Liigat

VeikkausTV-ennakko: Perjantaina hukassa ollut Happee pyrkii löytämään tasonsa toisessa välierässä

02.04.
2017
9 Kommenttia
1
Liigat

Happeen Juuso Heikkinen ja Classicin Krister Savonen pääsevät jatkamaan jutustelua tänään Jyväskylässä. Kuva: Esa Takalo

Avausottelun Tampereella 9-6 hävinnyt Happee isännöi Classicia miesten Salibandyliigan toisessa välierässä tänään Jyväskylässä klo 18.30 alkaen. VeikkausTV on paikalla näyttämässä tämänkin tulisen kahinan.

Lähtöasetelmat:

Classic nappasi perjantain avausottelusta selvän voiton, vaikka lukemat päätöserässä vierasjoukkueen kirin myötä kaunistuivatkin. Tamperelaiset tulivat sarjaan huomattavasti hirvipaitoja valmiimpina, ja Happee oli kaksi ensimmäistä erää kaukana välieräpelien edellyttämästä tasosta. Ottelu oli 13 minuutin jälkeen jo 4-0 Classicille, eikä Happee missään kohtaa päässyt realistisesti voitosta.

Kamppailu oli tunnetasoltaan juuri sitä, mitä oli odotettukin. Hallitseva mestari onnistui kahlitsemaan ja kanavoimaan tunteensa huomattavasti vieraitaan paremmin, ja etenkin Happeen tähtihyökkääjällä Peter Kotilaisella kuppi kiepahti nurin kahden vitosen, punaisen kortin ja sitä myötä myös pelikiellon arvoisesti. Classic-valmentaja Petteri Nykky kritisoi perjantain jälkimainingeissa tuomariparia Lasse Vuola-Tero Fordell siitä, että Kotilainen olisi pitänyt poistaa kaukalosta jo ensimmäisen viiden minuutin rangaistuksen myötä toisen erän lopussa, jotta peli olisi pysynyt siistimpänä loppuun asti. Happee-kippari Petri Kauko taasen huomautti samaisessa lehdistötilaisuudessa, että Classic-pelaajien jalat irtoavat maasta liian helposti.

Alkulöylyt tähän sarjaan on siis heitetty, ja jos Tampereella lehterit ammottivat osittain varmasti viereisestä jääkiekko-ottelusta johtuen tyhjyyttään, Hirviteatterin kiuas on tänään äärimmäisen kuuma ja lauteet ovat kansoitettu viimeistä paikkaa myöden. Happeen täytyy unohtaa perjantai ja lähteä rakentamaan sarjaa aivan alusta, kun taas Classic voi lähteä rennommin mielin hakemaan toista kiinnitystä.

Kuumat ja kylmät:

Classicin Joonas Pylsy nakutteli vanhan seuransa verkkoon hattutempun, ja hän siirtyi samalla myös koko pudotuspelien pistepörssin johtoon (10+4, +5) ohi EräViikinkien Miko Kailialan. Eemeli Salin keräsi perjantaina 2+1, ja myös pudotuspelien tehotilaston ykkönen Jussi Piha (+10) ylsi kolmeen pinnaan (1+2).

Kaukon ykkösviisikko teki Happeelle perjantaina neljä maalia, mutta se oli myös ottamassa omiin avauserässä Classicin karkumatkaan johtaneita maaleja. Karkeasti sanottuna koko joukkueella jäi parannettavan varaa tuleviin otteluihin.

Yhteinen historia:

Kohtaaminen on kauden neljäs, ja voittoa Happeella ei vielä keskinäisistä ole. Edellinen hirvien voitto on joulukuulta 2015 Suomen cupin ottelusta Tampereelta.

Taistelupari:

Juuso Heikkinen, Happee – Asser Jääskeläinen, Classic

Saman 1989-ikäluokan herrat ovat pelanneet toisiaan vastaan vuosien varrella monen monituista kertaa, ja jälleen on edessä yksi kohtaaminen lisää. Heikkinen muiluttelee vasenta laitaa pitkin, ja mies on aina vaikeasti pideltävä. Mikko Leikkasen kanssa ykkösparissa puolustava salibandykenttien Brent Burns Jääskeläinen on myös ulottuva pelaaja, jota ei kierretä helposti, ja joka tekee parta hulmuten hymy huulilla vauhdikkaita nousuja sekä pitkiä kantteja.

Kokoonpanot:

Happeen Peter Kotilainen on pelikiellossa tänään, ja se on Happeelle iso menetys. Toisaalta perjantain kaltaista ylilatautunutta tähteä joukkue ei kaipaa, ja hänen poissaolonsa voi taas innostaa muita nostamaan tasoa korkeammalle. Lauri Liikanen on myös sivussa. Kokoonpanot ilmaantuvat tänne sunnuntaina viimeistään klo 16.30.

Edelliset ottelut:

31.3. Classic-Happee 9-6
22.3. Happee-TPS 10-6
20.3. TPS-Happee 4-5 ja.

31.3. Classic-Happee 9-6
25.3. Classic-Indians 5-1
22.3. Indians-Classic 4-7

Tulosvetovihje:

Hirviltä vaaditaan ryhtiliikettä

Avauspeli meni Happeelta sivu suun, ja nyt kotiyleisön edessä on paikka näyttää, löytyykö rytkettä myös välierävaiheessa. Classic on ennakkosuosikki, mutta jos Happee löytää oikean energiatason kohdistaen sen oikeisiin asioihin, sillä on totta kai aina sanansa sanottavana kotona villin kotiyleisön edessä. Tasaisempaa tulee kuin perjantaina.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Happee 5,6,7-Classic 6,7,8
Peliaika ja -paikka: Su 2.4. klo 18.30, Jyväskylän monitoimitalo

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Jyväskylästä käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassa kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Timo
02/04/2017
Mielestäni melko ala-arvoista kuittailua tuossa viime pelin lehdistötilaisuudessa familyn haastattelijan osalta. Ukko kysyi ensin ihan aiheesta Pulkkiselta kasetin kestämisestä. Tämän jälkeen hän tiedusteli, oliko aiheesta juteltu Happeessa ennen peliä, johon Pulkkinen tokaisi, että muutama sana on vaihdettu. Tähän haastattelijan oli pakko aukoa päätään, kuittailemalla, että hyvällä menestyksellä.

Surkeaa toimintaa pressissä, jota vielä otteluraportissa vieriteltiin Pulkkisen syyksi. Heikko esitys tältä osin Klässikiltä. Seuraavalla kerralla uusi yritys.
Ei onnistunutta
02/04/2017
No jos ei onnistunut C:n haastattelija sanoissaan, niin parannettavaa olisi myös C:n kotipelitapahtumissa. Olisiko pohdinnan paikka, miten kotipeleistä saisi viihtyisimpiä.
Joten Go Happee Go, hyvää ja viihdyttävää peli-iltaa Jyväskylässä. :)
Pressi
02/04/2017
No nyt oli varsinainen "lehdistötilaisuus", ei näin kiitos.
Pekka Valve
02/04/2017
tuo classicin haastattelija kuittailee järjestäen noissa tilaisuuksissa. väsynyttä touhua..
Timo
02/04/2017
Ei millään tavalla pitäisi kuulua tuon henkilön rooliin aukoa päätä vastustajalle. Noloa seuran kannalta.
Brent Burns-Jääskeläinen
02/04/2017
Maalikoosteet? Onko tulossa? Tietääkö joku?
Pressi
02/04/2017
Pressissä pitää olla neutraali ja ottaa asiallisesti huomioon molemmat joukkueet.
Oilers taitaa olla paras esimerkki tällä kaudella viestinnässä ja pressissä vaikka pelieissä on mennyt heikosti.
Maajoukkuevalmentaja otti kohtuullisen tiukasti kantaa pelaajien kunniottamiseen ja tämän lausunnon allekirjoitan myös.
Clässic Vämily
02/04/2017
Täytyy kyllä kompata edellisiä. Täysin ala-arvoista toimintaa pressin vetäjältä. Aikuinen mies ja kehtaa käyttäytyä kameran edessä tuolla tavoin. Tuntui kuin haastattelijalla olisi jotain henkilokohtaisia ongelmia Happeen suhteen.

Toivottavasti ymmärtää edes hävetä. On tosin sen oloinen kaveri, että luultavasti on ylpeä toiminnastaan.
kausarin omistaja
02/04/2017
Kyllä on mennyt maku käydä Classicin peleissä, vaikka kausarin omistanki. Ottelutapahtuma on huonolla tasolla. Sirkalta mikrofoni heti pois. Todella rasittavaa yrittää luoda tunnelmaa hakkaamalla fonia. Junnu haastattelut kesken pelin surkeita ja muutenkin hallin äänentoisto on surkea. Ei haastatteluista saa mitään selvää. Laittakaa sirkka katsomon puolelle ilman mikkiä kannustaan. Lisäksi sambaryhmä pois. Väkisin luotua tunnelmaa, joka ei herätä mitään fiilistä.
Lehdistötilaisuudet on kamalia. Ei minkäänlaista kunniotusta vastustajaa kohtaan ja kysymykset on edellisen toistoo. Häpeä Sirkka

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.