylkääminen on nyt hyvä mittari sille, että pyörittääkö tätä lajia rehti ammattilaisten joukko vai lajia lokaava basso-orkesteri!
Kooste
05/04/2017
Missä on ekan pelin kooste?!
Tikan
05/04/2017
Poissaolo vaan plussaa. Laukaus kova, muut avut ei vaan riitä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.