Mikko Kohonen palkittiin SPV:n parhaana. Ja syystä. Kuva: Juha Käenmäki.

SPV:n Mikko Kohonen oli hirmuisessa iskussa keskiviikkoiltana miesten Salibandyliigan välierissä, kun hän johdatti tehoin 5+1 joukkueensa voittoon EräViikingeistä. Ottelu päättyi SPV:n hyväksi 8-6.

Kokenut hyökkääjä rikkoi 100 pudotuspelimaalin rajan ensimmäisellä osumallaan ja latoi sen lisäksi pudotuspelihistorian nopeimmat viisi maalia käyttäen aikaa niihin 27 minuuttia ja 30 sekuntia. Edellinen, viisi minuuttia enemmän aikaa vaatinut ennätys, oli niin ikään Kohosen käsialaa.

EräViikingit sai otteluun lentävän lähdön, mutta sen jälkeen SPV hivuttautui rinnalle ja ohi ja lisäsi hiljalleen etumatkaa. Kolmannessa erässä tullut EräViikinkien kiri ei riittänyt, vaan täplä jäi Seinäjoelle.

Tuloksellisesti varsin eriskummallinen sarja katkeaa seitsemännessä ottelussa tänään Vantaan Energia Areenalla kello 16:00. Sarjan ensimmäisessä kamppailussa SPV onnistui kellistämään EräViikingit vierasareenalla, mutta sen jälkeen kyyti on Vantaalla ollut seinäjokelaisten näkökulmasta hyytävän kylmää. Nähtäväksi jää, jatkuuko EräViikinkien dominoiva kotitrendi vai onnistuuko SPV punnertamaan itsensä Superfinaaliin Classicin seuraksi.