Video: Päättyikö Tommi Rosendahlin ura tähän ulosajoon?

Tommi Rosendahlilta ei juuri hymyä irronnut. Kuva: Juhani Järvenpää.

Tommi Rosendahlilta ei juuri hymyä irronnut. Kuva: Juhani Järvenpää.

EräViikingit ja SPV pelasivat perjantai-iltana huikean jännittävän välieräsarjansa seiskapelin. Ottelu päättyi EräViikinkien juhliin Superfinaalipaikan johdosta, mutta sen lisäksi pelistä nousi esiin helsinkiläisten Tommi Rosendahlille vihelletty ulosajo.

Tilanteessa SPV-hyökkääjä Jari Hankkio näpäyttää maalivahtia sormille ja Rosendahl ryntää tämän jälkeen tönäisemään vastustajaansa. Vauhti on kova, Hankkio saa iskun ja kaatuu maahan. Ulosajoon johtanut tilanne löytyy videolta ajassa 1:22.

Tilanteesta vihellettiin pelirangaistus 3 eli kyseessä on automaattisesti yhden ottelun pelikielto. Näin ollen Rosendahl olisi tällä hetkellä jäämässä ulos Superfinaalista. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan EräViikinkien sentteri olisi lopettamassa uransa tähän kauteen, joten miehen ura saattaa loppua tähän ulosajoon.

Ottelussa tapahtui paljon muutakin. Tasaisesti edennyt kamppailu piti sisällään hienoja maaleja ja yllättäviä tapahtumia.

Kun tilanne oli 3-3, oli EräViikinkien Tom Strömsten ollut hieman yllättäen jokaisessa joukkueensa maalissa mukana tehoin 2+1. Sen jälkeen isäntien Tommi Aro läväytti hurjan piiskan puolen kentän takaa (videolla ajassa 2:40) ja siirsi EräViikingit johtoon ottelun lopussa.

Miko Kailiala ampui tarkasti EräViikingit Superfinaaliin. Kuva: Mika Hilska.

Jani Kukkola lisäsi johdon kahteen maaliin, mutta SPV tuli tasoihin Hankkion ja Mikko Kohosen maaleilla kuudella viittä vastaan. Pelin jatkoajalle vienyt SPV:n tasoitus tuli vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria.

Jatkoajalla ottelun draaman kaari huipentui Miko Kailialalan vapaalyönnin jälkitilanteesta pyssyttämään 6-5 -voitto-osumaan.

Ottelutilastot

51 comments

  1. Ilmeisesti liitossa halutaan nähdä tätä kaatuilua, kun tuomarit ohjeistetaan/vaihdetaan sen mukaisiksi, että pellehypyt palkitaan. Lajin ja Rosendahlin kannalta toivoisi, tuomion oikaisua, mutta epäilen sen toteutumista. Tuomarithan ei tee virheitä ja liitto turvaa selustan, ettei sitä ainakaan tunnusteta.

  2. Nyt olisi kurinpitäjän laitettava selvä linjaus tuohon molarin koskemattomuuteen ja jälkipeliin.
    Nyt kun on videot ja pelit, niin omasta mielestäni päätökset:
    Rosendahl finaaliin (jälkipelistä se 2min olisi ollu ok).
    Hankkio ulos pronssipelistä, koska filmaaminen on saatava pois salibandystä.

  3. Täysin ansaittu ulosajo. Kun ei kasetti kestä, niin olisi parempi huilia useampikin peli… Todella typerää pelata itsensä ulos Superfinaalista tällä tavalla.

  4. Kyllä mielestäni maalinedustaa täytyy suojella ja pienet tällit kestää eikä järjestää järkyttävää filmausshowta jota seuraa punainen kortti. Lähinnä naurettavaa ja surullista lajin kehittymisen kannalta.

  5. Naurettava jäähy ja Hankkion filmi. Toivottavasti päätös kumotaan jotenkin. Lähinnä tuo filmaus oksettaa koska äijä takoo heti maaleja seur vaihdossa

  6. PR3 täysin linjassa Tikan 3 pelin pelikiellon kanssa. Kyllä se Nico Salokin sieltä maasta aika nopeasti pelille nousi. Kokonaan eri kysymys sitten onko tässä linjassa mitään järkeä jos verrataan esim. siihen Espoo-hyökkääjän ylijuoksuun, joka päätti SPv-vahti Kivimäen kauden.

  7. Huomiokipeitä lässytyksiä nää ervipelaajien päivittäiset lopettamispuheet.

  8. Mielestäni oikea tuomio tilanteesta hankkiolle 2min käsille lyömisestä ja 5min rosendahlille väkivaltaisuudesta.
    Tuomarin virhe kun laittoi vielä pr3 ja jää finaali tommilta pelaamatta.
    Jokainen voi kokeilla seuraavissa treeneissä antaa kaverin ajaa poikkarilla vartaloon,että miltä se tuntuu.
    Pieni filmaus ehkä mutta näillä mennään.
    Toivottavasti superfinaalista tulee parempi peli kuin viime vuonna ettei ratkea heti ensimmäisessä erässä vaan on yhtä tiukka kuin tämä game seven

  9. Mielestäni oikea tuomio tilanteesta hankkiolle 2min käsille lyömisestä ja 5min rosendahlille väkivaltaisuudesta.
    Tuomarin virhe kun laittoi vielä pr3 ja jää finaali tommilta pelaamatta.
    Jokainen voi kokeilla seuraavissa treeneissä antaa kaverin ajaa poikkarilla vartaloon,että miltä se tuntuu.
    Pieni filmaus ehkä mutta näillä mennään.
    Toivottavasti superfinaalista tulee parempi peli kuin viime vuonna ettei ratkea heti ensimmäisessä erässä vaan on yhtä tiukka kuin tämä game seven

  10. Oliko Hankkion kädet naamaan filmi, vai osuiko Rosendahlin otsa Hankkion kasvoihin? Itse veikkaan jälkimmäistä.

  11. Hankkio filmas ei hankkion naama osunut missään vaiheessa mihinkään tuomarit hereillä

  12. Ei yllätä yhtään, että Rosendahl myrkyn silmässä. Ehkä tuomaritkin tiesivät, että Rosendahl on likainen pelaaja. Nyt sai kaveri kerrankin ansionsa mukaan. Usein on päässyt tahallisista vahingoittamisyrityksistäkin rangaistuksetta. Lopulta oikeus voittaa..

  13. En tiedä missä vaiheessa lajiin on tullut mukaan tuo lätkästä opittu maalinedustan suojeleminen. Onko jollain mitään perusteita asialle? Kuinka monta veskaa on loukkaantunut vuosien varrella niin pahasti, että on syntynyt jo pieni kulttuuri ”maalivahdin suojelemisesta?”
    Olihan tilanteessa myös jonkin verran värikynää, joten varmaan kakkonen olis asiasta riittänyt…

    Hieno sarja oli joka tapauksessa…

  14. Ettekö te arvon palstaihmiset ymmärrä, että oli Rosendahlin oma päätös ryntäillä Hankkiota päin. Kyllä kuka tahansa olis tuommoses tilanteessa jäänyt vähän keräilemään kentänpintaan.
    Siinä riittää nyt tällä ”ikinäkuullutkaan” Rosendahlilla mietittävää kesänverran että laittaako tulevaisuudessa jäitä hattuun.

  15. Jos osuu mailallaan maalivahdin sormille, vaikka yrittäisi vapaana olevaa palloa, niin pitäisi aina tuomita 2 minuuttinen. Ei saisi lyödä palloa, jos ei ehdi ennen maalivahtia. Jos osuu näpeille – jäähy. Jos osuu palloon – se menee varmaan maaliin, syliin tai ohi. Tuleehan mailaan lyömisestäkin 2 minuuttia, eikö sormille lyöminen ole vähintään yhtä paha?

    Silloin ei tarvitsisi kenttäpelaajien turhaan keskittyä näihin ”suojelemiseen”, joka on tuomarin tehtävä. Liian usein tuomarit kysyy tilanteen jälkeen veskarilta, että onko ok? ”No tottakai on, siellä on peli menossa, ja silloin keskitytään torjumiseen.” Emme maalivahdit tarvitse tuomareiden sääliä, vaan sopivia rangaistuksia näpeille lyömisestä.

  16. Naurettavaa lässytystä puolustaa Rosendahlia ja mollata Hankkiota. Hankkio pelaa tilanteessa joukkueelleen (aivan samoin kuin Ervin pelaajat palaisivat vastaavassa tilanteessa) ja filmaa kyllä, mutta kyllä se on yksin Rosendahlin omaa hölmöyttä tulla tilanteeseen poikittaisella rintaan. Itseään saa syyttää että ei pelaa finaalissa, hän antoi mahdollisuuden Hankkiolle filmata ja tuomarille tuomita. Olisi tullut tilanteeseen maila alhaalla ja ei olisi seurannut mitään.

    Näin tiukoissa peleissä pelaajat filmaa puolin ja toisin JOS SIIHEN ANNETAAN MAHDOLLISUUS.

    Onneksi peli ei tuohon ratkennut, Ervi ansaitsi voiton voitettuaan 5 vs 5 pelin 6-0. Rosendahlin hölmöys olisi ollut vielä merkittävämpi hölmöys jos koko joukkue olisi kärsinyt siitä – nyt siitä vaan kärsii itse virheen tehnyt henkilö.

  17. Olihan toi ihan järkyttävän naurettava filmi Hankkiolta. Rosendahlin kädet ja maila korkeimmillaan Hankkion rinnan korkeudella, ja naamaan sattui niin perkuleesti.

  18. Repe kiteytti asian hyvin!
    Ja omasta mielestäni Hankkio ei hakannut edes niin kovaa tilanteessa veskaa. Pallo pyöri veskan jaloissa ja yritti kaivaa sitä sieltä. Ja kerkesi lopettamaan ennen kuin Rosendahl tulee ylikovaa tilanteeseen.

  19. Repe kannattaisiko katsoa se tilanne ennen kuin kommentoi. Rosendahlin maila nimenomaan on alhaalla ja ei todellakaan lyö poikittaisella mailalla rintaan.

  20. jos maalivahdin on kestettävä lyönnit näpeille niin pelaajien on kestettävä siitä tuleva siivous!
    Tai sitten tuomarit turvaavat maalivahtien kädet!!
    Mitä ei tässä tilanteessa tapahtunnut, miksi?

    Haluaako tuomarit että maalivahteja lyödään käsille maalinedustilanteissa?

    Ihmeellinen linja

  21. On sika itse kerjäs sitä ja sai ansionsa mukaan. Olis saannu ervin pelaaja lyödä hankkioo näpeille niin olis tiennyt miltä sen tuntuu jos antaa niin kestää myös kun se on vain lainassa

  22. Noin siinä käy kun ei ole papua kropassa ottaa puhtaasti.Ps.pallo oli pelattavissa.ns.50-50 tilanne.Jos tommonen ois puhdas takli niin KUKAAN ei pääsis mun ohi pallon kanssa.Ihan saletti juttu.Voi tulla joku Ervin jätkä kokeilee jos haluaa

  23. PR3 on täysin oikea tuomio, sillä pelaaja kävi väkivaltaisesti päälle. Ei ole väliä kävikö pahasti ja hienoa että tämä fuusioseurakin joutuu noudattamaan sääntöjä. Ainahan tuosta voi tehdä protestin, kun kerran osaavat sen… Pitäisi varmaan varmuuden vuoksi laittaa tuomarit vaihtoon.

  24. Jos tuo maila ei (videon monta kertaa katsottuani) ole poikittainen ja osu Hankkiota rintaan, niin lehmät lentää! Etelän päässä ei tunnuta osaavan katsoa tilanteita ilman värikynää ja kotiin päin vetämistä.

    Tuomari seisoo kahden metrin päässä ja nostaa käden ylös heti iskun jälkeen, jo ennen kuin Hankion filmi alkaa.

    Mutta jos faktoja ei halua nähdä, on joko sokea tai vain tyhmä…

  25. Mailahan on oikeassa kädessä ja roikkuu ns vapaana alaspäin. Vasen käsi osuu hankkiota rintaan, ei maila. Kannattaa vaikka pysäyttää video niin näkee. Silmät vaan auki.

  26. Ja kyllä! Tänään lentää lehmät! 🙂
    Eipä siinä tule poikittaista rintaan, vaan kyynärpäällä rintaan / mahdollisesti hieman leukaankin.

    My bad, en katsonut niin tarkkaan että olisin huomannut.

    Mutta ei muuta tilannetta, Rosendahl tekee virheen ja maksaa siitä hinnan.

  27. 1) Rosendahl ei anna poikittaista mailaa.
    2) Rosendahl ei osu Hankkiota kasvoihin

    Hankkiolta tosin tyylikäs filmi ja meni tuomareihin täydestä. Näissä peleissä pitääkin tehdä kaikkensa voiton eteen. Sääli Rosendahlin kannalta, hieno pelaaja ja ikävää jos ura loppui tälläseen farssiin.

  28. 1) Rosendahl hyökkää voimalla ja väkivallalla vastustajan kimppuun.

    Ei tarvetta muille perusteille. Tuo riittää perusteluksi.

  29. Hankkion pää osuu aika voimalla lattiaan, joten saattaahan tuo vähän päässä tuntua. Jos itse filmaisin, niin en ehkä uskaltaisi noin holtittomasti lyödä päätäni kenttään.

  30. Tuollaisia tönäisyjä tulee joka pelissä kymmenen. Onneksi ihan jokaisesta ei kaaduta noin näyttävästi.

  31. Te jotka olette sitä mieltä että Hankkion ns.filmauksen takia Rosendahl sai punaisen, niin ottakaahan kantaa tähän Rosendahlin toimintaan. Täysin turhaan hyökkäsi päälle? Vai oletteko sitä mieltä että olisi ollut vahinko?

  32. Eli Ervin maajoukkueveskarin sormet meni poikki ku Hankkio ”Löi”mailaviikatteella täysiä käsille.Cmon ostakaas hame

  33. Ja veska ei filmannut.Ois pitäny viedä ambulanssilla sairaalaan mut oli niin kova jätkä et pysty pelaamaan koko pelin murtuneella kädellä loppuun.Saiskos vielä kuvan siitä kädestä mihin pipi tuli?

  34. Mitä ihmiset täällä höpöttää. Eihän toi ole lähelläkään sellaista mitä Tikka teki 😀 hankkio on iso mies. Ei varmasti kaadu tavallisesti tollaisesta mut nyt kaatuu ja kalastaa jäähyn. Jäähy on oikeutettu mutta ihan turha tätä on enempää puida 😀

  35. Turha kolaus rosendahlilta,
    Toivottavasti huilaa pitkään. Väkivalta ei kuulu salibandyyn. Tuosta voisi jo siviilinä tehdä rikosilmoituksen pahoinpitelystä. Toivottavasti ssverä ei taas ala tuomiosta itkee

  36. Kolahtaako päät hidastuksessa 1:35? Ihmettelen miksi Hankkion pää heilahtaa lattiaan, jos filmaa.

  37. Eiköhän pääsiäisen kunniaks muuteta tuomio ja anneta vähän sitä puuttuvaa ”munaa” kun taas niin mielenipahotin. Salibandy on yksi mielensäpahoittajien ja pienisieluisten puuhelminiilojen vauvanpyllyvoide.

  38. ”Pääkallo.fi:n tietojen mukaan EräViikinkien sentteri olisi lopettamassa uransa tähän kauteen, joten miehen ura saattaa loppua tähän ulosajoon.” Nyt haetaan säälipisteitä. Kanna vastuus, kärsi ja ole mies.

  39. Hankkiolle kaksi minuuttia ja Rosendalille 5 min ja pr1. olisi ollut näin puolueettoman katsojan mielestä oikea ratkaisu.

  40. 1. rosendahl pelaa juuri niinkuin pitääkin ei voi antaa vastustajan tulla omaa maalivahtia hakkaamaan.
    2. Millon liitto alkaa puuttumaan tähän teatteriin tänä keväänä kyllä on filmattu heti huolella alkaa menee liian naurettavaks… liigassa ei saa näköjään pelata kovaa ei missään päin kenttää..
    3. tilanteesta olisi kuulunut tulla hankkio 2min sukeltaminen rosendahl 2min väkivaltaisuus
    4.SALIBANDYLIITTO TEHKÄÄ JOTAKIN NAURETTAVAA, V*TUN NAURETTAVAA

  41. Mites tämä Rosendahlin PR3 tapaus sääntöjen kanssa jos kaveri saa pelissä kortin PR3 muodossa niin ei kai Rosendahl saa mennä energia areenan vippiin kattomaan matsia loppuun vaan menee pakkaamaan kamat ja lähtee kotiin, siellä kaveri otti rennosti ja tuli vielä voittomaalissa tuulettamaan kentälle?? Mitäs muut on mieltä tästä onko dumareilta jäänny antamatta lisä sanktiota Erville tästä tapauksesta?

  42. Mun mielestä iha hiton vaikee yrittää tulkita filmaustilanteita liigatason pelissä. Tilanteet tulee hemmetin nopeesti ja tuomarin täytyy osata tehä ratkasu just sillä hetkellä kun se tapahtuu, eikä esimerkiksi jo hyväksyttyä maalia voida enää hylätä kun oot piipannu käsimerkkeines keskialotuksen.

    En todellakaan ole itsekään filmaamisen fani, oksettaa koko touhu. Jos kuitenkin nappaatte ne aivot taas narikasta ja hyppäätte ite hetkeks tuomarin saappaisiin, niin melkein voisin todeta, että isommat spektaakkelit syntyis täysin paskojen filmaus- ja sukellusvihellysten takia, jotka on samantien tilanteen jälkeen vihellettyjä. Tuossakin tilanteessa tuomari on Liiton ihan jokaikisen linjan mukaan oikein sijoittunut ja tekee sen perusteella vihellyksensä, mikä on meidän, p*rseet homeessa kotisohvalla notkuvien lajiniilojen käkättimistä katsottuna niin helppo tuomita vääräksi videoklippiä katsomalla.

  43. JoopaJoo,jos tarkoitat tuomarin vihellystä ja käsimerkkejä heti kun oletettu maali on syntynyt niin maali on virallisesti hyväksytty vasta kun keskialoitus on suoritettu siihen asti tuomareilla on mahdollisuus joko hyväksyä tai hylätä maali jos ilmenee esim.toinen tuomari ilmoittaa että on tapahtunut hylkäämiseen johtava rike tai ym.

  44. Toivon syrämestäni ett Classic voittaa tänään ? ja ett Ervi oppis kesän aikaan pelaamaan reilua peliä ?