Juniorit

Video: Pronssipelin tasoitusosuma hylättiin korkeana mailana – EräViikingit teki protestin

09.04.
2017
58 Kommenttia
6
Juniorit

Kuva: Kuvakaappaus videosta

A-tyttöjen pronssiottelu miteltiin lauantaina EräViikinkien ja Northern Starsin välillä. Northern Stars voitti tiukan pelin maalein 3-2 ja pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä mitalia. Ottelun voittomaalista vastasi Sara Sarkomaa ajassa 30.53.

EräViikingit teki kuitenkin ottelun jälkeen protestin, sillä videolla nähtävä kolmannen erän puolivälissä syntynyt osuma hylättiin korkeana mailana.

Lienee kuitenkin melko epätodennäköistä, että ottelun lopputulos muuttuisi ja mahdollisen virheen vuoksi pelattaisiin uusintaottelu. Päätös tulee oletettavasti tämän päivän aikana.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Korkeamaila
09/04/2017
Järkyttävä tuomarivirhe. Missä muka korkea maila?
Vihkoo
09/04/2017
Lähempi tuomari näyttää maalia ja kauempana ollut kaveri ottaa ohjat käsiin??! Aivan käsittämätöntä
Eila
09/04/2017
Ei lähelläkään korkeaa mailaa. Käsittämätön ratkaisu
Jälkiviisas
09/04/2017
Eiköhän hyllytetä tästäkin virheestä tuomarit!
Ja jatkossa pelataan ilman domareita ja kentän tapahtumat ratkotaan huutoäänestyksellä.
Minä vain
09/04/2017
Aivan älytön ratkasu kun juuri ja juuri polven tasolla maila
Minä
09/04/2017
Voi miten katkeralta maistuu tappio. Pelissä 60 minsaa aikaa ratkaista peli muutenkin.
#faktoi
09/04/2017
Eikö säännötkin sano ettet sä voi enää hylätä maalia jos oot sen kerran hyväksyny??
#faktoi
09/04/2017
Ja muutenkin ei ole peliä missä toi Bilal ei ottais roolia tälläsissä merkeissä.
Lisää faktoja
09/04/2017
Maali on hyväksytty vasta aloituksen jälkeen.

Voin sanoa, että toi taaempi tuomari ottaa hieman roolia tässä. Aivan uskomatonta soopaa, antakaa tyttöjen ratkaista pelaamalla pelit!
#faktoi
09/04/2017
lisää faktoja kiitos selvennyksestä! :)
tuomari
09/04/2017
Kyll se olisi korkea jos säännöt olisivat täsmälliset ja pilkkua viilaten.. Mutta nykyään tuomarit voivat antaa pienen korkean mailan hyväksyä jos se ei vahingoita ketään ja sillä tehdään maali.

Joten protesti on ok homma tässä. Mutta protesti ei aiheuta lisätoimia.
Duumare
09/04/2017
Numerolla 87?
Jeppe
09/04/2017
Tuomarit tekee virhteiä. Mitä isompi seura sitä todennäköisempää että itkeminen alkaa ja vaaditaan että tuomareiden pitäisi olla yli-ihmisiä joille virheitä ei satu.
ET soittaa kotiin
09/04/2017
Ei tuosta saa korkeaa mailaa mitenkään sääntöjen mukaan. Jos lyöt suurin piirtein yhtä pitkää vastustajaa polveen pallon osumisen jälkeen, ja etkä löy palloa selvästi ylhäältä alas päin, et ole pelannut palloa polvitason yläpuolelta. Toinen juttu sitten on, että saatko löydä vastustajaa mailalla polveen sen jälkeen kun olet pelannut palloa.

"3) Mailan lavan nostaminen yli lantiotason takaheilahduksessa ennen pallon pelaamista tai etuheilahduksessa pallon pelaami­sen jälkeen. (904)
Tämä koskee myös valelaukauksia. Korkea heilahdus on kuitenkin sallittu, mikäli muita pelaajia ei ole lähellä eikä minkäänlaista vaa­raa osumasta ole. Lantiotasoksi katsotaan lantion korkeus seistäessä suorana.

4) Kenttäpelaaja pelaa tai yrittää pelata palloa mailalla tai jalalla polvitason yläpuolella. (904, 913)
Reisikuoletus on sallittua ellei se aiheuta vaaraa. Polvitasoksi katso­taan polvien korkeus seistäessä suorana. "
Sähkömies
09/04/2017
Eipä protesti muuta mitään. Maali hylättiin ja se siitä. Kyynel. Mutta koettavaa kestää.
Ja siitä
09/04/2017
Ja vaihteeksi mr aladdin ottaa roolia ottelussa. Nähty juttu. Ei mulla muuta.
Bilailija
09/04/2017
#KAUSIBILAL

Jospa tämä huumoriveikko saataisiin pois näistä peleistä, ensi peleiksi E-tyttöjä.
Faqih
09/04/2017
Ystävät hyvät älkää suuttuko mä tein vaan teille tällaisen pikkuisen aprillibilal!
Kysymys?
09/04/2017
Montako peliä on mennyt bilalle tämän tuomarin takia?
FakiIiri MUN MOTTO
09/04/2017
Jos karvat kasvaa se on BILAL
Häpeä ErVi
09/04/2017
Kilpaailusäännöt: erotuomarin ottelussa tekemät päätökset ovat lopullisia

Tämän luulisi myös Erän tuomarina toimivan valmentajan tietävän.

Kaikkein tärkein kuitenkin: kunnioita lopputulosta!!
Häviä kunnialla
09/04/2017
Häviäminenkin on taitolaji. Siinä suurta roolia näyttelee vastustajan ja erotuomarien kunnioittaminen. EräViikingeiltä puuttuvat kumpikin.
Harjula/Bilal
09/04/2017
Bilal voisi myös kunnioittaa tuomareita. Tilannetta seurasi suht kiivas tuomareiden keskinäinen neuvottelu ja vielä päätöksen jälkeen Harjula sanoi, että on edelleen sitä mieltä, ettei kyseessä ollut korkea maila. Toisin sanoen Bilal käveli lähemmän tuomarin näkemyksen yli.
Herätys liitto!
09/04/2017
Turhaan tehtiin protesti, koska ei liitolla ole pokkaa myöntää jälkikäteen tuomarin virhettä.
Hanski
09/04/2017
Protestin tekeminen sen jälkeen, kun mitalit on jaettu, naurettavinta mitä olla voi! Ja laittaa siitä toinen joukkue kärsimään, jos tuomari on tehnyt virheen. Yleensä peleissä on se 60min aikaa tehdä niitä maaleja, ja osoittaa hyvyytensä. Mitalit on jaettu, loppukättely hoidettu. Asia on sitä myöten Amen.
Jukka
09/04/2017
Taitaa uuden muoviseuran junnut olla saaneet kevään peleissään ihan riittävästi apuja tuomareilta? Yksi sadasta meneekin muoviseuraa vastaan, niin sitten laitetaan protesti.
Tuomarit
09/04/2017
Nyt tuomarit pilannu jo kahden Ervin kauden virheellisillä vihellyksillään.
Hohhoi
09/04/2017
Kyllä tämä itkeminen tuomareista ja epäurheilullinen protestointi kertoo enemmän EräViikingeistä kuin tuomareista. Isoimmat virheet on tehty EräViikinkien penkin takana.
Kunnioita lopputulosta
09/04/2017
Pitäisiköhän EräViikinkien pelata paremmin kuin Northern Stars? Sillä voisi pelejä voittaa. Haalarit päälle ja töihin sanoisi eräs EräViikinkien valmentaja. Kovalla työllä ehkä saavutatte Northern Starsin, ehkä ette. Nyt ero oli tämä, kunnioita lopputulosta!
Semmosta
09/04/2017
Pääkaupunkiseudun joukkueille ei kyllä vihelletä koskaan kotiin päin.
Säälittävää!
09/04/2017
Kunnioittakaa tulosta! ErVillä oli 60min aikaa ratkoa peli ja se ei siinä onnistunut.
ErVi antaa taas itsestään oikein hyvän kuvan ulospäin tällä pelleilyllä.
Hauska logiikka
09/04/2017
Tuolla logiikalla vaikea on pelejä 60min aikana ratkoa jos maaleja ei hyväksytä. Hieno ottelu Ervin työiltä! Harmi, että kaatui tuollaiseen tuomarin räikeään virheeseen.
Minäpahoitinmieleni
09/04/2017
Aivan käsittämätöntä tämä itkeminen siitä kun joukkueet valittavat tuomioista. Joo ei niitä pelejä varmaan uusiksi pelata tai muuta lopputulosta mutta hyvähän on virheistä valittaa että tuomaritkin pysyvät valppaina samoin kuin pelaajat. Jos kukaan ei puutu virheisiin niitä tulee vaan enemmän ja sillon sählyä ei voi ottaa koskaan tosissaan.
Tekopyhää?
09/04/2017
Jos tilanne olisi ollut toisinpäin ja Northern Stars olisi Ervin sijalla niin eiköhän sielläkin leirissä oltaisi protesti tehty? Helppo on huudella kun ei osu omalle kohdalle. Protestin tekeminen ei tarkoita että ei kunniottaisi lopputulosta, vaan halutaan ottaa kantaa tuomaritoimintaan ja hakea sitä kautta oikeutta (esim että nämä tuomarit eivät jatkossa viheltäisi tämän tasoisia pelejä). Ei kukaan tässä halua viedä NS:än mitalleja pois ihan oli ansaittu voitto, joten turha Northern Starsin pahoittaa myöskään mieltänsä protestista. Tuskin on mitään henkilökohtaista enemmänkin halutaan kiinnittää huomiota junnutasoisten otteluiden tuomaripeliin ja sen epäkohtiin.
Hauskaa logiikkaa myös
09/04/2017
Tehdään sitten maaleja enemmän kuinn 4 pakko tuomareiden jotain niistä hyväksyä siis 60 min aikaa tehdä niitä maaleja. Toi on totta että tuomarit eivät hyväksy pelin aikana pelaajilta eikä varsinkaan valmentajilta neuvoja ottaa jotenkin luonnon päälle ja auktoriteetti kärsii. Ainut keino on siis tehdä protesteja ja valituksia tuomareiden toiminnasta. Tuomarit ovat näin itse halunneet. Harmi että kaikista pienistä asioista tuomarit eivät saa mitenkään minkäänlaista palautetta, joten he eivät myöskään pysty parantaa omaa toimintaa.
Huippua
09/04/2017
Tuomarit vieneet nyt kahdelta Ervin junnujoukkueelta mahdollisuuden voittoon, suoraselkäistä olisi edes pyytää anteeksi. N-juniorit pystyivät todistamaan että tasoitusmaali Turussa oli maalissa 59.59, kausi loppui tuohon ja sitten A-tytöiltä viedään mahdollisuus viedä peli jatkoajalle vaikka kyseessä on myös selvä maali. HÄVETKÄÄ TUOMARIT.
3 virhettä
09/04/2017
Videolla näkyy kolme rikettä:
1. Korkealla mailalla tehty maali
2. Väärä etäisyys vaparissa
3. ErVin puolustuspäässä NS nro 5 päähän kohdistuva taklaus

Ervi rikkoi alle 10 sekunnissa kahdesti jäähyn arvoisesti ja kerran maalin hylkäyksen arvoisesti. Paikalla olleena voin kertoa Ervin syyllistyneen väärään etäisyyteen lukuisia kertoja. Kertaakaan niitä ei vihelletty.
Jonninmoinen friikki
09/04/2017
Oliko Ransu penkin takana?
Sitä saa mitä tilaa.
KAIKKIKO
09/04/2017
Tuomareiden vika pelaajat tekee virheitä jotka ratkaisee pelejä valmentajat tekee vääriä ratkaisuja jotka ratkaisee pelejä toki tuomaritkin virheitä tekee mutta kyllä niitä hyviäkin tuomarointeja kauteen mahtuu.Niitä voisi joskus myös tuoda esiin eilen Turussa A-junnujen ekassa finaalissa oli todella asiansa osaavat tuomarit jotka pitivät kova vauhtisen ja melko fyysisen pelin hienosti näpeissään.
Häviökin on taitolaji
09/04/2017
Suurseura muka... Kauhee itku virheestä, joka varmasti on hetken kirpaissut. Ja kommentoijat komppaa itkumuurilla. Virheitä tulee kaikille ja välillä kirpasee mutta ei ne itkemällä muutu. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!
Sepä se
09/04/2017
Noh,ensiksi 3 virhettä kirjottajalle huomasitko toisen joukkueen pahoja tilanteita .Onnea NS mitalista.Voitto on voitto tuli miten .tuli.NS ne kommetit katsomossa oli asiattomia ja se huutelu tuomareille no nyt se tuotti tulosta Voi voi.Ulkopuolinen
Pena
09/04/2017
Juntit... Sen maalin takana olevan tuomarin ei kuulukaan katsoa sitä laukojaa vaan sitä meneekö pallo maaliin. Siksi takatuomari näihin ottaa kantaa. Kokeilkaa hommia ennen kuin tänne tulette huutelemaan.
Sitä, oliko tuo korkea maila, ei pysty videolta määrittelemään, koska surkea sumea kuva. Onneksi on tuomareita, jotka uskaltavat tuomita niin kuin näkevät eivätkä pelkää idioottien huutelua roolin ottamisesta. Maila osuu laukauksen jälkeen puolustajaa ja käy kyllä laukaisuvaiheessa omastakin mielestä yli polvitason.
Tietäjäboss
09/04/2017
Tulos on tämä. Turha on tulla itkemään. Tuomari tekee nämä päätökset. Jos näet videolla paljon räikeitä virheitä niin kannattaisi harkita tuomariksi ryhtymistä, jos olet itse niin tarkkasilmäinen. Jälkiviisaus on muutenkin vain tyhmyyttä. Erä voitais vetää viemäriin
Just
09/04/2017
Maradonakin teki kädellä maalin.:-)
Minä vain
09/04/2017
Aika raukkamaista hylätyn maalin jälkeen ajella vastustajan pelaajaa päähän kun tämä on kääntymässä vedolle. Tosin kyllähän tämän ymmärtää kun tämä pallolinen pelaaja sattuu olemaan maalintekijä.
Sinä
09/04/2017
Tossa tilanteessa oli kyllä niin kaksi omituista pelaajaa. Toinen fyysinen ja rikkova pakki joka vetää todella hyvin ja toinen hyvin tuntematon mutta taitava viisas hyökkääjä joka kuitenkin tekee ihme rikkeitä ja ottaa jäähyjä. Tälläisten välillä tulee kinaa.
Quuma
10/04/2017
No bilal normi sekoilija!!haluaa olla esillä!!toivottavasti saa sanktion ku sekoilee
Hannes
10/04/2017
A-tyttöjen sm-sarja muutenkin täysin epäreilu sarja, kun useilla joukkueilla pelaajia Naisten liigassa ja molempien loppupelit samaan aikaan. Tällä tavalla hyviä joukkueita karsiutui jo alkuvaiheessa pois ja sen vuoksi loppupeleissä pärjää huomattavasti heikommatkin joukkueet kuten Ervi ja varsinkin NS jolla ei ole edes liigajoukkuetta. Varsinkin NS on saanut koko kauden aikana suurta hyötyä kun vastustajilla yhtäaikaa liigapelit ja lähinnä B-joukkueella osallistunut peleihin. Ilman näitä pisteitä ei tuskin NS olisi päässyt omin voimin edes 8 joukkoon ja loppupeleihin.
Farssi
10/04/2017
Tuomarin täytyy kärsiä jonkinlaisesta alemmuuskompleksista, että tekee tuollaisen päätöksen. Eihän tuo ole korkea maila todellakaan.
Hannekselle
10/04/2017
Juuri näin. Pronssipelissä EräViikingit saivat parhaan mahdollisen jengin kasaan. NS oli siinä pelissä maalin parempi. NS joukkueen keski-ikä oli muuten selvästi nuorempi?
Huhu
11/04/2017
Totta ja sen takia erviin ollaan värväämässä todella paljon uusia pelaajia vanhojen tilalle!
Hannes
11/04/2017
Tarkoitinkin juuri sitä, että kumpikaan joukkue ( Ervi tai NS) ei olisi ollut pronssiottelussa saati edes pudotuspeleissä,mikäli naisten liigan pelit yhtäaikaa ja parhaat A-tytöt kiinni niissä peleissä. Esim TPS ei saanut pudotuspeleihin NS:ää vastaan yhtään 11-toista A-tytöstä NS:ää vastaan ja joutui osallistumaan B/C joukkuella ja silti meni jopa jatkoajalle ratkaisu. TPS olisi normi materiaalilla mennyt finaaliin. Turku rules.
Jiiel
11/04/2017
EräViikingit oli myös B-pojissa tehnyt protestin ottelun lopputuloksesta. "EräViikingit vaatii vastalauseessaan ottelua pelattavaksi uudelleen."

EräViikinkien vastalause B-poikien välieräottelusta TPS - EräViikingit 4.4. Maalin hyväksyminen tai hylkääminen. Vastalause hylätään. Ottelutulosta ei muuteta.

Ei voi kuin ihmetellä...
Hannekselle
11/04/2017
Junioreissa on tyypillistä pelata niillä jota käytettävissä on. Harva joukkue koostuu ainoastaan kyseisistä junioreista, tässä tapauksessa A-tytöistä. Mukana on lähes kaikilla joukkueilla nuorempia. Osa seuroista käyttää junnuja aikuisten sarjoissa. Kyseessä on seuran valinta. Sijoitukset jaetaan tulosten perusteella, ei meidän mielipiteiden mukaan. Kunnioitetaan tuloksia ja sarjataulukoita. Turussa tehdään todella laadukasta työtä tyttösäbän saralla. Sieltä tulee useita todella lahjakkaita ja fiksuja pelaajia.
Ei jossitella
11/04/2017
Rosterit kuntoo Turkusessa myös, niin ei tarvitse jossitella täällä!

Jossittelu on hieman typerää meinaa jos meillä olis niitä ja näitä me voitettas sm
Tarkkailija
13/04/2017
Juu, Hanneksen logiikalla myös Divari, PASM, PBSM ja aika moni muu sarja on epäreiluja kun pelit edustuksella ja junnuilla (farmilla) menee - pahus soikoon - päällekkäin!
K2
15/04/2017
Olisi ollut kiva kuulla millaista tekstiä ErVin valmentajalta tulee suusta, kun kädet heiluu ja kaveri osoittelee bilalia. Mutta näin se menee, siksi kentällä on tuomarit.
Simppa
16/04/2017
Jokohan sieltä on päätös tullut? Hauskaa sinänsä että eri otsakkeiden alla kitistään päinvastaisia asioita ervin peleistä...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.