Divarit

Video: Divarin karsintaottelua seurasi hurja yleisömäärä – ”Tällaisia ottelutapahtumia pitäisi saada lisää salibandyyn”

07.04.
2017
11 Kommenttia
3
Divarit

Kokkolassa tultiin savukoneiden ja valotehosteiden läpi kentälle upean yleisömäärän eteen. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Kokkolan Nibacos ja O2-Jyväskylä kohtasivat Miesten Divarin karsintojen avauskierroksella ja O2-Jyväskylä eteni jatkoon voitoin 2-1. Ratkaisevan ottelun se klaarasi numeroin 5-3. Ottelua Kokkolassa seurasi hurja katsojamäärä.

Kokkolan Kampushalliin oli ahtautunut paikalle kaikkiaan 710 katsojaa, mikä on todella suuri määrä, kun puhutaan kakkosdivarin kamppailusta. Myös kahdessa edellisessä pelissä katsojia oli hyvin, sillä jatkoon edenneen O2-Jyväskylän kotiottelussa ottelua seurasi 300 silmäparia ja sarjan avausottelu Kokkolassa keräsi yleisöön 572 henkilöä.

Sarjasta eteni jatkoon siis O2-Jyväskylä, joka jakoi ottelun jälkeen kiitosta Nibacokselle vastustajana, sekä juuri ottelutapahtumansa takia. Positiivista palautetta antoi ratkaisevan ottelun hattutempullaan ratkaissut vieraiden kapteeni Joni Lempinen.

– Harmi, että ei voi molemmat nousta. Nibacoskin kyllä ansaitsisi nousta. Tällaisia joukkueita tarvittaisiin Divariin ja liigaankin vielä, että peleissä on tupa täynnä. Sääli, että ei voi molemmat jatkaa, koska täällä oli todella hyvä vastustaja ja todella hieno ottelutapahtuma. Näitä pitäis saada lisää salibandyyn, Lempinen sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

O2-Jyväskylä kohtaa lauantaina alkavassa Divarin karsintojen päätösvaiheessa Apassit. Pääkallo.fi ennakoi päätöskierrosta myöhemmin.

Maalikooste:

O2-Jyväskylän kapteeni Joni Lempisen haastattelu:

Nibacoksen päävalmentaja Jukka Kinnusen haastattelu:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jaki
07/04/2017
Hienoa että liigan ja divarin ulkopuolella on tällaista meininkiä.Jukka Kinnunen on tuonut paljon hyvää keskipohjanmaalaiseen salibandyyn.Ottelutapahtumista iso peukku!Myös runkosarjassa oli Kokkolassa ollut joissakin peleissä yli 500 katsojaa.Kertoo että asiat tehdään oikein!
Juhani
07/04/2017
Hienoa nähdä että Kinnunen vetää isolla sydämmellä Nibacosta!
Nibacos ansaitsee kehut
07/04/2017
Nibacos on tehnyt jo useiden vuosien ajan hienoa työtä salibandyn saralla. Tapaamani seuran edustajat ovat olleet reilua, ammattitaitoista porukkaa. Hyvä Kokkola!
Semmone
07/04/2017
Itsekin kokkolassa yhden pelin pelanneena voin todeta, että puitteet ovat kunnossa... Tällaisia pelejä pitäisi saada salibandyyn enemmän
Semmone
07/04/2017
Itsekin kokkolassa yhden pelin pelanneena voin todeta, että puitteet ovat kunnossa... Tällaisia pelejä enemmän salibandyyn
säbäjannu
07/04/2017
kyllä tämmöset tarinat vaan vahvistaa sitä kuinka naurettava tapaus tuo fuusioviikingit on... onhan se totta että pienemmät lajit kerää paremmin yleisöö ns. böndellä mutta silti. Itse arvostan enemmän näitä jengejä jotka tekee hienoa duunia isolla sydämmellä ja kasvattaa omia junnuja edustukseen ja sitä kautta ehkä jopa liigaan. Paras esimerkki on ehkä lasb joka on tehny niin hienon duunin että ei voi kun arvostaa! mutta sitten on liigassa pelaava fuusioviikingit jonka pelaajat ja valmennuskin dumaa muita jengejä ja haluis tiputtaa joukkueiden määrää! siis oikeesti ainut avain näihin tasoero-ongelmiin on pitkäjänteinen työ ja kärsivällisyys jota fuusioviikingit ei todellakaan edusta. äkkiä kaks hyvää jengiä yhteen ja haalitaan jengi täyteen maajoukkuepelaajia ja muita liigatason pelaajia ja suoraan heti luultavasti finaaliin ekalla kaudella ja katsomot huutaa tyhjyyttään melken joka pelissä. ei voi edes käsittää miten tollanen yhdistyminen voitu saada/viedä läpi?
Tulihan se sieltä
07/04/2017
Saatiinhan tähän taas EV:kin sotkettua jotenkin mukaan. Väittääkö säbäjannu tosissaan, etteikö Tapanilan Erä ja SSV olisivat tehneet aikoinaan laadukasta juniorityötä jo vuosien ajan. Ei kaukana numero 1 jengeistä juniorisarjoissa kautta aikojen. Eikä tuo EV:n nimen allakaan huonolta näytä. Se, että kaksi kovaa seuraa yhdistyi, näyttää olevan edelleen kova paikka monelle hyväksyä. Se on kyllä totta, että kotipeleissä voisi olla enemmän jengiä ja tunnetta, mutta siihenkin on omat syynsä. Vaikka Energia Areena paikkana tarjoaa hyvät puitteet, ei se oikein sovin "kotihalliksi" alunperin helsinkiläisille seuroille. Se on mitä on, mutta jos katsotte itse peliä, niin kyllä siinä on kuitenkin huima ero johonkin 2. divarin tasoon. En ota mitään pois pienemmiltä seuroilta, mutta ei niistä ole haastamaan esimerkiksi muiden maiden sarjojen huippujengejä - kyllä siihen tarvitaan vähän laajempaa materiaalia ja osaamista. Jos taas halutaan pelata vain sydämellä 2. divarin tasolla, niin se on sitten eri asia. Annetaan kaikkien seurojen kukkia ja lopetaan tämä "kuppikuntainen" kyräily ja muiden haukkuminen. Tärkeintä lienee se, että pelin taso nousee kautta linjan ja lajina salibandy menee eteenpäin. Tähän suureen kuvaan on ihan turha vetää yhden yksittäisen valmentajan "omissa nimissään" heittämää kommenttia yhden yksittäisen sarjapelin jälkeen.
Miksi?
08/04/2017
Kyllä taas ihmetyttää, että miten näinkin positiiviseem uutiseen saatiin jollakin tavalla vedettyä mukaan "fuusioviikingit". Kyllä on joillekkin täysin mahdoton asia päästä yli tuosta yhdistymisestä, kun siitä pitää joka välissä huudella.
V2
08/04/2017
Harvoin näkee että valmentaja on noin tunteella mukana. Eiköhän se Nibacos sieltä vielä nouse!
Derby
08/04/2017
Olisihan divarissa hienoja paikallispelejä Uusikaarlepyy, Vaasa, Nurmo, Kokkola..Toivottavasti nousevat pian. Jos valmentaja + pelaajat pysyvät joukkueessa ja tekeminen pysyy samalla tasolla niin eiköhän se sieltä tule
Totuuden torvi
08/04/2017
EV osaa pelata, mutta ei markkinoida. Ehkä fuusioituminen oli ensiaskel kohti parempaa huomista..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.