Ulkomaat

Video: Pelaaja sai tuuletuksestaan käytösrangaistuksen – taustalla erikoinen sylkemiskohu

06.04.
2017
1 Kommentti
0
Ulkomaat

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Ruotsin Superliigan Mullsjöä edustava Kim Ganevik tuuletti keskiviikkona maaliaan villisti Ruotsin Superliigan välierissä. Ganevik ilakoi provosoivasti Växjön vieraskannattajien nenän edessä ja nappasi itselleen 2+10 minuutin käytösrangaistuksen.

Kyseessä on kuitenkin yksittäistä maalia tai tuuletusta isompi kuvio, joka juontaa juurensa Linköping-puolivälieräsarjasta. Linköping vei tuolloin viidennen ottelun voiton Matej Jendrisakin viimeisen sekunnin osumalla.

Ottelun jälkeen Linköpingin kannattajakatsomosta kuvatun videon perusteella näytti siltä, että Ganevik sylkäisi kannattajia kohti. Asiasta nousi kohu ja Ganevik tuomittiin lopulta yhden ottelun pelikieltoon. Ganevik itse selitti asian siten, että hän sylkäisi tai ainakin yritti sylkäistä roskakoriin.

Keskiviikon pelissä Växjön kannattajilla oli katsomossa näyttävä lakana, jossa luki ”Spotta nu då” (Sylje nyt sitten). Ganevik tuuletti maaliaan juuri tämän banderollin omistajien edessä.

Ganevikin maali oli joukkueen 5-4-osuma, kun Mullsjö voitti ottelun maalein 9-5 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1. Växjön maalia vartioi Suomen maajoukkuevahti Eero Kosonen. Ruotsin Superfinaaliin pääseminen vaatii neljä voittoa ja ottelusarja jatkuu perjantaina Växjön kotikentällä.

Ganevikin tuuletus:

Sylkyvideo:

Lue myös:
TV: Spottar Ganevik på Linköpingssupportern? ”Vi tar jättestarkt avstånd”
Qvist och Ganevik avstängda under utredning

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Minäpahoitinmieleni
06/04/2017
Mä ilosta syljen mä surusta syljen...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.